17904
  • Dietrich
    pedig mondta...azóta van volt ow versenyzők beáramlása a nascarba :DD
  • Dougie
    Montoya has only had three DNFs this year. So why does it seem like it's been about 50? Maybe it's because he's only finished on the lead lap in 11 of 26 events so far. Heck, Yeley's finished on the lead lap in 13 of 26, and he got fired by Gibbs. Where's the justice?
  • Dougie
    Too many drivers qualify for the Chase
  • B Lori
    Hmm,errol nem is hallottam,persze ettol fuggetlenul megmosolyogtató :)
  • Dietrich
    DC amikor mondta legfeljebb elmegy a nascarba a F1-ből kiröhögtem...;)
  • B Lori
    Keresnek maguknak helyet,valahol,valamikor :)
  • gordon 24
    És azok akik helyétr ülnek? Riggs Mayfiled Streme?
  • B Lori
    BDR,Mayfield helyén,ha Hornish 3-ik Penske autót kap és Carpentier Riggs helyére kerul akkor egyedul Franchitti lesz top 35 a 40-el :o
  • gordon 24
    Na a friss husik!! Ez fasza! :D Villeneuve melyik géppel megy?(csapat stb)
  • gordon 24
    Nincs is baj vele!
  • gordon 24
    Igen 3 éve van. Az első évben 2 futam volt 2 áló rajttal de nem volt forditott rajt a 2-dik futamon. Aztán tavaly vezették be azt hogy az első 8 forditva és a BMW-k miatt a sulyokat át irták. De 2 éve minden változatlan. Egyedül anyi van ezt viszont tényleg elfelejtettem idéntől az 1 race repülő rajtos. Ennyit változtattak. De pl pontozás az kb 6-7 éve ugyan az igaz akkor még ETCC volt. Sőt ott is volt hendicap rendszer tehát magyarul apróbb modositásokkal 6-7 éve ugyan olyan a sorozat. Pontszámokat futam hoszokat stb-ket figyelembe véve.
  • robotnyk
    nekünk is van véleményünk.
  • Totya000
    Nálam Hajrá, Jeff Burton lesz év végéig. :-) Elsődleges a jó verseny.
  • B Lori
    Ha már így osszejottunk,Franchitti,Hornish és Carpentier is úgy néz ki csatlakozik Villeneuve-hoz a ROTY bajnokságba,szép kis mezony,már csak Sumi hiányzik :D
  • Dougie
    hoppá, top 10 népszerű topikba került a nascar és még verseny sem kellett hozzá, csak egy sima chase :)
  • B Lori
    Tulajdonképpen én ezért nem szurkolok úgy igazán senkinek hanem csak élvezem a versenyzést,a mezony kiegyenlítettebb és ezért foleg F1 szokás szerint itt nem lehet kiválasztani egyértelmu favoritot és ez miatt nagyobb a csalódás vagy ha úgy tetszik kevesebb a gyozelmi élmény.

Tudom hogy most mindeki tagadni fog de ebben a mai témában is nagy szerepet játszik az elfogultság,persze erre lehet mondani hogy nekem meg tokmindegy azért beszélek így,igen ez így van,persze azért nem teljesen,orulnék ha Truex nyerne :))
  • Dougie
    ez mind igaz, mindenkinek más tetszene
    mindenkinek nem lehet megfelelni és mindig lesznek olyanok akik valami miatt morogni fognak, ez már csak így működik, ezt el kell fogadni
  • B Lori
    Pont errol írtam elobb,nem te vagy én vagyunk a tobbség és pont a szurkolók miatt van Chase.
  • Dougie
    a látszat ellenére én imádom a nascart (csak néhány dologgal nem értek egyet, attól még szeretem)
    vagy fogadjak el feltétel nélkül mindent, bármit is tesznek? és még véleményem se legyen az egészről?

az a véleméynem amit már leírtam, de attól még simán szeretem ezt az egészet (mindenestül)
  • Totya000
    :-) Nagyon jó. A szurkolók összessége az, amiért ez az egész van, de a szurkolóknak nincs egységes véleményük. Ezért szavazunk a nascar.com-on, amelynek eredménye segít megalkotni azt a szabályt, amelyre a többség rábólint.

