NASCAR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért mert ha megnyeri kap 1 milio dollárt!
Said és Martin minek megy? Azért hogy pénzt kapjon azért hogy versenyezen és azért hogy reklámozza a sponzorait és a csapatát. Több értelme nincs.
De minek versenyezni? Ha ezt a logikat követem az egésznek semmi értelme.
Said és Martin minek megy? Azért hogy pénzt kapjon azért hogy versenyezen és azért hogy reklámozza a sponzorait és a csapatát. Több értelme nincs.
De minek versenyezni? Ha ezt a logikat követem az egésznek semmi értelme.
Downhill!!
Én, én! Nem azért, mert ezek szeretnek versenyezni és nem csak a bajnokok számítanak?
Nem! Nekem az egész Chase nem tetszik!
De egyetértek azzal hogy izgalmasabb igy. Ezért nem törölném el.
De az elsõ chase évben volt az elsõ 10 között pont különbség az elsõnek 5000 volt a másik 4950 vagy valahogy igy. Asszem 50 ponttal csökkent.
Most is kellene különbségnek lennie. De most hagyuk Gordont nem ez a lényeg. Ha Montoya vezetne is ez lenne a véleményem. Megilletné azokat a versenyzket akik bejutnak az évben elért helyezésük szerinti megkülönböztetés pár 50-60-100 ponttal.
De egyetértek azzal hogy izgalmasabb igy. Ezért nem törölném el.
De az elsõ chase évben volt az elsõ 10 között pont különbség az elsõnek 5000 volt a másik 4950 vagy valahogy igy. Asszem 50 ponttal csökkent.
Most is kellene különbségnek lennie. De most hagyuk Gordont nem ez a lényeg. Ha Montoya vezetne is ez lenne a véleményem. Megilletné azokat a versenyzket akik bejutnak az évben elért helyezésük szerinti megkülönböztetés pár 50-60-100 ponttal.
Downhill!!
Ez arra célzás, hogy mindenben a rosszat látják meg elõször sokan, pedig egyelõre semmi jele sincs annak, hogy ezek a tényezõk ártanának a sportnak, sõt.
Már egyszer leírtam de megismétlem,minek hajtani Shootout-on vagy az All Star-on,az MWR és a tobbi csapat miért nem csomagol idénre ossze,eggyáltalán minek part time csapat,Martin,Said mi a francért versenyez?
Jájj! Ez pár pont a probléma? Én meg már azt hittem, nagy a baj. Gordonnak megmondták, hogy ilyen lesz a Chase és Õ meg feleslegesen nyomta a gázt.
Ha így pontoznának, akkor meg az lenne baj, hogy hová tûnt az addigi elsõ elõnyének a 75%-a?
Ha így pontoznának, akkor meg az lenne baj, hogy hová tûnt az addigi elsõ elõnyének a 75%-a?
nem is,elfelejtettem hogy a Toyota lesz a veszte :)
azt hittem a CoT.
A NASCAR vesztét a sok külföldi okozza majd. :-)
azt hittem a CoT.
Downhill!!
Pontosítanád ezt a "gúnyolódást" remélem nem a tényeket érted ezalatt?
Egyébként pont az lett leírva hogy másképp gondolkodunk így tokéletes rendszer nincs,ha a te elképzelésednek megfelel akko jó ha nem akkor szar? Attól nem lesz "igazabb" valami ha pl. egy fórumon osszejon tobb ember aki ugyanazon a véleményen van.
Egyébként pont az lett leírva hogy másképp gondolkodunk így tokéletes rendszer nincs,ha a te elképzelésednek megfelel akko jó ha nem akkor szar? Attól nem lesz "igazabb" valami ha pl. egy fórumon osszejon tobb ember aki ugyanazon a véleményen van.
Ez igaz! De ezért mondom hogy jóbb lenne az arányos pontozás.
Pl igy:
Chase elött
1 Gordon 320p
2 JR 305p
3 Newman 278p
4.....-.
Chase:
1 gordon 5080p
2 JR 5076p
3 Newman 5069p
4..........
Ezt 25 % al számoltam ha ez lenne mitudomén 40% akkor 10-15 pontos elönnyel kezdené az aki az egész évben a legjobb volt.
Igy van értelme elsõként bekerülni küzdeni a legtöbb pontért év közben.
Mivel ez a 10-15 pont is a végén a bajnoki cimet jelenthetné.
