17903
-
Totya000 #7580 Még egy kis Gillilan - hiába, ez a hét az övé! -
Totya000 #7579 Kishírek: Stanley Cup, Leffler, Fuller. -
#7578 Jetta? :O
inkább Passat:D és a neve a csapatnak mondjuk lehetne: Volkswagen Passat NASCAR Racing. -
#7577 -
#7576 Pedig lelki szemeimmel már láttam Jettákat körözni Daytonában... Jó, jó...Ez már tényleg rossz vicc. -
#7575 jólvan, azért vw pillanatnyilag kis túlzással a csőd szélén van, szóval azért ne vaduljon a fantázia :D -
#7574 Ez nagyon gáz pedig tudtam ám... Na mindegy ugysem hiszitek már el. -
#7573 Bocsi!! el...sztam:
Komoly hogy örült hogy nyert az öccse!!!
-
#7572 mármint az öcsi -
#7571 Komoly hogy örült hogy nyert a fia!!! Csak kár az ami a háttérben türtént, ez a verseny kicsit megváltoztatta a NASCAR-t. Kár érte. -
B Lori #7570 1987 TranSouth 500 Darlington -
#7569 Ezt én is megnzem. De szerintem itt se a NASCAR a lényeg. -
B Lori #7568 Ettol még szerintem amerikai marad,egy MLB meccs Toronto-ba ugyan olyan mint az USA-ba,az ami ezt igazán amerikaivá teszi a versenyforma és szabályai valamint a kozvetítés színvonala.NFL a legamerikaibb mégis létrahoztak egy európai bajnokságot és nem csokkent tole a népszeusége.A Toyota meg tulajdonképpen már van annyira amerikai mint a tobbi,ha szivesen megvásárolják akkor a pályán is el lehet viselni. -
B Lori #7567 Pontosan erre céloztam én is hogy ez egy esztétikai jelenség ami alapjába nem befolyásolja a NASCAR-t,és ilyen esztétikai változások mindig voltak és lesznek is,a jelenlegi helyzetbe sajnos nagyon konnyen elofordulhat hogy egy amerikai autó se lesz,és azt a szabályt miszerint a Toyota résztvehet nem ma hozták és a kulfodi versenyzok se voltak tiltva soha,tehát aki eddig megszerette mert olyan amerikai az ezekkel a szabályokkal fogadta el,volt Mexiko-i himnusz és a GSYE-t is már mondták spanyolul,volt-van Japán,Német,Kanadai,Mexiko,Ausztrál,Belga,Angol versenyzo is a legnézettebb (TV) Busch verseny az USA-ba a Mexiko-i volt.... -
72TSanyi #7566 Jah, én is így látom! Mondjuk TheDreamingtree legutóbbi érvelésében van valami, hogy ez egy amerikai sport, és hogy jó lenne, ha a jövőben is megtartaná ezt a nemzeti arculatát a széria. Én mondjuk nem vagyok egyátalán USA fan, de a sportjaik, különösen a motorsportjaik miatt bírom bírom őket. -
#7565 Annyit még a dologhoz hozzátennék, hogy szerintem alapvetően senki sem a verseny szinvonala miatt agódik. A Toyota, mint a világ második vagy harmadik legnagyobb autógyára nyilván magát sem szeretné égetni azzal, hogy 10 kör után lefulladnak a kocsijai, meg hasonlók. Biztos vagyok abban, hogy rövid idő alatt felnőnek a feladathoz, és a versenyek ugyanolyan izgalmasak lesznek. Sőt, most lehet igazaán szurkolni a Chevyknek, vagy a Fordaoknak :)
Inkább az a gond, hogy szerintem mindenki nem kis részben azért szerette meg ezt a sorozatot, mert "olyan jó amerikai". És valahogy zavaró lesz, hogy japán autók, meg később (valószinű) aztán japán versenyzők is indulnak. (Remélem azért a japán himnuszt nem akarják bevezetni a versenyek előtt!)
Hát ennyi.
Amúgy asszem, pl. a Volkswagen-nek van gyára az USA-ban :)
-
Dougie #7564 nem, de azért kösz... -
Totya000 #7563 Michigan 400 top10 tipperedmények:
1.Zetterberg/McCants : 11 pont (győztes + 8. hely. találat & 3 top10) grat.!!
