NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mindig ott van, nem csak azoknál, akik éppen be vannak kamerázva, különben nem lenne egyforma az aerodinamikai feltétel. :-)

Martinsville

Jól megnézted,az osszes autón rajta kellene hogy legyen még ha nincs is benne kamera

ChevyG work
én valami rádiós dologra gondolok, amit csak a nagy területû pályákon használnak (pl sears point, 'dega, nem martinsville😊)
de csak 1 gondolat nem tudom, ezért kérdezem/tem

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
komoJJ?
de akko mért nincs mindig fent?

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
szexárdhoz köze van...
Gordon 24 is tudja mirõl van szó😊

A kupakban van egy fedélzeti kamera 😊

Gordon személye szerintem nem csak a jenki California-it jelentette aki legyozte a délieket de egy más hagyományt is megtort méghozzá a fiatalságával ezért is nevezték gyereknek,vagyis vele kezdodot ez a fiatalítás ami most már azt eredményezi hogy sokan 18 évesen kerulnek a Cup-ba míg régen a "bajuszos idokben" 28 korul voltak az újoncok,valószinu ez miatt is sokak kedvencévé vált gondolom a fiataloknál, az új szurkolóknál stb.

Nálunk meg szerintem azért mert más a mentalitás,ha NASCAR-ról van szó o a legismertebb név mégpedig azért mert sikeres hiába Dale a legnépszerubb az USA-ba,Waltrip-nek is pl. nagy tábora van,nálunk ez szinte elképzelhetetlen,itt a szurkolás sokaknál egyfajta megmérettetést jelent,ezért is van sok veszekedés hogy az autósportnál maradjunk ott vannak az F1 topikok ami tulajdonképpen másról se szól mint hogy kinek az embere az isten és kié a lúzer persze azzal a nyilvánvaló célzással hogy a szurkolója is kedvence katagóriájába tartozik,ezért hordoz magában ez a téma egy idozitett bombát foleg egy ilyen kozos topikban,itt nálunk szerencsére még nem robbant és ezért ezt véleményem szerint jobb nem is piszkálni mert ha egyszer véletlenul rossz drótot vágunk..... 😊)

Ez szép de nem igazán értem hogy jon ez ide,Laffite-ot nem is említettem mint Toyota ellenest,sott eggyáltalán nem 😊

te készülsz valamire...

ChevyG work
Totya!
Lenne pár (szmáomra) fontos kérdésem:
-a kalitka szabvány? (minden kocsinál ugyan az a kalitka méretei, formálja, alakja, anyaga?)
-vannak szabvány (belsõ) szinek? pl fuel line mindig piros, a belsõ mindig koszos fehér mindegyik autonál, stb?
-a motorokat készen kapják v csak az alapokat adják nekik és a csapatok rakják össze, egyénin festék stb?
-mi az ami a tetõ elsõ részén szokott leni. (olyan mint 1 kupak). nem mindig sozokt a kocsikon lenni
-mindenki azonos felnit használ?
-gondolom az üzemanyag tank befogadó kapacitása szabvány, de a méretei is?
-keresek fotót a fedélzeti kamerákról. gondolom ezek picik, nem úgy mint régen.

köszi!

(indexen is kérdezném, ha tudnám a jelszavam😊)

Martin adds three races to schedule

Team loses 100 points, $100K; Eury suspended

Jeff Gordon
Visszatérve a Toyotára egy picit,szeretném neked egy kedves fórumtársunk szavait idézni:

"Ha a saját véleményemet kérdezed, talán egyedül vagyok vele, de én pl. örülnék annak, ha be tudna lépni a Toyota. Szerintem nem kell félni tõle, hogy a japcsik itt egyhamar kupát fognak nyerni és megváltják a világot, mert a NASCAR mindíg is amerikai marad, az amcsiknak meg jól jön ha a hazai nézõk azt látják, ahogy az amerikai autók legázolják a japánokat, mert nekik az a legjobb reklám az import autók ellen.

+ami nekünk esetleg még jó lehet, hogy valszeg a Toyota megszponzorálja majdan az európai közvetítéseket is, legalábbis amikor még a valamikori Indycar-ban elkezdtek nyomulni, akkor így volt. Meglátjuk mi lesz, de nekem egyelõre nincsenek elõítéleteim velük kapcsolatban."

