NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeff Gordon
New Hampshire 300

newman
biffle
truex
bowyer
montoya

The only speedometer is in your head.

New Hampshire 300

Newman, Kahne, Edwards, B.Labonte és Ku.Busch.

Tihy
Sylvania 300

- D. Earnhardt Jr.
- R. Newman
- C. Bowyer
- K. Harvick
- G. Biffle

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

Sylvania 300 tipp:

Dale Earnhardt Jr.
Kyle Busch
Denny Hamlin
Clint Bowyer
Johnny Sauter

Ebbõl is látszik, hogy miért vannak ott. Amúgy épp az lenne a tiszteletre méltó teljesítmény (mint ahogy most is próbálják beállítani).

Michigan-i tipperedmények :

1.Dietrich/Nicko - 15 pont (grat.!)
2.tzsoltika - 12 pont
3.Derooy, Jeff Gordon/Peet & TheDreamingTree - 7-7 pont
6.Totya - 5 pont
7.Dougie, pipeppers, Tihy & TSanyi - 0-0 pont
többiek nem tippeltek.

23 verseny után így állunk :

1.Dougie - 649 pont
2.Totya - 622 pont
3.Peet - 611 pont
4.Tihy - 543 pont
5.pipeppers - 542 pont
6.TSanyi - 511 pont
7.gordon 24 - 506 pont
8.TheDreamingTree - 461 pont
9.Derooy & Dietrich/Nicko - 406-406 pont
11.ChevyG - 349 pont
12.Laffite - 249 pont
13.tzsoltika - 234 pont
14.Zetterberg - 159 pont
15.MrSpock - 31 pont

Ezek még a Watkins Glen-i eredmények, természetesen!

Akkor nem mennének a Cup sztárok a Busch versenyre és csökkenne a nézettsége. Kevesebb bevétel.

Ez tetszik.

Michael Wal(l)trip: "Türelmes voltam, mert tudtam, hogy nem égek meg."

Villeneuve: "Csak bámultam, ahogy a sok eszelõs olyan közel ment egymáshoz egész idõ alatt."

Johnson a tavalyi elsõ Chase versenyen zúzott és csak a 39. helyen fejezte be a napot, majd innen lett bajnok. "Túl sok jó pilóta van a pályán ahhoz, hogy azt gondold, innen vissza lehet jönni."

"Csak a szeme ekkora volt a halnak, amit kifogtam tegnap."

Montoya és Stremme jó cimbik lettek. Jövõre Franchitti koptatja majd a #40-es ülését.

Carl Edwards hátraszaltója Bristolban, "karriere legnagyobb gyõzelme" után

a kocsi széteshet, Gordon biztosan a Chase-ben

Kérem, támogassa adója 1%-ával a kis Tomika felépülését!

Talán szombaton kéne Cup-ot futni és vasárnap Busch-t. Így legalább azt se mondhatnák, hogy azért indulnak a Busch-on, mert gyakorolni akarnak :p és nem is esne egybe a focival.

Bristolban (24. verseny) az alábbi versenyzõk értek pontot :

1.Edwards - 5 pont
2.Kahne - 27 pont
3.Bowyer - 9 pont
4.Stewart - 4 pont
5.Junior - 13 pont
6.Ku.Busch - 12 pont
7.Newman - 14 pont
8.B.Labonte - 18 pont
9.Ky.Busch - 8 pont
10.Biffle - 15 pont

Így álltak 23 verseny után.

Edwards bringaversennyel próbál pénzt gyûjteni régi barátja orvosi kezeléseire

under the lights at Bristol Motor Speedway

Kahne kilépni látszik a híg fos halmazállapotábol. Jövõre a Budweiser lesz a szponzora

a fél ország hõse nem jutott be a Chase-be

Michigan-i (23. verseny) tipperedmények :

1.Derooy, Dougie & Totya - 86-86 pont (grat.!!) (#7-#96 combo)
4.Dietrich/Nicko - 37 pont (#1-#5-#11-#16)
5.Jeff Gordon/Peet & tzsoltika - 34-34 pont (#20-#7 & #1-#16-#48)
7.pipeppers - 27 pont (#1-#16)
8.TheDreamingTree & TSanyi - 6-6 pont (#20-#24 & #99)
10.Tihy - 0 pont
többiek nem tippeltek.

