17903
  • B Lori

• Totya000
    2002 Earnhardt Signature Edition Monte Carlo

• Totya000
    Richard Petty 1970. körüli Plymouth Superbird-je volt inkább.
  • ChevyG work
    ebböl a kocsibol van Dale Earnhardt Jr edition is!!! (huuu ha nyernék a lotton...)
    [álmodozik]
  • Totya000
    Az amerikaiak nagyon jól tudják, hogy melyik versenyző és csapat milyen autóval megy.
    :-)
    Nem kell nekik látni feltétlenül az autón, hogy Chevy, Dodge, Ford vagy Toyota (ennek ellenére azonnal látszik). A Camry mondjuk nagyon hasonlít majd a Monte Carlo-ra.

.. ha Kahne nyer, azonnal egy Dodge ugrik be nekik, ha Roush-ék győznek, tudják, hogy egy Ford vert le mindenkit. Ezenkívül a NASCAR-t követő néhány órában azt a márkareklámot látják gyakrabban a tv-ben, szerintem. Ez tudatalatti dolog lehet leginkább, de tény, hogy régebben klasszikusabb autóformák voltak. Az utakon is ilyen formák mennek már.

2003-as Chevy Monte Carlo SS
  • TheDreamingTree
    Mondjuk ezt már nem egészen értem. Régebben, mondjuk 12-15 éve (Most meg nem mondom a pontos dátumot, mikor) még tényleg az utcai karosszériák voltak, persze a versenyhez átalakitva. A mostaniaknál azért valamennyire még meg lehet különböztetni a kasznikat. A COT-nál viszont lényegében csak a logó a kaszni elején, meg a matricalámpa formája (most én is sarkitok) alapján lehet majd megmondani, hogy épp milyen az autó.
    Szóval nem tudom, mennire lehet ezekkel már "azonosulni", amikor utcai autók közül válogat valaki, mert mostantól aztán tényleg tök más az utcai és a verseny változat. Persze lehet, hogy az amcsiknak elég a logó is az autó elején. (mondjuk ettől még én is Monte Carlo-t vennék Jetta helyett... )
  • VRSDM
    nem ez a kocsi volt a "cars animfilm-be a dynoco szponzorált forma " ?
  • B Lori
    ..és nem kellet hozzá 50 pont motiváció :))
  • Totya000
    1990-ben kétszer megtette. :-) Daytona 500 és Dover (Budweiser) 500.

1990-es Daytona 500.
  • B Lori
    Derrike Cope :)
  • B Lori
    Azért félreértés ne essék,a COT nem fogja forradalmian átváltoztatni a versenyeket,csak az eddigi tapasztalatok alapján bizonyos nem kívánt effekteket eliminálna és ahogy ok mondják "better racing" lesz.
    Edwards a CTS-bol ment a Cup-ba és a jelenlegi Busch autónak is eltéro a viselkedése és a COT-nál se lesz nagyobb kulombség vezetés szempontjából csak olyat is meg lehet vele konnyebben csinálni amit a mostaniakkal nehezebben.
  • B Lori
    Már látom ahogy az 50 bonus pont hatására azt mondja Derrice Cope,fiuk ezentul a gyozelemért hajtunk
  • robotnyk
    "Jusson be közösségszavazattal egy plusz versenyző."

ezzel tképp Jr állandó chase résztvevő lenne
  • Totya000
    Vannak itt jó ötletek, de a NASCAR egyelőre tartja magát a "If it ain't broke, don't fix it."-hoz ("Ha nincs baja, akkor ne akarjuk megjavítani.") a Chase-zel kapcsolatban. Gyakorlatban kellene őket látni, erre például jó lenne egy kisebb széria.

A győzelemért 50 bonus pont járjon az egész szezonban, ezzel a megbízhatóságra hajtókat jobban ösztönöznék a győzelemre.

A Chase-be a top10 és a győzelemmel rendelkezők jussanak be. Esetleg lehetne feltétel a 750 pont és a győzelem is.

Jusson be közösségszavazattal egy plusz versenyző.

Az első 26 verseny legrosszabb egy vagy két eredményét ne vegyék figyelembe a versenyzőnek és akkor még szorosabb lenne a Chase előtt.

A Chase-ben is csak a 9 legjobb eredmény számítson.

