NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sõt, Kyle Busch a 600. Cup gyõzelmét szerezte meg vasárnap a "csokornyakkendõsöknek" (Chevrolet).

Továbbá ez volt a Rick Hendrick 200. elsõsége a három nemzeti szériát tekintve, mint csapat fõnök.

...és akinek még ez sem elég, az Chevrolet Impala elsõ gyõzelme is volt, természetesen, mert a COt-val együtt a márka is visszatért a Cup-ba. Összesen az Impala 61. (1959-1964.)diadala volt.

A Chevy NASCAR Cup gyõzelmei :

1955. március 26. - elsõ gyõzelem (Fonty Flock, Columbia Speedway),
1955-58. - 51 gyõzelem a Bel Air/Biscayne márkákkal,
1959. - elsõ Impala gyõzelem, méghozzá a márka bemutatkozó versenyén (Bob Welborn, 1959. február 20., Daytona),
1959. - 16 gyõzelem (3 Bel Air és 13 Impala),
1960-64. - 47 gyõzelem (mind Impalával),
1965. - nem volt Chevrolet gyõzelem,
1966-68. - 7 gyõzelem (mind Chevelle és mind Bobby Allison),
1969-70. - nincs Chevy elsõség,
1971. május - a Monte Carlo elsõ versenye a World 600-on (mai Lowe's Motor Speedway),
1971. július 11. - elsõ Monte Carlo gyõzelem (Charlie Glotzbach, Bristol Motor Speedway),
1971. - három gyõzelem (2 Camaro, 1 Monte Carlo),
1972-1989. - 218 Chevy gyõzelem (mind Monte Carloval),

1989. április 23. - utolsó gyõzelme a harmadik generációs Monte Carlonak (Darrell Waltrip, Martinsville),
1989. május 7. - a Lumina elsõ versenye (Talladega),
1989-1994. - 61 gyõzelem (mind Luminával),
1989. május 28. - elsõ Lumina gyõzelem (D.Waltrip, mai Lowe's Motor Speedway),
1994. október 30. - utolsó Lumina elsõ helyezés (T.Labonte, Phoenix),
1995-2006. - 193. gyõzelem (mind Monte Carloval),
1995. február 19. - elsõ gyõzelme a visszatért Monte Carlonak (Sterling Marlin, Daytona 500),
2007. - 4 Chevy gyõzelem eddig (3 Monte Carlo, 1 Impala).

Gyõzelmek száma :

Monte Carlo - 415
Lumina - 61
Impala - 61
Bel Air/Biscayne - 54
Chevelle - 7
Camaro - 2

összesen: 600

A nascar.com-on meg lehet nézni az ismétlést,látszik hogy Jeff nagyon tapadt Kyle-ra aki meg blokkolni akarta,Burton is majdnem elkapta,ha Gordon a rajtnál nem akar annyira és nagyobb távolságot tart megelozhette volna,Burton-nak pont annyi távolság hiányzott amit Gordon megelozésével elvesztett.

Nekem is tetszett a verseny foleg az hogy nem volt sok baleset mert hiába a látvány az se jó ha sok autó kiesik....én kellemesen csalódtam a COT-ba 😊

gordon 24
Ez hihetõúbb mint hogy túl sok gázt adott.

Downhill!!

Gordon és Burton friss gumikon voltak míg Kyle nem ezért o blokkolta Jeff-et aki belulre akart férkozni mindjárt a rajt után,a kanyarban viszont elobb fékeztek és ezt használta ki Burton a kulso iven és Jeff mellett tudott fordulni.

gordon 24
Lehet. Csak azért nem értek egyet ezzel mert Kyle is Lassu volt. Mind 2-en nem adhattak túl sok gázt. Azért enyire nem bénák. Szóval mind1 végülis nem akarok vitázni..

Downhill!!

gordon 24
Igen ez más az uj és a régi CTS-eken. Egyébként szépnek a CTS gépek nagyon szépek!!! Ugyhogy a CTS a szépségért és a jó versenyekért a Cupot a jó versenyekért kell nézni!!!
Egyébként ezt a defekt dolgot a FOxos közvetítök is kiemelték tegnap. Majd kiderül..

Downhill!!

Meg gondolom, nem akarták lemásolni teljesen a truckokat. A következõ offszezonban, az esetleges 2008-as teljes bevezetés elõtt talán még finomíthatnak rajta a nézõi reakciók és egyéb dolgok függvényében.

A COT elõtt ilyen teljes dizájn váltás utoljára 1981-ben volt, amikor a nagy kasztnikat közepesekre változtatták.

Darrell Waltrip a közvetítés alatt "old school"-nak nevezte a COT-t.