Meg nem csak anézettség hanem az egész médiaérdeklodés csokkent amint beindul az NFL.Itt is már sokan leírták hogy ha nincs Chase már most odaadhatnák Gordon-nak a kupát.Ilyen formán nemcsoda hogy amúgy is legnépszerubb induló bajnokságot választják amikor még "mindenkinek" van esélye a gyozelemre.A NASCAR elsodleges szándéka nem túlszárnyalni a USA legnépszerubb sportját ami elméletileg nem is sikerulhetne hanem legalább megtartani a saját éves átlagjukat.

Igen,és ezért nincs más megoldás mint haladni a korral vagyis kovetni a szurkolók igényeit.

Egyébként már volt szó arról hogy a pontozás a kezdetek óta sokszor változott,most a Chase-n fel vannak sokan háborodva de szerintem ebben a formában is simán nyerhet a jól átlagozó versenyzo.
Egyébként mi az a egetrengeto nagy kulombség a 20 évvel ezelottihez képest,hogy egy versenyzo XX-szer annyit keres,hogy tobb a fiatal,hogy van egy Columbiai,hogy van egy japán autógyár? Ez baromira befolyásolja a versenyek színvonalát,nézzetek meg egy 20 évvel ezelotti versenyt semmivel se izgalmasabb pláne egy Daytona és ne mutogassunk másra mert itt is mindenki alig várja ezt a pályát Talladega-val egyutt.
Egyedul a kornyezet a feeling változott de ez most is megvan az ARCA-ba meg a USAR-be,ha a tobbségnek ez tetszene akkor ezek lennének népszerubbek,mindenesetre én már ott vagyok :))

robotnyk
sokaknak sok az, hogy egy vasárnap 6-7 órát üljenek tévé elõtt, ráadásul a foci primetime, amikor mindig többen tévéznek, a nascar meg csak az esti versenyekkel van fõmûsoridõben. az elmúlt évek folyamán folyamatosan csökkent a nézettség, nem véletlenül találták ki a chaset, és nem véletlenül van most az abcn a széria, nem pedig az nbcn.
Ha egyszerre van egy focimeccs a versennyel akkor a NASCAR-nak nem az a érdeke hogy focit nézzél ahogy az NFL-nek se az hogy versenyt nézzenek,nézettség=pénz,minél nagyobb nézettség=minél tobb pénz.Ez nem antifoci kampány,az MLB,NHL,NBA de minden más verseng a nézettségért és ennek érdekében bizony sokmindent változtatnak a nézok kedvére,persze aki olyan egyeduralmi helyzetben van mint az NFL annak erre nincs nagyon szuksége.

a mai szurkolók már nem olyanok mint a 20, 30, 50 évvel ezelõttiek
ez a gond
el van kényeztetve az egész banda

miért kellene a focival versenyeznie, az sokkal népszerûbb,
egyébként meg egy csomó átfedés van a szurkolóknál, kiváncsi vagyok hogy a nascar drukkerek hány százaléka nem néz soha focit amerikában (gyanítom hogy nem sok) akkor meg minek...
az RP nem mesterséges izgalom (illetve az, de elsõdlegesen nem az) az az életveszély elkerülése miatt van, de a sárga zászló is mesterséges izgalom lehet (de annak se ez az elsõdleges célja)

szóval azt mondjátok, hogy a foci az oka mindennek
de az érdekük nem az kellene hogy legyen, hogy a focit ne nézd, és helyette nézt a nascart, hanem sokkal inkább az, hogy a focit is nézd meg a nascart is (meg a baseballt meg mindent amit tudsz)
akkor meg miért nem fér meg egymás mellett a kettõ, miért kell szembemenni a legnépszerûbb sporttal,
inkább a focimeccsek alatt kellene reklámozni nascart...

Ha úgy vesszuk minden szabály mesterséges izgalom.

