NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért még várjunk azzal a kétszeressel is,akár az elso korben is kikothet a falon,de akkor se áll fejetetéjére a világ ha o lesz az elso 8-szoros,ha a tobbiek ezt nem tudják megakadályozni mi nem tehetunk semmit.

ez mind igaz, csak azt is bele kell kalkulálni, hogy Gordon már túl van a csúcspontján, míg Johnson kb. 4 éve a csúcsponton van és ez valószínûleg csak fokozódni fog

nem azt mondom hogy Gordon évrõl évre egyre gyengébb, de õ fiatalon volt kirobbantó, Johnson eleve kicsit idõsebben került bele a gépezetbe, de azóta tartja az átlagát (sõt)

hogy Gordont megelõzi-e, az attól függ majd, hogy ki mikor vonul vissza, mert átlagra kb. ugyanolyan a teljesítményük és ha Gordont már most all-time 3-ban emlegetik (Petty és Earnhardt mellett) akkor ha Johnson tartja a szintjét (és miért ne tartaná) akkor õ is ott lesz az all-time 4-ben, szóval mindenképpen reális esélyt látok az elõbb említettek megvalósulására

105? kb. már most a harmada megvan neki, ha tartja, meglesz

a négyszeres bajnok a legtutibb fogadás, már most kétszeres, ráadásul 2-szer lett második néhány ponttal lemaradva (tehát már most négyszeres bajnok is lehetne akár kis szerencsével) és még hol van a karrierje vége - hajlok arra hogy meglesz akár a hétszeres is... (és a chase is neki kedvez, az utolsó 10-et megnyomja, azt annyi volt)

de ki tudja, lehet hogy most jönnek el Junior évei...

Petty nyert a régi és a modern era-ban is és tobb pontrendszer változást élt átt mint Gordon,ha meg chase lett volna akár tobbet is nyerhetett volna 7-nél mert hát ki tudja?
De én nem hiszem hogy ennyire fontosak a számok,szerintem Gordon már így is a NASCAR legnagyobbjai kozé tartozik nem kell ahhoz megdonteni semmilyen statisztikai adatot,egy Petty ha túlszárnyalnák is Petty marad,csakúgy mint Dale Sr. vagy majd valamikor Jeff Gordon 😊

Jeff Gordon
persze,az Unicum😊))

The only speedometer is in your head.

Pedig Matt jól megszorongatta,kevésen múlott hogy ne o nyerje az utobbi 2 versenyt,Biffle is jól ment Phoenix-be,azért nem voltak ezek olyan sima gyozelmek.

Ezt nem tudom hogy nekem ajánlottad-e fel de én nem nagyon szoktam fogadni,pláne ilyen dolgokban amit nem tudok befolyásolni.Ha ennyire biztos vagy benne akkor tegyél fel egy rakás pénzt valami fogadóirdánál,kétségtelen hogy minden esélye megvan rá de tudod hogy csak egy dolog biztos az életben 😊

Jut eszembe a Toyota-ra nem is gondoltál,JGR-el alázni fognak...valamikor 😊))

Jeff Gordon
nahát-nahát,azért ehhez mégiscsak hozzászólnék.

-2008bajnoka? nos a chase miatt jó esélye van,ugyanúgy elszórakozhatja az elsõ 26futamot,mint ahogy idén tette,bejut a chasebe 6.ként mondjuk,aztán 10böl megnyer 5futamot zsinórban,és woálá.tehát igen végülis esélye van.

-karriergyözelmeket megdönti-e? na ezaz amire egy 1ft-al sem fogadnék,mert még azt is elbuknám,csak egy kis adalék ehhez: Gordonnak van 81(!) gyõzelme,mig Johnsonnak 33(!) ez ugye after Phoenix állás.no most a két pilóta között van négy év különbség,ez ugyebár nemsok,mondhatjuk,hogy egy idõsek.jelenleg a mezõny két legjobb autóját vezetik,jah és nem mellékes tényezõ,hogy még Gordon is ott van a mezõnyben,és hát mint látjuk,idén õt is leintették 6x elsõként,tehát idén hozzot 4et rajta Johnson,eddig.ha az elkövetkezõ 10(!) évben maradna ez a tendencia,akkoris 40et hozna,és még mindig Gordonnak lenne több gyõzelme,kb 8al.tehát 11 ugyanilyen év kéne még Johnsonnak,vagy az,hogy az Õ autója sokkal jobb legyen mint Jeffé.jelenleg Johnson 32éves,11év múlva 43.komolyan van arra vmi esély,hogy közel 40 éves korában 36/10et hoz? én nem fogadnék rá.