Az úriember egyébként Laffite.

The only speedometer is in your head.

Köszi! Még nem láttam. El is mentettem hirtelen. :-) Ott van Hornaday és még pár gyanus név.

Nagyon jó az, amit mondasz és J.Gordon és Earnhardt között több a hasonlóság és a kettõjük kapcsolata is jobb volt, mint az sokan gondolják vagy gondolni vélik. Bár, Gordon berobbanását a NASCAR-ba itthon szerintem 20 embernél többen nem nézték végig.

Az érdekes számomra az, hogy Magyarországon az összes NASCAR-t nézõ között nagyobb százalékban fordul elõ Gordon-fan, mint az USA-ban.

Saccolok: Magyarországon ez 50-70% lehet, míg USA-ban 30-35%.

Jeff Gordon
kösz<#mf2><#hehe>

ChevyG work
upsz, mindig elfelejtem a guglit😊 meg van

ChevyG work
Totya: a restrictor plate h néz ki? olyan mint 1 nagy tömités? (kb majnem a4es méretû lap, és karbitól függöen 4 lyuk van rajta)

ChevyG work
pászmek, látom nem tudsz elvonatkoztatni (de mit is vártal Tõled, ha még saját nicket se tudsz kitalálni😄😄😄😛)

Jeff Gordon
<#worship><#worship><#worship>

te mondtad ki a kulcsmondatot. sztem meg Lorinak is igaza van,ha Jr. vezetne ennyivel akkor most Chevy G örülne,ha meg Kenseth akkor meg Dougie.de Gordon vezet,ezért mi örülünk Petyával😊

Jeff Gordon
pontosan azért itt is,amit te irtál.akit komolyan érdekel egy széria az figyelemmel követi az eseményeit,ismeri a versenyzöit.Egy európai ember sem más mint egy amerikai,ha megtetszik neki ez a széria,akkor elkezdi nézni,próbál kedvencet találni.amit te irtál az logikus egy amerikai nézönek,egy európainak miért nem?
mondok egy példát: mondjuk van Kovács Béla(példa kedvéért,ha vkinek van ilyesmeröse,elnézést),érdeklödve figyeli a NASCAR eseményeit,majd berobban ez a Gordon srác,és jellemzö rá mindaz amit te irtál,ambiciózus,fiatal,nagy bajnokokat képes maga mögé utasitani,és lehet hogy kitalált alanyunknak pont ez szimpatikus.
aki csak úgy drukkol Gordonnak,mert ezt az egy nevet ismeri a NASCARban azt nem kell komolyan venni.

népszerü Európában is,valóban.hogy miért? ez jó kérdés,Ö eljárt F1es futamokra is,valóban rallyzni is ment.Ettöl csak annyit tud egy laikus európai hogy létezik egy Jeff Gordon nevü pilóta,aki four time nextel champion.ettöl lehet közömbös,nemhinném hogy aki csak úgy hall róla máris megkedvelné.

Hogy minden második nézönek a kedvence lenne? hát ezt én nemtudhatom,te biztos több NASCAR fannal beszéltél.ha minden másodiknak Ö volt a kedvence akkor nemtudom miért van ez.Talán tetszetös a neve,nemtudom én se.mindenesetre a kérdés valóban érdekes,én személy szerint azzal magyaráznám,hogy az a generáció aki neki szurkol figyelemmel követhette a berobbanását és a pályafutását,mig ha belegondolsz Dale Sr jóval korábban kezdte,és tulajdonképpen Ö is berobbant,és valószinüleg ugyanez volt akkoriban is,minden második nézö neki szurkolt.(persze amerikában,mert akkor nálunk még ugye "jóléti" szocializmus volt-de ez most lényegtelen)

hogy miért nem szurkolnak annyian mondjuk a többieknek? Johnsonnak vagy Kensethnek? hát erre én csak azt tudom mondani hogy Gordon olyan amerikában mint itt Schumacher.Élö legenda.