A versenyzõk, akik a NASCAR aranykorában domináltak hiányolják az elõzéseket, amelyek csökkenését szerintük az áramvonalasabb alak generálta. A Car of Tomorrow-ban a '70-es és '80-as évek gépeit vélik ismét felfedezni és azonnali megoldást várnak tõle a rettegett aero push-ra (amikor hátsó autó negatív hatással van az elsõre anélkül, hogy hozzá érne).

Továbbá azt is remélik, hogy a kiscsapat nagyobb esélye lesz a gyõzelemre, pl. a Petty Enterprises-nek.

robotnyk
nem igazán van ezen mit egyet érteni, Burton belsõ kamerájából tisztán látszott, hogy restartnál sok volt Gordontól a gáz, és megindult a hátulja.
gordon 24
Aha.. Hát majd kiderül. Mindenesetre megszokhatóak lesznek ezek. De nekem a jelenlegi gépek szebbek. Viszont az igaz hogy ezek jobban hasonlitanak egy utcai autóra mint elõdjeik. Majd ugyis fejlesztenek és javítanak rajtuk. Mindenestre ha olyan versenyek lesznek mint tegnap Bristolban senki sem fog panaszkodni. De azért én maradi vagyok kicsit. Jobban tetszik a régi.

Downhill!!

Itt jól látható hogy nincs merevíto és a lenyuló keret is,az alsónál piros a másiknál fekete

Pedig az szárny akar lenni csakúgy mint a V8-nál a leszorítóero miatt,eddig tulajdonképpen az eleje meg motorházteto szolgált erre ezért is csináltak olyan beállítást hogy minél lejjebb az elejét a hátulját meg fel mint dragsternél.Most hogy az elje magasabb és szogletesebb lett hasonlóan mint a képen látható truck-nak ezért kellet valami plussz a leszorítás miatt,a CTS-nek eddig is volt alul az a "lemez" és volt defekt is tehát nemhiszem hogy ez gondot okoz.
Viszont idén a trucknál is változott mert nekik is ez a COT-nál is használt anyag van amihez merevítto is kell mert valószinuleg puhább mint a régi volt,a másik változás meg az hogy ott is ilyen kés formában végzodik míg eddig a szélén volt kb 5cm-re lenyúló keret ami megakadályozta hogy egy huppanó estén a levego alámenjen és ezáltal veszítt a tapadásból

Ez igaz,a truck-nál sokkal esztétikusabb de hát nem mi vagyunka mérnokok 😊

gordon 24
Ez elképzelhetõ! Mert tényleg nem törtek a spoilerek. Viszont a defektnél eléggé nem jó az elsõ szárny, mert leér. Ez tulajdonképpen mi célt szolgálhat? Mivel leszorítási szerepe nem igen lehet. Mert nem olyan formáju és nem engedi át a levgõt. De ha ilyesmi célra van és sérül akkor egy defekt komoly próblémát okozhat Nagy sebeségû ovál pályákon. Mivel cserélni nem tudják ez látszik, de ha fontos szerepet tölt be akkor sérülés után nem látja ezt el emiatt egy ilyen szituáci teljes eredménytelenséget vezethet. Persz Nagy sebeségû pályákról beszélek mert itt BRistolban semmilyen hátrány nem érte õket. Szerintetek? Ja és ugyan ez vonatkozik a hátsó sárnyakra is. Sérülés esetén mivel potolható? Milyen megoldás van erre?

Downhill!!

TheDreamingTree
Ezt értem, és igazad is van, csak attól még próbálhatták volna picit formásabbra csinálni 😊

Belenéztem vasárnap de hát ez azért csak road,hiába mennek szorosan azért van vonatozás rendesen,nekem Bathurst a legérdekesebb meg a városi pályák,(a jo versenyhez fal kell 😄)a pick up szerintem itt is látványosabb habár idén még nem láttam,azt se tudom hogy azt adják-e.

Mert más a szerkezetileg is,ez egy nagyon jó megoldás,én is pont azon filóztam hogy vajon a szárny hogy bírja az utkozést,DJ eseténél jól látszott hogy a csomagtérteto felfogatása engedett inkább és így a szárny se sérult,ezt valószinu azért csinálták mert szárny nélkul nem lehett visszamenni és a javítás után amikor ha kell az egész botíttást a hátuljáról eltávolítják "csak" visszeteszik a tetovel eggyut a szárnyat és mehet.

gordon 24
Viszont az feltünõ a cotban. Hogy a Motorháztetõ és a hátsó "csomagtér" tetõ az utkõzéseknél lesik. És nincs rögzítve mint a régi autóknál. Ez miért ilyen? A Régi gépeknél rendesen ugy müködött mint az utcai autóknál.

