17903
  • Dougie
    csakhogy sajátra nem lehet szavazni...
  • robotnyk
    ez meg espnes, csak korlátozás nélkül cserélgetős formában.
  • ChevyG work
    én a #7724 -es hsz-ben felválzoltakra voksolok
  • Dougie
    miért ne tetszene, nyitott vagyok új ötletekre

de majd Totya elmagyarázhatná a sajátját egy példán keresztül, mert az nem 100%-osan világos nekem...
  • ChevyG #7736
    Doug-nak nem fog tecceni, hogy nem Ö találta ki
    de nekem már ezért is teccik!
  • gordon 24
    Ez nem tünik rosznak.
  • Totya000
    Eddig az én tervem után ez tetszik a legjobban! Vitatkozzunk, gondolkozzunk és válasszunk olyat, ami izgalmas, jó, egyszerű a javítása és a lehető legtöbbünknek tetszik! :-) Van még időnk kitalálni valami újat.
  • 72TSanyi
    Na igen, így elég nascar-os a pontozás, nekem teccik!
  • STF0131
    Én a nascar.com-on láttam egy játékot egyszerű szabályokkal. Mindenki 5 versenyzőt tippel (de nem a futam Top5-jét!), amelyikük a Top10-ben végez a helyezésének megfelelő pontot éri: 1. hely 10 pont, 2. hely 9 pont ... 10. hely 1 pont, plussz 5 pont a futamgyőztes eltalálásáért.

Klikk! Itt a lap alján megtekinthető egy példa.

Vélemények?
  • ChevyG #7731
    akkor olvas vissza
  • Dougie
    olyan megoldást keresünk ami neki egyszerűbb, de nekünk nem, érted?
  • Minstrel
    legyen az új tipp bigyóval majd egy próbafutam vagy ilyesmi, hogy átlássuk

tudom rég tippeltem, de feltámadok poraimból, mint Jeff hehe :)
  • ChevyG #7728
    mivel, hogy többen vagyunk, jo lenne, ha mások is hozzászólnának (nem baj ha fasság). ne 3 tag döntse már el!
  • ChevyG #7727
    tehát arra gondolsz, hogy igazam van, mert igy EGYSZERÜBB neki...
  • Dougie
    egyébként is Totya a főnök, ő összesíti a dolgokat, neki van vele melója
    mi csak a háttérben tippelgetünk itt, nekünk semmi dolgunk
  • Dougie
    ez így nem jó
    1. túl egyszerű
    2. a győztes eltalálása nem ér elég sokat
  • ChevyG work
    szerintem pedig igy kellene:
    továbra is top10re tippelnénk, a gyöztesért 3at, a többiért 1-1et ha bekerült a top 10be, igy kevesebb múlik a szerencsén
    és elég 1xü is
  • ChevyG work
    nem találom a "FASSÁG" -szájlimat
  • 72TSanyi
    A MOV játék tényleg kihagyható lenne, én is így látom. A top10 jétékot lehetne redukálni top5-re, csak a szabályaiban kellene megegyezni a jövőbeni résztvevőkkel.
  • Dougie
    vagy: mindenki annyi pontot kap ahányadik lett az embere, a végén az nyer akinek a legkevesebb pontja van...
    van itt ötlet kérem...
  • MrSpock
    Én hagynám a top 10-et csak úgy mósositanáma pontozást,hogy minden versenyző 1 pont,a győztes 5 pont!Ennyi,mert a helyezések csak pusztán mázli!
    Így szorosabb lenne,és tényleg azért a győztest is érdemes eltalálni,lehet pici előnyre szert tenni.
  • gordon 24
    A margin eltörlése ok. De a top 10 szerintem tök jó dolog, én nem bántanám.
    Mondjuk lehet hogy a top 5 jobb, de sorrendben tehát 1,2,3,4,5-dik és ezért adni pontot, tehát ugy mint most csak top 5-re.
  • Totya000
    Erre számítottam tőled. :-) Te vagy az emberem!
  • Totya000
    A szerencsejáték a mostani, ahol a véletlennek tűnő helyezés eltalálásáért jár a több pont. Jövőre stratégia felé mennénk el, mert a top5-öt vegyes tippekből is össze lehetne állítani majd, atttól függően, hogy ki mennyit kockáztat.
  • robotnyk
    nem tudom, nekem túlságosan szerencsejáték már ez, nem mozgat.
    marginnak meg tényleg nincs értelme, mert aki nem elsők között tippel, annak könnyebb dolga van.
  • Totya000
    Hogy érted, hogy orosz rulett?
  • robotnyk
    orosz rulett? köszi nem, akkor inkább majd nézem csak.
  • Dougie
    itt a 2. szavazat

