NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
Hi All.

Aaron's 499

1.T.Stewart
2.J.Gordon
3.E.Sadler
4.D.Jarrett
5.Kyle Busch
6.M.Kenseth
7.Kurt Busch
8.G.Biffle
9.J.Johnson
10.M.Martin

Margin 0,358

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Jeff Gordon
Elliot Sadler indulhat az élrõl... Gondolom ennek azért van aki örül.
de rég láttam már õt a poleban!!

The only speedometer is in your head.

Jeff Gordon
azta! klasszak ezek az oldtimer kocsik...

Jeff Gordon
köszönöm szépen mindenkinek<#eljen><#smile>

Igen, valahogy így képzelem én is. Picit próbálom átérezni a hangulatot. Vége a háborúnak és az utána következõ fellendülést éli Amerika. Az újgazdag fiatalok az Európából áthajóztatott csodajárgányaikkal rajthoz állnak a helyi oválon, hogy megmutassák a nagyoknak, hogy ki a környék arca. Háttérben talán már szól a Rock & Roll és kötik a fogadásokat. Nem a pénz számít. Nyerni jöttek és villantani a csajoknak. Egy-két lángfestés, hangos motorok, iszonyat hangulat.

Valahogy így történhetett. :-)

NASCAR Chronicle by Greg Fielden (2004) NEW
Legends of Nascar by Charlotte Observer (2003)

Itt van kettõ, de nem ezeket találtam múltkor. Ezekre még nem licitáltak, ezért lehetnek ilyen olcsóak, valóban.

Idõutazzunk akkor még egyet:

Egy 1956-os, NASCAR versenyen indult Mercury emléke

Az 1950-es évek elején járunk, amikor még nem volt Daytona International Speedway, de a februári versenyek már nagyon fontosak voltak, melyeknek a Florida keleti partján húzódó tengerpart adott otthont. Az 1956-os esztendõ sem volt kivétel ez alól a Daytona Beach-en.

Olyan versenyzõk nyomták a gázt és csúszkáltak a 4,1 mérföldes (6,6 km) homokkal borított pályán, mint Fireball Roberts, Lee Petty, Tim Flock és Russell Truelove. "Két mérföld fel és két mérföld le, plusz a kanyarok" - mondta Truelove, aki ezt az #226-os rajtszámú, 1956-os Mercury-t vezette abban az évben. Igaz, abban az évben nem tudott versenyt nyerni, mégis a címlapokra került, de egy baleset miatt, amit az északi kanyarban szenvedett el, miközben Jimmy Reed-et próbálta megelõzni.

ChevyG
OFF

a torpedo egy forradalmi kocsi volt, kb 20 évvel megelözte a korát
bell tip. helikopter motor vot benne 5,5 lityos moci volt benne (az elsöbe 9,7es!), ami az akkori átlag kevesebb mint felét ette (9,4L/100Km) gyors volt (193km/h) ami alacsony épitésének volt köszönhetö (aerodinamika),
független felfüggesztéskipattano biztonsági szélvédö, gyûrhetetlen utastér jellemzte. 37 db készült el belöle (a cég csõdbe ment több ok miatt, többeközt politika), majd a megmaradt alkatrészekböl önkéntes munkaerövel még további 17 darab hagyta el az üzemet. ma egy ujszerü állapotu több mint 300000dodót is megér (az barátok közt is min. 60 miki)

és pár kép:

ON
Volt egy verseny 1953. június 21-én Langhorne-ban, ott indult elõször Jaguar (6 db volt a mezõnyben, aztán ugye Al Keller futamgyõzelmet is szerzett vele 54-ben a Linden Airporton), Porschéval ketten mentek, volt egy VW és egy Aston Martin. Teljesen tuti verseny volt, indult mindenki, ám az akkoriban szokásos 20-25 autó helyett 38-an rajtoltak el. Csak abban az évben indultak ezekkel a márkákkal, gondolom a HVCS-k összeálltak, mert hallottak errõl a NASCAR-ról vagy micsodáról, aztán odagurultak az Európából áttolt járgányukkal.
Az MG, Aston Martin stb. szintén minimális versenyen indult, elszórtan.
Viszonylag rendszeres résztvevõ volt a Nash, a Studebaker, a Henry J és valamennyire a Packard, de ez érthetõ is, az elsõ kettõ mindenképpen.

