Az Internet Explorer 6 a legnépszerűbb böngésző
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy van az az idézet:
'Két határtalan dolog van a világon:
1. A világegyetem
2. Az emberi hülyeség
De az elsõben nem vagyok biztos.':-P
If you want to die, I\'ll kill you in the blink of an eye right now. If you want to live, I\'ll protect you no matter what.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Meg ez a reklám.
Pár lapnál nem jött be.
Szerintem nem érdemes az IE-t nyalni, perzse, jó, meg minden, de valahol a honlapkészítõ mentalitása is szar, ha csak egy rétegnek készít lapot.
Biztonságtalan az IE.
Lehet vele virust kapni, bár ez függ az internetezési szokásoktól is.
amúgy ez csak nemrég óta van így, elõtte (abból kiindulva, hogy most már nem) külön is lehetett venni
ma meg ha valakik azt mondanák, hogy szövegszerkesztõ gyártásba kezdenének vagy mail/fileshare a firebird készítõi tuti, hogy a kezdetektõl kezdve vizslatnám a témát
ez reklám
open in new tab
v
open in active tab
így pl. google-ben meg tudok 20 oldalt úgy háttérben nyitni, hogy közben dönthetek melyikre rakom a fókuszt és még csak külön rá se kell klikkelnem
ha meg mégis sok fül lenne, vagy látszik, hogy ebbõl az ablakból sok link lesz ami érdekel, még mindig kattinthatok a címsorára kettõt amitõl új ablakban nyílik és egy új tabbárom lesz és a tálcán még mindig csak 2 ikon van, de így nagyon jól lehet csoportosítani õket
mivel hotmail-es vagyok a küldött reklámmailben volt hotmailbar, ami popupblockkoló, de vmelyik cikkben is azt olvastam, hogy toy-ként vagy miként van beépülõ block is hozzá, de dettó ugyanezt csinálja a yahho is
a beleintegráltság egyáltalán nincs már meg xp alatt, szóval ez nem tudom, hogy jön ide. a civilization3-am az ami folyamatosan berág az explorerre mint shellre és valószínüleg ezért mindig el akarja indítani az iexplore-t és ettõl prociidõelzabálásban szinte megdöglesztené a gépet, de ezért mindig tasklisttel kilövöm elõtte az explorer-t
viszont, ilyenkor látszik meg, hogy ha fut az explorer és futtatba explorer-t írsz be, akkor igaz, hogy egy intézõ jön be, de ha becsukod az explorert, akkor csak az explorer futtatásával kapsz shellt iexplorral nem, tehát azért eléggé szétszedték
stabilitásról és tempóról nem tudok nyilatkozni mert az elavult kezelõfelülete miatt nem szenvedek vele
If you want to die, I\'ll kill you in the blink of an eye right now. If you want to live, I\'ll protect you no matter what.
Persze jók az SS nyelvek is, de miért lõjek ágyúval verébre??:-))
Nekem eddig leginkább a PHP tetszett... de persze ez is csak az én egyéni 'ízlésem':-)
Tudod van SSI, az meg a Server Side Include 😊))
"mert nem igazán gondoltam, hogy van itt olyan aki érti is pontosan, hogy mire gondoltam"

Amúgy minek a rövidítése az SS?? Mert én még nem találkotam vele:-)
Jó persze, csak éppen már a stíluslapoknál sem egységes a támogatottság és máris ugyanoda jutottunk.
"Vagy komolyabb esetben írok egy programot ami legenerálja a kódot:-))"
Na ezzel biztosan nagyot akartál mondani, de bocs, nagyon süt belõle a hülyeség 😊 Tudom valszeg SS nyelvekre gondoltál, de ne ilyen pongyolán, mert fááááj :-D
Nekem se szokásom ilyen jellegû programokat használni... mármint Frontpage, meg társai)... jobban szeretem a kódot magam írni...:-)) Vagy komolyabb esetben írok egy programot ami legenerálja a kódot:-))
Amúgy meg igazad van... ahogy végignézek a leendõ programozókon bennem is megszólal egy hang: Mi lesz a világgal ha ezek kikerülnek?? Olyanok kapnak diplomát, akiknek halvány gõzük sincs arról, hogy mi is az amivel foglalkoznak:-PPP
Ezekután tényleg felesleges arról beszélni, hogy bármit is elvárjon az ember:-((
Nem. Sõt! Ha úgy vesszük a sima HTML 1.0 ajánlás szerint is lehet weblapokat gyártani, csak minek... :-P
"pl: Frontpage"
A Frontpage nem egy komoly webszerkesztõ program. Nem, a DreamWeaver sem az. Lehet vele ismerkedni, egész jól managel websiteokat, de alapvetõen csak nehezebbé teszi a valódi kódolást.
"mert hát ugyebár azért nem olyan nagy elvárás a weblapokat készítõktõl, hogy szintaktikailag helyes legyen a kód"
Neeeem? Tudod, hogy az oldalak nagyobb részét teljesen kezdõ amatõr Pistiket tipusú emberek készítik? Persze nem azok a leglátogatottabbak, de ezek után elvárni bármit is...