2.Carti19 : 10 pont
3.TSanyi : 9 pont
4.Dietrich/Nicko : 8 pont
5.Tihy : 7 pont
6.dodgecharger, gordon 24, Laffite, MrSpock & robotnyk : 6-6-6-6-6 pont
11.ChevyG, Dougie, Jeff Gordon, spedway & TheDreamingTree : 5-5-5-5-5 pont
16.STF0131 & Totya : 4-4 pont
18.Dinsdale, Minstrel, p3t33 & Redvin : nem tippeltek
Ezzel az összetett top10 játék állása a 15. verseny után:
1.Laffite : 99 pont
2.Carti19, Dietrich/Nicko & McCants/Zetterberg : 95-95-95 pont
5.STF0131 & TSanyi : 94-94 pont
7.Tihy : 88 pont
8.robotnyk : 87 pont
9.ChevyG : 85 pont
10.Jeff Gordon : 82 pont
11.Dougie : 81 pont
12.MrSpock & Totya : 78-78 pont
14.dodgecharger & TheDreamingTree : 75-75 pont
16.spedway : 67 pont
17.Minstrel : 51 pont
18.gordon 24 : 45 pont
19.p3t33 : 27 pont
20.Dinsdale : 16 pont
21.Redvin : 6 pont -
B Lori #7562 Az nem ismétlodik meg mert itt France-k kezében van minden így nem lesz szakadás,Kanada és Mexiko nem az a klasszikus nemzetkozi,NHL,NBA,MLB is észak amerikai bajnokság a másik dolog meg az hogy a 3 nemzeti szériának nincs is rá kapacitása hogy járja a világot,még USA sincs lefedve teljesen és a kozeljovoben csak ez a két kulfoldi verseny várhato és egyelore csak a Busch-ba,a világjáráshoz egy 4-ik széria kellene mondjuk NASCAR World Series néven.
Annyit még megjegyeznék hogy Daytona Beach homokpályája óta nagyon sokszor belenyultak a gépezetbe,biztos sokaknak nem tetszett amikor megszunt a dirt pálya,egy Californiai verseny az olyan kulfoldi volt mint most Mexiko és itt a forumon kedvencnek számító Jeff az sokaknak Fukuyama jelenség volt,próbáljunk így nézni a dolgokra,a tobbségnek a jelen és a kozelmult a tokéletes,egy 50-es évekbéli szurkoló meg a ettol "undorodik",aki esetleg 5 év mulva kapcsolódik bele annak meg már a Toyota természetes lesz.
Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy nem kovetkezhet hanyatlás de az a Japánok vagy egy Kanadai verseny nélkul is lehetséges,az eggyetlen ut az elore és az eddigi eredményeik optimizmusra adnak okot.A NASCAR-t szerintem a szigoru szabályai teszik érdekessé,amig ez így marad addig jó is lesz fuggetlenul a Toyota-tól és akkor is el lehetne rontani ha csak amerikai autók lennének. -
Totya000 #7561 Dougie, erre gondoltál?
A 2001-es Daytona 500 utolsó köre.
Főszerepben Michael és Darrell Waltrip. -
Totya000 #7560 Én sosem értettem, hogy miért kell a sebességgel érvelni? A túl nagy sebesség a verseny rovására megy. A NASCAR-ban is vissza kellene venni egy kicsit (5%-kot) a teljesítményből a még szorosabb küzdelem érdekében. Ezt tervezik is, tudomásom szerint. Szóval, ha az F-1 fan azt mondja, hogy ott mennek huszon-harmincezerrel az autók, arra azt kell felelni, hogy a NASCAR lassabb, de talán éppen ezért is izgalmas versenyeket produkálnak. Nem a sebesség a lényeg, hanem az összhang. -
#7559 Ebben mondjuk lehet, hogy igazad van. Legalábbis remélem, hogy igazad van :D -
#7558 ha jól tudom csak olyan autók mehetnek, amik bizonyos százalékban az usában készülnek. mivel az európai, távolkeleti gyártók közül nem hiszem hogy túl sokan üzemeltetnek gyártósort az usában. szóval még azért a sírfeliratot ne faragjátok. mellesleg a toyota már ott van a ctsben, és még mindig kurva jó a sorozat. -
#7557 Hát igen, a nemzetköziség veszélyes lehet. Most még csak Toyota, de aztán 10 év múlva mi lesz? Kia, Suzuki, meg Renault? Én inkább ettől tartok kissé. Szóval, ha mások (értsd: nem amerikaiak) stock versenyeket akarnak, csináljanak maguknak... -
#7556 Én csak a NASCAR-t sajnálnám remélem nem ismétlődik meg "az" a történet.Ha vmi régóta jól működik és népszerü is nem biztos,hogy jót tesz ha belenyúlnak a gépezetbe.Ha a "nemzetközivéválásról" beszélünk természetesen nem bánnám én sem ha eljönne a sorozat esetleg egyszer Európába is.De nemhiszem,hogy odaát mindenki örülne neki.Főleg ha egyre több külföldi gyártó versenyző és pálya szeretne bekerülni,melyik pálya kerülne ki akkor a sorozatból.És ugye egyre kevesebb ülés maradna amerikai versenyzőknek.Ez tudom,hogy távoli vizió talán túlzó is de hasonlót láttunk már. -