Szép a festése <#vigyor>

Engem továbbra is érdekel, hogy Magyarországon miért J.Gordon a kedvence minden második NASCAR-t nézõnek? Az, hogy USA-ban ilyen népszerû, érthetõ, hiszen fiatal tehetségként robbant be a kilencvenes években a cup-ba és a nagy bajnokokat maga mögé utasította. Aki abban az idõben unta az Earnhardt, D.Waltrip, R.Wallace, stb. dominanciákat, szívesen látta õt nyerni és drukkolni kezdett neki. Tiszta sor. :-)

De itt miért népszerû, az egy nagyon érdekes dolog számomra. Jó volt a marketingje, talán. Jött Európába, autót cserélt Montoyával, borul a Rally versenyzõvel.

Lehet nézni USAR-t, ARCA-t, V8Supercars-t. :-) Az egész NASCAR-ra azt mondani, hogy szar, az egy kicsit erõs. Nézz Busch Szériát! Ott nincs COT, Carl Edwards dominál egy Forddal, de csak kettõt nyert.

Daytona (nem COT) Harvick.
Atlanta (nem COT) Kenseth.
Vegas (Nem COT) Johnson
Bristol (COT) Kicsi Busch
Martinsville (COT) Johnson
Texas (nem COT) Burton
Phoenix (COT) Gordon
Talladega (Nem COT) Gordon
Richmond (COT) Johnson
Darlington (COT) Gordon

Itt nem is a gyõztes személye a lényeg és egyáltalán a Cup-ban sem az, hanem az átlagtaljesítmény. Gordon az eddigi 11 verseny alatt 3,8-as átlagot hozott. Ez az, ami a dominanciát mutatja. A dominancia pedig sosem tetszik egy olyan szurkolónak, akinek nincs kifejezett kedvence. :-)

robotnyk
igen.
Jól értelmeztem Totyát a multkor? Muszáj új csapatot összeállítani?

leértékelések vannak az espn-en (a szegmensváltásnak köszönhetõen)
most már mindenki nyugodtan beteheti Gordont és Johnsont végleg...

gordon 24
Jaj de kedves vagyol😄
Gordon autóját nem szennyezném be magamal. Azzal nem szabad menni az az övé!!! Nekem van sajátom..
Szóval én átadom a helyem.

Downhill!!

De persze csak azért, hogy élvezetesebb legyen a futam <#finom>

Senkivel,én lennék France és kamusárgát adnék hogy kedvemre alakuljon a végeredmény <#nevetes1>

Jeff Gordon
hehe<#nevetes1>
én lemondanék róla Petya javára,hisz Ö jobb mint én,mennék akkor Johnsonnanl vagy Kahne-el.

miért te kivel is mennél?

Az jutott az eszembe hogy érdekes lenne egy online verseny úgy hogy mindenki a kedvenc versenyzojének autójával indulna <#zavart1>
Habár Gordon fanok gondban lennének hogy ki menjen a 24-el <#nevetes1>

Kossz de szerencsére tudtam elobe nézni,még a Busch-ra is felkeltem éjjel,Darlington-t nem lehet kihagyni pláne most hogy sajna csak 1x van egy évben 😊)

Amúgy Richmond-ba is ott volt Hamlin és ugye Harvick is peches volt tehát nem mondanám hogy annyira eggyértelmu a folény,ha nem is nyernek de a Hendrick valahogy mindig ott van elol bárnmelyik autóval és ugye chase-nek koszonhetoen konnyen lehet hogy a kitalálójának felmenoi szidva lesznek még ezen a forumon 😄D

Tehát azért én más szériákkal ellentétbe nem látok olyan tisztán a jovobe ezért nem is hasonlítgatnám,tegnap is aki 50-en korrel a vége elott azt mondja tudta ki nyer az hazudik 😊)

Jeff Gordon
megnéztem egy összefoglalót,tényleg kemény futam volt,ha érdekel itt megnézheted te is.