Pl igy:
Chase elött
1 Gordon 320p
2 JR 305p
3 Newman 278p
4.....-.
Chase:
1 gordon 5080p
2 JR 5076p
3 Newman 5069p
4..........
Ezt 25 % al számoltam ha ez lenne mitudomén 40% akkor 10-15 pontos elönnyel kezdené az aki az egész évben a legjobb volt.
Igy van értelme elsõként bekerülni küzdeni a legtöbb pontért év közben.
Mivel ez a 10-15 pont is a végén a bajnoki cimet jelenthetné.
Downhill!!
"Csak tudod egy baj van!
Az hogy 10 futam eldönt egy 36 futamból álló bajnokságot."
Vannak sportok, ahol a szezon elsõ felében eldõl miden. Az jobb?
A 10 futam arról dönt, hogy az elsõ 26 futam legjobb 12-je közül ki kapja meg a kupát. Véleményem szerint.
Az hogy 10 futam eldönt egy 36 futamból álló bajnokságot."
Vannak sportok, ahol a szezon elsõ felében eldõl miden. Az jobb?
A 10 futam arról dönt, hogy az elsõ 26 futam legjobb 12-je közül ki kapja meg a kupát. Véleményem szerint.
"Ha olyan egyértelmû lenne mint amit ti irtatok a NASCAR fejei sem változtatnák a szabályokat évrõl évre."
Mondj három olyan sportot, ahol egymást követõ két évben ugyanaz volt a szabály! (A felkiáltójel nem agresszívitást jelent, hanem a felszólító mondat része.)
Mondj három olyan sportot, ahol egymást követõ két évben ugyanaz volt a szabály! (A felkiáltójel nem agresszívitást jelent, hanem a felszólító mondat része.)
Beérni tizediknek nem könnyû, tudod Te is.
Azért kell az elsõ 26 futamon hajtani, hogy meglegyen a jelen esetben 16-os átlag, amivel Chase-be lehet jutni és megnyerni a bajnokságot.
Már megint sarkitasz! Nem ez a lényeg. Kiforgathatod de te is tudod mirõl beszélek.
Downhill!!
Az 10-es átlagot jelentene 26 verseny alatt, ugye? Ezek szerint egy fasza pilóta van csak a mezõnyben.
Ezt ugy értem :"Akkor innentõl kezdve minek az elsõ 26 futamon hajtani"
A gyözelemre vagy a tabellán elért jó helyezésért.
A gyözelemre vagy a tabellán elért jó helyezésért.
Downhill!!
Mindig Top 10! Minek nyernie? Beér a 10-diknak azt kész. Egy fasza pilotának nem is nagy dolog ez.
Downhill!!
"Elég mindenkinek annyira menni hogy a 12-be benne legyen."
Egyetértek, de hogyan tegyék ezt meg az elsõ 26 futam nélkül?
Egyetértek, de hogyan tegyék ezt meg az elsõ 26 futam nélkül?
Érdekes ez a gunyos hangsúly! Tudjátok vannak emberek akik ezt másképp gondolják.
Szerintem jó dolog a chase van elõnye. De a jelen pontozás nem jó.
Ha olyan egyértelmû lenne mint amit ti irtatok a NASCAR fejei sem változtatnák a szabályokat évrõl évre.
Ezek szerint nekem van igazam amit irtam lejebb 2 bajnokság van. 1 be bejut a másikba küzdhet hogy bajnok legyen. Csak tudod egy baj van!
Az hogy 10 futam eldönt egy 36 futamból álló bajnokságot. Ami szerintem nagyon nem jó.
Itt tényleg az lenne a lényeg hogy bejut a CHase-be de azért az elõzö 26 futam teljesitménye mutatkozzon. Az már kiforgatása a szavainknak amit csináltok. Nem azzal van a baj hogy nem nyer eleget vagy eleget nyer. Az a baj hogy egy jó idénye van valakinek minden faszán összejön és ezt egy tol vonással elintézik ugy hogy semmilyen elõnye nem származik belõle. Akkor innentõl kezdve minek az elsõ 26 futamon hajtani? Elég mindenkinek annyira menni hogy a 12-be benne legyen.
És az utolsó 10 futamon villantani. Szerintem nem jó ez igy. És nem csak én vagyok ezzel igy!
