163
Fudokan -Shotokan Karate-Do
  • Leferve
    (Felnötteknél)
    9.kyu-fehér övön egy citrom csík
    8.kyu-citrom öv
    7.kyu-narancs öv
    6.kyu-zöl öv
    5.kyu-kék öv(a régi szabályok szerint olyan hogy citrom,narancs zöld öv nem volt..helyette fekete csikok voltak..a kék [az ég kékjét jelképezi]
    4.kyu-kékövön 2 fehér csik
    3.kyu-barna öv
    2.kyu barna övön két fehér csik
    1.kyu-barna övön 3 fehér csik(a barna öv jelképezi a földet)
    1.Dan-elsö fekete öves fokozat,az hogy mesteri az most már nem sok helyen igaz
    A Fekete öv jelképezi az univerzumot,összefogja az eget,a földet és a napot.Birtokosa az elsö dannak elkezdi tanulni a Karate-Do-t.
    1.-9.-ig dan-ig vannak a fokozatok....van elvleg 10. dan is de azt csak az ember halála után éri el,Mivel a 10. dan a töléletességet jelképezi...A tökélesetsséget pedig emberi alakba nem lehet elérni:))
  • fm
    9. kyu-tól megy lefelé? és a tanulófokozat után? és milyen időközönként van szintlépés?
  • fm
    12 tanuló és 12 mester. az 11. mesterfokozatot 10. fokozat után kapja a mester,ha visszanvolnul,a 12-et pedig ha meghal. én a wing tsun legelején járok és csak az idő dönti el,hogy meddig jutok. a nyáron fogok vizsgázni 3-ra és talán 4-ikre.

nálatok hogy vannak a fokozatok? és Téged miért érdekel? ez nem a kung-fu topic ;)
  • Leferve
    milyen fokzatok vannak nálatok fm?
  • Leferve
    5.kyu...
  • 0ppika
    "Még csak advanced, de mindjárt szintet lép"
  • fm
    2-es tanulófokozat. neked?
  • Leferve
    Milyen fokozatod van neked Fm?
  • fm
    ja bocsi..ez a #32-re ment..
  • fm
    tanulj meg légyszíves Te is olvasni,vagy nem elsiklani a dolgok felett! a másik probléma,hogy amit sikerült elolvasnod,azt sem jól értelmezted,már nem először. én nem írtam sehol,hogy a kung-fu rendszertelen volna. utoljára,hogy biztos megértsd: a Bruce által kifejleszett Jeet Kune Do harcművészet mindenféle rendszert elutasított,de ezt a harcművészetet csak is Ő gyakorolta,senki más.

A poshadt ropi szar,de ez nem azt jelenti,hogy mind az. A Te "gondolatmenetedből" kiindulva a Fudokan egy nagy égés,hiszen a Kyosok is azok. Hogy biztos megértsd: vannak Magyarországon "hamis" kung-fu szövetségek,ezek általában az ősi,eredeti ágból váltak ki és nem jellemezném,hogy milyen szinten oktatnak. de az én szövetségemnél soha elő nem fordulhatna olyan dolog,amit Te leírtál, és Isten látja lelkedet,hogy igazat írtál. engem érdekelne milyen "edzésen" is jártál,ugyanis a kung-fu ágazatban edzések nincsenek,csak tréningek...

elnéztem a honlapotokra is. a filozófiátokról olvastam egy keveset,azt írták ezt is oktatják az edzéseiteken. de vhogy ez nem látszik rajtad.

