714
Minden, ami \"Amerika\".
  • Dzsini
    4 éve Floridában ugyanez volt, és már most is többszázezer szavazat vár újraszámlálásra....
  • Lteebee
    Óvatosan!
  • a.carkey
    Kalifornián csodálkozom. Swarzi miatt elvileg Bush párti lenne, de még akármi lehet, ugyanis csak 54%-os a feldolgozása és "csak" 500k szavazattal vezet Kerry. :)
  • a.carkey
    Bushra amúgy EDDIG 4 millióan többen szavaztak ...
  • a.carkey
    Vsz. De nem lesz ez olyan pár száz szavazatos, mint volt 4 éve ...

Egyedül Iowa és Wisconsin lesz cikis, de ott is inkább csak Iowa, mert picivel több, mint 10000 körüli most a különbség Bushnak. Ha itt és Ohioban nyer - és úgy néz ki nyer - eldölt. De vsz nyer majd Új-Mexikóban és nagyon úgy néz ki, hogy Nedvadában is. Mindez Ohio miatt mindegy lesz. Ha Ohiot viszi Bush, akárhogyis néz most ki, ő marad az elnök.
  • Dzsini
    ...akkor meg majd jönnek a csalást és újraszámolást kiabálók...
  • a.carkey
    De persze biztosan estére derül majd ki a dolog ...
  • a.carkey
    Úgy néz ki, hogy idén Ohio dönt, és ott 98%-os feldolgozás után Bush vezet, és nem pár száz szavazattal ... Ohio 20 EV, emellett Bush vezet Iowaban is, 97%-os feldolgozás után, szóval az újabb 7 EV. Ráadásul még Kaliforniában bármi lehet, de azt írjuk Kerrynek. (Ott csak 45%-os a feldolgozás és Kerry vezet.) De ha Kaliforniában mégsem nyerne Kerry, mindegy, hisz nélküle is jelen állás szerint: Bush-Kerry 249-211. New Mexicoban 93%-os feldolgozás után Bush vezet (7 EV). Nevadaban 65%-os feldolgozás után Kerry (5 EV). Michiganben 77%-os feldolgozás után Kerry (17 EV), Minnesotaban is Kerry 76%-os feldolgozás után. Wisconsinban és Iowaban fej-fej mellett haladnak. Pár száz szavazat dönthet. Mindezek ellenére, mivel nagyon úgy néz ki, hogy Ohio (20 EV) Bushé lesz és New Mexico (5 EV) is, akármit csinál majd Kerry (különösen, hogy Iowaban (7) is Bush vezet, de ezt ne számítsuk), a majdnem végeredmény Bush 274 (+7 +5) : Kerry 248 (+ valamennyi apró) lesz. Nagyon úgy néz ki, hogy Bush ismét nyert ...
  • CSOCSO
    nah joccak
  • Dzsini
    akinek 270 elektora van a gyűlésben, és azok közül mind rá szavaz (és ez elég valószínű, ilyen szinten azért hűségesek) az lesz az elnök.
    és jónéhány meglehetősen nagydarab állam még nem eldöntött, hiszen a nagy lakosságú területeken tovább tart az összeszámolás, de több szavazatot is érnek.
    amúgy nem igazán hátha a dolog, nincs lehetősége saját hatalmi szóval megszüntetni a vízumkényszert :D (plusz a turista vízum és a bevándorlási / munkavállalási / tanulmányi / satöbbi sem ugyanaz...)
  • CSOCSO
    nem vagyok hulye.. tudom hogy kb pont szartse er a szava... de haaaatha.. amugy szerintem nem lesz ugy... fel magyarorszag elmenekulne a karpatokbol .. ha nem az egesz
  • CSOCSO
    Bush 254
    Kerry 141
    A győzelemhez 270 elektor szükséges.