Sõt hülyék sem vagyunk! Tudjuk mirõl beszélünk és van egy véleményünk. Szóval ez gunyos incselkedés elég furcsa. De csináljátok nyugottan én befejeztem!
Szerintem jó dolog a chase van elõnye. De a jelen pontozás nem jó.
Ha olyan egyértelmû lenne mint amit ti irtatok a NASCAR fejei sem változtatnák a szabályokat évrõl évre.
Ezek szerint nekem van igazam amit irtam lejebb 2 bajnokság van. 1 be bejut a másikba küzdhet hogy bajnok legyen. Csak tudod egy baj van!
Az hogy 10 futam eldönt egy 36 futamból álló bajnokságot. Ami szerintem nagyon nem jó.
Itt tényleg az lenne a lényeg hogy bejut a CHase-be de azért az elõzö 26 futam teljesitménye mutatkozzon. Az már kiforgatása a szavainknak amit csináltok. Nem azzal van a baj hogy nem nyer eleget vagy eleget nyer. Az a baj hogy egy jó idénye van valakinek minden faszán összejön és ezt egy tol vonással elintézik ugy hogy semmilyen elõnye nem származik belõle. Akkor innentõl kezdve minek az elsõ 26 futamon hajtani? Elég mindenkinek annyira menni hogy a 12-be benne legyen.
És az utolsó 10 futamon villantani. Szerintem nem jó ez igy. És nem csak én vagyok ezzel igy!
Sõt hülyék sem vagyunk! Tudjuk mirõl beszélünk és van egy véleményünk. Szóval ez gunyos incselkedés elég furcsa. De csináljátok nyugottan én befejeztem!
Downhill!!
Jaja. Le kellene fosni a szurkolókat, mint az F1-ben és a sikerhez vezetõ út már adott is lenne. :-D
Igen,ez a sárga zászló egy nagyon jó hasonlat :)
a NASCAR vesztét az emberi faj kihalása is veszélyezteti de még nagy nehezen azt is túlélik akik bejutottak a Chase-be :D
a NASCAR vesztét az emberi faj kihalása is veszélyezteti de még nagy nehezen azt is túlélik akik bejutottak a Chase-be :D
A Chase egy sárga zászlónak felel meg a 26. verseny után. Ha van sárga zászló az a baj, mert elvész a megszerzett elõny, ha nem lenne, akkor meg azt mondanák, hogy a NASCAR vért akar láttatni az erre éhezõ közönséggel.
..nem is,elfelejtettem hogy a Toyota lesz a veszte :)
Jaa,tavaly én is azt csináltam,idén is azt terveztem de nem voltam szerencsés.....
Az hogy 5 gyozelemmel csak épphogy 10-ik míg a sétakocsikázó Martin és Burton 6-7-ik,ha a mostani rendszer lett volna akkor 5050 pontal elso helyrol várja a folytatást a két sunnyogó meg 9-10 5000-el...persze akkor se lett volna bajnok de hát nem telhet el úgy év hogy valamin ne háborodjanak fel az emberek.
Harvick magabiztos gyozelme a Busch szériában szar,de merek fogadni ha az utolsó versenyen mind a 43 esélyes az is az lenne.Már tobbszor írtam hogy a NASCAR nagyon elkényezteti a szurkolóit,lehet ez lesz a veszte :D
Harvick magabiztos gyozelme a Busch szériában szar,de merek fogadni ha az utolsó versenyen mind a 43 esélyes az is az lenne.Már tobbszor írtam hogy a NASCAR nagyon elkényezteti a szurkolóit,lehet ez lesz a veszte :D
jah, de én kétszer állítottam össze a csapatot, daytona elõtt, meg utána mikor muszáj volt. ^^
Igaz, Kahne ott volt a Chase-ben. Akkor meg mi volt a probléma? :-D
Hát én se láttam a varázsgombomben hogy Edwards motorja beszarik és McMurray beleáll a falba :D
Izé,akkor nem lehetne 5000 pontról kezdeni :DDD
Dehogynem,vagyis o indította el ezt a témát mert akkor sokan azt tartották igazságtalannak hogy 6 gyozelme semmit nem számított és a 10-ik helyen kezdte a Chase-t,sott az utolsó versenyen kellet neki megkuzdeni a bejutásért ami Stewart kárára sikerult is mert csak 11-ik volt.Úgy emlékszem még itt is de az indexen is volt errol vita.