Rohadtul fáraszt ez a mesterséges izgalom duma. Az a mesterséges izgalom, ha jól bedrogozol. Mindenki nulla pontról indul és mindenki tudja, hogy a chase miatt számítanak a gyõzelmek, minthogy azt is, hogy vannak RP futamok, ahol vissza vannak fogva. Mi is tudjuk. Ha egy verseny nem izgalmas, az azért van, mert nincs elõzés, crash, szét van szakadva a mezõny...Az viszont igaz, hogy ha tudom, hogy XY lesz a bajnok, attól még lehet jó futam. Viszont még mindig ott van a futball, ami ilyenkor kezdõdik. Ha tudod ki lesz a bajnok, inkább a meccset nézed. Illetve te nem :))

Clint Bowyer, az egyetlen Chase-es, aki nem tudott versenyt nyerni, most a pole-ban van.

Hatan nem tudták kvalifikáli magukat: három Dodge és három Toyota.

Hornish-nak sem sikerül elindulnia elsõ Cup versenyén.

Egyébként szerintem nem kell hagyni minden témát amiben esetleg nincs egyetértés,minél tobb pro-kontra vélemény van annál jobban át lehet látni a dolgokat,ez szerintem nem jelent veszekedést és megsértodni se kell....az a rendszer már szerencsére elmúlt amikor mindeki bólogatott :D

Az RP nem mesterséges izgalom? 39 évig jó volt nélkule is de a mai szurkolók lemennének hídba ha szétszakadt mezonyt látna Daytona-ba.Egyébként a tengerparti verseny is biztos jó volt,mi a francnak építettek oda új pályát,azt se értem hogy 1972 után minek kellett új éra amikor izgalmas és jó volt addig is :)

Mostanában érte el azt a szintet, amikor már kihívója lehet a többi major sportnak.

Az ESPN-en új csapatot kell összeállítani a Chase-re!

Dietrich
Sylvania 300

Tony Stewart
Kyle Busch
Jeff Gordon
Martin Truex Jr.
Elliott Sadler

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Sylvania 300 | New Hampshire International Speedway
Martin Truex Jr.
Denny Hamlin
Kyle Busch
Clint Bowyer
Bobby Labonte

de 50 évig jó volt, hogy unalmas volt?
(elmondom hogy jó volt, de nem volt unalmas)
amúgy meg akkor legyen már az hogy 35 verseny a chase-be jutás, a 36. meg a chase - azon dõl el minden, na az már izgalmas lenne, nem?
csakhogy ez mesterséges izgalom

de szerintem inkább hagyjuk ezt a témát

foglalkozzunk inkább a versennyel

Sylvania 300 | New Hampshire International Speedway

Martin Truex Jr.
Clint Bowyer
Elliott Sadler
Kevin Harvick
Ryan Newman

Elég, ha csak azt nézed, hogy meddig hagyták. hogy egy kocsi teljesen más versenyt fusson, mert annyival jobb volt. Ez valahol igazságos, viszont rohadt unalmas. A Nascar-nak se tenne jót, ha már a 20. futam után egyértelmû lenne, hogy ki lesz a bajnok.

Rohadt messze van még a vége :)
(hála istennek)

New Hampshire-i tippjeim:

C. Bowyer
M. Truex Jr.
D. Blaney
J. McMurray
G. Biffle

-Osztagvezetõ hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Igen,mondjuk NHL mintára lehetne olyan mint az alapszakasz gyoztesének járó Presidents Trophy pénzjutalommal,a USAR-be is az alapszakasz után avatnak két divízió bajnokot.

Late Show w/ David Letterman 09/12/07 - Viggo Mortensen, Kat Von D, Daughtry, NASCAR drivers

"I do think there should be some incentive for the guy who's leading at 26," Gordon says. "I think that you put a lot into the 26 races and basically you end up 12th in the points and all of what you've done up to this point is pretty much gone. So yes, I would like to see them have either bonus points or some sort of a bonus, whether it's money or points or something to reward what you've done for anybody that's been in this position."

