17903
-
#5900 Egyébként a Fordos kép is érdekes, ilyen DE-os bajusszal tolta még akkor... -
#5899 hát nemtom h tudunk-e érdekességet? Többi Gordon fantól kérdem, h tudunk-e? :S
egyébként mire gondolsz Totya?? :S -
#5898 megmondjam? 1. -
#5897 "Not many drivers could wheel this car to a fourth-place finish."
ha nem sérül meg, akkor valyon hányadik lett volna...?! -
#5896 yay! xDDD -
#5895 én is ezt szúrtam ki (de nem az időssebbik Dale miatt vot szerintem- sőt, tuti!) -
Totya000 #5894 Az 5 éves Gordon a fekete #3-mal nagyon komoly kép. -
#5893 mindenki: ez csak egy 5let volt, de ha elfogadnátok, ha nem, CSAK azt támogatom, hogy az elkezdett idényt igy kell befejezni ahogy elkezdük. -
#5892 Ehhez mitszóltok?:-)
A kezdetek!
-
Totya000 #5891 Top 10 tippjáték állása az 5. verseny után:
1.Dietrich/Nicko & Laffite : 42-42 pont
3.STF0131 : 41 pont
4.TSanyi : 40 pont
5.robotnyk : 39 pont
6.Totya : 38 pont
7.MrSpock & TheDreamingTree : 37-37 pont
9.Zetterberg/McCants : 35 pont
10.dodgecharger : 33 pont
11.ChevyG, Minstrel & spedway : 32-32-32 pont
14.Jeff Gordon : 31 pont
15.Dougie : 30 pont
16.Tihy : 29 pont
17.Carti19 : 28 pont
18.p3t33 : 25 pont
19.Dinsdale : 16 pont
20.Redvin : 6 pont
21.gordon 24 : 4 pont
Reklamáljatok, ha van valami!
A héten lesz táblázat is. -
Totya000 #5890 Top 10 tipperedmények:
1.Laffite : 13 pont (1., 2. és 3. helyezett + 2 top10 találat) Grat.!!!!
2.STF0131 : 10 pont
3.Dietrich/Nicko & TSanyi : 9-9 pont
5.Jeff Gordon : 8 pont
6.ChevyG & Dougie : 7-7 pont
8.robotnyk & TheDreamingTree : 6-6 pont
10.Carti19, Minstrel & MrSpock : 5-5-5 pont
13.gordon 24, spedway, Tihy, Totya : 4-4-4-4 pont
17.Dinsdale, dodgecharger, p3t33, Redvin & Zetterberg/McCants (nem tippeltek) -
Totya000 #5889 Csak arra gondoltam, hogy ha már ennyi Gordon-fan van itt, akkor biztos van egy-két érdekes történet, amit beírtok ide és én beletenném majd a szövegbe.
Dale Earnhardtról is várnék az Earnhardt-fantól egy-két érdekességet kedvencéről. Utána nézni én is tudok. Inkább valami jó sztori, ilyesmi érdekelne. :-) -
#5888 kössz a képet, nagyon állat:D. a legjobb, igazad van Galambos Petya -
#5887 Tudom. igyekszem vele... Gordonról is próbálok, hátha találsz benne jót... majd emaibe átpasszolom, sztem olyan 7vége körül, ha az jó neked -
#5886 Mire vagy kiváncsi Gordonról? Mert akkor megpróbálok utánna nézni!
5780-as üzi -
#5885 erre én is gondoltam, de valszeg hasonló sorrend jönne ki mint a pontozásos rendszerben, és úgyanúgy lehet átlagokkal taktikázni... de ha van kedved még ezt is számolgatni, akkor jöhet az újabb díj :) -
Totya000 #5884 A tippjátékokról:
Jeff Gordon: Köszönöm, de a csinálom én egyedül továbbra is.
Dougie: Értem az érvedet, logikus, de év közben már tényleg nem kellene változtatni. Ott volt erre az offszezon, akkor lehetett javaslatokat benyújtani. :-)
ChevyG: Nem tudom, hogy lenne-e értelme új játékot indítani már ilyenkor.
A Margint lehetne pontozni az eltérés szerint, ha ez segítene valamit.
Nullából indulnék ki és az eltérést levonogatnám. Akinek több marad év végére, az a győztes. Persze a mostani pontozás mellett. Így eggyel több awardot lehetne kiosztani. :-) -
Totya000 #5883 #5780
Olvass vissza, légy szíves!
Köszi! :-) -
#5882 Maga az isten!!!!!! -
#5881 További jó eszmecserét,én mentem melózni!
Go Gordon!
-
#5880 ChevyG-nek!
Nagyon igazad van!szurkoltam Dale-nek nehogymár az elején elszálljon,és milyen jól ment,és ráadásul azért tartja is versenyről versenyre a formáját.
Remélem bejut a chasebe az idén!
Talladegaban meg számolnikell vele is nagyon!
Kell egy jó Dale Jr.!!!