azt hiszem ez az összeállítom-egyszer-oszt-leszarom hozzáállás nem volt nyerõ részemrõl :p
ESPN-játék állása a Chase elõtt :
1.pipeppers - 15913
2.HNR #19 sajoati Team - 15885
3.sajtosrud - 15803
4.Jupi Racing - 15483
5.Narrow - 15383
6.Killer Bs, Dougie - 15333
7.Tsanyi - 15216
8.mrspock - 15137
9.Derooy Motorsports - 15002
10.Peet Incorporated - 14982
11.Totya - 14976
12.JJ & Tasi Corp. 07 - 14965
13.ChevyGDEI - 14959
14.MasGrafx Racing, robotnyk - 14718
15.Tihy - 14684
16.Dinsdale HardRock Racing - 14636
17.Lori Enterprises - 14624
18.zolee145 - 14564
19.Gordon 24 - 14544
20.Chapter 1.0 - 13938
21.dzso - 13899
22.DreamingTree Racing - 12809
23.McCants/Zetterberg Racing - 6616
24.Kiwi - 6154
25.Laffite - 6101
26.Speedway Incorporated - 5678
27.HardRockRacingbyDarthBald - 5484
1.pipeppers - 15913
2.HNR #19 sajoati Team - 15885
3.sajtosrud - 15803
4.Jupi Racing - 15483
5.Narrow - 15383
6.Killer Bs, Dougie - 15333
7.Tsanyi - 15216
8.mrspock - 15137
9.Derooy Motorsports - 15002
10.Peet Incorporated - 14982
11.Totya - 14976
12.JJ & Tasi Corp. 07 - 14965
13.ChevyGDEI - 14959
14.MasGrafx Racing, robotnyk - 14718
15.Tihy - 14684
16.Dinsdale HardRock Racing - 14636
17.Lori Enterprises - 14624
18.zolee145 - 14564
19.Gordon 24 - 14544
20.Chapter 1.0 - 13938
21.dzso - 13899
22.DreamingTree Racing - 12809
23.McCants/Zetterberg Racing - 6616
24.Kiwi - 6154
25.Laffite - 6101
26.Speedway Incorporated - 5678
27.HardRockRacingbyDarthBald - 5484
Na, tessék! :-) Jó példa a Busch Széria. Chase nélkül Edwards megnyeri simán a bajnoki címet, de ott mást is le lehetne szabályozni.
A Chase-es plusz 10 pont gyõzelmenként nem Kahne miatt van. Miatta a versenyenként elérhetõ maximum 195 pont van az eddigi 190-nel szemben. :-)
Tényleg nehéz megfelelni mindenkinek. Van, aki szerint a gyõztest kellene kiemelni, van, aki szerint nem kellene Chase, van, aki szerint úgyis a csalók nyernek, van, aki szerint kelljen gyõzelem a Chase-be jutáshoz, van, aki szerint a gyõzelem jelentsen automatikus Chase-be jutást, van, aki szerint mindegy mit csinálnak, hiszen év elején mindenki tudja, mi a szabály és ugyanahhoz kell alkalmazkodnia, mint a többieknek...
Tényleg nehéz megfelelni mindenkinek. Van, aki szerint a gyõztest kellene kiemelni, van, aki szerint nem kellene Chase, van, aki szerint úgyis a csalók nyernek, van, aki szerint kelljen gyõzelem a Chase-be jutáshoz, van, aki szerint a gyõzelem jelentsen automatikus Chase-be jutást, van, aki szerint mindegy mit csinálnak, hiszen év elején mindenki tudja, mi a szabály és ugyanahhoz kell alkalmazkodnia, mint a többieknek...
Ez az,tavaly attól voltak felháborodva idén ettol,de ez mindig így lesz mert nem lehet mindenki kedvére tenni,a lényeg hogy valaki a szabályokat betartva az érvényes rendszer mellett legyen a legjobb,ha ez megtorténik szó sem lehet igazságtalanságról.Akkor lenne az ha mondjuk holnap a Busch szériában bevezetnék a Chase-t és Edwards elonye elfogyna :))
ne legyél már ennyire elfogult baszki, és nézd meg azt a szájbatekert átlaghelyezést, légy oly kedves. ne legyen már ilyes savanyú a szõlõ, és nézd meg azt hogy állna Mr Consistency, ha nem lenne chase, és hogy áll most.
Az 1955-ös Cup végeredménye (alul).