Sokmindennel nem értek egyet én sem.
  • B Lori
    Meg itt megint hozzá kell tenni hogy pont az elégedetlen szurkolók (nem az SG-re gondolok mert minket leszarnak) miatt van ennyi változás mostanában mert kinyalják a segguket a nézettségért,erre volt az ironikus megjegyzés hogy ez lesz a vesztuk :) Jó példa erre az új Bristol,fasza verseny kevés sárgával sok elozéssel de mégis morognak hogy a régi jobb volt,amikor soksárgás verseny van akkor meg megy a morgás hogy mi ez a roncsderi,sok a sárga ezért csokken a nézettség,hát ember legyen a talpán aki itt kiigazodik :)
  • Dougie
    ez igaz

de esetleg a versenyzők kifejezhetnék a nemtetszésüket, de nem teszik, mert ez a munkájuk, ők itt csak alkalmazottak

ezért marad a szurkoló, aki elmondja a véleményét (de nem ér vele semmit, pedig a szurkoló tartja életben a gépezetet)
  • Totya000
    ... de ezt a sárgazászlós szabályt bejelentik a verseny előtt és mindenki tisztában van vele.
  • B Lori
    Hát az se mindegy hogy 8 kor az Bristol vagy California,ha van olaj azt sokáig kell takarítani,ha kis tormelék miatt álnak meg de elotte azért tobbet mennek akkor bejonnek a tisztítóautók amik korbemennek hogy feltakarítsák a pályát gumihordalékot stb.
  • Totya000
    Lehet, ilyenkor végigellenőrzik az egész pályát, ha már leállították a versenyt. Nem szeretnék újra megszakítani azt egy 15 méterrel arrébb lévő folt miatt, amit az előző sárgánál eltakaríthattak volna.
  • B Lori
    Sárga allatt van pit kiállás és ott is változik a sorrend......egyébként akinek nem tetszik ez a rendszer egyelore van választék ott Busch széria sárga nélkul ott csak a tobbi 42 van kizárva,vagy CTS stb.
  • Totya000
    Itt azt írják, hogy eddig három szezonjuk volt.

Mintha lett volna ezen rövid történelmük alatt valami szabályváltoztatásuk a többletsúlyra vonatkozólag.
  • Dougie
    oké, teljesen megbizonyosodnak hogy versenyzésre alkalmas a pálya (de mindezt kb. 8 perc alatt...)
  • B Lori
    Egyébként most nem azt akarom itt mondani hogy senki ne adjon hangot nemtetszésének,csak annyit hogy ne legyen nagyon elfogult és túldramatizált.Ilyen formán ChevyG is johetne azzal hogy miért csak 12 jut be a 13 igazságosabb lenne,tudom ez is gúnyosan hangzik de nem tudok jobb példát.
    Errol jut eszmebe egy amerikai forumon olvastam XY szurkolótól hogy ha nem lesz bajnok nem nézi tobbé,erre csak azt tudom mondani,akinek ennyit jelent az egész ne is nézze :)
  • Dougie
    egyébként ha már a sárga zászlónál tartunk (az igazinál), mi tart kb. 6 körig míg eltávolítanak egy akármilyen kis odakerült törmeléket a pályáról (oké reklámidő, de akkor is)
    múltkori versenyen is volt ilyen pl.
  • Dougie
    a sárga zászlós példa tetszik, tényleg találó, azzal a kiegészítéssel, hogy a sárga zászló után az első tizenkettő sorrendjét teljesen megváltoztatják a következő 31 pilótát pedig kizárják
    jó kis sárga zászló
  • gordon 24
    Hát nem.
    Legalábbis én figyelemmel kisérem őket és nem tapasztaltam. Wtcc pl már kb 2 -3 éve ezekkel a szabályokkal megy.
  • B Lori
    Ott a pont :)))
  • Totya000
    Ezekben a sportokban nem volt szabályváltoztatás?
  • gordon 24
    Jó akkor 5 pont! Sorry!
  • B Lori
    Hát ez inkább arra akart rámutatni hogy felesleges ilyen dolgokon rágódni s foleg jósolgatni de bocs ha megbántottunk vele,ha jól tudom nem csak te kritizáltad ezeket és konnyen lehet hogy egyszer bekovetkezik :)
  • Totya000
    Én úgy tudom, tavaly 5 pont különbség volt a Chase-be jutottak között a 26. verseny után. Nem 50. Most nőtt a különbség, de ez sem jó.
  • gordon 24
    WtCC, BTCC, V8, DTM még?
  • gordon 24
    Azért mert ha megnyeri kap 1 milio dollárt!

Said és Martin minek megy? Azért hogy pénzt kapjon azért hogy versenyezen és azért hogy reklámozza a sponzorait és a csapatát. Több értelme nincs.

De minek versenyezni? Ha ezt a logikat követem az egésznek semmi értelme.
  • Totya000
    Én, én! Nem azért, mert ezek szeretnek versenyezni és nem csak a bajnokok számítanak?