Adj egy linket. 1-2 dollár elég kevés, nem még csak most kezdõdött a licit?
gordon 24
Csatlakozom!!!
Mondjuk én már privibe felköszöntöttem!

Downhill!!

ChevyG
Boldog Szülinapot a MI "Jeff Gordonunknak"!!!
Tucker Torpedo (1948.)

Studebaker

Packard (1955.)

Frazer (1948.)

Köszi! Hiába, azok a könyvek kincset érnek. Egy csomó európai márka, de nagyon nem értek hozzájuk. Porsche, MG, Jaguar, Aston Martin és Volkswagen elég európainak néz ki. A helyi újgazdag gyerekek indulhattak el a fater autójával, vagy hogy kerültek oda?

Jut eszembe, találta az e-bay-en pár tök olcsó könyvet. 1-2 dollár és egész jónak tûnnek, ha van ötleted, szólj, kérlek!

Nash, Studebaker, Tucker Torpedo (Joe Merola ment vele egy versenyt 1950-ben, ez valami spéci járgány lehetett), Packard, Henry J (Jim Paschal ment vele egy versenyen 1950-ben, gondolom valami átépített kocsi, de ez volt a hivatalos megnevezése, sõt 51-54-ig többen is használták), Frazer, Austin, DeSoto, Willys, Aston Martin, Jaguar, Volkswagen, Porsche, Meteor, MG, Morgan

1955-ig néztem át, ilyen márkák voltak még, azóta szerintem nem volt más. Van egy-két meglepetés...
De a Toyotának akkor sincs helye.
Jeff Gordon
thx

gordon 24
Quck time kell neki,mert a fényképezõm azt támogatja. Szedj le egy Quck time ot.

Downhill!!

Jeff Gordon
igen sikerült. thx. le is kaptam de valamiért nem megy... ???

gordon 24
Azthiszem sikerült!!
Kössz a segítséget.

Ezt én csináltam, nem a legjobb minõség, de aki nem látta a versenyt annak jó.

Stewart Bukta

Downhill!!

Jeff Gordon
ide. a végén kapsz egy linket és azt tudod nekünk ide betenni az url alatt. sok sikert. remélem tudtam segíteni!

gordon 24
5.761 kb.
Hova töltsem fel??

Downhill!!

Jeff Gordon
de fel kell töltened... és az url.t linként berakhatod ide és mi így tudjuk leszedni.. hány megás a vidi???

1977

(Van egy Earnhardt könyvem, és benne van ez a kép.)
gordon 24
Ja!
Nem tudod hogy tudok belinkelni a gépemrõl egy videót ide?

Downhill!!

Jeff Gordon
GRAT neki. holnap is valami hasonló teljesítménnyel rukkol elõ remélem...

gordon 24
Martin Truex Jr nyerte a Talladegai Busch futamot.
A pólból induló J.J.Yeley kis rásegítéssel 7-körrel a vége elött megnézte közelebrõl a Talladegei beton falat. Ezért az utolsó négy körre lett zöld.
Truex végig jól tartotta magát és sikerült neki.

Grat!!!!<#worship>

Downhill!!

gordon 24
Minden Ok!!

Ezt nagyon elcseszte nem figyelte az alsó ivet, ráhuzta a kocsit 22 K.Wallace-ra megpördült, a szél meg felkapta (Tavaly Sadlert) és egy szép bukfencet mutatott be.

Downhill!!

Jeff Gordon
mi is reméljük...
jó neked hogy nézheted...

gordon 24
Stewart most vágta fejre a gépet!! Kb 3-an bányászák ki az autóból.
Remélem oké a skac.