-
#5879 Ez sajnos ránk nagyonis igaz,a hülye kábelszolgáltató miatt:-(
Nekünk ez olyan mint hivőnek a vasárnapi templom.Ők mitszólnának ha zárvalenne az ajtó?:-(
Azért elég nevetséges,hogy a mai kor technikájának,feltételeinek, egyszerűen nemtudják megvalósítani a rendes sugárzást.
Na persze ez bizonyosan csak minket érint,akik szeretik ezt a sorozatot.
A SportTv-n ez évben biztosan nemlesz.Ime egy idézett szöveg a másik fórumról.
Köszönet a közreadó illetőnek!
(""Kedves Xxxxx!
Sajnos bármennyire is igyekeztünk, de nem tudtunk megállapodni, így ebben az
idényben biztosan nem lesznek NASCAR közvetítések.
Remélem ennek ellenére is csatornánk hűséges nézője marad!
Üdvözlettel
Potecz Judit"")
Szóval ez van!:-( -
#5878 ...élőben???? egyáltalán, Nézni valahol valamikor...! -
#5877 Nincs itt vita,csak kis eszmefuttatás.
Szerintem jó ez így ahogy van.Ahogy Laffite is mondja,a lényeg szeretjük a sorozatot,jó színvonalas versenyek,és a játék egy kis plusz.
És ami külön jó egyre többen követjük figyelemmel,annak ellenére,hogy nemmindenki tudja élőben nézni. -
#5876 így van, mindíg minden szabályon lehetne variálni, változtatni, de a vége mindíg az, hogy vannak taktikázók, vannak bevállalós arcok, és vannak vesztesek, meg vannak nyertesek... szerintem a lényeg amúgy sem a rivalizálás, hanem hogy szeretjük ezt a sorozatot, ez a kis játék meg csak egy plusz extra... -
#5875 Hűha, milyen jó kis vitákból maradok ki! Kár, hogy a munkahelyemen nincs net...
A szabályokkal az a baj, hogy sosem igazságosak mindenkivel szemben. Szerintem Totya örül, hogy ezt végre összehozta valahogy :) -
#5874 Ez pont olyan mint a verseny,van aki úgyvan szerezzünk sok pontot,legyünk top 10-be nembaj ha nemnyerünk,lehet az autó nem is képes rá,de végülis bekerül a chasebe.És ugye van aki esetleg 1-1 versenyen nagyonjólehet aztpróbálja megnyerni,de összességében neki meg elúszott a rájátszás.
Taktika az egész. -
#5873 jaja, így igaz, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy akár "átlagozzon", akár kockáztasson, ez erről szól... -
#5872 Én mindig a pályához viszonyitom a tippemet,megnézem a kvalifikációt,edzést,aztán kb beleszámolom ha nincs sárga mennyi lehet a különbség..és nemjön be:-))
Szerintem is maradjon már így,jó ez.Akkor min bosszankodnánk ?:-))
Go Gordon! -
#5871 persze ezzel a módszerrel sem lehet kiküszöbölni, hogy vki ne várja meg mások tippjeit és ne ő írja a legkisebb számot például, de akkor egy 3 mpes marginnel max 1 pontot visz el... de egyébként meg én kiegyeznék azzal is ha így maradna ahogy most van, mert ez csak egy játék, mindenki úgy taktikázik ahogy akar, én pl soha nem nézem meg mások tippjeit, hanem általában ugyanazt írom marginnek, aztán vagy bejön vagy nem... -
#5870 én azt mondom, hogy kezd a dolog olyan lenni mint a f-1 időmérő, azaz félévente új szabály... értem Dougie problémáját, ami tulajdonképpen jogos is, de az idény közbeni változtatásnak nem vagyok híve, ezt sztem nyomassuk le így, aztán jövőre ha lesz még margin, akkor a javaslatom:
1. helyezett: 50 pont
2. hely 45 pont
3. hely 37 pont
4. hely 32 pont
5. hely 29 pont
6. hely 26 pont
7. hely 24 pont
8. hely 22 pont
9. hely 20 pont
10. hely 18 pont
11. hely 16 pont
12. hely 14 pont
13. hely 12 pont
14. hely 10 pont
15. hely 8 pont
16. hely 6 pont
17. hely 5 pont
18. hely 4 pont
19. hely 3 pont
20. hely 2 pont
minden további tippelő: 1 pont
ezzel a szisztémával nem lehet az említett módon átlagolni, el kell találni pontosan, mert csak azért kaphat az ember sok pontszámot... vélemények? -
#5869 sztem jók ezek a játékok így, max még kitalálhatunk vmit hozzá. én feltom ajánlani, h segítek Totyának, néhány grafot megcsinálni, ha gondolja...
az az igazság, h egyre népszerűbb a NASCAR kishazánkban, és ez a két forúm sztem a hazai NASCAR fanok "krémje", a másikoon többen vannak nem?
