94
Szal...
-
#94 akkor az alsó valszeg nagyon ordibál :) -
Hajnalcat #93 Ez három női arc egymáson. Nem látod? -
#92 Ez eléggé érdekes. A mai születésnaposok listája:
-
KnightRider #91
Egy érdekesség: A Knight Rider második évadjában Kitt alsó konzola (ami a két ülés között van), egy pénztárgépből lett átalakítva. A Kígyó Torka című epizódban mutatnak közelit, világosan látszanak az Item, a Price és a QTY (Quantity) gombok. Szegény Kitt, micsoda xenotranszplantációval volt dolga... -
Prank #90 a hányadékomban lévő répa pont ugyanígy nézett ki,
ez isteni áldás -
#89 csak én tulajdonítok nagy jelentőséget ennek? :D -
#88 Éppen tanultam, amikor a mellettem lévő füzetlapon egy ilyen gyűrődésre lettem figylemes, meg is lepődtem mennyire hasonlít egy női arcra. Le is fényképeztem tessék:
kép -
#87 Hmm, ezeket nem fogja a gravitáció? -
Ahouse #86 Köszi! De volt egy korábbi is amivel elindult a műsor a 80-as évek elején. Azt meg tudná mondani valaki, hogy mi volt? Köszi!
-
Prank #85 Logic System - Unit -
Ahouse #84 Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni tudja-e valaki, hogy a STÚDIÓ c. műsor zenéjének a 80-as években, ki az előadója és mi a szám címe?
előre is köszi -
Goth #83 jobb vagy bal agyféltekétek működik jobban? :D -
#82 puff.. de gondolom felreirtad... -
#81 A Cartoon Networkon leadott Power Pugg Girls cimu rajzfilmsorozatnak amikor vege van ott van egy kellemes kis dalocska amit elekelnek a lanyok. A Final Fantasy X2-ben ugyanez a ritmus megy le az urhajon es egyeb helyszineken. Erdekes hogy a rajzfilmben is harom lany a foszereplo es a FFX2-ben is. -
weine #80 csak a szövegét tudom leírni most.
Az időőő sohasoha megnem ááááll
az órák róják szüntelen az azúttyukaaat
A pillanat úgy illllaaans tovaszáll,
mint (valamilyen repkedő) madáááár.. -
#79 -
#78 Hehe, a Tavasz 17 pillanatának a zenéje érdekelne! -
#77 :DDD htx -
#76 A Flóra margarin reklámzenéjét tudja vki? htxvm -
#75 én már régóta keresek egy számot, és igazából nagyon keveset tudok róla. egyszer az Extralarge cimü sorozatban hallottam ugye a Bud Spenceres és ment az rtl klubon is....szóval ebben gyakran benne volt ez. esetleg annyit még leirnék, hogy nincs benne nagy szöveg csak egy olyan ritmus vagy kis szövegrész, hogy..."á széé pom pom csikicsikáá " :)) elég hülyén hangzik de nem tudom jobban lekottázni ezért elnézéseteket kérem:)
ha esetleg tudja valaki melyik ez a szám pliiz szóljon!!
köszi -
#74 D: -
#73 Az melyik is? Dúdold csak! -
#72 engem a magyar tv macinak megfelelő német adókon nyomot sandman zenéje érdekelne... ha vaklaki tudna segíteni htx..pls -
#70 1935ben mutatták be a BASF által kifejlesztett mágnesezhető műanyagszalagot - a 63as Philips szabadalom pedig a mindenki kedvence magnókazettára vonatkozik - bizony, több, mint 40 éves konstrukció :) a CD 1980-as... a 3,5inches floppy szintén, a Compact Flash 1994es, a DVD 1995ben készült el -
#69 Köszi, hmm, jól alágondoltam...
Mármint a magnókazettát?
Az orsós magnók is akkor már jó régi konstrukciók lehetnek. -
#68 http://history.sandiego.edu/gen/recording/notes.html
nagyon jó, információdús oldal :) -
#67 1931 - The EMI studio that opened Nov. 12 at Abbey Road in London, was the largest sound recording studio in the world; Louis Sterling hired Alan Blumlein to install Blumlein's own electrical recording system and Sterling stopped paying royalties to Western Electric. Alan Blumlein patented the "binaural" (stereo) recording method in England.
45től lehet kapni sztereó felvevőket, és az 50es évek elején már sztereo szalagokat kapni szinte mindenhol...
(ja, és érdekességként 1963ban, vagyis 41 éve(!) mutatta be a Philips a kompakt audioszalag kazettát) -
#66 Nem tudod, mióta vannak sztereó felvételek?
Ez az '57-es song of the second moon is sztereóban szól, de gondolom ez már utólagos keverés, nem? -
#65 Jarre lett olyan szinten világhírű, hogy ő lett a "név" - sokmindennel így van ez :) de pl. ő is tisztelettel adózott a nagy öregek előtt amikor Theremin-ezett a koncerten, meg a legújabb mókáknak, amikor egy új Yamaha szinti beépített hangszerként játszotta más-más hangmagasságokon az Oxygene IV híres alap-dallamát :D -
#64 Szerintem ez is éppoly dolog, hogy Jarre-t ismerik legtöbben, és már elterjedt az, hogy ő volt az első "gépzenész".
Most néztem, hogy a Hot Butter féle Popcorn is '72-es pl. -
#63 Na jó ez rendben van, de akkor is, ha már erről a "gépzene" műfaj megteremtőjéről beszélünk akkor is inkább ez az '57-es muzsikát készítő fiúkat kéne emlegetni! -
#62 ő digitális szintetizátorokat használt inkább, és nagyon hamar nagyon sok számítógépet. ezek meg analóg szintik, és ha végighallgatod pl. a song of the second moon-t, akkor azért érezni lehet, hogy mennyire más, mint akár az Oxygene... -
#61 Hmm, érdekes. Akkor mi a fenéért mondják - olvasható - mindenütt, hogy Jarre volt az úttörője ennek a műfajnak 77-ben, az Oxygen-nel??? Amikor már 20 évvel előtte csináltak ilyen zenét... -
#60 megint összekeverted, mert egymás után vannak a lexikonban... -
#59 A fenyőfa másodpercenként 300000 km-t tesz meg. -
#58 Delta zene: ez az úgynevezett Moog muzsika, analóg szintetizátorral készült és készül máig is
Robert Moog (a feltaláló)-ra és úgy alapból a Moog-ra keress rá, nagy community van máig is. Tom Dissevelt és Kid Baltan -nak a közös lemezeik se rosszak, de akkoriban nagyon keményen divat volt, én pl. találtam Moog plays Beatles-t is :o)
Sőt, amikor 9x-ben itt volt Magyarországon Jean-Michel Jarre koncertezni, ő is játszott az egyik első prototípus analóg szintin - az pedig a Theremin
itt a hangmagasságot és intenzitást a 2 antennához közelített és különböző irányokba mozgatott kézzel lehet változtatgatni... -
#57 Megvan az URH-tól is a Kék Fény, most jut eszembe... -
#56 Mintha a Hot Butter - Popcorn-ja is lett volna valaminek a zenéje. -
#55 Kék Fény zenéje is komoly volt! Sajnos csak az Amadeus féle feldolgozás van meg belőle.
Hehe, a régi Ericsson-omba hallás után bekottáztam csengőhangnak! (ha valakit érdekel, még megvan valahol felírva) -
#54 Köszi!
Közben megtaláltam én is! (egy o-t kihagytál)
Jacques Cousteau