20
Tom Clancy regényei filmen, és minden, ami vele kapcsolatos
 • R1200Gs
  #20
  Eladó Tom Clancy könyvek:

  Vadászat a Vörös Októberre 4000 Ft
  Vörös vihar I-II 5000 Ft
  Férfias játékok 5000 Ft
  A Kardinális 1500 Ft
  Kokainháború / A kokain akció 1000 Ft
  A rettegés arénája 2000 Ft
  Elnöki játszma 2000 Ft
  Az utolsó parancs 2500 Ft
  Szivárvány kommandó 4000 Ft
  A medve és a sárkány 3000 Ft
  A gonosz birodalma 2500 Ft
  A tigris karmai 2000 Ft

  Képek
 • Mighty
  #19
  Az szep. Van mit bepotolnom... Ebbol 3 filmet lattam es egyet olvastam :)
 • evenor
  #18
  Nagyon sok közük van egymáshoz, a Jack Ryan-esek folyamatos történetet alkotnak.
  www.clancyfaq.com - ez a legjobb Clancy-s oldal, sok infó van a könyvekről, játékokról, filmekről.

  A könyvek történeti sorrendje:
  Without Remorse
  Patriot Games
  The Red Rabbit
  The Hunt for Red October
  The Cardinal of the Kremlin
  Clear and Present Danger
  The Sum of All Fears
  Debt of Honor
  Executive Orders
  Rainbow Six
  The Bear and the Dragon
  The Teeth of the Tiger
 • Mighty
  #17
  Amit repro írt sorrend, szerintem jó. Nem régen olvastam el az Utolsó parancs c. kötetet. Ez kb befejező résznek tekinthető. Bár lehet hülyeséget írok :)
 • Csacsi
  #16
  Szasitok. Nem akartam új topicot nyitni, de most hozzájutottam jópár tom clancy könyvhöz. Nincs vhol egy lista, hogy pontosan milyen sorrendben is jelentek meg ezek? Mert nem akarok össze vissza haladni. Tudom, hogy elméletileg nincs sok közük egymáshoz...de azért mégiscsak érdekelne. Köszi előre is.
 • a.carkey
  #15
  Nem a minőséggel van a baj, hanem azzal, hogy nem neki kéne csinálnia, mert "pisztolytfelrugomelkapomésölök" szintű lesz a Rainbow.
 • Bucser
  #14
  Volt! A Hong-Kongi filmjei nagyon is jók voltak....
 • a.carkey
  #13
  Az tényleg profi munka volt!

  Az egész film szinte végig szar, de vége miatt megtartottam.
 • Cvd
  #12
  Pl. a M:I2 kegyetlen jó film. Nálam messze a legjobb akciójelenet ebből a lövöldözés a laborban. Ha csak a képen látható akciót nézi az ember, ráadásul a realitás szempontjából akkor tényleg "vicciesen" hat, de ha az összképet nézi az ember akkor magasan a legjobb rendező. Képes tökéletes összhangot összehozni, sőt még érzelmeket is belevinni egy akciójelenetbe, ami szvsz egyedülálló. Kár hogy ez még neki is csak ritkán jön össze, az utóbbi filmjei (Windtalkers, Paycheck) sajna nem sikerült kiemelkedően, de a lehetőség abszolút benne van. Megy a Viasaton a Once a Thief sorozata, az is elég jó.
  Viszont konkrétan a Rainbow témához a realitás illene nagyon, ebből a szempontból nem tökéletes választás John Woo rendezőnek. Félek hogy egy S.W.A.T. szerű gagyi lenne belőle, holott elég lenne ha meghallgatnának pár szakértőt és rájuk hagyatkoznának, úgy is éppen elég izgalmas filmet lehetne összehozni. Nem tudom ki látta a Proof of life c. Filmet (a magyar címe Túszharc, asszem nemsokára nyomatja valamelyik magyar adó), ott meglátszik hogy szakembert kértek fel a témához, és szerintem az egyik legreálisabb végeredményt hozták ki.
 • a.carkey
  #11
  Volt Woonak egyáltalán "normális" filmje? Ezen gondolkozom ... :(
 • Vernoon
  #10
  En is csak remenykedem, hogy nem a John "Mindenfelrobban" Woo rendezi, akkor inkabb ne is csinaljanak semmit. A mellekszereplok akkorat nem tudnak rontani egy film hitelessegen, mint egy rossz rendezo, ill. forgatokonyviro, akik azt hiszik, hogy egy TransForMenS rajzfilmet dolgoznak at minden egyes filmjukben. Remelem rajonnek arra, hogy az ilyen filmej nezokozonsege nem nagyon kivancsi a "motoros fordulas elsokereken, fordulas kozben felekzzel celzott lovest leadok a masikra", ja es a lassitott fehergalambokra sem.
 • a.carkey
  #9
  Inkább Ford játssza! Bár sok szerepe nem lesz a Rainbowban.
 • repro
  #8
  ne aggüdj, ha összefüggésbe hozzák a régebbi Clancy filmekkel az RS-t akkor biztos Affleck játsza majd Ryant.. úgyhogy inkább ne :)
 • PREMIERE1
  #7
  A Sum az irtó szar volt ...
 • PREMIERE1
  #6
  És az OP Center, bár az nem a Jack Ryan széria volt ...

