17904
  • Airbus A380
    és mért csak addig ?
  • Airbus A380
    nem is olvastam el :DD nincs mit elhinni csak bele olvastam mer a nascar- szó is benne volt :P amúgy én is gondolkodtam rajta hogy mit aílakít majd de úgy voltam vele ők tudják...
  • Dietrich
    Tehát az alap kérdés az volt..mitől is amerikai egy F1-es csapat..
    Onnantól hogy a főnöktől a versenyzőig a szponzoron át meg mondjuk a Lola + cosworth cuccig bezárólag mind amerikai és nem attól, hogy USF1 a nevük.
    Olyan nevek szerepelnek benne akikre (ha lesz F1 amerikában 1x) ki megy a néző is..
  • Dietrich
    Penskenek 1978-ig F1-es csapata volt!!
  • Dietrich
    és te mindent elhiszel amit leirnak a bulvárban?
    még hogy ő F1-ben..kb akkorát bukna mint az ow-ek a nascarban.
  • Airbus A380
    Miért is kéne hogy pont ők legyenek a főnökök lefogadom az F1-et csak hírből hallották...

lesz ismét amerikai verseny is ?
  • Airbus A380
    1 nascar versenyzőt akarnak pilótának azt hiszem Kyle Busch-t azért ő már gondolom elég amerikai és elég profi....
  • Dietrich
    USF1
  • Dietrich
    és az a USF' mitől lenne amerikai? Kik a vezetői a csapatfőnök? Kik a szponzorai? Hol van a csapat székhelye?..

egy amerikai csapat felállása így kezdődne:
    Penske vagy Ganassi a főnök...
    versenyzői az indycarból ismert amerikai versenyzők nem európában red bull pénzen nevelkedett odaát ismeretlen amcsi tinik..
    Andretti, Rahal, Hunter-Reay akikre gondolok..
  • Dietrich
    lassan csak én nem nyertem fordulót ;)
  • Jeff Gordon
    lassan közeledve féltávhoz...
    15.futam
    Továbbra is Robotnyk vezet,viszont grat Derooynak 5ből 4 találat!
  • N o N a m e
    OMG! Milyen utolsó kör volt!! Ilyet még nem láttam... Grat a győztesnek! (No spoiler)
  • Airbus A380
    ezt a reklám dolgot se értem pl a mc donald's-nak miért probléma ha európaiak is látják a reklámot ? Eme gyorsétterem bőven van eu-ba is.
  • Airbus A380
    nem az a jobb ha minél többen fizetnek ? Amúgy mondtam tudom hogy nem jó példa de azt hiszem érthető hogy mit akartam kihozni belőle.
  • robotnyk
    elég ostoba dolog Amerika fegyverkezési szokásait összemosni egy független autós szervezet versenysorozatának közvetítési helyzetével.

az európai sportcsatornáknak megvan a lehetősége arra, hogy bármikor megvegyék a sugárzási jogokat, de nekik kell tudni, hogy megéri-e. errefelé az f1 sovinizmus dívik, mindent ahhoz mérnek, minden versenyzőt az alapján ítélnek meg, hogy az f1ben hogyan teljesít. Montoya gyakorlatilag sosem volt komoly vb esélyes f1ben, de a monacoi győzelméről már nem egyszer volt szó nascar közvetítések alatt, itthon meg kiröhögik Bourdais champcar bajnoki címeit.
    ezért érthető, hogy nehezen adnak ki pénzt egy ismeretlen versenysoroztra, ami lefoglal hétvégi főműsoridőben 4-5 órát.

a nascar.comos közvetítések meg nyilván azért korlátozottak, mert a külön reklámok szempontjából a külföldi nézők irrelevánsak, így nem foglalják "feleslegesen" a sávszélességet a "fizető" közönség elől.
  • Airbus A380
    Na de most igazán tényleg NEM POLITIZÁLNÉK de!!! Azt elvárja pl amerika hogy a mindenféle háborújába európai katonák vére is follyon , de ilyen csipp csupp dolgokat pl megenged magának minthogy 1 európai ember nem fizethet elő élő nascar nézésre.... mert az a sajátjuk.... tényleg nem politizálás céljából írtam csak ezt éreztem a legjobb példának.