az újítások híve vagyok...
  • Totya000
    Daytona 400 top10 tipperedmény:

1.ChevyG : 9 pont (győztes + 4 top10) grat.!!
    2.gordon 24 : 8 pont
    3.Dietrich/Nicko & MrSpock : 7-7 pont
    5.Tihy : 6 pont
    6.Carti19, Dougie & STF0131 : 5-5-5 pont
    9.robotyk : 4 pont
    10.spedway, TheDreamingTree, Totya & TSanyi : 3-3-3-3 pont
    14.Zetterberg/McCants : 2 pont
    15.Dinsdale, dodgecharger, Jeff Gordon, Laffite, Minstrel, p3t33 & Redvin : nem tippeltek (ugye, ti tényleg nem tippeltetek? Vagy csak benéztem valamit?)
  • Totya000
    Közben már vázolódik előttem a jövő évi tippjáték új szabálya, ami kevésbé múlik a szerencsén, mint a mostani. Első lépésként szeretném a Margin of Victory-t törölni, mert semmi agyi tevékenységet nem ígényel a megtippelése, nincs benne logika és körülményes a pontozása. Tudom, Dougie, hogy a Te ötleted volt, de kérlek bólincs rá erre! :-) Szerintem egyetértesz velem. Nagyszerű játék, de már túl szürkének tűnik.

Ennél is nagyobb változás a top10 tippjátékban lesz, terveim szerint. Ugyanis a pontozása nem elég NASCAR-os és a véletlenen is sok múlik. ezt a tényezőt nem is lehet kizárni, de tompítani talán lehetséges.

Az eddigi legértelmesebb gondolatom szerint a jövő évtől top5 játék lesz az alábbi pontozással és szabállyal:

Mindenki tippel 5-5 versenyzőt sorrend nélkül. Ha a megtippelt név szerepel a végeredmény top5-jei között, akkor annyi pontot kap rá, ahányadik helyen szerepelt a bajnokságban az adott versenyző a verseny előtt. Egyszerű, gondolkozósabb, odds-osabb, NASCAR-osabb. Így több pontot ér egy gyengébb versenyző találata a top5-ben, mint egy aktuálisan jó formában lévőjé, viszont nehezebb eltalálni. Egy szavazatot már kaptam erre a tervre és remélem, hogy másoknak is tetszik!

Ez nem azt jelenti, hogy önkényesen kijelöltem most a szabályokat, hanem azt, hogy én ilyen rendszer szerint szeretnék indítani következő évben egy tippjátékot és ha lesz pár ember, aki játszik, akkor hajrá! A mostanit pedig átadnám másnak javítani, ha szeretné inkább ezt tovább folytatni. :-)
  • Dougie
    hogy mik vannak itt...
  • Totya000
    Kétszer tippeltél Jeff Gordonra.
  • Totya000
    Gondolom, hogy a 8. az Carl Edwards :-)
  • ChevyG #7707
    WOW! Michael Clarke Duncan is jáccik benne!!!
  • Minstrel
    Találtam egy NASCAR-os filmet :)

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

Már a cime is tetszik, de még egy hónap a bemutató:

http://www.comingsoon.net/films.php?id=8823
  • ChevyG work
    lassan tanulnak
  • ChevyG #7704
  • robotnyk
    sárga miatt nincs
  • ChevyG #7702
    MoV-ot tudja már valaki?
  • MrSpock
    Sajnos ez nemjött össze,pedig megint jólment Jeff.Szerencsétlen,rosszkor volt rossz helyen.Jimmie is elszállt,és mindez ugye a végefelé.
    Fura volt a befejezés,olyan felemás.