U.S.A.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Minden vágyam...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Dred bíró
Szeretnétek amerikaiak lenni?

\"Én vagyok a Rend!\"

Na megynyitja valaki azt a szélvihar-topikot? Én is a kõház mellett érvelnék...

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Dred bíró
Simán kidönti a téglaházat is....

\"Én vagyok a Rend!\"

Gerbill
nyissunk egy szélvihar témát és majd ott meggyõzlek <#eplus2><#eplus2><#eplus2><#hehe><#hehe><#hehe>

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Bandew
Én nem 100%-os rombolásról beszélek, mint ahogy a leggyengébb faház is állva maradhat, csupán azt mondom, hogy a kõház nem oldana meg semmit.
A felhõkarcolók teljesen más szerkezetûek és minimum vasbetonból épülnek, amit egy vidéki kispolgár nem hiszem, hogy meg tudna fizetni. Ha van rá pénze, hogy mondjuk ugyanúgy megépítse a házát, mint a kis óvóhelyét, akkor nem lenne semmi baj.
De azok után, hogy mondjuk minden 2 évben elvesztik javaikat, erre nem sok esélyt látok. Egy egyszerû polgár nem teheti meg azt, amit egy irodaépületet vezetõ óriáscég.
Tudom, hogy a fáknál nem a levelekbe kapaszkodik bele a szél, pont azt akartam elmondani, hogy a fáknak sokkal jobb az aerodinamikája, mégis kitépi õket.
Most pedig, hogy mindezt leírtam, rájöttem, hogy kicsit offok vagyunk. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Gerbill
Amúgyis egy nagy fának rengeteg ága van és nem feltétlenül a levelekbe kapaszkodik bele a szél. Magyarországon is döntött ki fát a szél, mégis minden ház áll.

Gerbill
És akkor a felhõkarcolók, vagy a magas épületek hogy nem dõlnek össze? Vegyük mondjuk Floridát, ott rengeteg a magas szálloda, amiket feltételezem nem gipszkartonból meg fából építenek, na azok hogy bírják a forgószeleket? Jó nagyok nem tud átfújni rajtuk a szél akkor? A mexikói öböl többi országában nem fából készülnek a házak mégis kibírják, na ezt magyarázd meg.

Bandew
A lombkorona azért nem "jó" akadály, mert a levelek le tudnak szakadni.
Amúgy meg egy kõfal meg tökéletesen a szél útjában áll, nem tud átfújni rajta a szél, ráadásul darabokból áll össze.
És az autókat simán felkap egy ilyen szél.
Higgyétek el simán összedõl, ezt õk is tudják, ezért építik fából a házukat. Azért annyira nem hülyék...

Gerbill
Amerikában nem azért építenek faházakat mert "Ha a kõház dõl rájuk, az kevésbé jó" hanem azért mert gyrsan akarnak mindennel készen lenni, sokkkal olcsóbb, és minden ház tök egyformán néz ki. Amúgy van ott is olyan ház ami túlél egy egy hurrokát, pedig fa vázból és gipszkartonból készülnek.

Fülüke
Hát. Én is errõl beszélek.

De k*rvajó géped van istenem....

Gerbill
Szerintem ez hülyeség, egy nagyon erõs szél egy kö/tégla házról max a tetõt tépi le és kitöri az ablakokat. A fákat azért csavarja ki a szél mert a nagy lomkorona miatt hatalmas felületbe kaphat bele a szél. Egy köház sokkal ellánállóbb annál hogy egy 200km/h-s szél összedöntse, max egy vályogházat. A filmekben látott jelentek, mint például mikor egy autót kap fel a szél igen ritkák, vagy szinte soha nem fordulnak elõ.

Bandew
Ez nem úgy mûködik, mint a mesében, hogy a farkas nem tudja elfújni a malacka téglából épült házát. Egy hurrikán a leszívósabb fát is ki tudja tépni a helyérõl, nem okoz neki gondot egy kõház. Mi itt el sem tudjuk képzelni milyen ereje van egy ilyen viharnak.

Fülüke
DE épp ezaz. A kõház szinte sose omlik össze.

Bandew
Ha a kõház dõl rájuk, az kevésbé jó...

Ez tökéletesen igaz. Nem tudom megérteni hogy a hülyéi miért enm tudnak normális kõházat építeni legalább a gyakran hurrikán-sújtotta területeken. Ha meg faházat építenek ne csodálkozzanak... úgyis 2 hét alatt felépítik újra.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Én úgy tudom hogy minden európai országnak felajánlották a Marshall segélyt, csak a kommunistának nevezett országok visszautasították, mert a Szovjetúnió megtiltotta, hogy elfogadják.

Magyarország visszautasította a Marshall-segélyt. Igaz, felsõbb (komintern) utasításra.

Dred bíró
Azért omlottak össze házak sajnos...........

Amúgy igazad van hurrikánoknál is ott hõsköttek hogy maradnak azt amikor jött a szelecske menteni kellet kifele õket. A legtöbb fórumon (sajna még húsvér amerikaival nem volt tapasztalatom) nagyon elvannak szálva maguktól rettenetesen. A halálom mikor amerikai magyarok kezdik osztani az észt.