A szabványokról meg csak annyit, hogy az explorer, de csak hogy 'extra' dolgokat támogat, de még bizonyos esetekben szándékosan olyan hibákat ejtenek egyes weblap szerkesztõ programok (pl: Frontpage), amire az explorer fel van készülve és tökéletesen megjeleníti az oldalt, míg pl: a Firefox úgy veszi, hogy hibás az oldal és emiatt nem mindíg jeleníti meg helyesen... mert hát ugyebár azért nem olyan nagy elvárás a weblapokat készítõktõl, hogy szintaktikailag helyes legyen a kód... és amúgy anno a Microsoft még be is ismerte ezt és azt nyilatkozta, hogy saját magával szúrna ki, ha olyan weblapkészítõ programot csinálnának, ami tökéletesen menne más böngészõkkel is:-(((
Na az ilyenre inkább nem mondok semmit... talán csak annyit, hogy ebbõl is látszik, hogy akinek annyi pénze van, hogy nem tudja mit kezdjen vele, az ilyen dolgokat is lazán megengedhet magának:-PPP
2: az IE a legtöbb esetben támogatja ezeket az ajánlásokat és EMELLETT megenged a programozók számára egyszerûsítéseket, amik eltérnek ugyan az ajánlástól, de megkönnyítik a fejlesztést.
3: egy olyan weboldalt, ami tényleg tud is valamit, nem csak valami gány, KÉPTELENSÉG úgy megcsinálni, hogy mindhárom böngészõ teljesen azonosan jelenítse meg, innentõl valamelyikben jobb lesz.
4: bizonyos eszközöket nem minden böngészõ támogat, viszont ha haladni akar a fejlesztõ a korral, akkor azokat az eszközöket is használnia kell. A többire pontosan emiatt sz@rik nagy ívben.
5: én még nem láttam olyan böngészõt, ami minden általam használt eszközt hiba nélkül kezelt volna.
6: azzal, hogy káromkodsz, csupán magadat járatod le.
csak nem a tortásképû? 8)
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Meg hát egyesek agresszívan szidják a másikat... én azért maradtam a puszta véleményem kinyilvánításánál:-)) Ami sztem nem sértõ:-))
Sztem miután mindenki elmondta, hogy szerinte miért jobb amit õ használ, mindenkinek szíve joga, hogy eldöntse melyik mellett teszi le a voksát:-))
Mellesleg nem tudom, te hogyan csinálod, de én még egyetlen IE vírust vagy férget sem szoptam be. Lehet, hogy mégis hülyeségeket beszélsz? :-P
Ez van.
Nagy kaland 😊
Azért tetszik a mozilla jobban mert kényelmesebb, hogy a háttérben tölti be az oldalt és nem ugrik az arcomba az ablak ahogy rákattintok.
Y
Még jó, hogy a Firefox-ban lehet a háttérben és aktívan is megnyitni linkeket:-)))
Amúgy van egy 'Flashblock' nevû extension... egyszerû és nagyszerû:-))
Pheel:
Hát nemtom, de sztem nem beszólás volt, csak simán megjegyeztem:-))) És igen... egészséggel használom:-))
Amúgy én se értem, hogy mi a baj a 'tab'-okkal... sztem az utóbbi idõk egyik legnagyobb találmánya a böngészésben...fõleg az ilyen mértékû testreszabással:-)))
Amúgy most mondjam azt, hogy az explorer-t mint shell-t se használom:-PP Helyette van az Aston... azért így már egész kényelmes a net-ezés:-))
miért jó az, hogy a tálcát betelítitek cimkékkel? új ablakot amúy a tabosoknál is lehet, sõt meglévõt és duplikálhatsz 2 clickkel vagy új tabba vagy új ablakba
nem tom te mit állítottál de nekem 0.7-el megy
igaz ez még mindig az alpha verzió, de hülyeséget eddig nekem még nem csinált pedig megjelenése óta nyúzom, viszont az extensionok kevesebb hülyeségeket csinálnak
tabbed felület - kezdetben nem tudtam megszokni, de sokkal kényelmesebb mint amikor ott alul kell kattingatnom a tálcán amikor fejlesztéskor megy x darab notepad, wincmd, explorer, winamp, és még anyám tudja micsoda és egy ablakban elfér az egész úgy, hogy átlátható a sok fül
a fülek között meg még kattintani se kell elég ha feléviszed az egeret
a másik: megnyitás új ablakban, kiváncsi vagyok az ie-sek mit csinálnak akkor amikor masszívan keresgélnek google-el (értsd több mint 20 oldal) és az egészet a legrövidebb idõn belül át akarják nézni? megnyitás/minimaliz/megnyit/minimaliz???
sajnos nem sok böngészõben láttam olyat hogy én dönthetnék arról, hogy aktív fókusszal nyitok meg valamit vagy csak a háttérben
szinte minde1ik csak az egyik módban megy
már írtam egy levelet a japán/kínai/koreai (tudja az ég) fejlesztõnek angolul, de eddig nem kaptam semmijen választ
amúgy van még olyan browser ami extension-ökkel megy?
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)
Ez meg itt egy Opera:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.23
Ez pedig egy Mozilla:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20030925
Na ha szerinted ezek után is beleszámítják az Opera részesedését az IE részesedésébe, akkor nincs mirõl beszélni...
"a gond az hogy az explorer nem tartja be a szabványokat"
Egyrészt, mint ahogy CAD írta, ajánlások vannak. Másrészt minden bõngészõben tudok mondani rengeteg olyan dolgot, ami nem felel meg a w3c által leírtaknak. Legyen az mozilla, opera, bármi... Az csak divat, hogy ezzel az MS-t (és az explorert) csesztetik.
Sokkal használhatóbb a keresõsávja az IE-nél, meg a kedvencekeket is elég pofásan be lehet rakni. Gyorsabban betölti az oldalakat, és nem rak be minden hülyeséget az ActiveX komponensek miatt.
Mondjuk a tabbed browsing az nem igazán érdekel, és nem is használom. Phoenixet raktam még fel az elõzõ Windows-ra, és rühelltem a tabokat. Akkor megmaradtam az IE-nél, de a Firefox már tényleg jobb. Szerintem...
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.