17903
  • B Lori
    Itt van pl. az 1950-es év ahol két 1 mérfoldes dirt track is volt,de csak a paved van elosztva SS-re és ST-re.
    http://www.racing-reference.com/raceyear?yr=1950&series=W
  • B Lori
    A dirt az egy kulon kategoria volt fuggetlenul a hosszúságától,a modern era-ba már nem volt dirt pálya ezért van most hivatalosan 3 féle pályatipus
    Superspeedway
    Short Track
    Road Course

Aki kételkedik ebbe annak itt a NASCAR hivatalos oldala ami azért elég meggyozo
    http://www.nascar.com/kyn/nbtn/
    Persze az is igaz hogy mindenki úgy nevezi ahogy akarja,csak az a megálapítás nem jó hogy 2 Superspeedway létezik,még akkor is ha a NR2003 alkotói így tettek kulombséget :)
  • Totya000
    Vagyis a klasszikus stock car ovál az (dirt) short track volt (bár, a Daytona Beach homokjában rendezett versenyek nem Short Track-ek voltak, de az már a késő '40-es évek, nem? Majd a NASCAR-ba tömörülés után jöhettek a nagyobb pályák, melyeket már kemény borítással is elláttak. Egyébként a mai szavam, kifejezésem : "Whisky Roads" :-) Sosem tudtam, hogy így hívták a jelenséget, melyből a NASCAR később kialakult.
  • Totya000
    Talladegánál érthető a megnevezés (hiszen valóban az), de Daytona sosem volt Superspeedway hivatalosan.
  • Tihy
    pont klasszikus értelemben nem csak az a kettő :)

1950-ben született meg az első superspeedway, Darlington és mivel teljesen más kategória volt, mint az addigi egy mérföldes és kisebb pályák amiken versenyeztek, ezért hozták ezt az új kategóriát.
  • ChevyG #6855
    igazi superspeedway (klassikus értelembe) csak és kizárolag 'dega és 'd-tona

[makacs, és nem lehet meggyőzni]
  • Totya000
    Az ESPN-nel kapcsolatban a gratuláció jár STF0131-nek, mert ez volt az első top5-je és egyből nyert is. Szép győzelem volt!

Jupi is eddigi legjobbját hozta, egy második helyet. Grat. neked is!
  • Totya000
    ChevyG, most beszéltük meg, hogy mi a különbség és hol van átfedés Superspeedway-ek és a Restrictor Plate pályák között! :-) Megint lázadsz?
  • ChevyG work
    jaja, néztem. asszem 8 pont a külömbség.
    viszont Neked ez volt az elsö 4essel kezdödő pontszám, és 600alatti nem vot!

(fejböl irom nem néztem meg azóta)
  • MrSpock
    Nemsokkal szerepeltem én sem jöbban,vagyis az embereim.
    Így szoros lett az élmezőny.
    Azthiszem ha nem javulnak a srácok elfogok szállni én is!
  • ChevyG work
    jogos, de azokra értettem
  • Tihy
    de nem az összes superspeedway-en, csak Daytona-ban és Talladega-ban
  • ChevyG work
    ESPN-en összesitettek!

sikerült ujabb rekordot beállitanom (csak az a gáz, hogy negativ rekord)
  • ChevyG work
    kb 800LE helyett 400-450LE-sek ha jol tudom
  • ChevyG work
    a superspeedway-eken levannak folytva a kocsik-> kissebb a fogyasztás-> tovább tudnak a pályán lenni -ezért kissebb a felvehetö üzemanyag
  • B Lori
    Akkor még nem is sejtették hogy egy ez a kis bunyó egy nagy lépés a NASCAR torténelmébe :))
  • B Lori
    Igen ezt már kiveséztuk régebben mert ugye ha NASCAR akkor csak bonyolult lehet de hát ezért is szeretjuk :))
    Jól érted a tipus szerint:
    1.hivatalosan Superspeedway,Short Track
    2.nem hivatalosan vagy "népnyelven"
    Superspeedway = 2 mérfold vagy annál hosszabb (ezen belul is megkulomboztetik 2 RP-t)
    Intermediate = 1-1.99 mérfold
    Short Track = 1 mérfoldnél kevesebb
    És a pálya elnevezések amik "csak nevek" mert van Memphis Motorsports Park vagy a Music City Motorplex ahol 1984-be volt az utolsó Cup verseny csak akkor még Nashville International Raceway volt a neve,nos ez a pálya egy ma is mukodo 0.596 mérfold hosszú short track,mivel építettek mellé egy superspeedway-t ezért el is nevezték annak hogy mindekinek világos legyen Nashville-nek két tipusu pályája van :)
    Azt is megállapítottuk hogy a kezdetekbe csak rovid és dirt pályák voltak,ezért amikor megépult a nagy Darlington létrehozták a superspeedway kategoriát,igaz hogy ez ma már nem praktikus de úgy látszik nem akarnak változtatni.