\"Én vagyok a Rend!\"

Fülüke
Én azt nem bírom az amerikaiakban, hogy állandóan siránkoznak ha a forgószél vagy az árvíz egy perc alatt elviszi a házukat, pedig egyszerû---Kõ, téglaház! Magyarországon forgószél egy házat nemtudna szétvinni és az árvíz is csak a pincékbe megy be.

Dred bíró
Vagy esetleg nem lenne most hol élnünk......<#ticking>

\"Én vagyok a Rend!\"

Bandew
56-ban még javában tartott a hidegháború. Ezt nem kockáztathatták meg.
Különben is valószínû, hogy így jobban jártunk. Ha jöttek volna az amcsik, akár még polgárháború is lehetett volna.

Dred bíró
Állítólag attól féltek kitör az atomháború amit egy kis 10 milliós hungary miatt nem akartak kockáztatni.

\"Én vagyok a Rend!\"

és 56? Csak azt ne mondd, hogy ott nem segíthettek volna...

PíszLávJuniti
Ha megnyerte volna, akkor mi adhattuk volna a Horty segélyt nyugatnak <#gonosz1>

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Bandew
A háború után szovjet megszállás alatt voltunk.
Majd pont fel akarnak minket szabadítani, amikor a legjobban félnek az atomháborútól...

kár, hogy minket nem húztak ki sehonnan:/

CSOCSO
nahja
Na igen. Az szerintem is undorító amikor a helyi májer srácok attól lesznek menõk hogy amerikaizászlós bõrdzsekiben mászkálnak, hamburgert zabálnak és mindenféle amerikai szokást vesznek fel.
És a másik dolog, amit sokan elfelejtenek, hogy az amerikaiak már kihúzták egyszer a szarból Európát a II.vh után. A Marshall-segély nélkül nem tudom hol lenne most Németország, Franciaország vagy még sorolhatnám. Az meg egy másik dolog hogy ha Hitler megnyeri a háborút mi lenne itt most...

Dred bíró

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Ebben igazad van valóban. Ha baj van mind az 50(???) állam összes lakosa képes eggyé összekapaszkodni ez tény. Persze hogy azt állítanám ha amerikai lennék de jó is az. Ami engem nagyon dûhít hogy eggyes magyar emberek képesek inkáb a csillagos sávos zászlót ajnározni mint a sajátjukat azt a szép színest. Tudod ez az smi elkeserítõ.

\"Én vagyok a Rend!\"

persze. Mert ide születtél. Ha oda születtél volna, ugyanilyen bõszen állítanád hogy de fasza amerikainak lenni. Ettõl függetlenül én is szívesebben vagyok európai😄
amit becsülök bennük az a példa nélküli nemzettudat és összetartás a bajban. Amit nem az az hogy az egész világot a maguk képére akarják formálni.

Dred bíró
Bármit mondtok sztem akkor is jobb EURÓPAinak lenni.

\"Én vagyok a Rend!\"

dejól tudunk dobálozni a szavakkal, európai meg amerikai meg földlakó...

Dred bíró
Mert?

\"Én vagyok a Rend!\"

Bandew
Pedig amit most mondtál, az is az. <#vigyor>

Dred bíró
Érdekes én még Európait nem láttam úgy fitogtatni a felsõbbrendûségét mint az amerikaiak.

\"Én vagyok a Rend!\"

Bandew
Nem mindegyik érzi azt.
Átlagban kb ugyanannyi mint ahány európai érzi ugyanezt.

Dred bíró
Ém azt nem értem az usa állampolgárok miért érzik magukat felsõbrendûnek...

\"Én vagyok a Rend!\"

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

CSOCSO
minket is a gorogok ostromoltak, nem?😄
I.C.ram
Nem, ez halálosan komoly. Ismerõsöm szemtanúja volt, asszem UT közben.
CSOCSO
lool igye ez csek egy vicces mendemonda?😄
jointeer
<#falbav><#falbav>
ezek ojan buták mint a szar.erre nem is érdemes idot fecserelni:|

köcsög

I.C.ram
Kedvencem az az amcsik hülyeségére, mikor egy amcsi meg egy német vitatkozott valami multi játékban, csalás miatt. Német mondta, hogy ez kurvára nem fair, csalni, erre az amcsi megszólal: "és az fair volt, mikor a németek bombázták pearl harbourt?" 😄
I.C.ram
biszai=tiszai
I.C.ram
Fele akkora port nem kavart a bern-i, brágai, biszai, belet-romániai árvíz, mint ez az amcsi. Pedig körülbelül 20x több életét tették tönkre. Egy amcsinak mibõl áll kipengetni a papírházért a kutyaszarásnyi pénzt, amit a biztosító nem fizet?
jointeer
usához:|

köcsög

Punkerwork
és annak mi köze az hurrikánhoz?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

CSOCSO
<#ijedt>
nem lennek a helyukben😞