Ne 10, hanem 12-15 versenyző jusson a Chase-be.
  • Totya000
    jövőre a Toyota így fog kinézni jelen állás szerint:

#00 - Ward Burton - Michael Waltrip Racing - Burger King/Domino's Pizza
    #22 - Dave Blaney - Bill Davis - Caterpillar
    #23 - Jeremy Mayfield - Bill Davis - Waste Management
    #55 - Michael Waltrip - Michael Waltrip Racing - NAPA
    ?#44, #88, #77, #28 - Dale Jarrett - Michael Waltrip Racing - UPS
    #83 - Brian Vickers - Red Bull Racing - Red Bull Energy Drink
    ?# - ?Bill Elliott - Red Bull Racing - Red Bull Energy Drink

Nem teljes szezonos:

(a 16 COT versenyt szeretné teljesíteni)
    ?#30 - Todd Bodine - Germaine Racing - ?
  • Totya000
    A 4 gyártó azért kell, mert a NASCAR egyik alapmondata a "Win on Sunday, Sell on Monday". Még ma is érvényes, hogy a vasárnap győzelemre vitt autómárka eladási mutatói következő héten megugranak. A NASCAR népszerűsége és a piacra gyakorolt hatása miatt nagyszerű reklám az autógyártóknak, amelyek szívesen jönnek, ha elő tudnak állni versenyképes motorral. Akárki nem jöhet, hiszen feltétel az Államokban folyó sorozatgyártás.

Ez nem egy márkakupa, viszont a nagyon szigorú sémák és szabályok miatt nincs nagy különbség a márkák eltéréséből adódóan. A különbségek a gazdagabb és szegényebb csapatok között alakult ki, amely megoldásán szintén dolgoznak, ha jól tudom. Igaz, az első lépést csúnyán elrontották azzal, hogy nem három, hanem négy autóra maximálták a létszámot csapaton belül.
  • Totya000
    A NASCAR kicsit távolabbi célja a Busch szériát különválasztani a Cup-tól és hasonlóan erőssé felépíteni. Ezekután fokozatosan megszüntetni a közös pályán rendezett versenyeket ugyanazon a hétvégén, vagyis nem az előzenekar szerepét szánják majd a Busch-nak. Amikor kellőképpen megerősödött a Busch széria, akkor már nem lesz szüksége a Cup-ra és mehet egy teljesen más naptárral, ami sok Buschwhackert kizárhat majd. Jöhet a Chase for the NASCAR Busch Series. Ezt is azért halogatják, mert egy más Chase-rendszert szeretnének, nem a Cup másolatát. Jó úton haladnak, csak lassan, hiszen a nagy nevekre egyelőre szüksége van a Busch szériának és ott van még a demokrácia is, ami miatt nem lehet egyszerűen megmondani a Cup-osoknak, hogy "Nem jöhetsz a Busch-ba!". Különböző akadályokkal kell ezt majd elérnie a NASCAR-nak, mint például a két verseny távolsága, különböző autók, erősebb versenyzők nevelése a Busch-ban, költségcsökkentések, stb.

A feltörekvők szerintem a COT miatt is nyugodtan jöhetnek a Cup-ba, hiszen akkora különbség nem lesz. A különbség csak arra lehet jó, hogy a közös pályán rendezett szombati Busch ne adjon gyakorlási lehetőséget a vasárnapi Cup-ra, talán.
  • TheDreamingTree
    Szerintem pl azért, mert ha a Busch-ban nem vezetik be, akkor a Busch hogyan lesz a Cup "nevelő-egyesülete"? Eddig ez volt az előszoba, nem? Viszont igy, hogy lényegesen más autók futnak a két szériában, előrefelé (tehát aki a Busch-ból szeretne fölfele lépni) is nehezebb lesz átszokni.

Plusz, ha már esély-kiegyenlités miatt vezetik be, miért marad a 4 gyártó fene tudja, hány féle motor, futómű és egyéb beállitással? Akkor ott is legyen egyféle minden. Akkor lenne egyenlőség. Szerintem, ahogy eddig is, igy is lesznek csapatok, akik sokkal jobban fognak menni, mert több rést találnak a szabályokon.
  • Dougie
    jó, hát aki immunis az észérvekre, azt tényleg nem lehet
    de esetleg megpróbálhatod bizonyítani, hogy miért nem lesz jó a COT és miért nem kellene? hátha sikerült...
  • Dougie
    Ten ways to improve NASCAR's playoff system
  • gordon 24
    Még egy kérdés a Toyotáról.. Jövőre teljes szezonosak Waltrippel és Jarrettel igaz?