Downhill!!

mov:0,211 sec
Aaron's 499 / Talladega:

1.Tony Stewart
2.Jeff Gordon
3.Mark Martin
4.Matt Kenseth
5.Carl Edwards
6.Greg Biffle
7.Kasey Kahne
8.Kurt Busch
9.Earnhardt Jr.
10.Jimmie Johnson
Talladega 499 top10 tippjeim:

1.McMurray
2.E.Sadler
3.Stewart
4.J.Gordon
5.Junior
6.Mears
7.Ku.Busch
8.Jarrett
9.Kenseth
10.Nemechek

MMargin of Victory : 0,184

Aaron's 499 / Talladega:

1. Mark Martin
2. Jeff Gordon
3. Kasey Kahne
4. Carl Edwards
5. Tony Stewart
6. Jimmie Johnson
7. Kevin Harvick
8. Kurt Busch
9. Dale Earnhardt Jr.
10. Matt Kenseth

Margin: 0.092 sec

Asus P5W DH Deluxe alaplap, Core Duo E6300 proci, 2 GB Geil Ram, Geforce 7950GT vidkari...

gordon 24
J.J.Yeley rajtol pólból az Aaron's 312-n:

Downhill!!

gordon 24
21:00 kor kezdõdik a NASCAR Busch Series Talladegából a MOTORSTV-én (Élõ) aki tudja nézze!!!!!

Downhill!!

ChevyG
2003
ChevyG
hmmm, pontiacnak tûnik<#smile>
de 203 volt az utso évük az tuti
gordon 24
Azt tudom!! Én ugy emlékszem hogy a Busch megpördült, de már régen volt lehet keverem!!

De az rohadt jó verseny volt!!!!

Downhill!!

Tihy
én nem emlékszem semmi pörgésre, meg amúgy is Craven nyert 😊

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

gordon 24
Igy Biza!!!!

Ez egy idei CTS:: Todd Bodine-é Õ egyébként ment Nextelbe is 50-es autóval (nem egész idényt!)

Downhill!!

gordon 24
Ez kemény befútó volt, utána pörögtek is!!! Illetve csak a Busch.

Downhill!!

2003-ba....ha Pontiac akkor nekem ez jut eszembe 😊)

ChevyG
a pontiac 2002ben vonult ki, mivel az is a general motors-hoz tartozik,(mint a chevy is) és a gm-nek nem érte meg bent tartani. a pontiac ha jol tudom a craftman szériában nem vett részt mivel nincs pick-up-ja
viszont ennél szebb befejezésröl nem is álmodhattak volna, mive a 2002es év bajnoka tony stewart lett, aki azt a szezont még pontiaccal nyomta végig!
Tihy
A Toyota 2004-ben lépett be a NASCAR Craftsman Truck Szériába és jövõre fog a Nextel Cup és Busch szériákba is.

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

Sõt, a legelsõ hivatalos versenyen 9 márka állt rajthoz:
Buick, Cadillac, Chrysler, Ford, Hudson, Kaiser, Lincoln, Mercury és Oldsmobile.

Örülök, hogy neked tetszik. :-)

Volt/van a NASCAR-ban:

Olsmobile
Chrysler
Hudson
Plymouth
Mercury
Dodge
Chevrolet
Ford
Pontiac

Aaron's 499 / Talladega:
1. Jeff Gordon
2. Kasey Kahne
3. Tony Stewart
4. Carl Edwards
5. Mark Martin
6. Kurt Busch
7. Jimmie Johnson
8. Kevin Harvick
9. Matt Kenseth
10. Dale Earnhardt Jr.
Margin: 0.199 sec

Hát max az utóbbi 5 évben. De van itt pár szakértõ, aki szerintem fejbõl elmondja, hogy melyik márka meddig volt a sorozatban....

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

John Cena
Ez teccik! Toyota még eddig nem volt a Nascarban nem?? csak😄odge,Chevrolet,Ford +még 1 aszem Ponitac

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

A Toyota jövõ héten jelenti be hivatalosan a Toyota Camry 2007-es Nextel Cup startját.

Boldog szülinapot, Mr. Earnhardt! (ha ezt megélhetted volna!)

gordon 24
Talla:

1. 8 D.Earnhadt Jr
2. 48 J.Johnson
3. 88 D.Jarret
4. 24 J.Gordon
5. 29 K.Harvick
6. 20 T.Stewart
7. 5 Ky.Busch
8. 17 M.Kenseth
9. 2 Ku.Busch
10. 6 M.Martin