NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

N o N a m e

The New NASCAR Points System:
NASCAR recently announced it has simplified its points system starting in 2011, some notes on how it works:
The new points system awards points in one-point increments with race winners earning 43 points, plus three bonus points for the win.
All other drivers in a finishing order will be separated by one-point increments. A second-place finisher will earn 42 points, a third-place driver 41 points, and so on. A last-place finisher  43rd place  earns one point. In the NASCAR Camping World Truck Series, the last-place finisher receives eight points, to account for that series' 36-driver race field.
All drivers also can earn an extra point for leading a lap and ONE driver who leads the most laps, gets one point.
The max a driver, a race winner can get, is 48 points.
Teams that fail to qualify for a race will get no owners points, but NASCAR will track number of attempts, no word on how ties will be broken after five races when the owners points goes into effect.

The New Sprint Cup Chase System:
Twelve drivers will run the Chase
The top 10 in points following Race No. 26 -- the "cutoff" race -- to earn Chase berths.
The final two spots will be determined by the number of wins during the first 26 races.
Positions 11 and 12 are "wild card" qualifiers and will go to non-top-10-ranked drivers with the most wins, as long as they're ranked in the top 20 in points. Ties are broken by points position, then by 2nd place finishes, 3rd, etc.
The top-10 Chase drivers will be seeded based on wins during the first 26 races, with each win worth three bonus points.
The wild card drivers will not receive bonus points for wins and will be seeded 11th and 12th, respectively.
The top 12 drivers will be reset to 2000 points, drivers 1-10 will get three- bonus points per win.

N o N a m e
Azért nem semmi anyag van 2,5 mérföldön 😊
200mph
Kösz a tippet a "kiváltságosok" nevében!

Dietrich

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Norbi1990
Nem mondod? 😄
Dietrich
Did fat Stewart lose weight for run at Indy 500?

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

200mph
Én arra is kíváncsi vagyok, hogy az idén mi lesz a Texas Speedwayen. Tavaly minta csak egyenesen Hamlinnek találták volna ki (nem mintha ez baj lenne, nekem nincs vele se bajom).

gviski
hát az elsõ futam után a maradék 35-öt várom még nagyon 😄
Az a jó hogy a RP pályák, Speedwayek és a Shor ovalok mind mind más versenyzést hoz 😄 két utolsó helyen nálam a két road van 😄

Virtual SimRacing

dave9004
Hát igen. Ami meg tavasszal volt, kezdve a két csúcsdöntéssel, meg a befutóval az talán tényleg a legjobbá tette.
Idén melyeket várjátok legjobban? (gondolom a daytona 500-at meg elõtte a showdown+ duelek.
De ha az elsõ versenyt kivesszük, mert mindenki ezt várja a legjobban, akkor mondjuk második helyen mit vártok legjobban?
Én személyszerint Phoenix-et Vegast, meg az elsõ short track-et
200mph
Nekem Talladega a kedvencem. Elég hosszú, jól ki lehet húzatni a verdákat, és elég nagy holtterek is vannak, ha baleset lenne.

dave9004
Én szeretem.Kellõen aggresszív ehhez a sporthoz de nem bután(mint montoya, aki sok butaságot csinál)
Kyle persze higgadtsággal, többszörös bajnok lehet(sztem lesz is, mert nagyon tud. kb mint Jimmie)
gviski
Lehet szegény megy a lecsóba :-(

Virtual SimRacing

N o N a m e
Tudtok valamit Scott Speedrõl? Hol fog versenyezni? Egyáltalán kap-e autót? stb. December óta nem találok híreket róla :S
gviski
Kyle Busch pont az az ember akit vagy szeretnek vagy utálnak, semleges érzelmet úgy vélem nem sok emberbõl vált ki :-)

Virtual SimRacing

N o N a m e
Kyle Buscht nem szeretem, jól mondta tavaly Bristolban Keselowski: Kyle Busch is an ass! 😊)
dave9004
Kyle Busch triplázása Bristolban.
Best futam pedig... na ez sok volt. talán talladega tavasz meg a phoenixiek(bár ez a fav pályám😊
200mph
A legelsõ, daytonai gyõzelme nekem is emlékezetes maradt. Nagyon meghatódott az interjúnál.

