NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tihy
Tiszta sor, hogy Jr. neve miatt került szinte az elsõ pillanattól a középpontba, persze azóta már bizonyította saját teljesítményével is, de nekem nagyon furcsa volt ez az azonnali "sztárolás" ahogy bekerült. Nálam pl. egy kicsit fordítva sült el ez a név dolog, mert pont az apja miatt nem lett a szívem csücske. Nagyon nem tetszett az apuka vezetési stílusa, emlékszem még olyan versenyre (talán Bristol volt) ahol a rá jellemzõ erõszakos módszerrel az utolsó körök egyikében szépen kipöccintette az élen állót és így nyert. Persze mikor a victory lanen a magasba emelte a kezét nem is igazán lehetett mást hallani, csak fújjolást. Félreértés elkerülése végett Earnhardt Sr. én is nagy versenyzõnek (a valaha élt második legnagyobb NASCAR versenyzõnek) tartom és elismerem az eredményeit. Szóval nálam ezt a nemtetszést megörökölte Jr. is.

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

...hát igen...ha valakit megkerdezunk, vagy J.Gordont vagy Earnhardt Jr-t akarja bajnoknak. Mindkettore lehet magyarazatot talalni, de szamomra egy kicsit erthetetlen, hogy miert pont ez a 2 versenyzo az, aki ekkora fan-bázissal rendelkezik.
Elmeletem:-)
Ha valaki 1992-94. ota nezi legalabb a NASCAR-t es ott kiszurta maganak a Rookie J.Gordont, akkor ertheto a rajongasa.
Viszont, ha a 2. vagy 3. bajnoki cime utan ismerte meg es neki drukkol, az nekem egy picit erthetetlen. Annyi remek versenyzo van, miert pont õ?
Earnhardt Jr.-nak azert lehet akkora fan-tabora, mert az apja utan atvette a kormanyt, aki egy igazi American Hero volt es ez a tortenet sokmindenkinek szimpatikus lehet.
Én pl. 2002. óta nezem a versenyeket, kb 2 és fél éve.
Volt az elso masfel ev, amikor megismertem a versenyzoket meg magat a versenyt es valasszak magamnak kedvenceket. (miert, lehet tobbet is, nem?) A fent emlitett 2 versenyzo nem emelkedett ki nekem a sorbol.
Remelem ertheto, amit itt irtam. Mindenki annak drukkol, akinek akar, csak probaltam kitalalni, hogy miert pont õk ketten a Fradi es az Újpest?

Tihy
Nem igaz, mindenki Gordon szeretné látni azzal a ménkû nagy kupával (bár az új kupa nem is olyan nagy). Van már neki négy és még csak 33, ráér a többire, had legyen most valaki más 😊

Nem tudom. Azt hiszem Tihy irta... "ez a NASCAR" Akiket itt felsoroltatok, ... szerintem mindegyiknek van eselye... Ki tudja?
Itt minden megtortenhet. Amugy en szeretnem ha Jeff Gordon
lenne.

"...skandalni..." Teeeeeeeeee!!!

MrSpock
Igen,bármi,és szerintem sokminden fog történni az elkövetkezendõ 4 versenyen.
Holly:Te mit tippelsz,illetve kit az elsõ helyre?

Go Jeff Go!!!!

Tihy
Szerintem is Busch a megbízhatósága miatt, de természetesen itt bármikor-bármi megtörténhet, hisz ez a NASCAR 😊

Laffite
Hello Holly!
(Hey ez jol szol, ezt igy skandalni is lehet!) 😉

Hogy ki nyeri a szezont? Szerintem J.Gordon, de ez csak egy amolyan megérzésféle. Szerencsére ez nem F-1, hogy már az idény elõtt holtbiztosra tudni lehet. Ami engem illet, én annak örülnék igazán ha egy abszolút kiélezett végjáték alakulna ki!

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

MrSpock
Szerintem Jeff Gordon.
Nem ledolgozhatatlan a hátránya,bár Busch elég megbízható.
Nemlesz könnyû behozni.
Dale is odaérhet még,ha mondjuk a gyõzniakarást vesszük.
Persze mindenki akar.
Esetleg ha Busch kiesne az egyik fuatmon.
Talán még Jimmie is beleszólhat,ha így folytatja,megnyerne mindent,persze ez nem egyszerû.
Szóval a rutin meg minden,na persze az autónak is rendben kell lennie.
Jeff lesz a Nextel cup winner!