Az "1955"-öt változtatva nézzétek meg 1965-re, 75-re, 85-re... a pontokat évvégén.
Szerintem egyre izgalmasabbak lettek a szezonok.
Az "1955"-öt változtatva nézzétek meg 1965-re, 75-re, 85-re... a pontokat évvégén.
Szerintem egyre izgalmasabbak lettek a szezonok.
Nem is számít a gyõzelem. Ezzel a +10 ponttal elcsitították azokat, akik kicsit ki szerették volna emelni egy-egy verseny elsõ helyezettjét, de még mindig az átlaghelyezés dominál.
50 évvel ezelõtt a pontokat sem úgy kapták, mint a Chase-ig. Az átlagos teljesítményt igazából a "43 pont az elsõnek és az 1 pont az utolsónak"-rendszer valósítaná meg, de mégis jutalmazzák a kört vezetõt és a legtöbb kört vezetõt. Idéntõl 5 ponttal többet szerezhet versenyenként a gyõztes, mint eddig és 10 pontot számolnak hozzá az 5000-hez kockásonként, ha Chase-be jut. Mindig is volt egy kis aránybeli eltérés az elõlrébb végzõk javára. Ezzel is motíválnak a top10-ben való autókázásra és a top10-en belüli csatákra. Olyan ez, mint a Luck Dog. Ott a körhátrányban lévõket próbálják csatára bírni egymással.
A legjobb 12 átlag idén (full-timer) :
1.J.Gordon - 8
2.Hamlin - 12
3.Kenseth - 12
4.Stewart - 12
5.J.Burton - 13
6.C.Edwards - 13
7.Johnson - 13
8.Ky.Busch - 14
9.Bowyer - 15
10.Ku.Busch - 15
11.Harvick - 16
12.Truex - 16
13.Junior - 17
A legjobb átlagot hozó 12 full-timer jutott a Chase-be.
50 évvel ezelõtt a pontokat sem úgy kapták, mint a Chase-ig. Az átlagos teljesítményt igazából a "43 pont az elsõnek és az 1 pont az utolsónak"-rendszer valósítaná meg, de mégis jutalmazzák a kört vezetõt és a legtöbb kört vezetõt. Idéntõl 5 ponttal többet szerezhet versenyenként a gyõztes, mint eddig és 10 pontot számolnak hozzá az 5000-hez kockásonként, ha Chase-be jut. Mindig is volt egy kis aránybeli eltérés az elõlrébb végzõk javára. Ezzel is motíválnak a top10-ben való autókázásra és a top10-en belüli csatákra. Olyan ez, mint a Luck Dog. Ott a körhátrányban lévõket próbálják csatára bírni egymással.
A legjobb 12 átlag idén (full-timer) :
1.J.Gordon - 8
2.Hamlin - 12
3.Kenseth - 12
4.Stewart - 12
5.J.Burton - 13
6.C.Edwards - 13
7.Johnson - 13
8.Ky.Busch - 14
9.Bowyer - 15
10.Ku.Busch - 15
11.Harvick - 16
12.Truex - 16
13.Junior - 17
A legjobb átlagot hozó 12 full-timer jutott a Chase-be.
De ez nem play-off,tulajdonképpen a Chase új bajnokság,az elso 26 versenyen azért kuzdottek hogy bejussanak ide,most azért hogy ezt megnyerjék.Ilyen formán azt s lehetne kovetelni hogy a kovetkezo évi bajnokság ne nulla pontról kezdodjon hanem vigyék tovább az idén megszerzettet mert hátha valaki aki most jól szerepelt jovore nem :))
Egyébként a pontrendszer és más is sok változáson ment át 50 év alatt,így azt is kérdezhetnénk miért pont 43 indul 60 helyett,miért 185-ot kap az elso helyezet és miért annyi a kulombség az egyes helyezések kozott.....
Egyébként a pontrendszer és más is sok változáson ment át 50 év alatt,így azt is kérdezhetnénk miért pont 43 indul 60 helyett,miért 185-ot kap az elso helyezet és miért annyi a kulombség az egyes helyezések kozott.....