N o N a m e
Nekem Jamie McMurray futamgyõzelmei tetszettek nagyon. Vele együtt örültem én is! 😊
200mph
Üdv Mindenkinek!

Azt hiszem itt az ideje tisztázni valamit, srácok, mielõtt még valaki komolyabban megsértõdik! Én még nem vagyok nagyon öreg (37 leszek az idén), de anno úgy tanítottak, hogy ha elõször vagyok valahol, akkor illik bemutatkozni. Elsõ körben ennyit láttam jónak megosztani magamról. Az F1-el kapcsolatos véleményemet max a szívfájdalom szülte, nincs bennem semmi komoly ellenszenv egyik pilótával kapcsolatban sem. De ismeritek milyen a hazai média sokszor. Gyakran nem ismernek más technikai sportot, mint a rallyt meg az F1-et (legalábbis ezekrõl szeretnek beszámolni). Ha mégis hírt adnak a kedvenceinkrõl, akkor is úgy 0,5-1 percben, mint érdekességrõl. "robotnyk"-nak volt igaza: "egyedül az érdekel, élvezem-e azt, amit látok". Azt hiszem a NASCAR is olyan, mint az abszurd humor: vagy nagyon szereti valaki, vagy utálja és megjegyzéseket tesz rá, mert nem érti. De szerint közöttünk ez nem téma. Szóval elég a sz.rdobálásból!
Sokkal inkább érdekelne, mit szóltok a tavalyi Sprint-sorozathoz? Az én egyik nagy kedvencem Kevin Harvick Talladega-i befutója volt.

gordon 24
ÁÁÁ... Wtcc? Jó persze meg Norbi meg mit tudómén.. De a BTCC.. Huhh na az igen...

Downhill!!

Airbus A380
Nem én hoztam fel csak írtam 1ik társatoknak hogy csak a saját nevében nyilatkozzon és ne általánosítson.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

dave9004
ez az. Nascar Amerikában tl képpen a túraautóverseny. Indycar-ék meg az open wheels.
Tehát a forma 1-et az indycarral hasonlítgassuk. Ha eu-ban is ilyen turaautók rohangálnának még jobban szeretném (így is szeretem a WTCC-t)
N o N a m e
"európai repülõgépgyártó cég nevét viselõ fórumozó társunk" lol
Jeff Gordon
Persze hogy az, szerintem is, de az összehasonlítás folyamatos generálása, és az F1 állandó szóba hozatala az európai repülõgépgyártó cég nevét viselõ fórumozó társunk ötlete szinte mindig.

Én se értem miért kell mindig F1-rõl beszélgetni, ez egy Nascar topic.

The only speedometer is in your head.

gviski
NASCAR a legjobb :-)

Virtual SimRacing

robotnyk
bocsánat az egyszerû fogalmazásért, de szarok a sebességre, szarok a pilótákra ható erõkre, és arra, hogy mire tervezték az autókat. egyedül az érdekel, élvezem-e azt, amit látok.
Dietrich
Nascar autót max. a Holdenekhez vagy a falconhoz lehetne hasonlítani..oválon nem kétséges melyik a jobb míg road pályán megint csak egyértelmû.

legnagyobb hülyeség nascart F1 autóval összevetni..mindkettõ másra lett tervezve ráadásul teljesen eltérõ aerodinamikával van.

Azon már lehet vitatkozni melyik versenyzõre milyen erõk hatnak.
F1-re felülrõl lefelé ható G az oválon felülrõl lefelé a kanyarokban oldalírányú erõ hat.
F1-hez jobb nyakizom az oválhoz a nyak kivételével minden más testrészre jobban hatnak az erõk.

Dietrich
Az is baromság lenne!
Az IC autó nehezebb a motor le van fojtva 650LE-re és 10000 rpm-re..

