3128
  • Takezó
    igen, van még hülye kérdésed?
    #1044: kapható...
  • Bendihb
    fog menni akadás mentesen egy nvidia gf6600gt-n és egy amd athlon xp 3200+-on?
  • Bendihb
    hi lehet kapni már boltokban a teljes verziót mekkora a gépigénye légyszi rendesen válaszoljatok köszi!!!!!!!!!!
  • Sanko
    a falfirkások ellen mit tudsz tenni?
  • M@TriX
    esetleg hadj egy kis rést, ahova beszúrsz pár ágyút, ha valaki természetesen ha lyukhoz jön annak vége de onnan meszebb ki lehet lőni golyóbisokat.
    Na milyen 5let? :)
    majd megvalósítom ha te nem vállalkozol :)

vagy 5let2:
    sorakoztass ágyúkat a kapu mögő és ha ott az ellen ajtó kinyit, 3-4 ágyú: TŰZ! :)
  • artschiatwork
    szép darab... :)
  • bepe79
    Azon a mapon, ahol az elején egy hajóval megérkezünk a partra Máltán vagy hol (a campaignban a harmadik vagy a negyedik) olyan offenzívát indított ellenem a gép, hogy kénytelen voltam kettős falat meg dupla gate-et fölhúzni:

És ez még nem volt elég, a dupla fal mögé fölhúztam egy csomó tower-t, amik próbálják sz@rrá lőni az ellenséget, amint közelít. És néha még ez sem elég...
  • bepe79
    És akkor nekem még csak Radeon 9500 PRO-m van, ami csak SM2.0-át tud, tehát pixel shader 2.0 és vertex shader 2.0-át. Akkor képzelheted, hogy milyen lehet egy nVidia 7800 GTX vagy egy ATi Radeon X1800XT-n, ami már a Shader Model 3.0-át is támogatja, és menne a PS3.0/VS3.0 a játék közben!

Üdv: Bepe
  • bepe79
    3 dolog segíthet:

1.a, ha ATi Radeon kártyád van, akkor Catalyst 5.9 föltesz
    1.b, ha nVidia kártyád van, akkor ForcWare 8x.xx video driver föltesz
    2., DirectX 9.0c új, agusztusi fölrak
    3., ACE MegaCodecPack leírt

Üdv: Bepe
  • MrDevil
    Ja én!!! :D De még nem sikerült megcsinálni!!! Majd most megcsinálom! :)
  • ÁjjLe BoBBi
    hát nem igaz nem tudom megcsinálni!:@
    jár ott valaki amikor a nagy ágyú kell elfoglalni és azzal lőni a szigetet?
  • Snipa
    furcsa mikor dmz be raktam gepem se tudtam csatlakozni! :(
  • ACE
    routeren nálam csak úgy működött, ha DMZ-t állítottam be a belső IP-mre... Érdekes, mert elvileg kifele menő kapcsolatnál általában szokott menni a multi, csomó játéknál megy is, pl. BF2, HL2, Quake3 stb... De ennél csak úgy, ha DMZ-t állítok routerbe, remélem kijön valamiféle javítás hozzá... Mert elvileg az Online-es játékkal, és eredeti key-el sem fog akkor router-el menni...
  • Snipa
    ok serverre a sok eszemmel rajottem ;-)
    irc.de.quakenet.org
  • Snipa
    a lan alatt van egy direkt ip-s opcion, es azt mondod azzal siman lehet csatlakozni a neten keresztul?

erdekes mi tobben is probaltuk es nem mukodott csak battlelann nal es azzal is csak azoknak akiknek a net kozvetlenul a gepre van kotve es nem routeren keresztul!

3 kerdes,
    eredeti gamed van?
    tehat hogyan gameltek neten? step by step ;)
    melyik irc serverre kell felmenni, hogy belehessen joinolni a #aoe.hu ra? mar 1000 eve nem irceztem ;) szal mi a pontos cime a qnetnek meg az ircnetnek? :-))

koszi elore is

• ÁjjLe BoBBi
    na megyek befoglalom azt a kib. nagy ágyút mer teccik ;))
  • ACE
    Alap dolog, de nemigazán láttam még sehol értelmesen leírva, vagy FAQ-ban...
  • ÁjjLe BoBBi
    azér nem gyengén szebb nálad a vízeffekt mint nálam ;)
  • ÁjjLe BoBBi
    hmmm...hát innentől nálam megállt a tudomány mert én miután feltettem a forceware 81.84-et jó lett :\
  • Globus
    Aki azt írta, hogy nem lehet multizni, meg hogy csak LAN-on lehet stb., az nem tudom mit nézett. Tökéletesen megy a Direct IP-s rész is.

Aki multizni akar annak #aoe.hu ( IrcNET és QNET is. Az ircnetes-t javaslom, '97 óta üzemel, ott van minden veterán és pro aoe-s! :). )
  • JimHUN
    Sziasztok!