-105gyõzelem? ez mégjobb.nade,akkor maradjunk a statisztikánál,most van neki 33,a 105höz kell 72. ez majdnem Dale Earnhardt összes gyõzelme... áhh... tagadhatatlan tény,hogy COTal a Hendrick team nagy elõnyt szerzett a többiekkel szemben,de ez nem lesz mindig igy,de ha megnézzük az idei évet,idén vmit nagyon belõttek,mert az eddigi 35futamból 18at megnyertek,ez páratlan teljesitmény,és idén az a ritka helyzet fordult elõ,hogy mind a 4 hendrick pilóta futamot nyert,de ez sem lesz mindig igy.de tényleg némi adalék még ezekhez is,Gordonnak három évre volt szüksége,hogy elérje,ezt a 33as gyõzelmi számot,ami most Johnsonnak van,míg Jimmie kollegánknak ehhez 7es(!) év kellett. továbbá még azt is jelezném,hogy jó,idén Jimmie a the most winner,ez már igy lesz,de ez a 10 gyõzelem amit idén szerzett,ennyit az elmúlt két évben nem szerzett... legjobb éve 2004 volt,8al.gondolod,hogy egy jó évre lehet ilyet alapozni,hogy 105 gyõzelem?😊 de,azért soksikert kivánok neked😊

-több mint 4x bajnok? hát ez a kedvenc témám... szóval igen,hát most megint elmondhatnám,hogy a chase mekkora egy rakás szerencsétlenség,de inkább nemteszem.jelenleg még az idei évet sem nyerte meg,tavaly nyert,de az is elúszhatott volna,meg biztos akkor már meg lehetne emliteni a 2004es bajnokságot is,hogy azt is megnyerhette volna,és akkor már 3x lenne,gordon meg "csak" 4.ha meg nincs chase,akkor gordon már six time lenne,és bekerülhetne Õ is a Hall of Fame pilóták közé,mert ugye Richard Petty és Dale Earnhardt 7x nyertek,és ugye chase nélkül,lehet ezekkel a vicces szabályokkal egyet se nyertek volna,hát ki tudja? mert azért a legendájukhoz az is hozzátartozik,hogy 7x nyertek,ami nem kis szó. ettõl független itt én is igenre fogadnék,mert már nem áll messze tõle.

-az átlageredményekhez,egész szezonban jól kell menni,ha ezt megdönti,az nem kis szó lesz.

na ennyi,azért jó fogadást kivánok neked😊)

úgy értelmes a mondat ha lelöki van (na mindegy)

de érthetõ a hiba, ugyanis Johnson mámorban vagyok...

nem fogadtam, gondoltam talán egyszer Johnsonnak véletlen nem lesz jó éve (de utoljára kb. rookie szezonjában volt nem jó éve, amikoris baszott jó éve volt, csakhát magas a mérce - az összetett 5. hely az már gyenge nála...)

újabb fogadási ajánlataim vannak:
2008 bajnoka Jimmie Johnson lesz-e - igen
megdönti-e Jimmie Johnson Jeff Gordon karriergyõzelmi rekordját - igen
meglesz-e a minimum 105 gyõzelem karrierje során - igen
több mint 4-szeres bajnok lesz-e - igen
Cale Yarborough 1977-es évi átlagrekordja (4.5) veszélyben lesz-e Johnson miatt - na azért azt már csak nem...

persze, persze ezt most még nem lehet tudni, meg bármi közbejöhet... de nem fog közbejönni semmi... maximum akkor ha valaki le nem löki golfozás közben a kiskocsiról...

Attól fugg ki nyer 😊

Akkor most gazdag ember leszel,vagy nem fogadtál? 😊)

:-)

- Biffle megcsinálja-e negyedszer egymás után hogy megnyeri az utolsó versenyt és senki nem beszél róla?

- nem (illetve részben, ugyanis valószínûleg most sem a verseny gyõztesérõl fognak beszélni...)

most hétvégén nem birtam tippelni (és gép közelbe lenni, bizonyos nehézségek miatt)
(gyanítom hogy ezzel el is veszítettem az elsõ helyemet, amit kb. február óta õrzök... no comment)

ja és
2007. máj. 07.

persze ki hitt akkor nekem, ja hogy senki?, gondoltam...

