52
  • Pheel
    #52
    "Vagy ugye az Opera alapbol IE-nek mutatja magat."

    Ez itt egy IE:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

    Ez meg itt egy Opera:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.23 [en]

    Ez pedig egy Mozilla:
    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20030925

    Na ha szerinted ezek után is beleszámítják az Opera részesedését az IE részesedésébe, akkor nincs miről beszélni...
  • Pheel
    #51
    Biztosan így van... Csak az a bökkenő, hogy ezt is csak hallottad valami TUX konferencián és azóta ordítod, mint egy állat. Kipróbáltad már esetleg? Mert nálam ugyan nem akad, meg még annál a pár embernél, aki Windowst használ. Hogy mit nevezünk Windowsnak? Amit a MS ezen a néven árul. Segítek: 2k, XP, 2k3.

    Esetleg ideje lenne már tényeket írni az elvakult hülyeségeid helyett!
  • mad mind
    #30
    Szerintem itt is csak az ár fog dönteni. Itt ugyebár az olcsó számítógépekből épített clusterekről van szó. Azok a cégek akik ilyen szuperszámítógépet építtetnek maguknak, minnél olcsóbban akarják az egész rendszert. Ha a Microsoft olyan árat tud adni aminél megéri megvenni, akkor valószínűleg az ő rendszerét fogják venni, ha nem akkor hoppon marad.
  • Herkulles
    #29
    loller
  • CAD
    #27
    "és mindenre lehet alternatívát találni linuxon" - amennyire tudasombol telik, pl dtp-re nem, hogy alternativa, de meg csak annak halvany arnyeka sincs...
  • HuAn82
    #25
    Örök harc már megint... :-)
  • Yfel
    #24
    Gyerekek, nem kene egymasnak esni, itt a szuperszamitogepekrol van szo (nem tudom honnan a halalbol szeditek elo az irodai programokat ha errol a kornyezetrol beszelunk... senki nem akar a Big Blue-n Excelt futtatni, hidd el :o) )nem az otthoni desktop gepedrol. Az MS valoszinuleg valami nagyon alap NT kerneltol kezdve fog egy teljesen uj rendszert fejleszteni ami eleg jo lesz a nagy-vasak felhasznaloinak... annyi penzbol amennyi nekik van a bankban lazan ki tudnak hozni egy olyan rendszert ami koroket fut a Unixok korul.

    Y
  • Pheel
    #23
    És szerinted egy alkalmazás lefagyaszthatja a teljes oprendszert? LOL

    Kernel problémánál fekszik ki a Windows vagy éppen szarul megírt driver esetén, de ott sem minden esetben, legtöbbször egyszerűen kivágja a hibás drivert a memóriából és kész.

    Kernel hiba azért elég ritka és természetesen más rendszerekben is előfordul, míg a driverek esetén könnyű párhuzamot vonni a Linuxos és egyéb NIX-es modulok témakörével.

    Ne legyél már teljesen agyament! :)
  • asdasdasd
    #22
    Szerintem nagygepes kornyezetben az a fontos, hogy a processzek megfeleloen el legyenek szeparalva egymastol (eroforrasok rendes megosztasa, egymasrahatas kiszurese.) processvaltas gyors legyen.
    Amig a windowsban egy alkalmazas lefagyaszthatja a teljes oprendszert addig legfeljebb desktopnak hasznalhato.
  • CAD
    #20
    Gondolod barmit is valtozna, ha epp egy masik rendszer lenne dominans. Nem a rendszer neve a mervado, hanem az elterjedsege...

    A virusos levelek nem a windows hibai, hanem azoke akik megirtak, meg azoke akik nem vedekeznek ellene.
  • Sub
    #19
    Hát a Microsoft már csak Moulinex kávéfőzőre és Hajdú mosógépre nem adott még ki oprendszert...
  • Pheel
    #17
    Na ez például hülyeség. Hiába veszel bármilyen gyors gépet, ha valamiért timeout-ra kell várni egy programon belül. Ilyen például a hálózat vagy éppen egyes perifériákkal való kommunikáció. Persze könnyebb csak leszólni valamit, mint kicsit utánajárni a dolgoknak.
  • [HUN]PAStheLoD
    #16
    aham mert szerinted a vállalatoknak nem lenne jobb ha nem kapnának napi 70 vírust meg egyebet mindössze egy szaros office miatt ? ott az open office is .. és mindenre lehet alternatívát találni linuxon .. ami sokkal könyebben igazítható a vállalati többgépes kiszolgáló-kliens rendszerhez is akár ..

    persze nekem ne higyj mer te meg unreg vagy .. na nembaj azér te is ügyes vagy , mindenki ügyes és mostmá kuss mer filmet nézek :P
  • Flashy
    #14
    elkepeszto :) mit tenne egy windows egy igazi geppel... igy is hiaba veszek 2GHz-es gepet, egy word meg egy explorer es maris masodperceket kell varni bizonyos muveletekre.
  • Chappy
    #12
    Inkább a longhorn lenne kész..
  • Zoley
    #11
    Te (meg Lazarus, meg en :) ) legalabb vallalod az "arcod" es a velemenyed.
  • [HUN]PAStheLoD
    #10
    nabazzmeg iq fájtörök .. persze tényleg a 90 % unreg ... már mexokhattuk :/

    kölönben windózt alapvetően desktopra kezdték el tervezni (ugye a GUI is azért van, mint kinőhetetlen betegség) de már NT vonallal megindult a szerverek piaca felé is a kacsingatás .. aztán most már itt tartanak

    ha az a fránya directX és tsai ... azaz ha lehetne gondtalanul játszani Linux alatt akkor olyan gyors újraparticionálást követne el a legtöbb felhasználó hogy m$ ék lehúzhatnák a rolót :P
  • Lazarus
    #9
    Atyaúristen! D:
  • Dzson
    #1
    Aki szuperszámítógépeket tart, nem lesz olyan hülye, hogy akármilyen vindózt rakjon rá.