Ugyanaz a gondom, mint 'Ájjle Bobbi'-nak meg másoknak is volt:

Initializaton Failed
    Direct3D initialization failed. Possible causes:
    Old or corrupted graphics driver.
    Direct3D omproperly installed.
    Hardware acceleration disabled.
    Starting the application with the workstation locked.

Please check the log formore information.

Az eseménynaplóban meg ilyenek vannak (4 db):

A szolgáltatás (nVidia WDM A/V Crossbar) a következő hiba következtében leállt:
    A rendszer nem találja a megadott fájlt.

És ez variálva a következőkre:
    - nVidia WDM TVAudio Crossbar
    - nVidia WDM TVTuner
    - nVidia WDM Video Capture (universal)

Nekem nem oldotta meg a driverfrissítés.
    Probáltam 77.77, 78.01, 81.84-es nvidia driverekkel.
    Feltettem directX 9-et, bár azt nemtom hogy mikori. Dehát a játék is felteszi nem? Az nem jó?
    A D3D engedélyezve van, és a tesztek is jó eredményt hoznak.
    Refreshforce-t ki lehet valahogy kapcsolni?
    Van egy reforce.exe-m. Lehet hogy az kavar be. :-(

Segítsetek légyszi! Köszi! :-|
  • bepe79
    A menüben meg ingame a home city-nél P4 [email protected] GHz + SLI (x2) nVidia 7800 GTX + 2 GB DDR2/667 RAM + SATA2 300GB win. + SB Audigy4 combóval is akad, de csak akkor, ha a shader quality high-on van, és a shadow quality very high-ra vagy high-ra van állítva. Ha medium vagy low, akkor már egy fokkal jobb a helyzet, de akkor a kép is picivel "gagyibb" lesz..
  • gaspy
    Remélem hamar lesz vmi patch erre a menü szaggatásra mert kezd idegesíteni
  • robotnyk
    in game nekem sincs vele bajom, csak home citynél meg a menüben, szal inkább kikapcsoltam
  • bepe79
  • bepe79
    No, de hisz' azért ez nem a játék hibájának róható fel azért.
  • Cassell
    Na rájöttem egy nagy hibájára a játéknak:úgy bele lehet merülni hogy nem is mentek aztán jön vagy 15 puskás török és legyak jólvan akkor visszatöltöm igenám csak pálya eleje óta nem mentettemNa de mára elég is lesz ennyi majd holnap folyt.köv.
  • bepe79
    Ismét saját készítésű screenshot:

P4 2.53 GHz + 1024 MB DDR400/PC3200 RAM + DX9 Radeon 9500 PRO + shader quality: high + shadow quality: very high ---> a Fraps nálam 10-11 FPS-t mért erre...
  • M@TriX
    háát a játék alatt is maxon van a víz akkor semmi szakadozás, bár a menübena város elég fullosan van modellezve az biztos...
    amúgy tetszik, a hangok nagyon el vannak találva, kissé zavar hogy pár egység átsétál egymáson meg kissé szögletesek a mozgások néhol, pl az ágyúknál szögletesen fordulnak.
    az épületrombolások is nagyon jól meg vannak valósítva, szóval eddig elég jól bejön
  • bepe79
    A savegame betöltése után pause állapotba kerül a game, úgy lehet visszahozni, hogy az objectives-re kattintassz, és utána a close-ra.
  • ÁjjLe BoBBi
    lvl 11
  • Realtibi
    na nem mond
    ott állok és várok

megfogtam egy hullámot
    de utána kevesen maradunk
    szal semmi értelme
    a geci aztékok meg basznak segiteni:D
  • Thanatos
    bazz ...., benne a krédésedben a válasz...
  • Newfronter
  • Realtibi
    na de mit kell csinálni azon a pályán amikor az azték templomokat kell megvédeni???
  • Captain Sparrow
    ezt nemértem...
    még mindig az első pályán vagyok
    csak most az a gond hogy minden objective kivan pipálva már jöttek a franciák meg minden megvéttem a várat...és körbejártam a térképet és vannak helyek ahol folyamatosan spawnlodnak a törökök...már vagy 50szer jöttek...
    a két hőstre már százmilliószor rákattintottam egymás mellé raktam őket hátha pofáznak de semmi

szal ez bug vagy még várjak pár száz törököt?
  • robotnyk
    jah, sztem a víz shadert nem igazán optimalizálták korábbi kártyákra
  • M@TriX
    jah sorry, olvasgatom a fórumban, hogy ez szabvány a menüszaggatás :)
  • M@TriX
    nya most látom, hogy van egy hasonló nevű .cab file az első CD-n a lámák valami speckó DX9c vagy mi akkor, na inkább felnyomom
  • M@TriX
    hát érdekes az biztos, mondjuk a menüben nekem is szaggat, itt valaki említett a játék a szépen fut ki is nyírnám ha nem :)