• Tihy
    Jól mondtad:

"SUPERSPEEDWAY

A racetrack of one mile or more in distance. Road courses are included. Racers refer to three types of oval tracks. Short tracks are under one mile, intermediate tracks are at least a mile but under two miles and superspeedways are two miles and longer. "
  • Totya000
    Ebből következett ez a bunyó:

Az 1979-es Daytona 500 utolsó köre.
  • Totya000
    Bobby Allison nevéhez minimum két nagy NASCAR-történelmi pillanat fűzödik. Ez a másik, amire gondolok:

• Totya000
    Ezen már vitatkoztunk egy jót valamikor. Az elnevezések és a hivatalos elnevezések közötti különbségen.

Elnevezés szerint vannak Raceway-ek, Speedway-ek, Superspeedway-ek.

Nézzük csak: hivatalosan egymérföld alatt Short Track, afelett Superspeedway. 1988. óta Restrictor Plate megnevezéssel lehet Daytonát és Talladegát egy külön csoportba sorolni.

Más besorolás szerint viszont két mérföldes vagy annál hosszabbakat Superspeedway-nek nevezik, az alatti összeset pedig Intermediate-nek (ha jól értem). A Nashville Superspeedway viszon 1,333 mérföldes. Ezt az elnevezést nézőcsalogatónak szánhatták.

Amikor beindult az ovál pályák építése szerte az Államokban, senki nem szankcionálta az elnevezéseket, most meg már hagyják úgy, ahogy vannak.

Jól mondom?
  • B Lori
    Ha már az RP szóba kerult akkor nézzuk meg miért is van :)
    1987 Talladega
    10 perces rész az elo kozvetítésbol
  • B Lori
    Nem árt ha 2x le van írva,pláne úgy hogy a tied részletesebb :))

Annyit azért pontosítanák hogy a NASCAR jelenleg hivatalosan 2 ovál tipust tart nyilván a nevektől fuggetlenul Superspeedway és Short Track sima speedway nincs,tehát valóban nemcsak 2 superspeedway van és a legtobb estbe hogy kulombséget tegyenek RP-nek nevezik ezt a 2 pályát vagy csak a 2 mérfoldeseket és azon felettieket nevezik superspeedway-nek tobbieket meg intermediate-nek.
  • gordon 24
    Igen tudtál!! Legalább már tudom hogy mi van!!!
    Az egész egyébként a játékosforumba (NR Racing 2003 Season) indult el azért válaszolt elobb B Lori. Furcsának találtam a játékban ezt a dolgot hogy a cup autokba csak ennyi van a többibe pedig 22 gallon. Azt hittem valami aprogiba rossz, de igy már tudom hogy Busch-raés Craftsman-ra ez nem vonatkozik.

Mégegyszer köszi!!
  • gordon 24
    Köszi szépen a valászt!!! Akkor legközelebb RP!!!!
  • Totya000
    Vaze, így jár az, aki a hozzászólát félbehagyja és fél óra múlva folytatja csak. :-D azéer remélem, tudtam én is újat mondani!
  • Totya000
    Azt hiszem, hogy Daytona egy Speedway (Daytona International Speedway) és nem Superspeedway. Ezeket a pályákat szerencsésebb Restrictor Plate pályáknak nevezni, mert ez különbözteti meg őket leginkább a többitől. Például van Nashville Superspeedway (1,333 mérföldes) a Busch Széria és a Craftsman naptárban, de ott a szokásos 22 gallon (83 liter) üzemanyaggal indulnak el.

Egyébként a két RP pályán 13 gallon (49 liter) üzemanyaggal indulhatnak el (és később is ennyit tankolhatnak, mert az üzemanyag cellák kisebb méretűek a szokásosnál). Ennek a célja az volt, hogy a több kiállással szétszedjék a mezőnyt, ami kevesebb Big One-hoz vezethet. Ezzel a 13 gallonnal Talladegán kb. 84 mérföldet (135 km, ~32 kör) lehet megtenni, de ez nagyban függhet a "spórolástól". Verseny előtt 6-7 mérfölddel számolnak gallononként. Tehát 49 literrel 134 km-t tesznek meg. Ez 36,5 liter 100 km-en Talladegában. Na, rendesen elkalandoztam.

