Kínában bevezették a játékok cenzúrázását
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már megbocsáss, de ez szintiszta marhaság. Az általam ismert emberek többségének az életszinvonala leesett a béke s*gge alá, mikor kitört a "szabadság". Az apámnak volt esélye lakást szereznie, meg úgy megélnie, hogy még valamit meg is takaríthatott. Azóta egyik napról a másikra élünk, nekem meg esélyem sincs, hogy nagyapó korom elött lakáshoz jussak.
Ettõl még egy szép kamu gazdaság volt, aláírom, de azért a "nem éltek jól"-tól is messze van.
mit tudsz te, jártál ott?
Te vagy az elfogult, ha az elfogultságot rólam ezt feltételezed.
Mert nem nyalok, hogy jaj, kedves kommunisták, kérlek szépen..., akkor már az idegesség?
Még így se löktem be indulat szavakat, próbáltam érvelni, ami így eszembe jutott.
-
Jó feladom, biztos neked van igazad, Kínában minden tökéletes stb.
Az egyéni (anyagi)boldogulás kérdése igaz, a létbiztonság - talán jobb volt a kommunzimusban.
viszont - amirõl a Mátrix is szól átvitten - hogy föladod a szabadságodat az aranykalitkáért.
Egyébként anyival nem volt jobb.
Hallottál gyáron belüli munkanélküliségrõl, ismerted a valós infrastrukturát, állapotokat?
Régen se éltek jól az emberek, bár (lakás)maffia se volt, az tény.
Ui: Kérlek ne állapítsd meg elõre mit tudok és mit nem, mert akár hiszed akár nem igen is van fogalmam a fasizmus és a nácizmus között. Harmadévesen az egyetemen ez volt az évfolyamdolgozatom témája.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
"Nem, nem hiszem el, hogy ott feltétlen jó."
Igazad van, nem feltétlenül, de inkább lennék milliomos pekingben, mint utolsó cigány magyarországon.
Amúgy úgy látom te jobban preferálod az egypárt rendszerrel szemben a jog(talanság) és a pénz diktatúráját, ami manapság nyugaton (tehát nálunk is)dívik.
Szerintem az ember, az átlagember az elsõdleges, a politikusok meg mindenhol egyformák. Ha csak egy párt van akkor is azon versenyeznek, hogy hogyan csinálják ki egymást, és ha úgy látják jónak bennünket is egymásnak ugrasztanak, rendszertõl függetlenül!!!
Hogy összességében jobb volt-e szerintem a szoc rendszer, mint a mostani? Nem! De pl akkor, ha valamilyen fiatal akármilyen szempontból hátrányos helyzetbõl indult az életnek, azért jobban segítettek neki, nem úgy mint manapság. Nem csak az 50-es évek volt, hanem a 60-as, 70-es 80-as évek is, amikor sok szempontból(pl szociális biztonság) mo igen csak jól szerepelt, még ma is abból élünk amit akkoriban felépítetünk.
Kina már rég nem az 50-es évek, a kultúrális forradalom kínája. Mint ahogy az USA sem az 50-es évek McCarty korszak USÁja, bár amerika biztos, hogy most éppen közelebb van a saját 50-es évekbeli önmagához, mint Kína a sajátjához.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szegény pluskast pedig mindjárt elviszi egy fekete autó, túl sok igazságot mond ott be.
Annyira nem kommunista, hogy használják a vörös csillagot, egy ember pofáját plakátozzák ki mindenhova, egypárt renszer, erõs kontroll.
Ok, talán a szótári kommunizmus tényleg ritka, de azért nem jelenteném ki olyan biztosan ezt, hogy nincs sehol.
Vietnam, Kuba? Hahaha.
Bal oldali diktatúra.
Szerintem a legtöbben egy jól fütött, kényekmes - mondjuk én is... - lakásból írnak, amely olyan országban található, ahol már régóta nincs polgárháború, mindenellenére rendezett a politika, igenis kilehet mondani a véleményedet.
Aki ebben nõtt fel, netán túl nagy az arca, elképzelni se tudja, milyen egy antiidilli hely, ahol nem puffoghat kedvére.
Ez kicsit szar indok, hogy a másik oldal is, mert nálam nics kinn a pápa képe a falon, se Orbán Viktoré mellette, egyszerûen simán ismerõsõktõl akkor élt emberektõl, napilapkból (is) tudom, mi van ott.
Azért mert Te egy vélhetõen fizetõs, spec suliban vagy, (vagy nem) valahol egy fõbb városbanm, még nem tudhatod 100%-al, micsoda nyomor van az országuk másik felén.
Talán a klasszikus Kínaiak nem éheznek, de nyugadj meg, a nemzet alkotmányának megingatói, a népellenségei Tibetiek nyugodtan elvegetálnak ott belsõ ázsiában, nem kell félteni õket.