  (Többről én sem tudok.)
 • repro
  #5
  Tom Clancy filmek - magyar cím (könyv kiadás éve) [film éve] - egyéb

  - The Hunt For Red October - Vadászat a Vörös Októberre (1984) [1990] - Ryan: Alec Baldwin
  - Patriot Games - Férfias játékok (1987) [1992] - Ryan: Harrison Ford
  - Clear and Present Danger - Végveszélyben (1989) [1994] - Ryan: Harrison Ford, Clark: William Dafoe, Ding: Raymond Cruz
  - The Sum of All Fears - A rettegés arénája (1991) [2002] - Ryan: Ben Affleck
 • repro
  #4
  A forgatókönyvírok viszont tényleg jók.
  Ezt a filmet nem egy pattogós action múvínak kell megcsinálni, ahol a főhősök szaltózva rúgják szilánkokra a golyóálló üveget, hanem inkább "thrilleresre" (pl. The Missing)

  De ezzel a John Wooval még mindig nem vagyok kibékülve... hülye galambok slomoba röpködnek, westernfilmeket megszégyenítő 20 perces standstillek a hősökről, akik hetykén tartják a full tuning mp5öt egy "ne-lökj-meg-úgyis-eldölök" állásban... nem kell ennek a filmnek pörgősnek lennie.
  de majd meglátjuk.
 • PREMIERE1
  #3
  Én is ettől félek. :(
 • repro
  #2
  Hát szvsz ezt nem Woonak kéne rendeznie.
  és ha ő rendezi Defoe se lesz benne. nagyon kevesen tudták, h annak filmnek köze van Clancyhez és mivel bőven megállja a helyét egyedül még folytatásnak se lehet tekinteni (szereplőkön kívül nemigen lehet párhuzamot vonni)
 • PREMIERE1
  #1
  Tom regényeiből számos film készült, ilyen vagy olyan sikerrel. Mivel úgy néz ki, hogy a - szerintem - a leginkább várt (a Vörös Vihar után) regényfeldolgozásából tényleg elkészül a film, kiváncsian várom milyen szereposztással. Ha Clark maradna Willem Dafoe, Chavez meg
  Raymond Cruz, akkor felőlem mindegy kik lesznek a további szerepekben. Remélem Harrison Ford elvállalja majd itt is Ryan szerepét (mint ahogy az ifjú Indyben két rész erejéig az idősödő (1950-es évek) Indiana Jones szerepét.

  A Hardiredről:

  Rainbow Six a filmvásznon
  "A Tom Clancy's Rainbow Six c. eposz rendezését a fehér galambokban bővelkedő John Woo gondjaira bízta a Paramount - olvashatjuk a Variety hasábjain. A történet a jól bejáratott néhai NAVY SEAL, majd később CIA ügynökké avanzsált John Clark karakterére alapoz. Clark néhány társával karöltve kilép a CIA-től, hogy saját, a tenoristák elleni harcban remekelő multit hozzon létre. (Thx Basil)
  A forgatókönyvet 1999 óta többen is átformálták. Többek között Michael Shiffer (Call of Duty), Bill Wisher (a pápa! Terminator, Terminator 2, 13. Harcos, Judge Dredd), Art Monterastelli (The Hunted), Frank Capello és március óta John Enbom szorgoskodik a projekten."

  Az, hogy Woo rendezőnek jó lesz-e, az még koránt sem biztos. Remélem nem úgy fogja kezelni a filmet, mint itthon a könyvkiadást kezelte a könyvkiadó és egy Chuck Norris szintű "Szivárvány Kommandó" műként adta ki.

  Merem remélni, hogy Dieter Weber mesterlövész szerepében nem Dolf Lundgreent fogjuk viszontlátni, amolyan "Csendes pusztító" szinten ...