Waltrip és Jarett viszik a szponzorokat is?
  • Totya000
    A COT mellett szól még az is, hogy a bevezetése a Cup-ba csökkentené a Buschwhacker-ek számát, amely szintén a feltörekvő tehetségeknek nyújtana több lehetőséget versenyzésre a Busch szériában. Logikusan hangzik tehát, hogy a COT csak a Cup-ot érintse, ugyanis a Buschwhacker-ek ellen ezen kívül semmilyen megszorítás sem lesz jövőre sem a tervek szerint.

Egyelőre nincs döntés az ügyben, mint ahogy a "Chase for the NASCAR Busch Series"-ben sem.
  • ChevyG work
    ez a cOTos dolog mennyire érinti a többi (NASCAR) szériát?
  • ChevyG work
    soha
  • ChevyG work
    és ugye nekünk mindig van véleménykülömbségünk:)
  • ChevyG work
    régit építek
  • B Lori
    Ezt csak azért írtam mert volt olyan hogy lehet hogy Busch széria lesz,jovore biztos nincs McLaren szerzodés tehát nem tudják megakadályozni hogy elinduljon és eredetileg is ugy volt a terv hogy végigcsinálja az F1 szezont és csak utána jon.......mostmeg,hát állítólag orultek hogy megszabadultak tole és senkinek se kellett,ahhoz képest eléggé ragaszkodnak hozzá :)))
  • Totya000
    Tudom, hogy már hivatalos #42-es, de a szerződésbontás még várat magára. Naprakész vagyok. :-)

Gyakorlási lehetősége bőven lenne, csak engedje el az F1-es csapata, amely puszta szeretetből még nem bont vele szerződést.(?)
  • B Lori
    Oktober 22 után 4 "triple-header weekend "lesz tehát 12 verseny,ARCA viszont 15-en véget ér.
  • gordon 24
    Kénytelen lesz mertha nem gyakorol nagy bukta lesz az első éve...
  • B Lori
    Mindenhol ahol csak lehetséges :))
  • B Lori
    O már hivatalosan be van jelentve a 42-be Cup-ba......ha szezon vége után jonne akkor is tudna még pár versenyt menni,a legnagyobb gond ami miatt surgosebb lenne szerintem az hogy oktober 10-en van Talladega és ott biztos elindítanák az ARCA versenyen hogy legyen RP-s tapasztalata,persze még így is marad lehetosége a 2007 ARCA Daytona-ra az 500 elott de gyakorlásból sose elég.
  • gordon 24
    Lehet de miben fog indulni októbertől? Buschba,Nextelbe,CTSbe,remax series? hol? Nem tudtok róla valamit?
  • gordon 24
    OFF:

Ezt nézzétek meg anyámmm:180-nál őz
  • Totya000
    Amennyiben sikerül szerződést bontani az utolsó F1 versenyt követően, ami kb októberben van, akkor még februárik annyi stock car tapasztalatot szerezhet, hogy meg is unja az 500-ig. :-) Sok még "ha", ez tény.
  • Totya000
    Szerintem százával indulnak ilyen perek naponta.
  • gordon 24
    Jó csak furcsa nekem az hogy tulajdon képpen egy két tesztet és a Gordonnal valo cserén kivűl nem igazán ült ilyen kocsiban. Szóval még versenykörlmények között nem volt NR_ben. És nekem elég érdekesnek tünik az hogy a "király kategoriában" beraknak egy amatört mert ebben még Montoya az.
  • Totya000
    Egy olyan ütőkártyát a nemzetközi NASCAR-picaon, mint Montoya, nem fognak eldugni a Busch szériában. Sajnos a Busch széria még nem tart itt. Ez olyan lenne, mint bedobni az ászpárt. Nagyokat lehet bukni vele, de nemmegpróbálni hülyeség. Rossz hasonlat volt, de most már így marad. Montoya remélhetőleg és a tervek szerint idén stock car-tapasztalatot szerez és a Daytona 500 kvalifikációján ott lesz már 2007-ben.
  • gordon 24
    Az biztos hogy pl az f1-be is jöhetne valami ilyesmi.

De végülis ha megnézed az f1-gyen kivül mindenhol próbálják egyben tartani a mezőnyt. WTCC-ben a pl az első futamon az időmérő alapján rajtolnak a 2 dikon a beérkezési sorendet megforditják az első 8-nak. És ott van még a hendikepp rendszer is. És azért ilyesmi sok helyen van.
  • B Lori
    Az lenne a tragédia ha nem lenne mirol vitázni vagy ha mindenki legyintene a COT-ra hogy nekem mindegy mi lesz.