• 0ppika
    Kicsit segítek neked a nehéz kezdésben:
  • Leferve
    FM
    ". ismersz kung-fu diákokat esetleg mestereket? én a helyedben elnéznék egy tréningre,nem célra vezető szemlélet az,ha megismerés nélkül elítélsz vmit. "
    Igen ,nem is eggyel találkoztam már...sajnos....mert amit itt magyarországon művelnek az nem valami szép...
    Például...mindegy hogy hol,Egyszer elmentem egy edzésükre,ahol az edzö kemény fél órás késéssel megérkezett,mikor elkezdödött az edzés az edzö az utcai ruhájába elmondta hogy mik kell csinálni azt elment
    Szal ebben igazadvan,"Rendszertelenek"

• fm
    szevasz! a kérésed teljesítve,megtanultam olvasni.

"van erre egy kis történetem" :))) ezt viccnek szántad?

nekem van egy riportom Norissal,amikor Bruce-ról beszél. igaz nem videó,egy régi könyvben van. ott egész más dolgokat mondott. de mind1,ezen nem érdemes vitázni,mert nem tudunk a végére járni,de én jobban hiszek egy könyvnek,mint Neked.

elnézést kérek, pontatlanul írtam az előbb Bruce Karatéról alkotott véleményéről. mindenféle rendszert,vagy stílust "elítélt". azt tartotta a legjobb harcművészetnek,amit nem foglal rendszer magába,mert akkor korlátai/szabályai sincsenek. de igazad van,ez nem ide való téma,valóban nem kung-fu topic,de a karatéról nem sokan írtak eddig ide ;)

és tényleg fiatal vagy a korodtól függetlenül,ez sztem a hozzáállásodon látszik. ismersz kung-fu diákokat esetleg mestereket? én a helyedben elnéznék egy tréningre,nem célra vezető szemlélet az,ha megismerés nélkül elítélsz vmit.

u.i.:ha a ropit eltöröd,csak könnyebben ehető lesz,a ropi célja pedig,hogy megedd...
  • fm
    ok.
  • 0ppika
    Nem rossz meglátás, de nézd már meg, hogy hogy indult az egész! Csak egy klántársammal hülyültem erre ez beszólt nekem.
  • Leferve
    Van erre egy kis történetem:

Bruce Lee valami mesefilmjét forgatták....
    a Norrissal játszott benne,,,A Forgatáson kivül megkérte Lee ,Norrist hogy nyomjanak egy laza kumitet.
    Norris nehezen ,de belement.A jelenet elött ugy elverte Lee-t hogy kérdéses volt az is hogy meg-e csinálják a filmet..Szal Ennyit Jet Kun Do-ról...meg a varázsló kungfusokrol...
    Mivel én még fiatal vagyok nem láttam azokat a régi versenyeket ahol minden stilus megmérközhetet,Az ilyen versenyeken mindig vagy Kempo-s Vagy Karates nyert....
    Én annyit mondok mi törjük a Kungfusokat mint a ropit...És megkérlek hogy tanuljmeg olvasni FM,Ez nem a KUng Fu forum,,,szevasz
  • fm
    ne haragudj,de a hozzászólásod alapján inkább te vagy "felesleges ember" ebben a világban. sztem nincs szükség az ilyen egyedekre,akik úgy gondolják,hogy az erőszak megoldás lehet bármire is..
  • fm
    sztem te is csak egy friss regisztrált felhasználó vagy. és én is. nem ez a lényeg,hanem az,hogy mihez viszonyítjuk. jobb lenne,ha nem kötekednél,mert csak felidegesíted magad rajta. mellékesen jegyezném meg,hogy Bruce Lee a karatét elvetette és harci értékét közel nullára értékelte. ő másban a legnagyobb...
  • 0ppika
    De látod milyen jó ez az egész, már itt az egynegyedszázadik hozzászólás, lassan majd te lehetsz itt a házigazda
  • 0ppika
    Ez így van, de akkor előtte megkéne ismerkedned a "szabályokkal" és a fórumkeresővel .
    Látom ez nagyon megbántott, úgyhogy elnézést kérek érte
  • 0ppika
    Látom nagyon remeghet a kezed írás közben, ez biztos a sok karatétól van
    Na akkor ott kezdeném hogy te gyökereztél le engem "névtelenül".
    Aztán te tényleg rohadt sok "épitő jellegü dolgot" írtál, azon kívül hogy ilyen meg olyan mesevideókat keresel!
    Ja amúgy tök feleslegesnek érzem magam, de ha te már egy kis ideje itt lennél, akkor tudnád hogy nemnagyon szeretjük itt (kivéve a mániákus nyitogatókat) a felesleges topiknyitogatásokat.
    Amíg lenyugszol gyakorold szépen ezt a mutatványt:
  • Leferve
    frissen regisztrált "gyökér"-röl pedig csak annyit hogy egyszer mindenkinek elkell kezdenie
  • Leferve
    Oppi, az ilyenb embeek mint te egyszer találkoznak (véletlen) egy olyan ember mint amilyen én vagyok...és akkor ráébrednek arra hogy nem kellet volna névtelenül, személytelenülmás emberekbe belekötniünk...Sajnos a mai világunkat az ilyen "felesleges emberek"töltik ki.
    És megköszönném ha ebbe a forumba csak akkor irnál ha valami épitő jellegü dolgot tudsz felmutatni...Köszönöm
  • 0ppika
    Szerintem nem, legalább örül Leferve hogy írunk valamit ebbe a magas hozzászólásszámú topikba , neki csak az volt fontos hogy megnyissa...
  • mukika
    akkor ok! :DDDDD
    de mostmár elég az offból.... :D