A kérdésre visszatérve: tudomásom szerint csak a Cup-ban van ez a szabály.
  • gordon 24
    Na ez király!! Most már ezt is tudom! Ezért szar hogy nem tudok angolul!!! Meg kell tanulnom..
  • B Lori
    Csak a Cup szériára,azért lett 13 gallon 22 helyett hogy gyakrabban keljen kimenni a pit-be és ezáltal szétszedjék a pack-ot,így kissebb az esély hogy "Big One" legyen vagyis nem esik ki a fél mezony ha baleset van.
    Lehet hogy idén Charlotte-ba is kissebb tartály lesz mert új az aszfalt és így gyakrabban lehet gumit cserélni,ha kifogy az uzemanyag akkor nem rizikózhatnak a gumival hogy hátha kibírja,ha kimegy a pit-be tankolni akkor már gumit is cserélhet.
  • gordon 24
    Van egy kérdésem!! Van a NASCAR-ban egy szabály miszerint a két superspeedwayen (Day,Dega) kevessebb üzemanyag lehet az autókban.
    Az a kérdés, hogy ez a szabály vonatkozik-e a Busch és a Craftsman series-re is? És ha igen azt is megirhatnátok hogy pontossan hogy van ez a szabály, mert csak a szimulátorból tudom ezt is( és az is lehet rosszul).
  • ChevyG work
    huuu, kituggya hányadik lettem volna ha nem gratulálok
  • Totya000
    Köszi, mindenkinek!
    Cserébe a kedvességért:

A top10 tippverseny állása a 10. verseny után a pontos hely eltalálása szerint: (benne van az első helyezett eltrafálása is)

1.Dietrich/Nicko : 7
    2.ChevyG, Laffite, robotnyk, Totya, TSanyi, Zetterberg/McCants : 6-6-6-6-6-6
    8.Carti 19, dodgecharger, Dougie, Jeff Gordon, STF0131, TheDreamingTree : 4-4-4-4-4-4
    14.p3t33 : 3
    15.Minstrel, MrSpock, spedway, Tihy : 2-2-2-2
    19.Dinsdale, gordon 24, Redvin : 0-0-0
  • Tihy
    Gratula!
  • ChevyG #6827
    Grat!
  • Laffite
    Amíg a Gregsrác a csapatomban volt, szinte 30-on belüli eredményt sem produkált, most kitettem és íme... A Dalesrác is benne volt a csapatomban még az első futamokon, kitettem és máris versenyt nyert... Most azon gondolkodom, hogy kivel nyeressem meg a következő futamot... :D
  • Minstrel
    Gratula Totya :) Tegnap nem tudtam netezni ma meg este csak, és lemaradtam...
  • Dougie
    kösz, amúgy meg grat
  • Totya000
    Sajnos még magamat sem tudom közéjük sorolni. :-)
    A három egy "biztató hármas" volt a sok töprengésért cserébe.
  • Totya000
    A Richmond 400 top10 tippjeinek eredménye:

1.Totya : 8 pont (3. helyezett eltalálása + 5 top10 találat)
    2.Carti19, dodgecharger, Tihy & Zetterberg/McCants : 6-6-6-6 pont
    6.Dougie, gordon 24, Jeff Gordon, Laffite, robotnyk & TSanyi : 5-5-5-5-5-5 pont
    12.ChevyG, spedway, STF0131 & TheDreamingTree : 4-4-4-4 pont
    16.MrSpock : 3 pont
    17.Dietrich/Nicko, Dinsdale, Minstrel, p3t33 & Redvin : nem tippeltek (Te sem, Minstrel?)

Ezzel a top10 tippverseny állása a 10. forduló után:

1.Laffite & TSanyi : 62-62 pont
    3.robotnyk & STF0131 : 61-61 pont
    5.Dietrich/Nicko : 59 pont
    6.Totya : 58 pont
    7.ChevyG : 57 pont
    8.Zetterberg/McCants : 56 pont
    9.Dougie & Tihy : 54-54 pont
    11.dodgecharger : 53 pont
    12.Carti19 & MrSpock : 52-52 pont
    14.Jeff Gordon : 49 pont
    15.spedway & TheDreamingTree : 48-48 pont