-
#5868 üdv skacok bocs a kicsit sok távolmaradásért...
ha jól láttam akkor mind3ban sikerült most jól elszállni, de a margin az tutkó.
ESPN en grat a győztesnek.
pedig jó a csapat, remélem egyszer azért mindenkinek kijön és akkor talán nyerhetek egy fordulót. a sapiról kezdhetek lemondani:( ez a két hét alaposan betett a csapatomnak... Mears-en elis gondolkodom, hogy kivegyem.e, de akkor meg dettó hogy jól menne, meglátjuk a módosult értékeket -
#5867 igazábol (nagyon-nagyon) sok minden a szerencsén mulik
új szabály: indokolni is kell, hogy mért ez lessz a top10 -
#5866 a top 10 is többnyire a szerencséről szól. persze könnyebb megtippelni, mert a versenyzők egy részének nagyobb az esélye arra hogy top 10esek legyenek, de Bristol rá a példa, hogy sokan pontot vesztettek azzal, hogy fél körrel a vége előtt Gordon kicsúszott a top 10ből.
nem kell ennyire véresen komolyan venni, a verseny a lényeg amit nézünk, a tippelgetés csak plusz, felesleges bonyolítani. -
#5865 Marginnál az a legfőbb gond,hogy általában nemtudsz jól tippelni,mert soxor sárga van az utolsó körökben,így tényleg csak mák kell.
Személyes tapasztalatom tavaly is mikor beirtam hogy 3mp körüli,meg is volt 2körrel a vége előtt,de sárga és kész.Mert ugye egyes pályákon(van jópár) lehetséges ilyen győzelem,és csak a sárga miatt nincs,főleg mikor már plusz körökre kényszerülnek.Nekem csak ezzel van gondom,imádkoznikell soxor,hogy nelegyen sárga.Ha amúgy szúrom el nemgond nekem.Ezért nagyjelentőséget nemtulajdonítok e tippelésnek,beirok valamit,mondjuk meg is látszik a helyezéseimen.De a tavalyi szezonból okulva,sokat nemvárok,pedig ott féltávig jóvoltam,(meg is nyertem volna)amig nemjöttek a sárgák.Szerintem maradjon ez így,ez olyan érdekesség.
Egyenlőre ne változtassunk mert elveszünk a tipprengetegben,bár Totya átlátja a káoszt.:-)
Én is egyébként eztmondtam nemrég,hogy ha mondjuk végén tipplesz,és megnézed ki hogyan,és kb megközölöd biztos mondjuk 10 pontos vagy,ha nemakarsz rizikót vállalni.Mint én amúltkor,most nemmertem:-(
De aki mer az yner,végülis úgyis azlesz az első akinek letöbb szerencséje,és bemeri vállalni a rizikósabb tippeket.Hacsak nem sablonosbefutók lesznek. -
#5864 Ez az a sor, Dougi? -
Dougie #5863 a másik ötletem, más pontszámítási rendszer kidolgozása a marginnál, mivel ezt a rendszert tovább már nem lehet egyszerűsíteni, természetesen meg kellene bonyolítani, több tényezőt is figyelembe venni, stb.
és van még egy pár ötletem... de ne csak nekem legyen...
ja és ezt nem azért írom, mert utolsó vagyok a marginjátékba vagy ilyesmi, csak az igazságosabbá tétel lebeg a szemem előtt... (az aztán lebeghet..., na mindegy) -
Dougie #5862 persze rosszul írtad, de nem baj, értjük hogy mit akartál
ezzel is az a baj, hogy a többiek tippjeitől függ a pontszámod
amúgy nem rossz ötlet, lehet hogy kísérleti jelleggel ki kellene próbálni pár dolgot -
Dougie #5861 a marginnal csak az a fő problémám, hogy az nem független a többi tippelőtől, sőt csak a többieken múlik, hogy nyersz-e vagy nem
Példa: margin tipp: 10 másodperc, mindenki más több mint 10, a helyes tipp mondjuk 1 mp, mi lesz? 9 másodpercet tévedtél, de maximális pontszámod van (ok, extrém a példa, de gondolom érthető hogy mit akarok ezzel kifejezni)
az jutott eszembe, hogy ha valaki mindig a legvégén adná le a tippjeit és mindig annyit tippelne, amivel a középső érték kijönne (20 tippelőnél pl. a 10. legnagyobb számot írja) azzal mi történhet?
mert szerintem a legrosszabb esetben is 10 pontot kap (és ez lehet akár 20 is, de 10-nél nem lehet kevesebb mert direkt úgy tippel) mondjuk eddig nem figyeltem, lehet hogy valaki már most így csinálja, de ha ez legális, akkor nemsokára igencsak fel fogok jönni a marginjátékba... (abszolút minimum 10-es pontátlagot hozva...)
tehát a javaslatom: titkos margintippelés
vélemények?
a top 10 az nem független, ha jól tippelsz akkor jól tipelsz, de a margin...
van más ötletem is egyébként...