Go Jeff Go!!!!

Szerintem Busch megtartja mar az elso helyet a szezon vegeig!
Csalán ChevyG, mar hivtalak ide tobbszor tippelni a top10-re.
Jo, hogy idetalaltal!

Szerintetek ki fogja nyerni a szezont?

Szia Laffite!

MrSpock
Bármikor de mondjuk,szombaton vagy vasárnap,a lényeg a futam elõtt.
igaz már nemsokára vége a szezonnak,de örömmel fogadunk minden tippelnivágyót.
Igaz Totyának kicsit több melója lesz a pontozással.

Go Jeff Go!!!!

ChevyG
Szasz Totya!!! Lehet tippelni? Hol miko?
Én az elmult evek statisztikai es jelenlegi formak + 'akiket szeretnek ott latni' alapjan tippelek valamikor szombaton vagy vasarnap.
A konkret futam elotti edzeseket nem figyelem.
Lehet, hogy pont ezert nem jonnek be a tippjeim.

MrSpock
Én speciel szombaton,a kvalifikáció után,bár addigra az alaptippem már megvan,de azért ha valaki jól megy akkor berakom,de van mikor vasárnap.Néha megvárom a Happy hour eredményét,bár az csak egy kis körözgetés,de esetleg hátha javul valamit az autó beállítása.Ebbõl szoktam kiszûrni ki lehet ott a 10-ben.
mondjuk azért vannak fix versenyzõim,akiket mindig beirok,akárhonann is rajtolnak.
Lásd Gordont 2 futammal ezelõtt.

Go Jeff Go!!!!

Laffite
mikor szoktátok leadni a tippjeiteket a köv. versenyre? csak közvetlen a verseny elõtti órákban?

Laffite
Ja, ez az "apáról-fiúra száll minden" dolog ez odaát elég jól mûködik. Nem akarok példálózni a Nascarral, az tiszta sor mindenkinek, de együléses kategóriákban is ott van az Andretti család, Al Unser-ék, a Schekter gyerek, Jacques Villeneuve is elõbb CART-ot nyert és csak aztán jött át (de, hogy minek maradt itt???) na mindegy. Amúgy télleg az a legkirályabb, hogy odaát nincs az a hatalmas marketingirányítás, mint Európában. Itt egy 35 éves versenyzõ már öreg, mert nem eladható az ábrázata reklámként a termék mellett. Odaát egy 30 év alatti autóversenyzõt tejfelesszájú kezdõnek tekintenek, legyen az bármilyen tehetséges és eredményes. Talán ezért is maradnak meg ennyire a nagy öregek, na meg hát a tapasztalat, a rutin, gondolom ott az azért sokkal többet számít, mint Európában, ahol lassan már egy csimpánz is képes lesz versenyezni, mert minden elektronikus, minden szuperérzékeny, minden atombiztonságos, a versenyzõnek meg versenyezni nem kell, csak gyorsan vezetni, na ezért nem kell a tapasztalat és ezért nem ternel ki Európa újabb Patréséket, Warwickokat és De Cesarisokat, hanem jönnek a 4-5 idényes versenyzõk és ha lejár a szavatosságuk a posztereken és tévéreklámokban, akkor jöhet a friss hús. Agyrém.

Ugyanakkor mákunk van, hogy a világnak van egy ilyen szempontból igenis vitathatatlanul jobbik fele 😊

Tihy
Ja tényleg lehet, hogy közülük valamelyik.

Atlantában majd E.Sadler megmutathatja, hogy mit tud a masinája.
Szerintem jol fog menni.
Macskajnos kiléte engem is erdekelne.Valószínuleg macskajános, csak az ékezetes betu kiesett a kulfoldi regisztrácio soran.
Lehet, hogy nicko az vagy dinsdale a masik forumrol...

MrSpock
Jó gyors és itt aztán amjd lehet nyomni a gázt rendesen.
Elõnyben a nagy hajtók.Kahne,Dale E.J.Johnson.Nemechek is ottvan.
Azért remélem Gordon sem nagyon fogja vissza magát.

