33
  • tajfun
    #33
    cracker = programok masolasvedelmet semlegesito, "crackelo" egyen.
    hacker = internetbohoc.
  • AtisH
    #32
    Akkor próbáld meg az ilyen információ hiányos kis emberkéknek -mint amilyen én is vagyok- elmagyarázni mi a különbség a kettő között.
  • Ph03niXx
    #31
    Az amcsik kihúzhatják a dugót É-Korea határainál, de azzal legfeljebb azt érik el, hogy náluk nem lesz világítás. Az É-Koreaiak azért vannak ennyire okosak...
  • tajfun
    #30
    Epp ez a nem hagyomanyos (felre)magyarazas.
  • Piscator
    #29
    http://index.hu/politika/kulfold/0601nkorea/
    Betiltották a mobilt Észak-Koreában

    Index/MTI
    2004. június 1., kedd 18:47

    Bár legutóbb arról értesült egy japán újság, hogy Phenjan területén külföldiek számára is engedélyezték a mobiltelefont, az ITAR-TASZSZ kedden azt jelentette, két év után teljesen betiltották az egyébként igen drága használatukat.
  • Piscator
    #28
    A koreai kiskirályság fikázása nélkül, ajánlom nézzétek meg a belinkelt képet, és akkor kérdezzétek meg: na van áram?
    (Nehéz megtalálni a két koreát, de tényleg döbbentes!Ott Japán mellett vannak, naggyon durva!)
    http://sat.hu/read.php?id=34:
    A Föld éjszakai látványának legújabb montázsa, amelyen világosan kirajzolódik a lakott, lakatlan, illetve a fejlett és elmaradott területek eloszlása. Így fest tehát a Naprendszer harmadik bolygójának éjszakai látványa, ha több felvételt egy képen jelenítenek meg. A kivilágítás mértéke természetesen egy adott terület fejlettségével, illetve a népsűrűségével áll kapcsolatban. A Föld szinte "felbillen" a képen: meghatározó a fejlett észak három nagy centruma - Eszak-Amerika, Nyugat-Európa, Japán -, míg a dél jórészt sötétbe burkolózik. (Délen is főkent a fejlettebbek, Ausztrália, Brazilia es Dél-Afrika tűnnek ki.) Ez persze elnagyolt megközelítés, mivel igen fontosak a természeti adottságok is: jól követhetők a nagy sivatagok, erdőségek, hegységek vagy a szibériai tundra körvonalai. Érdekes látvány az 1,2 milliárdos Kína népességének aszimmetrikus eloszlása, míg a szintén 1 milliárd felett lévő Indiában viszonylag egyenletes a népesség elhelyezkedése. Érdemes megfigyelni a tengerpartok meghatározó szerepét is, ahol a Föld 6 milliárdos lakosságának 25%-a él. E globális jellemzők mellett még számtalan érdekes információ olvasható le a képről. Igazi ínyencfalat például a Nílust követő fényes sáv, ahol ősidők óta a folyóvölgy a meghatározó, vagy a megdöbbentő különbség Észak- és Dél-Korea között.

    Bocs az offért!.
  • Piscator
    #27
    Ó, dehát ott korlátlan szabadság, gazdaság van, nem emlékszel??
    Ja, hogy az Kína, éértem.
  • Piscator
    #26
    nézd, emkkora egy ország a Földhöz képest, de erre fecsérlik az erejüket.
    Nem kérem, nem lesz itt Mars kólónia, a sárbolygón levő hangyák csak háboruznak egymással.
  • [HUN]PAStheLoD
    #25
    az amcsik meg E-Korea határai mentén kihúzzák a dugót akkor nehezen fognak akármit is "törni"
  • Ph03niXx
    #24
    #23: Nem paranoia.

    Aztán meg teljesen érthető, hogy ilyesmire adják a fejüket. Néhány éve még az orosz "hacker"-eket tartották a legveszélyesebbnek, de mára ez inkább eltolódott a Kínai és Dél-Koreaiak felé.

    Amúgy meg ez nem arról szól, hogy van áram vagy nincs. Áram az lesz amikor kell. Itt arról van szó, hogy ha Kim Jong Il azt mondja törjétek, azok törik. Nem érdekli őket, hogy bajba juthatnak. Azért nem mert nem jutnak bajba, és még azért sem, mert É-Koreából törnek. Ott pedig, mint tudjuk, nem érvényesek a demokratikus törvények, tehát nincs mitől félni.

    Aztán meg a Koreai az egy olyan nép, hogy amit a fejébe vesz, azt elég nehéz onnan kiverni. Még fogunk róluk hallani. Meglátjátok.
  • SwITcHMaN
    #23
    Kiberhadviselés, hahh! Paranoiának is szokás hívni...
  • bunny
    #22
    Ja, még a zsernyákoknak is.
  • AtisH
    #19
    Bocsi koreai-t szerettem volna írni a vietnámi helyett.:-/ Már fáradok...
  • AtisH
    #18
    30 éve még körberöhögte a fejlett nyugat az olyan távolkeleti országokat mint Korea vagy Tajvan és érdekes módon ma meg valahogy nincs kedvük nevetni... Vagy ha belegondolunk annak idején miként vélekedtek rólunk, ill. a keleti blokkról, mikor számítástechnikáról volt szó és még létezett a COCOM lista... Szal azóta nagyot változott a világ. Nem azt mondom, hogy meg kell ijedni a vietnámiaktól, de azért lebecsülni sem szabad őket.
  • Tetsuo
    #16
    Ebben az a poén, h már a világ 1ik legcsóribb országa is.
  • [HUN]PAStheLoD
    #14
    de hát "trenírozzák" őket , biztos olyan mint a panírozás :D
  • nemcsakfeel
    #13
    "Évente száz új hackert képez ki." Az egy dolog hogy egyszer kiképzik valamire őket, de az lehet hogy következő évben már szart sem ér... szal ha képzés van akkor azt folyamatosan kell frissíteni.

    Nem igaz hogy nem tanulnak... A su is ebbe bukott bele hogy a nyugatot akarta lepipálni, gyengébb gazdasági háttérrel.
  • AtisH
    #10
    Gy.k. Hagyományos értelemben hacker-ek azok akik csak úgymond feltörik a rendszereket és max. felhívják a figyelmet a hibákra, a cracker-ek viszont haszonszerzés, károkozás céljából követik el ugyan azokat.
  • tajfun
    #9
    Meg sehol se voltak a hackerek, mikor a crackerek mar reg torogettek fel a programokat, tehat ovek az elsobbseg, a nevvalasztasban is.
  • tajfun
    #8
    Nem. Ezeknek nem a programok masolasvedelmenek feltorese a feladatuk, hanem internetbuheralas. Tehat hackerek.
  • htmm
    #4
    Tehat E-Korea Crackereket kepez ki. Ertem.
  • artschi
    #1
    A sok ilyen szarság helyett jó lenne, ha inkább az ország gazdasági gondját oldanák meg... a barmok...