Ezt már amott robotnyk-nak is írtam hogy ezzel számolnod kell ha ilyen kedvencet választasz,Kevin Lepage-el pl. nem foglakozik senki,mivel Gordon szurkolóbol van a legtobb ezért természetes hogy róla alakul ki a legnagyobb vita,azt is megjegyzem hogy pl. a tavalyi év után ahol Jeff végul 5-ik lett olyan megjegyzés is volt hogy ez egy katasztrófális év,akkor ne csodálkozz ha egy olyan szurkoló akinek kedvence minden szokoévbe nyer csalódásának ad hangot,ugyanakkor nem sértegette Gordon-t,
Azt nem tudom miért van hogy ha én azt mondom hogy már elegem van XY-ból mert sokat nyer vagy bármilyen más kritikát akkor rámsutik hogy utálom,ha akarom holnaptól Gordon szurkoló leszek,holnapután meg Johnson,senki nem akadályozhat meg és akkor én is boldog ember lehetek vagy bárki más 😄

Pont ezért írtam hogy hagyjuk a régi szép idoket,a jelen helyzetben még azt se merném kjelenteni hogy idén Johnson és Gordon egyutt nyer 13 versenyt pedig most 3-al tobb van mint 98-ba,tegnap se dolt el a verseny az elso kanyar után sott ahogy már itt szó volt róla nagy kalappal kellett neki a gyozelemhez.

gordon 24
Ez igaz! De nekem ebben az a bosszantó kicsit hogy amikor olyan emberek gyõznek amik a topik lakók egyeseinek kedves és nem Handrickes senki nem höbörög. Sõt még gratuláciok is vannak. Az elmult években elég sokszor elõfordult hogy egymás után több futamot is nyert valaki mégsem harsogtunk a Topikban hogy már megint és hogy....
Mostmeg mi van? Ráadásul én vagyok most a rosz mert problémázok. Amit nem is igazából értem miért hiszen az én csapatom tarol, de mégis azt állitom hogy nem jó ez igy.. Azon hasogok hogy nem jó ez ugan azt mondom mint ti, csak egy egy dolgot másképp látok erre kapom itt a sarat.
Érdekes mindenestre. Érdekes engem miért nem zavar az hogyha K.Busc nyer vagy az ha Kenseth. Talán azért mert nem érdekel ilyen szinten ki nyer? Persze hogy a kedvencnek szurkolok de nem fogok vitákat produkálni meg egyes piloták lehordásába bele menni, mert minden pilóta jó pilota és mindenkinek van egy kedvence, emi szive joga.
Ha ebbe a topikba valaki Gordon fan ezt a kérdést mindig megkapja:
Miért szereted azért mert 4x-es bajnok? Hühhü..

Hát nem. De ez már egy másik kérdés.

Downhill!!

Jeff Gordon
ezzel egyetértek.én azt mondom,hogy most jó rendben h Gordon nagyon jól megy,meg az autó is jó,de tavaly,tavalyelött nem volt az igazi,és mégis kitartottunk mellette,akkor mások voltak a toppon,most épp Gordon.Egyébként 1998ban Gordon 13versenyt nyert,vagyis a futamok 1/3át,idén még kissé messze van töle😛
mondjuk sajnos én nem láttam a tegnapi futamot,de ha egy izgalmas jó futamban van azt jó nézni,ha pedig az nyer akinek te szurkolsz,az meg pláne jó.Elmúlt 2évben nem ment ilyen jól Gordonnak,most hadd örüljünk mi is egy kicsit😊

egyébként én is Péter vagyok<#wink>

Látom még mindig nem világos,neked nem tetszett a COT tehát ha bármi gond lesz vele akkor rámondod hogy ugye megmondtam,ami még nem gond de te azt is írtad hogy le lettél hurrogva holott csak amikor értetlenkedtél hogy miért kell semmi értelme tulajdonképpen az lett leírva hogy miért is lett ez kitalálva,egyébként ez a negatív hatás pl. neked nem fáj,csak megjegyzem hogy a régi "tokéletes" autóval nemrég amikor Roush dominált akkor se ujjongott senki hanem "már megint Roush" vagy "NASCAR Roush Cup" írások jelentek meg,persze egy Biffle,Edwards,Kurt Busch gyozelmeknél nem lett vita se mert az ilyen megjegyzésre senki nem reagált,viszont ha Kenseth nyert akkor már kialakult párbeszéd,vajon miért? 😊

Hogy ne csak Péterre reagáljak,semmi nincs én se orulok hogy most sokat nyernek na és,ez csak másodlagos akinek csak errol szól ez az egész ott valami baj van,szerintem a tegnapi verseny nagyon jó volt és azt mondom hogy inkább nyerjen Gordon 10 ilyen jó versenyt egymás után,mint hogy 10 kulombozo sima gyoztes legyen langyos versenyek után 😊)

most ezt nekem írod? én csak bemásoltam ide, nem én írtam
több millió ember láthatta hogy mi történt - ez történt és kész
az hogy elfogult vagy a Hendrick-esekkel, az már egy másik történet...