#7555 Az szép!! Akkor hol van az F1 a 330 km/h-val? segge alatt -
#7554 Rusty Wallace-nak volt egy tesztje RP nélkül tavaly (vagy tavalyelőtt), ott olyan 360kmh körül volt a vége, de azt mondta, ha vacakoltak volna a beállítással még egy kicsit, akkor ment volna még jobban is. -
#7553 Igen!! A karbi elé egy szükítőt raknak, és emiatt kisebb a tempójuk a motoroknak. Állitólag 350 km/h-ra lenne képes egy NASCAR gép de ezt nem engedik, túl veszélyes lenne (azért van benne valami). Tehát kb 220 mph körényékére lennének képesek. -
#7552 én ugytudom hogy Degában tudnának többet is csak visszafolytják a motorokat. -
#7551 Mert ezek a palik állandóan az f1-gyel érvelnek, hogy milyen gyors meg kanyargos stb.Én ézért szoktam a road pályákat mondani mert hosszab a versenytáv ,kanyargós ráadásul Watkins Glenben rendezték régen az F1-es amerikai nagydijjat. Én ezért érvelek ezzel, persze az oval pályákkal is szoktam a tempo miatt, mert ugyebár a NASCAR autók a leggyorsabbak a burkolt autók közül. (persze nem a prototipus LeMani és stb autók)
Mert Daytonaba és Degába 200 mph val halado NASCAR gép simán van olyan gyors mint egy F1-es autó a célegyenes végén.Szóval ezért... -
Totya000 #7550 Hát, persze! Emlékszem már! Sőt, le is írtam valamikor, de már kiment a fejemből: :-D
Itt. -
#7549 ez sem rossz megoldás!:) -
#7548 amugy, ha én találkozok egy vérpistikével, és osztja az észt, hogy a NASCAR csak körbe körbe megy, akkor mostmár nem oktatom, tsak simán végig hallgatom, és csak bólogatok. haljon meg hüJén. -
#7547 pfff, most jol bebizonyitottad. mért pont olyan pályát mondasz, ami nem jellemző a NASCAR-ra?! -
#7546 Boldog Szüli napot Charger!!!! -
B Lori #7545 Nem a Toyota hanem a Red Bull,a Camry még nem indulaht mert nincs jóváhagyva az idei szezonra,akkor már a BDR is azzal menne.
Elliott a Red Bull csapatnál megy 3 versenyt Charlotte,Atlanta,Texas....The car Elliott will drive will not be a Toyota, but the make of car has not been determined.
Waltrip csapatnál megy 5 versenyt Chicago, New Hampshire [July], Indy, California Homestead a #00 Burger King Chevy-vel.
Elliott univerzális pilóta lett a jovore Toyota-val indulo csapatoknál,nagy név és champ. provisional is jár vele :))
A 2007-es Camry-t (nem COT) holnap adják oda a NASCAR-nak tesztelésre Atlanta-ba. -
Totya000 #7544 Boldog szülinapot, dodgecharger! Torta nincs, cikk van helyette:
A NASCAR megkezdte az ólommentes benzin bevezetését.
:-) -
#7543 off: Dodgechargernek boldog születésnapot! -
Totya000 #7542 Toyota még nem áll rajthoz idén? Félreolvastam valamit akkor...én három versenyre emlékeztem 2006-ra a Toyota részéről.
Örülök a Redneck reakcióknak, de sajnos nincs mit tenni, és ahogy Lori is mondja, a CTS-nek sem tett rosszat a Toyota. Majd fog, ha pár év múlva ők adják a bajnokot zsinórban :-D, de ez a jövő zenéje. Csak reménykedhetünk, hogy a NASCAR vezetősége jó utat választ és a színvonal, a változatos és szoros versenyek megmaradnak majd. Kihalnak a Diehard fanok, viszik a NASCAR-t a határon kívülre, jön a Toyota, jönnek a külföldi versenyzők...A sorozat kinőtte Amerikát és túlságosan népszerű lett. Ha nem vált volna népszerűvé, sokan nem ismertük volna meg, viszont ezért cserébe be kell látnunk és el kell tűrnünk, hogy vége egy korszaknak és jöhet az agresszív terjeszkedés. Nekem sem tetszik, de hiszek benne, hogy jó döntéseket hoznak és még nagyszerűbb versenyeket láthatunk majd.
A Toyota az idősebb versenyzőkkel ír alá szerződést (M.Waltrip, D.Jarrett, B.Elliott), hogy megmutassák a nézőknek és másoknak, hogy még a hagyománytisztelőbbnek gondolt öregek is rábolintottak a Toyota-ra, tehát minden oké ezzel. -
B Lori #7541 Nemtudom miért okolja mindenki ezért a japánokat,azért variáltak mert az amerikaiak nem fértek a borukbe és szétcseszték a szériát.