tehat aki elobb eleri a 270 et az gyoz?
    hat elegge ugy nez ki hogy semmi eselye kerrynek.. nem?
  • Dzsini
    minden országban hiszel a választási ígéreteknek?
  • CSOCSO
    1) azt is igerte hogy aki itt van az maradhat (tehat papirokat kap)
    2)ha nem kene vizum kijohetne 1-2 haverom es csaladtag latogatoba
    3) nem. .a magyart se igazan ertem. .sosem neztem utanna.. es amugy is hanyok ettol az egesz felhajtastol....
    4)kosz a linket.. nem valami biztato
    5)almos vagyok
  • Dzsini
    EZ szerintem sok dolgot megmagyaráz és megmutat.
    minden államra ráállva kiírja, hogy az adott terület hány elektori szavazatot jelent. (és az elektorok (nevükhöz illően) választják majd meg az elnököt)
  • Dzsini
    a magyar szavazati és parlamentbe kerülési rendszert érted? :) mert utána elkezdhetem magyarázni az amerikait :DDD

...meg ha kínai, akkor minek foglalkozol vele? :) neked aztán végképp 1 percig nem számít, hacsak nem fogadtál valakivel hogy ki fog nyerni (amit viszont ha jól tudom az Államokban büntet a törvény)
  • CSOCSO
    pedig nem....
    1)nekem ez a sok elektori meg akarmilyen duma kicsit kinai...
    (lasd meg magyarul se ertem)
    2)egyszerubb itt tajekozodni.. pl most van egy cikk az origon

3)mijaza elektori okossag?? megha .. 1 elektornyi kell neki..akkor.. milyen parszaz szavazat?
  • VinylToy #455
    35 + 21 = 56
  • Dzsini
    nem. 4 éve is párszáz szavazaton múlt, és most is vannak olyan körzetek, ahol nagyon közel van az eredmény.... és természetesen több balhé lesz csalást kiabálva... de te egy kicsit közelebb vagy a hírekhez odaát, nehogymár innen tájékozódj :D
  • CSOCSO
    ? tehat 100% hogy megnyerte?
  • Dzsini
    -friss hírek: úgy néz ki Bush megnyerte Alaszkát is, úgyhogy 1 elektori helyre van a széktől.
  • Dzsini
    jaja, legalább úgy törli majd el a vízumot, ahogy mindenhol minden választási ígéretet betartanak :DDDD
  • Punker
  • OPM
    "Részeredmények egyelőre nem ismeretesek, csupán két kisebb településen van meg a végeredmény, ahol propaganda célokból tartották meg kedden nulla órakor a szavazást. A New Hampshire-i Dixville Notchban és Hart's Locationben George Bush elnök nyerte a jelképes szavazást. A kanadai határtól 25 kilométerre fekvő községekben összesen 46-an szavaztak, 35-en Bushra, 21-en Kerryre. 2000-ben itt 20 szavazattal verte Al Gore-t Bush. Kerry szóvivője, David Ginsberg közölte: csökkentették a különbséget."

• OPM
    mikor lesz végeredmény a szavazást illetően? (itteni idő szerint)
  • Bandew
    Én bárkire, csak ne Bushra.
  • Davidus
    Kerry mert beígérte hogy eltörli a vízumot;)
  • Bandee1987
    Tényleg, mivel magyarok vagyunk, ezért nyugodtan felteszem a kérdést:
    Ti kire szavaznátok?
    Én pl. Kerryre
  • Bandee1987
    Csocso vajh kire fog szavazni? :)
  • AnuluWork #443
    Elnökválasztások az USA-ban.
  • Kit--Kat
    egyik nagyon jó dolog az MIAMI:D
  • Tikal #441
    ja, nem hulyék vannak hatalmon, hanem hulyéket irányitanak, és ha ujraszavazzák akkor marad a hulyeség :)
  • The Garrett
    Hmm mindjárt elnökválasztás odaát. KIjött egy uj "bin laden video" amiben bin laden erősen bírálja bush reakcióit szept 11 el kapcsoaltban: (gyerekekkel konyvet olvasott és nem cselekedett elég gyorsan) miért várt ezzel 3 évet kérdem én? Miért pont most? -kérdem én.

