Jiu-jitsu
← ElőzőOldal 10 / 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem ez valóban a HARC mûvészete.Leginkább a test test elleni harcra koncentrál.Itt nincs olyan hogy önvédelem.
Jiu-Jitsu az osszes hasonlo kuzdosport atyja.
Judo,Karate es a tobbi mint ebbol az agbol valtak ki, es szakosodtak bizonyos reszire. Utesekre, rugasokra, dobasokra, csuklotechnikakra, foldharcra es a tobbire. Jitsun mindent megtanulsz, a fogasoktol kezdve az alloharcig, csak kevesebbet tudod ugyanazt gyakorolni, mert az anyag sokkal nagyobb ugyanarra az oraszamra.
Nagyjabol ennyit tudok rola, jelenleg.
Judo,Karate es a tobbi mint ebbol az agbol valtak ki, es szakosodtak bizonyos reszire. Utesekre, rugasokra, dobasokra, csuklotechnikakra, foldharcra es a tobbire. Jitsun mindent megtanulsz, a fogasoktol kezdve az alloharcig, csak kevesebbet tudod ugyanazt gyakorolni, mert az anyag sokkal nagyobb ugyanarra az oraszamra.
Nagyjabol ennyit tudok rola, jelenleg.
el-lightosodott a hely? :)
Én 4 évig csináltem a Ju-jitsu-t! Berkes László volt mesterem, fenn van a képe is! Abbahagytam, majd tavaly megint elkezdtem, de annyira sokat változtattak, hogy megint kiléptem! Régen szerettem, amikor keményen bunyóztunk! Mostmá nem kóser... ;(
Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12
Az igazi irasmod ju-jutsu, de a nyugatibb nepek mar a torzult format hasznaljak. Ha ugy vesszuk nincs olyan, hogy osi, eredeti, minden orszagban kisse mashogy uzik. Nincsenek megkotesei, az eddigi technikak mellett igazitjak a mai igenyekhez (erdekessegkepp pl pisztoly elleni vedekezo technikak) oldalt pedig mar lattad szerintem,
http://jujitsu.hu a keptarban vannak videok asszem.
edzeseken foleg aikido-judo szeru paros gyakorlatok (ezeknel a hangsuly az izuletfesziteseken, toreseken van, nemileg crush kill and destroy jelleg) de ugyanugy jelen vannak az utomrugom a levegot/masikat gyakorlatok, foldharc stb.
http://jujitsu.hu a keptarban vannak videok asszem.
edzeseken foleg aikido-judo szeru paros gyakorlatok (ezeknel a hangsuly az izuletfesziteseken, toreseken van, nemileg crush kill and destroy jelleg) de ugyanugy jelen vannak az utomrugom a levegot/masikat gyakorlatok, foldharc stb.
jiu-jitsu? több írásmódja is elterjedt,ha jól tudom. ezek a különbözõ ágak,amelyek kiváltak? melyik az õsi,eredeti?
ez küzdõsport,vagy harcmûvészet? én úgy tudom,hogy inkább az utóbbi.
vmit mesélj lécci róla! te mióta ûzöd,mennyi tréning, gyakorlatok típusai,páros, egyéni, erõsítés... kíváncsi vagyok. köszi..vmint ha ismersz vmi nagyon jó oldalt,akkor belinkelhetnéd,ahol esetleg bemutatók/videók is vannak.
ez küzdõsport,vagy harcmûvészet? én úgy tudom,hogy inkább az utóbbi.
vmit mesélj lécci róla! te mióta ûzöd,mennyi tréning, gyakorlatok típusai,páros, egyéni, erõsítés... kíváncsi vagyok. köszi..vmint ha ismersz vmi nagyon jó oldalt,akkor belinkelhetnéd,ahol esetleg bemutatók/videók is vannak.
Jellemzo :P
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
"Jiu-Jitsu? Megtanulok Jiu-Jitsu-zni?" :DD
Errõl a topicról egybõl a mátrix ugrott be :D
Errõl a topicról egybõl a mátrix ugrott be :D
shit happens
Vmi kis egyszerisitett osszefoglalo fele, aki nem ismeri.
A jiu nem a legregebbi japan harcmuveszet, a tai-jutsu -bol (test muveszete) alakult ki, bar tenyleg nincs sok ertelme megkulonboztetni oket. Aztan a jiujitsu oselegybol jott letre a karate, aikido, judo stb, ezek mar kicsit specializalodtak a kuzdelem 1-1 agara. Karate utes-rugas-ra, aikido es judo lagy mozgasokra+izuletfeszitesekre, judo foleg a testdobasokra. Jiu-jitsuban mindezek kb egyforman hangsulyosak.
Nagyon szabad stilus, nem kotott, es sokretu jellege miatt szepen osszeillesztheto mas sportokkal. A szeles repertoar miatt lassabb a fejlodes, de pont emiatt meglehetosen hatekony.
A jiu nem a legregebbi japan harcmuveszet, a tai-jutsu -bol (test muveszete) alakult ki, bar tenyleg nincs sok ertelme megkulonboztetni oket. Aztan a jiujitsu oselegybol jott letre a karate, aikido, judo stb, ezek mar kicsit specializalodtak a kuzdelem 1-1 agara. Karate utes-rugas-ra, aikido es judo lagy mozgasokra+izuletfeszitesekre, judo foleg a testdobasokra. Jiu-jitsuban mindezek kb egyforman hangsulyosak.
Nagyon szabad stilus, nem kotott, es sokretu jellege miatt szepen osszeillesztheto mas sportokkal. A szeles repertoar miatt lassabb a fejlodes, de pont emiatt meglehetosen hatekony.
En jobbszeretem a kungfut. :) A japanok inkabb csak kardozzanak. ;)
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
küzdõsport.
annyiban jobb, mint a karate, hogy itt van földharc is... azaz ha földre kerülsz, akkor sem vagy szarban.
annyiban jobb, mint a karate, hogy itt van földharc is... azaz ha földre kerülsz, akkor sem vagy szarban.
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
emmi?
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
← ElőzőOldal 10 / 10