Nem baj, majd jövõre bajnok lesz 😄

Utoljára zsinórban öt Cup versenyt Richard Petty és Bobby Allison tudott megnyerni 1971-ben. Ezt a rekordot állíthatja be Johnson Miamiban.

gordon 24
Hát ja. Nincs szerencséje.. Mondjuk tegnap õ cseszte el senki nem zavarta és agyon vágta a kocsiját.

Downhill!!

Newman feljött a 13. helyre. A végén Junior még a millióról is lecsúszik.

gordon 24
Tudom közben rájöttem én is.. Irtam is (14634) .
Igy sajna kicsit durva lett az a mondat.. Halotról vagy jót vagy....

Szóval bocsi a Hamilton fanoktól!

Downhill!!

Khmmm,Bobby Hamilton Sr. januárban meghalt 😞

gordon 24
Sõt Hamilton már meg is Halt.. Szóval nem lehet ujjonc!

Majd csinálj képeket a makettekrõl! Érdekelne!!

Downhill!!

gordon 24
De hát az Juan nem Huan.. De mind1..

Hamilton valóban lehetne Bobby hamilton Jr vagy Hamilton na de hát õk nem ujjoncok. Hamilton ezer éves😄 Hamilton Jr tavaly vagy tavaly elött volt ujjonc, de ugy eltünt hogy azóta sincs meg😄 legalábbis Nextelbõl.. Sõt az egész Tide csapat elveszett.

Downhill!!

Már csak az a kérdés hogy idén melyik az újonc,foleg az alsó képnél érdekes ez a felvetés <#fejvakaras>

Jeff Gordon
lol,Harry Potter,egyébként nekem is<#nevetes1><#nevetes1>

Azért ha csak egy nascar táblázatot végignéztél volna, már nem Huan lenne, hanem Juan 😊 Amúgy meg a HP-ról nekem Harry Potter ugrik be 😊)

ChevyG
képek lemaradtak a nagyí sijetcségben😊

ChevyG
én csak ugy ismertem h HP montoja (huan pábló honey😄) buzi f1, nem csoda h nem tudtam.

HAMILTON -NASCAR topik, ezért (is) a NASCAR témán belül gondolkodtam. bots😊
a képek majd segitenek!😛

Még miníg a Jr kocsiját építem. Van már mûgyanta ülésem, maratások. Két kasznit fogok késziteni: 1 2004es "regular" sheme-t (1,5 v 2mérföldes pályán döngetett vele, és az azonos év Daytona 500as kocsiját. (nyertes otó!!!!!!!)

üdv
Jeff Gordon
grat neki.azért meg kell jegyezni,10gyõzelem nem semmi,tulajdonképpen nem értem,hogyan lehet ekkora különbség johnson autója és az összes többi között,mert az teljesen világos,hogy legyen ugyan 2x bajnok,de ennyivel nem jobb a mezõnytõl... nahát mind1,ezvan,grat neki.
bár az érdekelne,hogy Gordon mit tudna a 48asban,mert ez érdekes,vhogy az Õ autója mindig elfogy a végére,vagy a gumija(lásd Martinsville),de az is lehet,hogy a 48as team jobb mint a 24es,ki tudja? ezt már innen nehéz lesz megnyerni,mertha Johnson falazna Miamiben,akkoris Gordonnak kéne kb 130pontos helyezés,ami megnézve idei teljesítményét gyerekjáték lenne.és a legjobb az egészben,hogy Jeff is nagyon jól ment a Chaseben,mert szinte végig top10es volt,talán egyszer nem,ha jól emlékszem,de ez igy kevés,hogy Johnson ennyit nyert...

gordon 24
Hát ezzel eldölt! 86 pont a különbség.. Ahhoz hogy Gordon nyerjen csoda kell. Vagy egy Johnson kiesés ami felér egy csodával. Szóval majdnem 100% hogy megvédi a bajnoki cimét Johnson.. Ami ilyen egyik szemem sir a másik nevet kategória. Végülis "családban marad" csak rossz család tagnál.

Downhill!!

TheDreamingTree
Checker Auto Parts 500 by Pennzoil | P.I.R.

Jimmie Johnson
Jeff Gordon
Dale Junior
Carl Edwards
Juan Montoya

Viszont mert van chase, muszály a stabil, megbízható autóra törekedni, amivel aztán simán vissza is tudják szerezni az elõnyüket. Nem olyan rossz ez.

Vagyis a pontokkal van bajod hiszen a chase semmi másról nem szól mint a pontrendszer átalakításáról 😊)

gordon 24
Ezt leirtam már. Nekem nem a pontokkal van bajom a Chasel. Hanem azzal hogy 26 futam eredményét megsemmisiti. Magyarul azzal hogy egy 300pontos elöny egy tollvonással (futam gyözelmeket tekinetetbe véve stb) 20 vagy akárhány pontra csökkentik. Nekem ez a bajom vele.