Amúgy érdekes mert maga nascar.com meg elérhető EU-ból is...
  • N o N a m e
    A youtube-on is vannak olyan videók amik országokra vannak korlátozva. Sok embernek nem tetszik, de nincs mit tenni ellene
  • Airbus A380
    off. Itt ott szó van a topikban (nyomokban ) az európa felé való nyitásról. Nos azt én személyszerint nem várnám el hogy európába versenyezzenek (úgy tudom angliába meg németországban van alkalmas ovál pálya) de azt azért nonszensznek tartom hogy még közvetítés ügyileg sem hajlandóak nyitni. Valahol olvastam hogy a nascar.com-on nézhető közvetítés ami ugye fizetős csak az usa-n belül nézhető nos ez tetszik nem tetszik de ez az amit én kifejezetten röhejesnek tartok. Milyen jogon zárják ki a Nascar fejesei a más kontinensen (országban) élő rajongókat főleg akkor ha esetleg pl lenne ember itt európában vagy afrikába vagy bárhol is aki hajlandó fizetni azért hogy nézhesse. Olvasgattam hogy az NFL-t is hoztátok példának. Az NFL összeroskadt miután nyitott európa felé ?? NEM.....

boccs az offért de nézegetem a topikot és kijött....

másik off kérdésem lenne hogy jövőre lesz F1-es amcsi nagydíj? Ezt azon apropóbol kérdezem mert úgy tudom F1-es USA csapat az lesz.
  • Derooy
    LifeLock 400 tipp:

Brian Vickers
    Greg Biffle
    Clint Bowyer
    Kasey Kahne
    Mark Martin
  • Totya000
    Michigan 400 tipp :

Ragan,
    Logano,
    Truex,
    Mears,
    Kenseth.
  • Dietrich
    LifeLock 400 | Michigan International Speedway

A.J. Allmendinger
    Juan Montoya
    Tony Stewart
    Brian Vickers
    Denny Hamlin
  • gordon 24
    Mich:

Martin Truex jr
    Ryan Newman
    JPM
    J.Logano
    Kyle Busch
  • Jeff Gordon

Denny Hamlin
    Kevin Harvick
    Kasey Kahne
    Juan Montoya
    Brian Vickers
  • N o N a m e

Brian Vickers
    David Reutimann
    A.J. Allmendinger
    Juan Montoya
    Joey Logano
  • robotnyk
    Michigen

Vickers
    McMurray
    Kahne
    Montoya
    Bowyer
  • Airbus A380
    boccs itt a lényeg :) lényeg
  • Airbus A380
    ezt az oldalt ismertétek ?
  • N o N a m e
    oh.. kösz :)
  • Airbus A380
    Azon elmélkedem a többi csatorna mért nem csinál ilyen ingyenes netes közvetítést ?
  • Jeff Gordon
    14.futam
    Hornish tippekkel lehetett sokat nyerni,grt NoName!
  • Laffite
    csóringer kurt busch... utálom, ha valakinek így úszik el egy versenye...
  • Airbus A380
    akkor ezért nem megy a stream gondolom ott ahol néztem a múltkor mert amúgy is nézhető
  • N o N a m e
    Nem, a tavaly is volt ilyen :D
    A következő 6 versenyt itt meg lehet nézni
  • Airbus A380
    amatőr kérdés de ez mi ?

Legálisan nézhető a verseny ? Ez valami 1szeri alkalom ?
  • N o N a m e
    ITT lehet nézni a TNT Race Buddy-val a versenyt élőben.
  • N o N a m e
    jól tudod, fél óra múlva kezdődik
  • Laffite
    Pocono 500
    (azt hiszem még beleférek a tippbe, remélem jól tudom...)

Ryan Newman
    Kevin Harvick
    Clint Bowyer
    Mark Martin
    David Reutimann
  • N o N a m e
    Pocono 500

Carl Edwards
    Sam Hornish Jr
    Clint Bowyer
    A.J. Allmendinger
    Mark Martin