17903
  • Jeff Gordon
    Villeneuve csapatot indíthat a NASCAR-ban

A Forma-1 1997-es világbajnoka, és menedzsere, Craig Pollock minden erejével azon van, hogy már a következő idényben saját csapatot indítson az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő NASCAR bajnokságban, ahol a McLaren egykori kiválósága, Juan Pablo Montoya is versenyez.

A 35 esztendős kanadai versenyző az idei évet már nem fejezte be a Forma-1-ben, ugyanis a BMW Sauber idő előtt menesztette. Egyes feltételezések szerint Jacques azt tervezi, hogy újdonsült csapata a Roush Racing versenygépeit használná a 2007-es idényben.

Eközben az érintett Roush Racing vezetősége elmondta, ha Villeneuve valóban számít az ő segítségükre, akkor minél előbb el kell kezdenie a tárgyalásokat, hogy időben véglegesíteni tudják a szerződéseket.

forrás:f1hirek
    foto: EPA

na ehhez mit szóltok?
  • B Lori
    Semmi kulonos nem tortént és senki nem ellensége senkinek,ha nem Montoya-ról van szó akkor "csak egy baleset a sok kozul" és ahogy láttam Montoya tisztában volt vele hogy milyen autósportba csoppent,megvolt a "welcome to NASCAR" esete,mehet az adok-kapok tovább :)
  • gordon 24
    Igaz már 40 kör elment, de akinek van motors tv-je az nézze. Most megy a Busch futam.
  • gordon 24
    NASCAR-ban ez előfordul. Kicsit más itt a "közlekedési morál". Elég ha ilyeneket mondok mint pl tavaly Bristolban Dale Jarrett és Newman mit csinált. Newman kirakta Jarrettet, majd pár kör után amikor utolérték egymást Jarrett elfelejtett arább menni. és ugy kitette Newmant hpogy nem is tudta folytatni. Igaz verseny után mind kettőjüket elmarasztalták és büntették is. De náluk ilyeneke előfordulnak.

Totya Jól emlékszem hogy Newman volt a másik ugye? Jarrett az biztos.
  • fb2
    Ez nagyon tetszik:

"His bumper went across my nose and it spun him out." Az O (hatso) utkozoje keresztul szaladt az en autom orran (elso utkozo) es ez miatt o kipordult.

Ez olyan mintha en ezt mondanam:

"Az O arca bele rohant az en oklombe, es ezert O ossze esett.... Ha ha ha."
  • Istencsászár
    Érdekes... Akkor annyira nem rakta hogy ne tudja folytatni a versenyt, pofozkodás meg benne van, de ha megtorlásból nekimegy az elég gáz, főképp hogy ember élettel játszik... mind1, szerencsére nem lett baja akárhogyis történt.
  • gordon 24
    Igazából nehéz ez. Ahol én néztem tegnap a riporterek egyértelmüen ugy állitoták be a dolgot hogy Newman kilökte. Törlesztés képpen az előzö dologért. Mivel Montoya kb 10-20 körrel elötte kirakta Newmant. Viszont ezt semmijen képpel és felvételel nem lehet igazolni. Igy nem lehet 100%-osan tudni.
  • robotnyk
    az utolsó mondat tetszik. :D

Newman called to the Hauler about Montoya wreck: #12-Ryan Newman's final night of the 2006 season lasted a little longer than he had planned when he was called to the NASCAR hauler after #30-Juan Pablo Montoya spun into the wall and his car burst into flames. "That's just one of those things," Montoya said. "He came up to me and if that's what he wanted to do, I don't care. I'm not racing for points or anything here." Newman spun into the grass with 21 laps to go and said that was his fault with no help from Montoya, who was beside him when it happened. When Newman was behind Montoya when his car went into a tailspin, NASCAR officials wanted to talk to Newman to find out if it was a payback move. "We were basically going for the same piece of real estate," Newman said when he came out of the hauler. "His bumper went across my nose and it spun him out. This was nobody but racing's fault, in my opinion. I felt bad for the situation because obviously it looked like I was retaliating and that wasn't the case, and that's what we talked about in there."
  • Istencsászár
    Jól össze törte... nekimentek? mer azt nem látni a felvételen...
  • Jeff Gordon
    ez a qual köre
    a baleset
  • Istencsászár
    Montoya jól ment, de nagyot bukott