Ezzel a tisztasággal igazad van, csak kár...
...benne élni a koszban..bravó...voltak emberek a Bp-i Kínai piacon, elmennek egy kajás pult mellett, erre az ablakból az útra kidobták a maradékot, a koszos edényt.
Hát bocs, ez a cigány - nem vagyok rasszista - tempó nem kell nekünk, nem kivánatos.
Az ottani párt neve nem kommunista párt egyébként?
Ok, a nyugat az érdekei szerint torzít, manipulál, de a féligazság mindig felfedezhetõ, pl Szaddám valóban tömeggyilkos volt, ettõl függetlenül az olajért rohanták le.
Kína, a nagyon fejlõdõ állam elnyom egy nagy világvallást - buddhisták, Tibet - emberek millióit taszította nyomorba, elnyom, és az áldozatokat mindmáig nem rehabilitálták.
Mi volt a nagy ugrás, a kulturális forradalom????????????????????????
Ok, az már régen volt, és valóban van fejlõdés, attól hogy kommunista, még fejleszthet infrastruktúrát stb.
De biztosan nem tudhatjuk, mennyire érvényesülnek a (szabadság)jogok a (fõ)városon kivül, mi az igazi Kína.
Miért vándorolnak még mindig annyian onnan?
Nem, nem hiszem el, hogy ott feltétlen jó.
Hiszen tudhatnád te lamer, hogy Kínában demokrácia van, mégha kicsit ázsiai is.
Mindenki happy, amirõl beszélsz, az már régen volt, hát nem olvastál azóta semmit róla, az x éve volt, menj ki Sanghajba, érezd a barátságos légkört 😊
LOÁL!
--
Ugye a Láma még most is számûzetésben van?
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Az amikat kiröhögjük, a kínaiakat meg leköpködjük - ezek vagyunk mi...
Szerintem vannak olyanok akik koruknál fogva (ami persze nem az õ hibájuk;-)) nincsenek tisztában azzal hogyan mûködött a rendszer M.o.-on úgy 20-30 évvel ezelõtt, nem hogy miként mennek a dolgok egy teljesen más kulturális és politikai közegben a föld másik felén.
Ez a kínai eset olyan mint a tehénszar és az 1 milliárd légy esete: csak nem tévedhetnek?:-)))
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
egy jték hogy veszéleztheti? ez akkor gyökérség. eddig se bírtam õket, de mostmár totál elegem van a kínaiak fasságaiból...
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Hanem a polimókusok/királyok, grófok meg az egyszeri dógozók között. Ez abban nyilvánul meg többek között, hogy az országot vezetõ krém, képességeitõl függetlenül, alanyi jogon minimum volvo-val közlekedik, az egyszeri dolgozó meg bmv-vel (busz, metro, villamos) feltéve ha a munkahely fizeti neki a bérletet. A bibi az egészben hogy valójában persze a volvót is te fizeted az adódból!
Na itt kezdõdik az egyenlõtlenség, ami elsõre úgy tûnik adminisztratíve megszüntethetõ, és akkor mondhatnánk, hogy itt is kommunizmus van. Csak hát már 15 éve nem sikerül összehozni egy olyan parlamentet ahol ezt megszavaznák. A megelõzõ 40 évrõl nem is beszélve.
Na meg ha úgy gondolják hogy elkövettél valamit rögtön mész elõzetesbe 3 évre. Ha viszont benne vagy a krémben és különösebb rosszakarót sem szedtél magadnak össze akkor emberölést is megúszol felfüggesztéssel (minimum). Hát ez az az egyenlõtlenség amit marx bácsi meg akart szûntetni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Asszem igazad van! Afrikában valóban olcsó a minimálisan sem iskolázott, szakképesítés és mindennemû gyakorlat nélküli, viszont egészségügyi problémákkal (AIDS) kûzdõ munkaerõ. Ja meg némi infrastruktúra sem ártana azon a b.szom nagy kontinensen.
A lufi elõbb utóbb valóban ki fog pukkadni, amint az egyszeri afrikai eléri az egyszeri shanghai munkás színvonalát. De szerintem az nem ebben a században lesz.
Amúgy igazad van tényleg a nyugati tõke dolgoztat Kínában. Ha kisebb profittal is megelégedne akkor dolgoztathatna Európában, Amcsiban, meg Japcsiban, de ez a fránya töke olyan hogy minnél nagyobb hasznot akar. Ezek a mocsok kínaiak meg kihasználják ezt és még jót is röhögnek a markukba😉))
A lufi meg ki fog pukkadni ugyanugy mint nalunk tortent, es akkor majd Afrikaba viszik a termelest.