Hát tavaly én is Martin párti voltam és Kenseth-et soha nem ítéltem el azért mert egy versenyt nyert,én most is azt mondom a bajnokságot pontokra játszák és bármilyen meglepo idén is az lesz a bajnok aki a legtobb pontot szerzi fuggetlenul a gyozelmei számától :))
Csak az a baj hogy hogy nekunk hiába ez a véleményunk mert sokan még itt kozulunk is a gyozelmeket hinyolják,ahány ember annyi vélemény,nem tudnak mindenkinek a kedvébe járni ezért nincs más megoldás mint a tobbséghez igazodni :)
Csak az a baj hogy hogy nekunk hiába ez a véleményunk mert sokan még itt kozulunk is a gyozelmeket hinyolják,ahány ember annyi vélemény,nem tudnak mindenkinek a kedvébe járni ezért nincs más megoldás mint a tobbséghez igazodni :)
akkor miért nem volt 50 évig chase a nascarban míg a major sportokban a kezdetek óta van (ennek csak van oka, mégpedig az, hogy ebben a sportágban ez nem logikus)
ez olyan (ha már mondjuk amerikai focihoz akarjuk hasonlítani, hogy egy csapat sokszor kikap kevés ponttal, de aztán nyer sokkal (volt ilyen év nemrég, asszem a Green Bay Packers veszített pár ponttal mindig, amikor meg nyert akkor vagy 40-el, de mit ért vele?, semmit, mert ott a gyõzelem és vereség számít, nem az hogy mennyivel)
de a nascarban meg pont hogy nem a gyõzelemnek kellene számítania, mert akkor a 2. hely ugyanannyit érne mint a 43. -> semmit (mert nem nyert)
de a nascarban meg pont hogy nem a gyõzelemnek kellene számítania, mert akkor a 2. hely ugyanannyit érne mint a 43. -> semmit (mert nem nyert)
Ott miért van értelme?
Itt valóban nem play-off van hiszen az elso Chase verseny után senki nem esik ki,elméletileg az utolsó versenyen akár mind a 12 esélyes lehet a bajnoki címre.
Itt arról volt szó hogy mi értelme volt az eddigi 26 versenynek,pont az ami az NFL alapszakaszának,ott is kezdothetne egybol a rájátszás minek 16 mérkozés? Nem is értem hogy tegnap a biztos Chase résztvevok miért nem parkoltak le az elos kor után,a Toyota csapatol mi a francért erolkodnek a kvalifikáción,eggyáltalán a Shootout meg All Star verseny minek van....???
A NASCAR a 4 major sport koztt a második népszeruségbe és ezt nem olyan egyszeru megtartani,persze tudom hogy erre mondhatjuk kit érdekel,hát a résztvevoket nagyon is,ezért fura hogy mi háborgunk az igazságtalanságon mikozben akivel állítólag kicsesznek most éppen lehet repulot vásárol vagy a luxus villájában a seggét áztatja :D
Itt valóban nem play-off van hiszen az elso Chase verseny után senki nem esik ki,elméletileg az utolsó versenyen akár mind a 12 esélyes lehet a bajnoki címre.
Itt arról volt szó hogy mi értelme volt az eddigi 26 versenynek,pont az ami az NFL alapszakaszának,ott is kezdothetne egybol a rájátszás minek 16 mérkozés? Nem is értem hogy tegnap a biztos Chase résztvevok miért nem parkoltak le az elos kor után,a Toyota csapatol mi a francért erolkodnek a kvalifikáción,eggyáltalán a Shootout meg All Star verseny minek van....???
