163
Fudokan -Shotokan Karate-Do
-
#123 Húdeokos hirtelen itt valaki ... tudod a vizsga nem úgy megy hogy én akro msot barna akarok leni hanem egyenknét megy a dolog .. és évente van vagy max 2 lehetőség és övfokozatonként minimum 2 ... és lépzeld 4 év alat egyszer sem mentem el vizsgázni mert ahogy mondod nem az érdekelt hogy mien színű az övem hanem az ogy mit teljesítek és így nemvolt kedvem vizsgánként kifizetni azt a 8000 huf- ot ... jah azt hogy hogy írod a jiont az a lényegen nem változtat, pláne ezsgén :D ;) -
Leferve #122 Milyen amatörk kerülte ide....:D
az nem dzsion,hanem jion......
aki 4 évig fehéröves az szerencsétlen...akiazt mondja hogy bármikor letudna vizsgázni barnára vizsgázzon...
A feketeövről meg annyit hogy ilyen 10-20 éves korosztályon kivül senki nem foglakozik azzal hogy milyen öved van ...csak azzal amit teljesítesz
-
#121 pontosan,velem előfordult,hogy versenyen összesorsoltak egy barnaövessel.A srác meg,látva hogy feketeöves vagyok,nagyon megilletődött volt.Alig támadott 2 rúgásnyi távolság volt köztünk,sehogy sem tudtam elérni.egy kontratámadással megütött kapott fél pontot.ezt követően már ő is jött előre és ezek után meg simán megvertem! -
#120 Kümite meg oylan dolog hogy mti feltételezel ha feketeövesként eléd áll egy fehér öves ... és láttam iet és hajszál híján nyert csak a sötétebb ... -
#119 Ez meg a másik ... Ahhoz viszont kell a megasabb övfokozat hogy versenyeken meg akár edzőtáborba furán mnodva jogod legyen a magasabb Katákhoz
-
#118 ebben igazad van,hogy nagyobb az elvárás.
Én nagyon vártam már hogy fekete öves legyek,mert akkor versenyeken mester katával is indulhatok.Azelőtt fekete öveseket vertem meg Bassaidai-al.
Most Dzsion-nal (nem biztos hogy így kell írni) indulok és azóta nem sikerült versenyt nyernem...
Pedig gyakran jobb volt a katám,mint az elsőé,csak én fekete öves vagyok és többet kell nyújtanom.A katám viszont nehezebb mint a másiké,de ezzel a bírók nem foglalkoznak. -
#117 Száz ezer éve nem votlam sg-n és kb msot is csak úgy be be nézegetek ...
A Shotokannal kapcsolatban ... én kb 4 éve vagoyk fehér öves ... bár nem folyamatosan edzettem de a technikák már belémivódtak és most kezdem érezni hogy nem ártana lépni a öveken ... és megcsináltam egy felnőtt fokozatú fehér vizsgát ... barnára simán le tudnám tenni .. .de úgy érzem hogy nem az övek teszik az embert jo küzdővé mert versenyeken is sokkal jobb világos övvel lenni mert egy sötétebb övel töbet várnak el tőled és lehet hogy nemtudod teljesíteni ... -
Goth #116 nem biztos hogy így volt leírva mert már régen volt, de talán shito kay -
#115 milyen stílusban karatéztál? -
Goth #114 Az igaz, barna öv tájékán kezdenek el igazán "megkeményedni" a karatésok. De minél keményebb az anyag, annál hajlamosabb a törésre, a puha anyag képes úgy változni, ahogy az ellenfél. én ebben iszek. Szerintem túl egyszerű lenne a világ hogyha az győzne, akit keményebb fából faragtak =) -
#113 Hello mindenkinek!
Eddig nem vettem észre ezt a topicot,nagyon kár.
Ez sztem nem akkora szám hogy lenyomtál egy narancs és egy zöld övest.Nem tudom hol edzenek,de én pl.amikor ilyen fokozatom volt,kb. ennyit tudtam.És ez shotokan stílusnál természetes.A szabad küzdelemre való felkészítés nem ilyenkor kezdődik.Én barna öves voltam amikor megismertem a Fudodachit!