Downhill!!

Checker Auto Parts 500 tipp:

Johnny Sauter
Kasey Kahne
Denny Hamlin
Martin Truex Jr.
Matt Kenseth

Jr.-ra a kovetkezo szezonokban várnak a sikerélmények,azt se fogjuk tudni hogy vannak csapattársai 😄

Egyébként Gordon elonyben van hiszen ha Johnson bajnok akkor o is,igaz nem 5x hanem csak 2x 😊)

Csak viccnek szántam.....egyébként én is a neten lévo táblázatot nézem,nem számolgatom magamnak kulon és van egy olyan sejtésem hogy a tobbiek is hasonlóan járnak el 😊
Nem tudom megálni hogy ne kérdezzem meg,ha nem izgat az hogy ki mit miért kap akkor miért nem szereted a chase-t,nem tok mindegy milyen rendszer alapján számolják ki hogy Jeff bajnok-e vagy nem?

MrSpock
Az biztos,hogy lesz ma hajtás,és nagy küzdelem.Mind az elsõ helyért,és a millkóért is!
Elõbbiben nem meglepõ Jeffnek,utóbiban Dale Jr.-nek szurkolok.Legyen valami sikerélménye ebben a szezonban.
Go-go-go!

Go Jeff Go!!!!

Ezt jó, hogy így leírtad, már akartam kérdezni.

Szerintem ma is lesz durvulás és "checker or wrecker" versenyzés. A Junior-Newman-Mears-Biffle négyes hajt az egymillióra és nagyon közel vannak egymáshoz. Én ma õket fogom figyelni végig.

gordon 24
Phoenix:

Dale Jr
Newman
Kenseth
Stewart
Edwards

Downhill!!

gordon 24
Nem feltételezem Sanyiról. És igazából nem is érdekel! Inkább a verseny izgat.
Megmondom a frankót máig amig elnem kezdtünk dumálni errõl nem igen izgatott a pont rendszer, ezért nem is tudtam. Én ugy gondolom hogy verseny végeredménye a fontos. Utánna a hivatalos szervek megállapitják kinek hány pontja van. Megnézem a tabélát azt ámen. Én eddig igy csináltam.. De most jó hogy elmondtátok hogy mi a helyzet. Innentõl figyelem ezt is.

Downhill!!

gordon 24
Könyen elõfordulhat hogy ilyesmit mondott. Rég volt..

Downhill!!

Jeff Gordon
Checker Auto Parts 500 presented by Pennzoil | Phoenix International Raceway

newman
biffle
yeley
montoya
kenseth

Gyorsan nézd átt a HNR táblázatot is,lehet hogy átb..tak és te vezeted 😄D

Én nem láttem egy sport1 kozvetítést se de valószinuleg félreértetted, azt magyarázhatta hogy aki pole ba kerul annak már jár a vezetett korért!! kapható +5 bónuszpont akkor is ha az elso kor végén nem o halad átt elsoként a célvonalon,tehát akkor már egy másik is megszerezheti a vezetett korért járó +5 pontotot 😊

Phoenix 500 tipp :

Vickers, B.Labonte, Kahne, Yeley és Biffle.

Dietrich
Checker Auto Parts 500 presented by Pennzoil | Phoenix International Raceway

Jeff Gordon
Greg Biffle
Martin Truex Jr.
Kurt Busch
Juan Montoya

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

gordon 24
Jaja ez világos! Ok Thx.. Na akkor mostmá menni fog😄 Nagyon kösszi jó hogy szóba került. Megint tanultam valamit .

Downhill!!

robotnyk
igen, annyi kivétellel, hogy +10 csak egy versenyzõnek lehet, hiszen a legtöbb vezetett kör csak egyvalakié lehet.
gordon 24
Na akkor összegezzük (hogy innetõl kezdve ne beszéljek hülyeségeket)

összen két dologért lehet bonuszt kapni:
Vezetett kör és legtöbb vezetett kör. (max 10)

Aztán az elsõ 185pontot kap amire ez a 10 mehet rá és igy max 195 pont.

A második 170 pontot és innentõl 5 ponttal csökken a 6-dik helyig aztán 4-el a 11-dik helyig. És innetõl 3-al a 43-dik helyig. és a 43 -diknak jár 34.

És erre mindre rámehet a +10.

Igy korrekt?

Downhill!!