CNN szerint ez az első videó binladenről az elmult 3 évben. o.O
    Egyesek aztmondják fake, mások szerint ez a videó már tényleg 3 éves, csak most kellett ellőni mint utolsó adag puskaport...
    Vagy csak siman fenn akarják tartani az emberekben a bizalmatlanságot/ félelmet? :P

Tipp ?
  • Bandew
    Persze, ezekből zsenik, de én más értelemben értettem a hülye szót.
  • Emmegki
    "USA-ban a hülyék vannak hatalmon" Sajnos nem. Nagyon is értenek a pénzcsináláshoz, propagandához, néphülyítéshez stb. Lehet, hogy g.bush egy hülye, de háttérből értelmes emberek mozgatják. Az értelmesebbek vezetik a hülye népet birka módra. Magyarországon ez fordítva van.
  • Bandew
    Öööö, szerintem butaság nem szeretni bármelyik országot is. Csak sajnos az USA-ban a hülyék vannak hatalmon és több is a buta ember mint más országokban, de attól függetlenül sok jó dolog és ember is van ott.
  • csabawarchief
    Egy rövid vélemény: Nem szeretem Amerikát :)
  • Bandew
    MÁR MEGINT??!!!
  • Punkerwork
    "Ismét Floridára figyel Amerika. Négy nappal az amerikai elnökválasztás előtt eltűnt 58 ezer szavazólap, amit azoknak postáztak, akik nem a lakóhelyükön szavaznak. Ha a szavazócédulák nem kerülnek elő, akkor az érintettek nagy valószínűség szerint nem szavazhatnak majd. Az ügy jelentősége, hogy az előző, 2000-es amerikai elnökválasztás Floridában dőlt el, és alig 500 szavazaton múlott, hogy George W. Bush lett az Egyesült Államok elnöke."

és még csak meg sem vagyok lepve
  • CSOCSO
    de ez a fegyveres dolog akkor is idegesit.. ennyi faszt..azthiszek fegyverrel biztonsagban vannak.. hehh... szabadon kapni a fegyvert!!!!!!!!!!!! es ez nem csak rajuk ervenyes.. a bunozok is szabadon vehetik a fegyvert.. LOAL gecc ennyi tirpakot!!!!
    " jaj dehat a bunozo ketszer is meggondolja kit tamadjon meg mert nemtudhatja kinel van afegyver"
    ARGHHH.. tamadtak mar megy fegyveresek??? fogtak ratok mar pisztolyt?? a konnyeidet nem mered megtorolni nemhogy a kurva pisztolyert nyulsz es elkezdesz fenyegetozni mint a filmekben hogy rakd le a pisztolyt.. nem te rakd le.. nem mert te.. lol.. peeersze.. mire a pisztolyert nyulsz lelonek..es ugyanugy elveszik a manidat.. cipodet.. kocsikulcsodat...
    eskuszom kezdek biztos lenni abban hogy az lesz mint a filmekben... hogy mindenhol nyomor es nincs 1 perc amikor ne hallanal pisztolydorduleseket... mert az emberek mar egy kilo lisztert is gyilkolni fogjak egymast...
    nem is tom hogy nekem kene fegyver.. talan igen...
    ( bar mondjuk engem inkabb proba szinten izgatnak nagyon az ilyenek mint Fn P90, M16, FAMAS G2 stb)
    talan tartani fogok a sajat hazamban fegyvert.. valahol az agyikom kornyeken.... talan...de nem fogok vele kacerkodni hogy van mert kell stb... van.. pont arra ha hazam ele alnak 8 an hogy akkor most felboritjuk az autodat bemegyunk erted es kiontjuk a beled esetekre...
    de nemhiszem es remelem hogy semmi ilyesmi nem lesz.. eddig se feltem az ilyenektol.. az egyetlen fegyver ami volt a lakasunkban az egy fem baseball uto volt.. teljesen eleg volt arra hogyha valaki bejon akkor kicsit megapoljam.. es az biztos.. egy baseball utovel batrabb banok mint egy pisztollyal!!!