A diktatura meg nem jo akarhogy is allitjak be.
Csak mert:
1. Kínában ugyan a mi fogalmaink szerint nyomor van, ellenben a Kínainak ez a lételeme. Egy átlag kínainak eszébe sem jut, hogy kitakarítson meg ilyenek. Az egész amit rossz dolognak felhoztok Kína meg a kommunizmus ellen, az csupa csupa kínai szokás... Pepito?
2. Én bevallom, nincs konkrét fogalmam, hogy mi az a szocializmus vagy kommunizmus vagy akármi, de az biztos, hogy jelenleg Pekingben lakom, és nekem nagyon úgy tûnik, hogy a Kínai kormány csak kifelé hoz ilyen döntéseket, viszont itt meg virágzik a hamisítás. Az ellen meg nem tesznek semmit, mert ugyanazok végzik a legális munkát mint a hamisítást... Szóval ja... Nem kell Kínát leszólni, király egy hely.
Class is over.
A gond az, hogy sokszor azt szídjuk a másikban, amit valójában irígyelünk tõle. Én is szeretném, ha a viszonylag reális háborús játékokban, ha ugyan jelölik kishazánkat, akkor ne csak egy kivehetetlen paca legyen. De hát szart sem ér a harag hatalom nélkül.
Amúgy szerintem az 1.3 milliárd ember nem jelent igazán biztos piacot, max a saját olcsó termékeikre, sokuknak a következõ nagy beruházásuk egy tál rizs lesz. (De legalább lesz!)
"Hatalmas a potenciál amit BIZONYÍTOTTAN jobban is ki lehetne használni mint most."
Szerintem az EU-ban meg tényleg hatalmas potenciál van, aztán mégiscsak nyüglõdünk Kínához képest. (pl hol is van az az EU-s ûrhajó? Bár az ûrhajózásis csak kirakat, de akkor is!)
Hát ezek a komcsik tényleg tök pancserek, atombombát, meg ûrhajókat gyártanak, meg megálljt parancsolnak néha a nyugati kúltúrmocsoknak, meg mint mondtam 10 éve 2x olyan sebességgel fejlesztik a gazdaságot mint a nyugat a legjobb években (nyugaton meg 10 éve recesszió van).
Nem akarom nyalni én a szemét büdös tapló kínaiak seggét, mert amit most a gazdaságukkal csinálnak az nagyjából magyar találmány (lásd 60-as 70-es évek), csak jó szokás szerint itthon valahogy soha nem sikerül összehozni a dolgokat. Talán nem másokat kellene állandóan savazni, hanem csak dolgozni szépen ahogy a csillag megy az égen.
Comcom: azért az átlagembernek hidd el nagyobb létbiztonsága volt a nemlétezõ idilli szocializmusban a 70-es 80-as években (nem kommunizmus az más tészta!), mint a mai idilli kapitaéizmusban.
ha te azon felháborodsz, hogy magyarországról nézve ez visszaélés, akkor túl sokat éltél kinn 😊 sztm egyedül fogsz maradni a véleményeddel...
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Mi az, hogy "visszaélnek". Hol élsz, ember?! Gyakorolják a hatalmat!
"A kínai állam tehát lassan, de biztosan minden terület fölött átveszi a hatalmat és az ellenõrzést..."
Bárcsak ezek a bornírt sommás kommentek elmaradnának Kínával kapcsolatban. Süt a tudatlanság! Tessék már kijönni vagy két hónapra és megszagolni a sanghaji levegõt!!
A folyamat éppenséggel az ellenkezõ irányba zajlik. Azzal, hogy nincs mégegy ország, amelynek hasonló problémákkal kellene szembenéznie a mindennapi döntéshozatalkor.
~~~~
Mielõtt bárki agymosottsággal vádolna: Sajnos nem megy. Nem tudom elolvasni a helyi propaganda anyagokat.
~~~~
Elárulom nektek, hogy Sanghaj sokkal élhetõbb város, mint Budapest. Szabályok ide vagy oda - amik, valljuk be, mindenhol vannak - nem basztatják az embert naponta hülyeségekkel. Az emberek nem megkeseredettek. Az autok nincsenek kulccsal megkarcolva. A rendõr nem köt bele minden ok nélkül az emberekbe. A város tiszta és sokkal több a zöld, mint Budapesten.
Az itteni emberek értékrendje más, nem itélhetõ meg a magyar pszeudó-entellektüel értékrend szerint.
~~~~
Gyakran elgondolkodom, vajon az sg.hu cikkírói elolvassek-e az írásaikhoz fûzött kommenteket.
Õk is ugyanígy reagálnának az ilyesmire, ne legyenek kétségeink.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Magyarorszagon sem artana vmi ilyesmi, pl TV musorokra 😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.