[Figyeli a képeket]
  • 0ppika
    Mert fényképezőgépet csak jövő karácsonyra kapok (tudod nem lehet mindent egyszerre )
    Amúgy nem tom, pont valamelyik nap akartam, de majd teszek fel, csak még nemtaláltam megfelelőt.
  • mukika
    :DDDD amugy ja, oviban szünet volt. rólad mé nincs kép??? a felh, között??? :D
  • 0ppika
    Életkor: 14-18 között

Szünet volt az oviban és regeltél?

Látom a tiéd sokkal régebbi.
    Kénytelen voltam újra regisztrálni magam, mert az előzőt törölték egy (nem akarom senkihez hasonlítani ) kis gyökér miatt.
  • mukika
    Regisztráció időpontja: 2003. 12. 24.

netán karácsonyi ajándék??? :D
  • 0ppika
    Tényleg? Talán neked is?
  • mukika
    "Ha én is ilyen frissen regisztrált "gyökér"" - mások szemében te is az vagy...
  • 0ppika
    Ha én is ilyen frissen regisztrált "gyökér" lennék, mint te, akkor befognám a pofámat. Verheted magad a szaros "pentiumodra" (PI celeron 133 mhz? ), de én az életben nem vénnék olyat. Amúgy Fboynak csak hülyeségből írtam, mert ismerem, és szerintem nevezhetem barátomnak is.
    Úgyhogy:
  • Leferve
    Ha csak egy amd-m lenne nem osztanám az észt,de mivel Pentiumom van azert osztom
  • 0ppika
    Na ki vagy te itt hogy osztod az észt? Talál Brúsz Lí unokája???
  • Leferve
    Keresek Michael Milontol,Christophe Pinnatol videokat,
    akinek esetleg lenne kérem keressen fel msn-n vagy itt.
    Ezenkivül Bármilyen karate videok,linkek oldalak érdekelnének...
    msn:[email protected]
  • Leferve
    Köszi Fboy!Az olyanokkal nem kell foglalkozni akik nem értenek hozzá...
  • Fboy
    +nem sülsz be
  • Fboy
    Ha megnézted volna az oldalt tudnád hogy a fudokan és a kyokushin nem ugyanaz. Inkább 2-szer gondold át mielőtt mondasz vagy írsz vmit és sülsz be többet.
  • DePreSsZYo
    Azmunka
  • DePreSsZYo
    Gratulálok '(._.)'
    ( )
    | |
    _ _