17904
  • gordon 24
    Ezt leirtam már. Nekem nem a pontokkal van bajom a Chasel. Hanem azzal hogy 26 futam eredményét megsemmisiti. Magyarul azzal hogy egy 300pontos elöny egy tollvonással (futam gyözelmeket tekinetetbe véve stb) 20 vagy akárhány pontra csökkentik. Nekem ez a bajom vele.
  • Derooy
    Checker Auto Parts 500 tipp:

Johnny Sauter
    Kasey Kahne
    Denny Hamlin
    Martin Truex Jr.
    Matt Kenseth

• B Lori
    Jr.-ra a kovetkezo szezonokban várnak a sikerélmények,azt se fogjuk tudni hogy vannak csapattársai :D

Egyébként Gordon elonyben van hiszen ha Johnson bajnok akkor o is,igaz nem 5x hanem csak 2x :))
  • B Lori
    Csak viccnek szántam.....egyébként én is a neten lévo táblázatot nézem,nem számolgatom magamnak kulon és van egy olyan sejtésem hogy a tobbiek is hasonlóan járnak el :)
    Nem tudom megálni hogy ne kérdezzem meg,ha nem izgat az hogy ki mit miért kap akkor miért nem szereted a chase-t,nem tok mindegy milyen rendszer alapján számolják ki hogy Jeff bajnok-e vagy nem?
  • MrSpock
    Az biztos,hogy lesz ma hajtás,és nagy küzdelem.Mind az első helyért,és a millkóért is!
    Előbbiben nem meglepő Jeffnek,utóbiban Dale Jr.-nek szurkolok.Legyen valami sikerélménye ebben a szezonban.
    Go-go-go!
  • pipeppers
    Ezt jó, hogy így leírtad, már akartam kérdezni.
  • Totya000
    Szerintem ma is lesz durvulás és "checker or wrecker" versenyzés. A Junior-Newman-Mears-Biffle négyes hajt az egymillióra és nagyon közel vannak egymáshoz. Én ma őket fogom figyelni végig.
  • gordon 24
    Phoenix:

Dale Jr
    Newman
    Kenseth
    Stewart
    Edwards
  • gordon 24
    Nem feltételezem Sanyiról. És igazából nem is érdekel! Inkább a verseny izgat.
    Megmondom a frankót máig amig elnem kezdtünk dumálni erről nem igen izgatott a pont rendszer, ezért nem is tudtam. Én ugy gondolom hogy verseny végeredménye a fontos. Utánna a hivatalos szervek megállapitják kinek hány pontja van. Megnézem a tabélát azt ámen. Én eddig igy csináltam.. De most jó hogy elmondtátok hogy mi a helyzet. Innentől figyelem ezt is.
  • gordon 24
    Könyen előfordulhat hogy ilyesmit mondott. Rég volt..
  • Jeff Gordon
    Checker Auto Parts 500 presented by Pennzoil | Phoenix International Raceway

newman
    biffle
    yeley
    montoya
    kenseth
  • B Lori
    Gyorsan nézd átt a HNR táblázatot is,lehet hogy átb..tak és te vezeted :DD
  • B Lori
    Én nem láttem egy sport1 kozvetítést se de valószinuleg félreértetted, azt magyarázhatta hogy aki pole ba kerul annak már jár a vezetett korért!! kapható +5 bónuszpont akkor is ha az elso kor végén nem o halad átt elsoként a célvonalon,tehát akkor már egy másik is megszerezheti a vezetett korért járó +5 pontotot :)
  • Totya000
    Phoenix 500 tipp :

Vickers, B.Labonte, Kahne, Yeley és Biffle.
  • Dietrich
    Checker Auto Parts 500 presented by Pennzoil | Phoenix International Raceway

Jeff Gordon
    Greg Biffle
    Martin Truex Jr.
    Kurt Busch
    Juan Montoya
  • gordon 24
    Jaja ez világos! Ok Thx.. Na akkor mostmá menni fog:D Nagyon kösszi jó hogy szóba került. Megint tanultam valamit .
  • robotnyk
    igen, annyi kivétellel, hogy +10 csak egy versenyzőnek lehet, hiszen a legtöbb vezetett kör csak egyvalakié lehet.
  • gordon 24
    Na akkor összegezzük (hogy innetől kezdve ne beszéljek hülyeségeket)

összen két dologért lehet bonuszt kapni:
    Vezetett kör és legtöbb vezetett kör. (max 10)

Aztán az első 185pontot kap amire ez a 10 mehet rá és igy max 195 pont.

A második 170 pontot és innentől 5 ponttal csökken a 6-dik helyig aztán 4-el a 11-dik helyig. És innetől 3-al a 43-dik helyig. és a 43 -diknak jár 34.

És erre mindre rámehet a +10.

Igy korrekt?
  • gordon 24
    Végülis tisztába vagyok vele nem? Összesen 2 plusz dolgot raktam hozzá ami nincs. Ráadásul én ugy tudtam van. Mivel nem vagyok ebben a témában szakértő és angolul sem beszélek ezért igazából annyit tudok erről az egészről amiket töletek másoktól innen onnan hallok. Lehet hogy a fele hülyeség, de mit tudok tenni?
    Ezért mondom meg kellene tanulom angolul és akkor érteném hogy mi van..
  • robotnyk
    sem kioktató, sem támadó nem akarok lenni, de azért nem tudom megállni... ha azt nem is várja el senki, hogy fejből vágjad, hány pontot kap az, aki 27dik lett, poleból indult és nem vezetett kört, de azért a bónusz "rendszert" azzal a két szábályával illene. -.-
  • gordon 24
    2-en voltak. Volt egy aki a nem igazán értett hozzá és volt egy másik ai mindig kiigazitotta. Szóval nem tudom, de az biztos hogy nem én találtam ki ezt hanem valahol hallottam:D
  • pipeppers
    :D:D
    Lehet, hogy az Eurosporton látta. Ott is adták.
  • Tihy
    Checker Auto Parts 500