Anno a F1 autókat a 2650ccm turbóval lehetett volna hasonlítani. 1000 lovat tudtak ha nem fogták vissza õket.

GDF 2000-ben nem hivatalosan 411km/h-t ment Fontanában 900 pacival, másnap edzésen érte el azt a rekordot amit a mai napig nem tudott megdönteni senki (és vélhetõen már nem is fog a szabályok miatt)
Itt már "csak" 800 lovat engedtek:

200mph
Üdv Klubtagok!

Elõször is kösz mindenkinek, aki válaszolt, és valahogy megpróbált segíteni! Tegnap nem gondoltam volna, hogy ekkora vihart kavar a véleményem F1-rõl, de ragaszkodom hozzá. Szerintem nem a sebességgel van a baj, így valóban kár összehasonlítani a NASCARral. Bennem akkor fordult nagyot a világ (még a 90-es évek elején), amikor már alig hallottam mást, minthogy ez és ez a versenyzõ mennyiért tesz meg egy kört a pályán. Valóban ez maradt a sportágból??? Ez lenne a legfontosabb?
A másik dolog, hogy arról is keringtek hírek még ebben az idõszakban, hogy sok új, a F1-ben használt "új" alkatrészt elõbb az indycarosok próbálnak ki. Ha nagyon nyers akarok lenni, akkor Õk viszik vásárra a bõrüket. A többit már rátok bízom.
Végül csatolok 1-2 képet a közkinccsé tettek közé. Legalábbis, remélem sikerül majd!
Addig is, viszlát legközelebb!
http://www.joegibbsracing.com/2011/01/07/2011-jgr-paint-schemes/

danikosz
Road pályán esélytelen hasonlítani. De egy Speedway pályán ahol fékeznek és nem full padló ott is azért nagyon szép átlagokat érnek el a kocsik.
Akkor nagyobb esélye lenne ha F1el az Indycart hasonlítjuk 😄

Molnár Dániel \"Megingás nélkül hiszek a tehetségemben és a teljesítményemben.\" Piké

Jeff Gordon
Jó de azt kalkuláljátok bele, hogy oválon tudja csak tartani ezt a sprint kocsi, mert arra van tervezve. Road pályán, mondjuk, ha olyasmi, mint Monza, meg se közelíti, az F1 kocsi teljesítményét, mert az F1 meg oda van kitalálva.

Meg az is jó kérdés lehet (nem tudom próbálta-e már valaki, de nem hiszem), hogy Degában mit tud egy F1-es autó.

Plusz hozzá kell még venni az elmúlt 5 év dilettáns szabályváltoztatásait, ami visszavetette az F1-et, nem csak motor lóerõk, hanem sok minden más terén is. Azért, ha vesztek egy ilyen szörnyet, McLaren MP4-20at, és kicsit lehet is állítani Degára, mint ahogy a Sprint autókat is be szokták állítani, és úgy érik el ezeket a sebességet, na akkor az ki van zárva, hogy egy sprint autó lenyomja ezt. Most lehet kicsit hazabeszélek, mert ez a kedvenc F1-es kocsim, de az eredményekben látszik, hogy a pályacsúcsokat vagy ez az autó tartja, vagy a 2004-es Ferrari.

Utánanéztem, két éve, amikor KERS volt a kocsikban, olyan 340 körüliket mentek a monzai egyenes végén, na ezek még simán belekóstoltak a 350 végébe, versenybeállítással.

Most nem azért írtam ezt, én szeretem a NASCAR-t, de úgy láttam összehasonlítunk és akkor gondoltam hozzászólok én is kicsit.