Go Jeff Go!!!!

Tihy
Ha draftot nem számítjuk, akkor a leggyorsabb pálya.

MrSpock
Hétvégi helyszín,Atlanta motor speedway.
Tavaly Bobby Labonte,És Jeff Gordon nyert.Idén Dale Earnhardt Jr.

Go Jeff Go!!!!

Tihy
Ki az a macskajnos?

MrSpock
Hát igen,kicsit elhanyagoltad,na de most majd bepótolod.
jó persze az Eurosport szart a autósportszeretõkre,inkább adnak 10 órás hótunalmas teniszmeccseket.
Még szerncse,hogy ezek a franciák ittvannak.
És még a nyomásnak is engedelmeskedtek,amikor a Talladega-i futamot nemakarták élõben adni.
Most ez van,de lesz ez még jobb is
El is felejtkeztem a gyûjteményedrõl,a régi nagyok,fõleg az f-1-ben.
És ugye láss csodát a Nascarban még mindig megvannak az igazi jó versenyzõk,valahogy jó az átmenet a nagy öregek,és a fiatalok között.
Itt apáról fiúra száll minden.
Szóval az egész úgy jó ahogy van.
Hétvégén tessék majd neked is tippelni!

Go Jeff Go!!!!

Laffite
Még a végén zavarba jövök... 😊
Amúgy sem érzem magam olyan hatalmas nagy fannak, hisz képes voltam kihagyni majd két teljes idényt, szégyellem is magam rendesen! Persze más tészta lett volna, hogy ha az Eurosport nem így áll hozzá a dolgokhoz, de mint példátokból is tapasztaltam, az informatika mai világában már minden megoldható, és ez most új lendületet adott!
thanx

Tihy
Hol bújkáltál eddig 😊

Amúgy csatlakozom az elõttem szólóhoz.

waoo, egy igazi NASCAR-fant koszonthetunk a fórumon!
Nagyon szep gyujtemeny, gratulalok hozza!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9031776
Ez a "nagy" NASCAR fórum, ha nem ismernéd. Ott is megmutathatnal par kepet a törpieknek.
Harry Grant tenyleg nagy volt, most lattam eppen egy gyozelmet, ha jol emlekszem.

Laffite
Na és végül a legnagyobb és egyben pótolhatatlan kedvenc:
hoppsz, ide csak a nagy kép jutott

Laffite
Az örökös kedvenc Robi gyerek:

A teljes képek (267 és 445 kb):
Robby Gordon 2
Robby Gordon 1

Laffite
Igazi csemege a mégnagyobb legendával (sajnos az õ aláírása nem igazi, de a csapattagoké viszont az)

A teljes kép (308 kb):

GM Goodwrench Racing Team 1993

Laffite
Egy igazi legenda, aki 1973 és 1993 között 21 idényt húzott le, 444 versenyen indult, 18 gyõzelem, 16 pole, összetettben 84-ben 2., 81-ben és 85-ben 3., 91 és 92-ben pedig a 4. helyet szerezte meg, szal az úr, aki Harry Gant néven 201szer szerepelt az elsõ tízben...

A teljes kép (640 kb:
Harry Gant

Laffite
Most jönnek a nagyobb kedvencek 😊
(bocsi a hencegésért, igazából nem is az, csak jól esik, hogy végre értékeli valaki ezt a kis gyûjteményt, mert ugye amúgy mindenki a f-1tõl van elszállva...)

Na szóval, ha nem is Nascar, de mégiscsak minden idõk egyik legnagyobb amerikai autóversenyzõje...
Mario Andretti:

Teljes kép (215 kb):
Mario Andretti

Illetve, hogy a fiatalabb generáció is képviselve legyen:
Michael Andretti:

A teljes kép (229 kb)
Michael Andretti

Laffite
Todd Bodine

A teljes kép (249 kb)
Todd Bodine

Laffite
További képek...

Teljes kép (250 kb):
Michael Waltrip

Kenny Wallace

A teljes képek (278 és 304 kb)
Kenny Wallace 1
Kenny Wallace 2

Laffite
Azt elfelejtettem mondani, hogy régen nagy aláírásvadász voltam, persze abból is elsõsorban a Nascar érdekelt, több kevesebb eredménnyel. Jellemzõ, hogy a Nascar csapatok rendre kényeztettek, míg a f-1esek meg csak küldözgették a csekkeket, hogy ennyit meg annyit fizessek be, és akkor ilyen meg olyan klubtagként majd lesz ez meg az meg amaz... ahan...