A shotokan stílus nem való olyan embereknek,akik rögtön küzdeni akarnak.Nálunk nagyon hosszú folyamat a karate tanulása,a technikák tökéletesítése.
De ha türelmes az ember,akkor nagyon jó küzdő válhat belőle.Nagyon kíváncsi lennék,ha a 2 haverod már barna (esetleg fekete) övesként odaállnának,és elkezdenének küzdeni úgy ahogy azon a szinten már küzdenek.
Hidd el nem lenne olyan egyszerű dolgod! -
Goth #112 nem, de szerintem tök felesleges a sotokán karatéhoz mindenféle vizsgaszabályzat, egy narancssárga meg egy zöld öves sotokános haveromat nyomtam le egyszerre, mert nem tudtak semmit felmutatni a három pontba való rugáson, ütésen meg vagy 3 fajta harci értékkel nem rendelkező blokkoláson kívül, és így eljutottak addig a fokozatig...
mellesleg abban az időben még nem kungfuztam!
szal ügyes gyerekek voltak. -
Cicero #111 Hello! Csak ennyien vagyunk? :) -
Armi #110 Sziasztok, nem tudja valaki hogy az internetről honnan szedhető le a Shotokan karate teljes vizsgaszabályzata. Az se lenne baj ha csak a Dan fokozatú anyagok lennének az oldalon. Elég fontos tehát mihamarabb válaszoljatok. Köszi -
gyarmi #109 Amúgy a wing tsun tényleg sokkal jobb ... mivel ebbe olyan ütések és fogások vannak amik az ellenfelet egy életre nyomorékká tudják tenni ... nemtudom mit szólnátok hozzá ha egy versenyen porrá törnék a könyököd vagy a térded ... -
gyarmi #108 Goth én a karatéra szavazok de csak azért mert te wing tsunos vagy és nem teccik a neved : Goth ... :) -
Goth #107 ehh... figy ilyen versenyeken tudod mért nem jut sokáig egy Wing Tsunos?
Mert a sportszerűség érdekében a nagyon sérülékeny pontok támadása tilos. És a Wing Tsun erőssége pont ezeken alapszik! Ha lehetne szemre-torokra támadni, el lehetne törni az ellenfél könyökét-lábat, mindjárt megfordulna a dolog! Nagy pereskedések lennének akkor a versenyekből... Nemis kétséges az utcai hatákonyság különbsége a 2 ág között a kungfu javára. A karate az idő során ringharccá fejlődött. Csak kérdezem , hány olyan ütés,rúgás , fogás van a karatéban ami kifejezetten utcai hatékonyságra alapul , és amit versenyeken nem szabályyos alkalmazni?
Fél évet karatéztam , és csak azt tudom mondani, hogy lósz@rt sem ért. 1 hónap WT után jobb lettem mint fél év karatétól , sazl erről ennyit. -
kjbp #106 Sziasztok!
Kenjutsu szeminárium lesz,
ha tudtok, gyertek el.
üdv!
------------------------------
A pontos kiírás:
Kenjutsu Szeminárium
Gödöllő, 2004. november 6. (szombat)
Oktató:
SUZUKI KIMIYOSHI sensei
Helyszín:
Gödöllő, Erkel Iskola tornaterme
2100 Gödöllő, Szabadság tér 18.
Budapestről elérhető az Őrs vezér teréről HÉV-vel, leszállás a Szabadság téren.
A HÉV Bp.-ről 08:30-kor indul!
(Novembertől a téli menetrend érvényes!)
Program:
09:00-09:45 beérkezés, átöltözés
10:00-12:00 Jikishin Kage-ryu Kenjutsu edzés
12:00-13:45 szünet
14:00-16:00 Jikishin Kage-ryu Kenjutsu edzés
Részvételi díj:
2500 forint / fő
Előzetes jelentkezés,
további információ:
Szabó Károly
+36 70 520 4298
és
Baranyi György
+36 30 4849 802
[email protected]
www.kenjutsu-szeminarium.tk
Jelentkezni a helyszínen a program napján is lehet, 09:00-tól!