The only speedometer is in your head.

danikosz
375-380 szerintem 😄

Molnár Dániel \"Megingás nélkül hiszek a tehetségemben és a teljesítményemben.\" Piké

bardocz
Vajon tolva mennyi lett volna?😄
gviski
Degában egy teszten kipróbáltak folytás nélkül, 360 vitt ki egyedül, persze szigorúan egyedül, tömegben nem engedték õket menni, vajon mért 😄

Virtual SimRacing

N o N a m e
aha, utánanéztem közben én is, nem gondoltam volna hogy ilyen "gyengék", erõsebbre számítottam 😄
bardocz
Na igen, de ott le is vannak fojtva, simán mennek ezek 360-at is.
Ja, F1es autó nagyot gyorsul, meg lassul, a súly/lóerõ aránya miatt.
gviski
Az még a V10-es korszakban volt amikor F1ben a BMW közel 1000 lóerõs volt, de a V8-ból az F1esek is ilyen 800 körülit LE-t tudnak.

Virtual SimRacing

gviski
F1-es Kocsinak a gyorsulás Brutális, de most nézzük meg ami a motortérben van, V8-as és Hivatalosan 750+ lóerõ, nem hivatalosan én már halottam olyat hogy az új Ford motorok amiket tavaly év végén már használtak 820-830 lóerõt is leadtak. én úgy tudom hogy az F1es motorok is olyan 800Le körül mozognak.

Virtual SimRacing

N o N a m e
Egy NASCAR Cup car Daytonában és Talladegában 195-200 mph végsebességgel szokott menni, ami olyan 300-320 kph. Egy F1-es autó is szokott ritkán menni 300-al viszont elég rövid ideig. Az F1-es súlya 600 kg, a Cup autó súlya 1600 kg, az F1, NASCAR motor közel egyforma lóerõsek, kb 1000 (de lehet ha az F1 motor még több is).
Tehát, a Cup autók több mint 2x olyan nehezek, és ugyanúgy csapatják mint az F1-esek. Számomra nem kérdés, hogy melyik a jobb 😊
bardocz
Szerintem végsebességben többet tudna egy Nascar autó, mint akármelyik F1-es. Hiába másfél tonna, nem ez számít, hanem az, hogy milyen alakja van annak a másfél tonnának.
gviski
szerintem 300km/h egy másfél tonás autóval nagyobbat lehet esni mint egy 600kilós papírautóval. Azért Gondoljuk abba bele, hogy ha egy másfél tonnás kocsi megindul, akkor elég sok mindent vissz magával. Azért már nem egyszer láttuk ezeket a kocsikat darabokra hullani... Szóval szerintem egyáltalán nem veszélytelenebb mint az F1, és még se sírnak a biztonság miatt. Szerintem aki autóversenyzésre adja a fejét az számoljon vele, hogy akár ott maradhat a pályán. Hát hogy gyorsabb? Lehet hogy nagyobb a végtempó, de majd utána nézek milyen átlag tempót mennek, és azt érdemes összehasonlítani :-)De szerintem a Dega átlag veri a Monza átlagot :-)

Virtual SimRacing

danikosz
Montoya még egy jó kocsit is kapna a Ganassitól 😄 😄 42es szám meg a régi festés amivel nyert... 😄

robotnyk
Airbus A380
Azért az sem mindegy hogy 1 fémketrecbe vagy 1 nyitott autóba ülsz, az F1 a szakértõk szerint is veszélyesebb, no meg a sebesség is nagyobb.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
De nem európában <#mf1><#mf1><#alien2>

gviski

Virtual SimRacing

gviski
NASCAR a király az a férfiak sportja :-) Az F1ben meg menjenek a nyuszik akik egy kis kocc után már arról beszélnek hogy milyen veszélyes ez a sport, meg nem biztonságos... Pl az egyik ilyen na rinyagép Nico Rosberg

200mph üdv a klubba 😄

Virtual SimRacing

gordon 24
Tudjuk.. De szerintem ebbe a topikba te vagy az egyetlen aki ezen a véleményen van😄

Downhill!!

Airbus A380
"Ma sem értem a Forma-1 térhódítását, szerintem már régen varázsát vesztette." Egyéni megitélés.... nekem jobb az F1. Amcsiba meg az F1 nem menõ.

N o N a m e
wow, vagyunk Wikipedian? 😮

privát üzenet ment 😊

ui. Üdv a klubban! 😊