Na mindegy, vissza a témához, Terry Labonte:

A teljes kép (335 kb):
Terry Labonte

Laffite
Fel is töltöttem a képeket, ide csak a kisebb verziókat másolom be, de a kedvetekért nagyobb felbontásban is beszkenneltem õket, azokhoz megadom a linkeket, akinek kell, le tudja szedni.

Na akkor jöjjenek az eddigi skalpok, igaz évekkel ezelõttrõl, de mondom, kihagytam pár évet... Elsõként Jeff Burton:

A nagyobb kép itt:
Jeff Burton

Laffite
Na megjöttem. Kicsit nagyok lettek a képek, ezért nem mindet pakolom fel, csak a kisebb fájlokat, a többinek csak a hivatkozását próbálom bemásolni. Remélem sikerül!

A holt szezonban lehet ujranezni a letoltott futamokat.
En pl. meg csak a 25. versenynel tartok.
Mire kenyelmesen megnezem oket, kezdodik is az uj évad.

Laffite
Este még gyors beszkennelek pár cuccot, aztán felrakom ide. Már csak azért, hogy lássátok régebben tényleg komolyan érdekelt a Nascar, csak aztán kimaradt pár év...

MrSpock
Nemártana kicsit pótolnod a hiányosságokat,hogy a jövõ szezonban már topon legyél!Bár nemnehéz belerázódni azthiszem,erre a 4 futam is megteszi.Én mindig csak az adott évet nézem,esetleg az elõzõt.
Persze a nagy öregek megvannak,de azért változik minden.

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Ja én el is felejtettem beleszámolni a hátralevõ idõt.
Ennyi pont elég lesz aztán új szezon,Martinnak is utolsó éve.Rusty is visszavonul.
Kicsit hiányozni fognak ezek az öreg rókák.azért még rendesen megnyomják a gázt.
Na de még nincs vége a szezonnak!

Go Jeff Go!!!!

Tihy
Akárhogy számolok nekem csak jó 2.5 NASCAR free hónap jön ki. 2004.11.22-2005.02.12.

Laffite
tudom milyen vacak az a pár hónap versenyek nélkül, de néha meg pont az a jó, hogy van ilyen holt szezon, mert az ember totálisan kiéhezik a futamokra... addig majd nézünk valami mást, no meg marad egy kis idõm nekem is, hogy felzárkózzam és pótoljam mostani igencsak hiányos ismereteimet a mezõnyt illetõen...

MrSpock
Nálam speciel most 20-szal jön,de ez ingadozik.Hol több,hol kevesebb.
Mikor lesz már hétvége?!újabb verseny,újabb izgalmak,sajnos már csak 4,aztán 4 hónap pihi.

Go Jeff Go!!!!

Laffite
sajna nálam nem ment még a sebesség 10 kilo fölé, de most is csak 3, pedig semmi mást nem futtatok... na mindegy

Tihy

MrSpock
Elinditottam én is,ha kitart akkor 10 óraalatt lentvan.De ahogy elnézem máris kicsit alábhagyott a lendület 15 óra is lesz.
Na sebaj,mehet tõlem egész hétig.

Go Jeff Go!!!!

Jol mondtal mindent, nehany nap szenvedes meger egy jo NASCAR versenyt.
Nalam ezek a dicsero szavak:-)

MrSpock
Akik a gépen ültek....pont 20 éves a Hendrick's motorsport.

Hendrick Motorsports identified the dead as: Ricky Hendrick, Rick Hendrick's son; John Hendrick, Rick Hendrick's brother and president of Hendrick Motorsports; Kimberly and Jennifer Hendrick, John Hendrick's 22-year-old twin daughters; Joe Jackson, an executive with DuPont; Jeff Turner, general manager of Hendrick Motorsports; Randy Dorton, the team's chief engine builder; Scott Lathram, a pilot for NASCAR driver Tony Stewart; and pilots Richard Tracy and Elizabeth Morrison. Lathram was a former Kentucky State Police trooper.

Go Jeff Go!!!!