- M. Truex Jr.
    - R. Newman
    - G. Bifle
    - M. Kenseth
    - D. Hamlin
  • Tihy
    nem kevered valamelyik másik adóval, ugyanis a Sport Tv-s közvetítésnél a "faszi" Tasi volt, a háttérben meg mi (Totya + én) tuti nem mondott ilyent :)
  • pipeppers
    Igen, tényleg ki van hangsúlyozva a változás, még a régebbi is. Akkor hát nem csak az F1-es kommentárokkal van baj :))
    De mindegy az, csak kommentáljanak, vagyis legyen mit...
  • gordon 24
    De végülis ahogy nézem nem sokat tévedtem..

Az elsőnek járó pontot jól irtam. A bonusz pontoknál irtam többet mivel csak 10 járhat én meg 20-at irtam amit szintén nem tudom igy már miért, mertha a sport 1-es csávó hülyeségét nézem akkor is csak 15 pont. Ha a pole is megvan. És a 43-diknak járó pontot néztem el. Na mind1... Még egyszer sorry..
  • gordon 24
    Nem hiszem szerintem a bonuszokban nem lehetett. Mert amit Lori linkelt ott irták volna ha változott volna ez is. Mivel azt ami változott kihangsullyoza az ember.
  • pipeppers
    Azóta, mióta a Sport Tv közvetítette, volt változás, nem?
  • gordon 24
    Na tegnap töprengtem sokat hogy miért gondoltan a több bonusz pontot..

Amikor a Sport1-2 adta a NASCART ott magyarázta a faszi ezeket (ezek szerint nem igazán értette ő sem:D)
    Ő ezt igy mondta:

azért ha valaki poleba kerül kap 5 pontot.
    aztán ha rajt után az első kört vezeti valaki az is 5 pontot ér (kivéve ha nem ő indul élről és már kapott 5 pontot.)

A másik 2 pedig amit ti irtatok.

Szóval ő is utánna járhatott volna ennek! Hogy lehet igy oda ülni közvetiteni egy versenyt hogy ezeket nem tudja.

Én meg elnézést kérek hogy hülyeségeket brekegtem!
  • gordon 24
    Ja. Igaz azért irtam hgy ez az én hibám. De igazából mondjuk pont nem ez a lányeg számomra. A pontokat akiknek adniuk kell tudják. Elszámolni nem fogják. Én Budapestről ugyse fogom tudni kijavitani ha elszámolják. Szóval szinte mind1 ki hány pontot kap. Persze tisztába kell vele lenni és most már tudom is.
  • pipeppers
    Áááááá, nem jók a szabályok, mert nem Montoya lesz a bajnok :D:D
  • pipeppers
    Én se tudok angolul, és itt se közvetítik, sőt csak tavaly óta nézem, a pontozással azért már én is tisztában vagyok :D
    Persze nagyon sok mindennel még nem.
  • pipeppers
    Nálam Lewis is kiesik és marad Montoya :D:D
  • B Lori
    Itt megtalálod kozépen a táblázatot,ahhoz nem kell angol tudás :)

1 vezetett kor +5
    legtobb vezetett kor +5

2004-ben (Kenseth után) 175-rol 180-ra idén meg 180-ról 185-re emelték a gyoztes pontszámát...ennek én nem orultem de harakiri azért nem volt :))
  • robotnyk
    mindig az a szabályrendszer a legjobb, amiben az eredmények az ízlesednek megfelelően alakulnak.
  • B Lori
    Én se vagyok oda érte de azt el kell ismerni hogy ez a rendszer biztosítja hogy tovább nyitott és szorosabb maradjon,persze lehetne a régi rendszerrel is lásd idén a CTS de olyan nem fordulhat elo a chase-be mint tavaly a Busch szériában aminek legalább annyian nem orultek mint a chase-nek.
    Ezt amit te mondasz támogatnám de akkor meg elojonnének a "Kenseth" kritikusok akik szerint az nem igazságos ha valaki 1 gyozelemmel bajnok,a chase nem azért lett kitalálva mert France unatkozott,háborogni konyebb mint kitalálni valamit.

De errol már volt szó,most csak azon filóztam hogy vajon ez a csatározás senkinek se teszett,esetleg nem látták a versenyt vagy miért nincs róla semmi,pedig még Kenseth,Johnson szurkoló is van és Matt-nak sincs miért szégyenkezni,sott le a kalappal ahogy tartotta magát a lassabb autóval :)
  • gordon 24
    Ezért szar hogy nincs magyarországon közvetités rendesen. Vagy meg kellene tanulni angolul. Tudom hogy ez mindig az adott emberke hibája de sajna ezzel nem igen vagyok tisztába.. Pl most tök kiru lenne leirná valaki ha már igy szóba került..
  • gordon 24
    Persze kb 2000-óta.. Miért?:D
  • gordon 24
    Mondjuk tök sügér vagyok:D A NASCAR .comon kellene csak megnézni a végét:D

Régen nem igy volt ez?:

1: 185
    2: 180
    3: 175
    stb ez ment talán a 1x-dik helyig utánna meg 10 esével csökkent.
    és ehhez szerezhettek 10 bonuszt? Asszem az NR 2003-ba igy van.. Persze ezek után már abba sem vagyok biztos.
  • robotnyk
    te nézel nascart?