Suzuki Kimiyoshi Sensei 1934. január 1-én született Tokióban, a harcművészeteket ötéves kora óta gyakorolja. A Jikishin Kage-ryu Kenjutsu mellett a Goju-ryu Karate-do nagymestere is (6. dan). Nagyapja volt az egyik utolsó szamuráj, aki a Tokugawa nemzetségnél 1868-ban, 19 évesen harcolt a császár ellen. Nagyapja az Ittoryu-t (egykard) valamint a Jikishin Kage-Ryut a legidősebb Kenjutsut tanulta és oktatta.
A szemináriumon stílustól, szervezettől, harcművészeti gyakorlattól függetlenül bárki részt vehet!
Az edzésekhez Boken (fakard) szükséges, melyet korlátozott számban biztosítani tudunk a résztvevőknek! -
#105 mi is? mondom hogy fejlesztés alatt áll azaz a nyelvtan is :DDDD de Belépés...... amúgy mien???? -
#104 Azt írja ki h jelenleg fejlesztés alatt áll, bla bla..
de abban is van 2 nyelvtani hiba. LOL -
#103 Hali! Figy csek szólokhogy az egyesületben amiben élem az életem öszedobtam tegnap egy honlapot
Majd beszélek az edzővel és még rakok rá cuccost
Komi nem reklám, nem kell banolni, csak kivi vok a véleményetekre!!! -
Zsoldos #102 #98 "sodan, narancs meg nidan"
so=1, ni=2 -
#101 ki beszélt itttt danokról? -
Zsoldos #100 Nem vagyok nagyon ott a szakkifejezesekben, de hogy jonnek a kepbe a danok? :)
A duplazasrol: Ez annyira sport meg dojofuggo.. ismet azt mondom, az edzesvezetot kerdezd. Ha tudod tematikat, es ugy iteli meg, akkor lehetseges lehet (persze halado szintre szerintem nem) -
#99 EGyébként duplázni menyit lehet?, mert én mér nyűvüm az ipart egy idelye de mégg egyet sem vizsgáztam, de már jó lenne mert azér én nem fehér szinten vagyok hanem sokkal több -
#98 Dojoval, de itthon sem ártana! amúgy sárga egykis kihon meg heian sodan, narancs meg nidan (jah meg kümite)
-
#97 Köszesz -
Zsoldos #96 Szoval kerdezd meg az edzesvezetot. Vagy menj el mondjuk ide es valassz egy szimpatikus nevet es irj neki mailt, hatha fennvan valahol az anyag.
http://www.karate.hu/page6_1.html -
Zsoldos #95 Dojo nelkul keszulsz fel, vagy mi? :)
Shotokan-ban az elso par vizsga eleg szimpla, ahogy hallottam. Alap karate bazis, meg ide oda lepkedes senkutsu dachiban. Eronlet se sok kell. -
#94 Haie! For all, Figyesz vana valakinek most shotokan karate övivzsga követelmény listálya, csak hogy mire készüljek?? -
Leferve #93 Michael Milon VIDEOK???? -
Leferve #92 Heisokuval...:)
-
Zsoldos #91 ugy ertettem, milyen a "verseny" mawashi :) csak mert mawashit alapbol sem koshival rugjak, hanem sipcsont also reszevel. -
Leferve #90 arrol van szó hogy a terded nagyon sérülékeny ha nem a megfelelö használatba van ,Pl:zenkutsu-dachi-nál arra kell törekedni hogy a térdet elöre toljuk és nem menjen ki oldalra,mert amikor a teredet elöre tolod egy folyadék,egy természetes emberi nedv:) szinte beolajozza a terdedet amitöl nem kopik a terded,de ha már oldara logatod a terded akkor ez a folyadék nem tudja elvégezni a dolgát,külömbözö anatomiai okokból.Tehát akkor lesz jó minden állások ha a terdedet vizszintbe hozod a nagylábujjaddal:))
A kokutsunál pedig nem ajánlatos befelélogatni a terded ,ezt az tudja aki egy pár évig igy edzett,mert érzi a térdében a fájdalmat,
Zenkutsu dachinál az elsö terdre gondoltam,a hatso labat pedig egy picit bekell hajlitani hogy az ütés ereje ne a gerincedbe találkozzon a csigojáiddal,
De ugyanez van Fudodachinál is...