Michiganben (23. pontverseny) õk értek pontot :

1.Ku.Busch (aki az egyetlen Dodge a Chase-ben) - 12 pont
2.Truex (aki 10 verseny után a 20. volt, majd Junior bejelentése után meg sem állt a top12-ig) - 11 pont
3.Johnson (aki a címvédõ és J.Gordont és Stewartot tartja a legerõsebbnek) - 7 pont
4.Kenseth (aki Johnsonnal együtt eddig mind a négy Chase-be bejutott) - 3 pont
5.Hamlin (akinek a COT-ja az egyik leggyorsabb volt hétfõn Talladegában) - 2 pont
6.Blaney (aki megint azzal a #19-es alvázzal próbálkozik hétvégén New Hampshire-ben, amivel júliusban megszerezte a pole-t ugyanitt elsõ Toyota-ként) - 34 pont
7.Edwards (aki júliusban New Hampshire-ben 300-ból 38-szor volt a leggyorsabb kör tulajdonosa és esélyes a Busch és a Cup címre is idén) - 5 pont
8.Vickers (aki az utolsó 10 versenyen azért küzd, hogy bekerüljön a top35-be, amihez 233 pontot kell ledolgoznia) - 39 pont
9.B.Labonte (az egyetlen versenyzõ, aki Busch és Cup bajnok is volt: 1991. és 2000.) - 20 pont
10.Stewart ("Ha megtehetném, minden autóba Dale Earnhardt, Jr. motorját tenném, kivéve az enyémbe." - Stewart és Junior haverek.) - 4 pont

Így álltak 22 verseny után.

Nem voltam még F1 versenyen, ezért hasonló dolgokat szívesen hallanék onnan is.

Én most olyanokra gondolok, amikkel a szurkolókal éreztetik azt, hogy nekik versenyeznek.

Verseny utáni overáll átadás, drukkerrõl elnevezett verseny és drukker által elmondott "GSYE!" vagy több oválon kipróbálható autók, több kamerából végigkövetketõ versenyek, rádiók, amelyekkel kedvenceiket hallgathatják verseny alatt. Ilyesmirõl nem hallok az F1-gyel kapcsolatban.

..ja és foleg orulnél a bajnoki címnek?

Ezért írtam hogy nálatok a véleményben azért az elfogultság is szerepet játszik.
Említettem a Lucky Dog-ot,képzeld el hogy az utolsó versenyen Gordon vezet és így a bajnoki cím a zsebében van de lekoccolja a falat és defektet kap zold alatt kimegy a pibe így korhátrányba kerul.Utánna sárga és visszakerul a vezeto korbe így megtudja szerezni a kello pontot a bajnksághoz ráadásul Kenseth-el szemben.Most jon Dougie és írná hogy ez a Lucky Dog egy szemétség és be kellene tiltani,mit válaszolnál? :))

Lehet de a te okfejtésed is erre utal hogy a jelenlegi rendszer igazságtalan,vagy mondhatjuk unfeer kicseszés stb.

Nem voltam rest és visszakerestem mert emlékeztem hogy tavaly volt ez a téma,nos pont egy Jeff Gordon szurkoló MrSpock volt az aki kifogásolta a gyozelmek nem kello jutalmazását.
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1085334132&order=reverse&index=65

Jeff Gordon
én sem használtam azt hiszem az igazságtalan szót most,meghát abban igazad van,hogy speciel nekem nem tetszik,de lehet Kovács Pistinek igen,tehát ez szurkoló válogatja,és valóban nehéz,kvázi lehetetlen olyan szabályt kitalálni ami mindenkinek tetszik.
persze neked jó,mert te is irtad,h a jó versenynek szurkolsz,és az pedig megvan:)

Jeff Gordon
nem-nem,máshogy gondoltam,tehát +650pontból lesz -110,ez kicsit fura,szerintem túlságosan támogatva van a gyözelem,bár ez egy extrém eset volt tényleg.

robotnyk
szóval aki meg tud nyerni a jelenlegi mezõnyben 15 versenyt az elsõ 26ból, tehát majdnem 2õt minden 3ból az szerinted nem való a chasebe? viszont maradva az extrém eseteknél, az chasebe való, aki az elsõ 26 verseny mindegyikén mondjuk 15dik helyen végez, se elõbb, se hátrébb?
Én személy szerint nem támogattam a gyozelem nagyobb értékelését,sott inkább csokkenteném az kulombségeket és még rengeteg dolgon változtatnék de akkor se mondom-mondhatom hogy igazságtalan max. nem tetszik mert tokéletes rendszer nincs,ha valami nagyon vagy elviselhetetlenul nem tetszik nem nézem,résztvevo esetében nem veszek részt.
Ha te,én vagy bárki más leírná elképzeléseit biztos akadna valaki akinek nem tetszik vagy igazságtalannak tartaná.
A Lucky Dog,Top 35,sárga zászló a buntetések mértéke<#ravasz1>Buschwhackerek igázása stb. igazságos?