Csattanással végződött Juan-Pablo Montoya első versenye a NASCAR elitkategóriájában, a Nextel Cupban. A Forma-1-nek júniusban hátat fordító kolumbiai nagy reményekkel vágott neki a sorozat miami szezonzárójának, hiszen eddig remekül helytállt a bemelegítésnek szánt ARCA és NASCAR Busch futamokon, és a 29. rajtpozícióból előretörve egy ideig a 13. helyen haladt a versenyen, ami kiváló teljesítmény egy újonctól a Nextel Cupban. A hajrában azonban megpördült, és nagy erővel, háttal a falnak csapódott a másfél mérföldes oválpályán. Dodge Charger versenyautója csúnyán összetört, ráadásul ki is gyulladt, így Montoyának sietve kellett kikászálódnia az égő roncsból, miközben a futamot piros zászlóval félbeszakították. Montoyának szerencsére haja szála sem görbült, és sokakat meglepő versenyképességének tükrében optimistán készülhet első teljes NASCAR-szezonjára a télen. A futamot mellesleg Greg Biffle nyerte, a bajnoki cím pedig Jimmie Johnsoné lett.

Ha valakinek megvan ez eset vagy rátalál linkelje:)
  • fb2
    Mit szoltok a Monty bukasahoz. A Speed TV szerint, ez egy "pay-back" volt. Allitolag Montynak mar uj ellensegei vannak... Errol hallottatok valamit...?
  • Jeff Gordon
    én egyszer felajánlottam,hogy segitek benne, akkor is azt mondta mint a #11085ös hozzászólásban:)
  • Jeff Gordon
    persze h tudtam h tudod:)

egy mostani állást tudsz mondani?:) a MoVal kapcsolatban.
    de én már érzem és gratulálok Robotnyknak a gyözelméhez:)
    3-4ptal elözhetett meg, szerintem.
  • ChevyG work
    de D-t muszály!!!:D:D:D
  • Totya000
    Ne izomkodj, elintézem én. Jó sok meló volt vele, egyébként, de remélhetőleg jövőre még többen kjátszunk majd itt is és az ESPN-en is!
  • ChevyG work
    akkor ha már ilyen szépen sikerült visszaolvasnod, akkor már TE is megcsinálhatod, mert az a külömbség a Totya és köztünk, hogy Ö álldoz nekünk erre idöt!
    szoval csücsülj le, összegezd a szavazatokat és várJuk az eredményt.
  • Totya000
    Valld be, tudtad, hogy tudom! :-)

0,389 lett.
  • Jeff Gordon
    nemtudod mennyi lett a MoV itt Homsteadben?
  • Totya000
    Én emlékszem rá. :-) Már elkezdtem javítgatni a tippeket. Lesz Award bőven megint.
  • Totya000
    Szerintem nics értelme a Busch-ra is tippelni, sajnos. Azt hiszem, kevesen nézik/nézzük.
  • Totya000
    :-) Ebből nem lett semmi, hamar feladtam, de még nem végleg.
  • Dougie
    uh, mit találtam:

[i]© Totya000
    2005. dec. 07. 09:44 | privát | válasz erre | #4426
    Itt van a beígért tippjáték a 2006-os szezonra : "Pre-Season Game vol.1."