A verseny mawashi akkor sem lehet erös ha erös ember rugja:))mert nem koshival rugják,és ezért a belefektetett erö a gericedre lesz nagy hatással.
Ez az egy pontban valo megfeszités lényege az hogy amikor megfogod az ütésed erejét akkor minden izmodat használsz,azokat az izmokat amiket arra használsz hogy ütsz és azokat amiket arra használsz hogy megfogd,ennek a két izomcsoportnak az ereje adja azt a nagy energiát ami akkor fellép.
A kibadachinál arra kell törekedni hogy a terdeidet kefelé nyomd,és a lábfejedet befelé fordisd,Jah és a hátsodat ugy kell szoritani mint a kisbaba akinek kupot akarnak beadni:)))és ha ezekmegvannak és az öved leér a földik akkor már nem rossz a kibadachid -
#89 de. van "hagyományos" könyökütés, felütés, kézélcsapás, tenyérütés(bár ennél is könyökerőt használ), illetve van egy ütés,ahol nem nyújtjuk ki a könyököt. ez alhasra irányul és ebbe csípőből és a lábmunkából származik az erő..stb. biztos van még.. -
Zsoldos #88 Ez valami uraken-feleseg lehet..
es "hagyomanyos" uteseket nem is hasznaltok? -
#87 sajnos nem tudom,hogy jobban működik-e,mint másfajta ütések,mert kitanulni a helyes technikáját nem kevés idő a mesterem szerint.
amit tudok: az egész egy rendkívül szilárd állásból indul (egy úgynevezett térdösszetartó erő segítségével,ami mindig fennáll egy helyes wing tsun alapállásnál) amit szintén nehéz megtanulni helyesen. innen indul az erő és az ütés az egész testből származik. a könyököt tulajdonképpen hirtelen "kicsapjuk" úgy,hogy az ököl és a könyök is függőleges. a kar itt is végig laza,csak az ütés pillanatában feszül meg. mivel teljesen kinyújtjuk így minden erőt átprésel az ellenfél testére. ennek előnye nem feltétlenül a hatalmas erő,hanem hogy kis ütőtávból is pusztító lehet,tehát nem kell hátrahúzni ütés előtt a kezet,ami így gyorsabban célt ér.
a különbség tehát,hogy nem vállból indul az ütés,hanem könyökből. -
Zsoldos #86 de hallod, nem tudom hogy van ez konkretan, de igy hallva, eleg durvan onpusztitoan hangzik.. Barmilyen sportban szigoruan ellenjavallt.
es mi a konyokero?
Eddigi tapasztalataim szerint az utes ereje(mint fizikaban az impulzus) a belefektetett tomegbol es a sebessegbol szorzodik ossze. Tomeget ugy novelsz, hogy a tested egesz sulypontjat belemozditod (jellemzoen a csipomozgas), sebesseg meg akkor lesz nagy ha vegig teljesen laza az utes. Megfeszulni csak ott fog ahol megallitod, a vegen. Ettol lesz szep gordulekeny es karakteres az utes.
En legalabbis ugy hiszem, ha kinyujtom a konyokom, az osszes mozgasi energiat a konyokizuletem roncsolasaba fektetem, es nem a celpontom(vagy a levego:) megutesebe.
Megvilagitanad egy kicsit fizikai oldalrol a dolgot?
Mitol mukodik/mukodik jobban az utes? -
Zsoldos #85 Hm, biztos nagyon tud az oreg. A jitsuban nincs alapito, kisse regi idokbol szarmazik. De egy ilyen living legend van, Vlado Schmidt soke. O itt el magyarorszagon, voltam mar egy edzesen. O is bottal jon el a dojoig, de amiket muvel az hihetetlen.. (mit tesz 60-70 ev gyakorlat :)
ittvan kep rola (meg annyi danfokozat, hogy nezni is tereh:)
http://jujitsu.hu/vlado.html -
#84 miért :) ??