A NASCAR a 4 major sport koztt a második népszeruségbe és ezt nem olyan egyszeru megtartani,persze tudom hogy erre mondhatjuk kit érdekel,hát a résztvevoket nagyon is,ezért fura hogy mi háborgunk az igazságtalanságon mikozben akivel állítólag kicsesznek most éppen lehet repulot vásárol vagy a luxus villájában a seggét áztatja :D
tessék, Johnsonnak ilyen helyezései (is) vannak az idén
39, 38, 42, 37, 39 meg 6-szor elsõ
az egész rendszer neki kedvez (nem kell kiegyensúlyozottan átlagosan jól menni, elég egy-egy kiugró teljesítmény és kész)
(de ha másnak kedvezne azt is leírnám, az csak egy egybeesés hogy nem bírom Johnsont)
(valójában maga a chase mindenkinek kedvez kivéve Gordont - mert õ hátradõlve vezethetne már rég)
39, 38, 42, 37, 39 meg 6-szor elsõ
az egész rendszer neki kedvez (nem kell kiegyensúlyozottan átlagosan jól menni, elég egy-egy kiugró teljesítmény és kész)
(de ha másnak kedvezne azt is leírnám, az csak egy egybeesés hogy nem bírom Johnsont)
(valójában maga a chase mindenkinek kedvez kivéve Gordont - mert õ hátradõlve vezethetne már rég)
pont hogy bebizonyosodott hogy aki sokat nyer, az még nem elég
(itt van Kahne esete is, ha az idén is nyert volna 5 versenyt hol lenne, ugyanott ahol most, a chase közelébe se, ugyanis a többin szarul ment, a gyõzelem nem elég)
de volt olyan év (ha jól rémlik) hogy Ryan Newman egy szezonban 8 versenyt nyert és nem ért vele semmit, ez a lényeg, nem nyerni kell, hanem folyamatosan kiegyensúlyozottan jól menni
és ha már itt tartunk, tavaly azt akarták volna elhitetni bárkivel is hogy Kahne jobb mint Martin (mert többet nyert)
még a feltételezés is sértõ (Kahne soha nem lesz negyed annyira de jó mint Martin) errõl ennyit
amúgy meg az egész chase-t azért vezették be mert Kenseth a bajnoki évében 1 futamot nyert és "ez felháborító"
közben egyáltalán nem az, mert megbízhatóan jól ment minden versenyen és ez a lényeg (legalábbis eddig ez volt a lényeg)
amúgy a nascar történetében volt már olyan hogy úgy lett valaki bajnok hogy 0, 1 vagy 2 versenyt nyert egész évben, és akkor mi van - õ volt a legjobb abban az évben és kész
csak ezen 50 évig senki nem háborodott fel
(itt van Kahne esete is, ha az idén is nyert volna 5 versenyt hol lenne, ugyanott ahol most, a chase közelébe se, ugyanis a többin szarul ment, a gyõzelem nem elég)
de volt olyan év (ha jól rémlik) hogy Ryan Newman egy szezonban 8 versenyt nyert és nem ért vele semmit, ez a lényeg, nem nyerni kell, hanem folyamatosan kiegyensúlyozottan jól menni
és ha már itt tartunk, tavaly azt akarták volna elhitetni bárkivel is hogy Kahne jobb mint Martin (mert többet nyert)
még a feltételezés is sértõ (Kahne soha nem lesz negyed annyira de jó mint Martin) errõl ennyit
amúgy meg az egész chase-t azért vezették be mert Kenseth a bajnoki évében 1 futamot nyert és "ez felháborító"
közben egyáltalán nem az, mert megbízhatóan jól ment minden versenyen és ez a lényeg (legalábbis eddig ez volt a lényeg)
amúgy a nascar történetében volt már olyan hogy úgy lett valaki bajnok hogy 0, 1 vagy 2 versenyt nyert egész évben, és akkor mi van - õ volt a legjobb abban az évben és kész
csak ezen 50 évig senki nem háborodott fel
egyébként nem értem hogy miért kellene ezt a 4 major sporthoz hasonlítani és ahhoz hasonlóvá tenni
mikor tök más az egész
ott van playoff - annak van értelme
itt nincs (illetve nem kellene hogy legyen)
mikor tök más az egész
ott van playoff - annak van értelme
itt nincs (illetve nem kellene hogy legyen)
akkor mondok én is egy statisztikát
ha versenyenként az elsõ helyezettnek nem 10 plusz pontot adnának hanem kb. 500 plusz pontot, hogyan állna most a chase?
elárulom hogy teljesen ugyanúgy mint most
(az 500 úgy jött ki, hogy a legelsõ nem chase-es versenyt nyert (Mears) kb. ennyivel maradt le a chase-rõl, a többi nem érdekes, mert más lett volna a 12 sorrendje, de ezt most eltörölték)
errõl a rendszerrõl ennyit
ha versenyenként az elsõ helyezettnek nem 10 plusz pontot adnának hanem kb. 500 plusz pontot, hogyan állna most a chase?
elárulom hogy teljesen ugyanúgy mint most
(az 500 úgy jött ki, hogy a legelsõ nem chase-es versenyt nyert (Mears) kb. ennyivel maradt le a chase-rõl, a többi nem érdekes, mert más lett volna a 12 sorrendje, de ezt most eltörölték)
errõl a rendszerrõl ennyit
Az elsõ 26 verseny azért volt, hogy eldõljön, ki kerül be a Chase-be.