gordon 24
Tudom hogy segítõ szándékkal irjátok azokat amiket irtok.
Azt a hsz-t amit felhoztál amit Chevy_g-nek irtam az igy hangzott:

"Én mondtam hogy nem tezs jót a COT a NASCARnak. Nem gondoltam hogy a Hendrickesek egyed uralmát hozza, de igy utólag nem bánom. "

Hol van ebben az amit irsz?

"Persze ez igy van. Chevy kicsit eltúlozza a dolgot.. De némi igazság van benne. Jobb volt ahogy volt. Én pont ettõl féltem amikor rittam itt tavaly. Mindenki lehurogott hogy nem ugy lesz meg blabla.. De sajna kezd beigazolodni.
Mind1 azzal együt még mindig ez a legjobb sport a földön.. "

ez a másik.. Hol van ebbe hogy egyeduralom vagy dominancia?
Ebbe a hsz-ben azt irtam hogy hogy kezd beigazolodni a negatív hatása a COT-nak. Nem pont ugy mint ahogy én gondoltam, de elõjön..

Downhill!!

Semmi,csak beszélgetunk,ez nem személyes támadás,te mondasz valamit ChevyG is meg robotnyk is meg én is hogy ki hogy látja,te állítasz valamit amivel pl. én nem értek eggyet akkor megpróbálom érvekkel megcáfolni mint ahogy te is meg a tobbiek,errol szól a forum nem? 😊)

Ha én nem értek egyet valakivel az nem jelenti azt hogy kocsognek tartom vagy utámon a képét stb.ha így lenne akkor nem lennék itt,veled meg pláne nincs bajom de attól még lehet valamirol más véleményunk 😊)

Hát ez az,hogyn nem írtál de #13164 meg azt írod ChevyG-nek hogy te ettol tartottál tavaly de mindenki lehurrogott,az igaz hogy írtad nem tetszik meg amit idéztél és arra volt reagálva hogy mi a cél nem pedig lehurrogva voltál,de az ilyen dominancia téma szóba se kerult a COT kapcsán,vagy én értettem valamit félre? 😊

gordon 24
Oké.. Na pont ezt nem értem! Akkor ha nem irtam rosszat a Toyotára, nem irtam érvnélküli fröcsögést a COtra. Szerintem nem voltam felháborodva azon hogy nincs örömünnep a Hendrickes csapat gyözelmeit követõen (h van ilyen hsz muti!!)
Akkor mi a baj velem?

Downhill!!

Vagyis a Toyota nem szimpi és nem orulnél ha dominálna ezzel nincs gond de akkor ne csodálkozz azon akinek Gordon vagy a Hendrick csapat nem szimpi és nem orul hogy dominál,amúgy persze elismeri hogy nagyon jó csapat de jobb lenne ha az MWR-el a kvalikon kellene csatáznia hogy minél kevesebb DNQ-t gyujtson egy évben 😄D

Arra szeretnék csak rámutatni hogy az olyan ChevyG féle felháborodást,csalódást vagy mittudomén szerintem egy Toyota-t nem kedvelo ember is beírna ha ok nyernének ennyit és erre egy Toyota-t kedvelo ugyan úgy válaszolhatna hogy persze mert utálod meg irigykedsz stb...😊))

Jeff Gordon
Ezt nem Petya mondta,hanem azok akik megilyedtek azon h Gordon nyert gyorsban 4héten belül 3futamot,na és akkor mi van? jóformában van,meg a csapata is,hosszú a szezon,olyan dominancia nem lesz,mint amit te irtál.

robotnyk
az autókkal már így is több hétvégét mennek, ez nem f1, hogy 2 verseny után kukázni kell a technikát. a költségcsökkentéssel nincs baj, csak akkor, ha olyan impotens vén faszok döntenek róla, mint az f1ben Ecclestone, meg Mosley. a ctsben, és az usarban is limitálva van pl a felhasználható gumimennyiség, csak ésszel, és nem ész nélkül, és nem ment a verseny rovására.