ráadásul még a versenyt is megnézheted a jegyeddel <#idiota>

Amúgy itt inkább az ilyen szabályok megalakításánál a szurkolói kozhangulat figyelembevételére célzott....de ha már a helyszini élményeket megemlítetted hát megnézem mikor fog a ringen egy szurkoló a lakókocsijával a Ferrari motor home mellett letáborozni hétvégére :))

Jeff Gordon
ezt viszont nem egészen értem... szeretném megkérdezni,hogy hány futamon voltál kint hogy ez a véleményed?
ammenyire én tudom pl nálunk csütörtök késö délután a jegyeddel végigmehetsz a boxutcán,legalábbis két éve még igy volt.Szerintem meg egy szurkolónak nem kis élmény,ha megnézheti közelebböl a pitet,de biztos neked van igazad:)

Jeff Gordon
kitartás és lesz egy Earnhardt sapkád:P

Jeff Gordon
Totya,számoltam egy kicsit,nézdcsak:

szóval tételezzük fel,hogy van xy pilóta aki a 26 futamból megnyer 15öt majd a maradék 11en tök utolsó lesz,ám azon a 15 futamon Ö vezeti a legtöbb kört,tehát akkor összesen az annyi,mint: 15*195+11*34=3299,tehát akkor xynak lenne a 26.futam után közel 600-650pontos hátránya Gordonnal szemben(ha Ö hozza ezt az átlagot amit idén,de tételezzük fel csak az elmélet kedvéért hogy hozza),mielött megtámadnának,azért hoztam Gordont,mert az Ö versenyátlaga a legjobb.Vagyis a 3299ponttal idén vigan bel lehetett jutni a Chasebe méghozzá a 10(!) hely körül,ami önmagában egy 43fõs mezönyben nem is rossz.Ugye emlékszünk még a 600-650pont körüli hátrányra,mivel xy és Gordon szintén bejutott a Chasebe akkor elkezdik nézni a gyõzelmeket,és hoppá, xy-nak 15 Gordonnak csak 4,tehát akkor itt 110 pont a különbség,ha minden gyõzelemért ugye 10 pont jár,tehát aki 10.helyen bejutott a Chasebe 600-650pontos hátránnyal,hirtelen egy tollvonással 110pont elönnyel mehet neki az utolsó 10 futamnak,ugye jó mondom?
Persze,jó,önmagában 26futamból 15öt megnyerni nem kis teljesitmény,de a maradék 11futamon is teljesiteni kell,tehát mondjuk falnak megy mindig a 10.körben és utolsó helyezést megszerzi azon a 11futamon,akkoris a 26.futam után 110pontos elönye van azzal szemben aki egy 8as versenyátlagot hoz 26futamon.jól mondom ugye? A biztonságképp megnéztem ez a 15x 1. és 11x 43. milyen átlagot jelente,és lehet rosszul számoltam,de nekem egy 18.8as jött ki.Persze elképzelhetö hogy számolási hibát vétettem,de ennek valószinüsége most csekély.
Viszont akkor megállapitható,hogy nem a versenyátlag számit,legalábbis az elsö 26futamon,hiszen utána a 18as átlag veri a 8ast a több gyözelem miatt,igy aztán lényegében mindegyis,hogy mennyivel vezet valaki a Chase elött,tulajdonképpen csak annyi a lényeg,hogy "juss be,aztán Go!"

ezzel a nyilvánvalóan extrém esettel csak szemléltetni akartam a jelenlegi rendszer általam vélt hibáját és azért hoztam a matematikát mert úgyvettem észre te nagy barátságban vagy vele<#wink>

jah,de a 110es elöny csak a 2.al szemben lenne,az utolsó Chase-s pilótát már biztos közel 150-200ponttal elözné meg... éshát azért 110pontos elönyt 10futam alatt nem olyan nehéz megtartani.

erre lehet gombot varni aki tud;) várom a reakciót:)

Hát remélem nem úgy jár, mint Kahne, mert akkor morogni fogok :)))

A top10-ért nem kap lóvét?