- hány pole-t szerez majd Newman 2006-ban?
    - hány top10-et ér el Hamlin 2006-ban?
    - ki lesz a Rookie of the Year 2006-ban?
    - hány versenyző lesz képes versenyt nyerni 2006-ban?
    - hány versenyző tudja majd magát kvalifikálni 2006-ban

A kérdések csak arra a 36 Nextel Cup versenyre vonatkoznak, amelyek a bajnoki táblázatba is beszámítanak.
    Tippadási határidő : 2005.december 31.
    Ne kapkodjátok el, csak nyugodtan![i]

erre pl. egyáltalán nem emlékeztem, hogy ilyenre is tippeltünk... (de tök jó)
  • Dougie
    olvasgattam hogy milyen hozzászólások voltak itt egy éve az utolsó verseny után és többek között egy ilyet találtam

© Totya000 #4320

Minden héten írok egy levelet (nem e-mail) egy-egy versenyzőnek vagy a fan klubjának, hogy innen nehezen tudok rendelni csomagot. Dícsérem magam, hogy mekkora fan vagyok és kérem őket, hogy küldjenek valami apróságot.
    Itt nem az esetleges küldemény a fontos, hanem a móka.
    Persze, ha felsztanánk őket egymás között, akkor egy versenyt is rendezhetnénk, aminek táblázat lenne a vége:-)
    Én már ezt eldöntöttem. Van még valaki, akinek tetszik az ötlet?
    Ma adom fel a levelet egy Tony Stewart Fan Club-nak, Indianapolis-ba:-)

Őröltség? Lehet.
    Őrült vagyok? Miva'?

szóval Totya, ebből lett valami végülis?
  • Dougie
    szóval februárig nem fogunk semmire tippelni?
    volt régebben szó róla hogy 2007-től a Busch-ra is tippelünk majd, nem? vagy abból nem lesz semmi?

szóval mik a tervek?
    (a házi awardok kiosztása után...)
  • Jeff Gordon
    azért azt hozzá kell tenni,hogyha tavaly a verseny végéfelé történt volna vmi Stewartal,akkor Biffle könnyedén bajnok lehetett volna...
    persze, ez csak ha.
  • Dougie
    ja és Denny Hamlin összesítésben 3. lett, gondolta volna valaki év elején (szerintem még ő maga sem)
  • Dougie
    grat Johnsonnak, megérdemelte, egész évben jól ment a kisebb megingásokat leszámítva

Biffle harmadszor nyeri az évzárót és harmadszor senki beszél róla... (bár ez érthető)
  • robotnyk
    nehéz elmondani, hogy milyen elb_szottul boldog vagyok!
  • Totya000
    Johnson hozta a top13-at. :-) Gratulálok neki!

Biffle harmadszorra nyert zsinórban.
  • gordon 24
    Johnson a 2006-os NASCAR bajnok.. És persze a Hendrick Motorsports. (nem a csapat versenyre gondolok) Ugyhogy király!!!
  • Jeff24
    MEGVAN:)
  • Jeff24
    Deszépen letolták:)
  • gordon 24
    Johnson milyen ideges lehet mi? Szerintem nagyon szeretné ha már vége lenne. Ugy vezet mintha menne haza a közértből.
  • Jeff24
    Knaus nemnagyon örült:)
  • Jeff24
    Én örülök ígyis 90%-osan:)
  • Jeff Gordon
    pontosan.
  • gordon 24
    Tudom emlékszem.. De ez a season nem a mienk. De azért nem adom fell. Majd jövőre alázzuk a mezönyt... Viszont ha egyszer ma még vége lesz ennek a futamnak akkor ünepelünk.. Jó nem ugy mint ahogy akartam de hát ez egy 60%-os ünnepnek is jó lesz.
  • Jeff Gordon
    ááá,nem. ha belegondolsz volt a chaseben egy hármas peche,amikor top10ben volt és kétszer megállt a technika,egyszer meg kilökték...
  • gordon 24
    Hát Gordon.. Az idei évnek megfelelően megy.. Sajna ez van.