Downhill!!

gordon 24
Ez a második sport a Stock Carban amit a legjobban imádok!!! Ez nagyon vad és kemény sport! Csak kár hogy austrál. Az életben nem fogok ilyet élõbe látni, pedig tv-be nagyon durva.. Mondtad hogy van Motors TV-d szoktad nézni? Én majdnem mindig (most hétvégén pont kimaradt..)

Downhill!!

gordon 24
Ezzel nem értek igazán egyet.

Kyle attól parázott hogy Gordon betámadja ezért lehúzódott, de a sebeségük nem volt igazán nagy. Ezért tudott az amúgy sokkal jobban rajtoló Burton meléjük menni. Ezt egy kicsit mind 2-en elrontották, Ez a nevetõ 3-dik szindroma volt. Annyira figyletek egymásra, hogy majdnem Burton nyert.

Downhill!!

Itt is a szerves része,azoka "rudacskák" merevítok amit eddig a hátsó spoiler-nél használtak,tulajdonképpen a hátsó spoiler most elorekerult és hátul meg lett egy szárny 😊

Szerintem az USA stock car sose a szépségrol szólt és nekem ez is tetszik benne hogy nem ilyen hagyományos túrakocsi nyitható ajtóval stb....nem is lehetne olyan hiszen azok a autók már akkor "szétesnek" ha kicsúsznak a kavicságyra,Reutimann már nemhiszem hogy élne ha egy ilyen autóba ult volna,egy Big One-ról nem is beszélve.

TheDreamingTree
Hú, ez is vadul néz ki!
De ezen a Fordon legalább az elsõ kötény "szerves" része, és szépen le is van festve. Itt meg csak úgy oda van aggatva...
Szóval nem túl szép... mondjuk nem is az a fontos 😊

Így a pályán festéssel valóban jobban festenek,már a végefelé fel se tunt hogy nem a régi autók vannak,a hátsó kamerából az elje meg olyan brutálisnak tunik 😊

TheDreamingTree
Hello!
Sajnos nem láttam az egészet egyéb elfoglaltság miatt, de amit láttam, tetszett 😊
Teljesen igazuk volt azoknak, akik szerint semmivel sem lesz rosszabb ez így... A külsõhöz meg majdcsak hozzászokunk. Nekem egyedül az autók elején lévõ fûnyíró-lapát fura 😊

Kyle Busch meg szépen beírta magát a NASCAR történelemkönyvébe. Gratula neki!

Mivel Kyle-nak használtabb gumija volt gondolom ezért akart már a restartnál mellémenni,a kanyarba egymás mellett mentek be Burton-al és Bristol-ba aki belul van annak nagy az elonye,Burton még majden Kyle mellé is befért kivulrol,persze lehet hogy ezt a régi autóval is megcsinálta volna.

A lényeg hogy a COT fejlesztésénél a truck-ból indultak ki vagyis vettek átt sok dolgot ugyanis a verzenyzok akik indulnak a CTS-ben mind azt nyilatkozta hogy azokkal jobban lehet versenyezni foleg egymás mellett,de az hogy ez mennyire látszik a pályán fugg a korulményektol is ezért nem lehet erre úgy nézni hogy ez semmivel se volt jobb verseny mint a másik,nem csak az autótól fugg hogy mennyire látványos az csak egy feltételt ad,van amikor a CTS is langyosabb,az is tény hogy a COT-al kevesebb baleset volt de ez is korai megállapítás,lehet hogy csak valóban óvatosabban mentek,sok ido kell amíg meg lehet ítélni hogy jó-e lett és valószinu hogy még változtatni is fognak rajta a tapasztalatok alapján

robotnyk
a splitterrel lesznek gondok, defekt ügyben, amúgy nincs vele gond, versenyen meg szerintem tök jól néztek ki.
Jó verseny volt, kétségtelen, max. az a zavaró ezekben az autókban, hogy olyan nyomoronc kinézetük van a korábbi autókhoz képest! <#vigyor3>
(Ilyet lehet én is össze tudnék kalapálni )

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

ja, az itteni heti tippelést már most leadhatnám olyan egyértelmû, hogy kiket fog majdnem mindenki tippelni (és pontrekord gyanús hét is lesz a mostani, dehát most már ideje áttérni a 2007-esre)

hol van az még...

amúgy jó volt ez a COT, szerintem simán bevált

Jeff Gordon
szerintem inkább már óvatosabb volt,okulva a tavalyi pechen,amikor a utolsó körökben rakták ki😊
de jó ez a harmadik is,igy jelenleg Jeff Gordon a point leader,igaz nemsok az elöny,mert a másik Jeff is elég jól megy.remélem Homstead után is ez lesz a sorrend,és sztem akkor a fél fórum nagyon fog örülni😊

The only speedometer is in your head.

robotnyk
kívülrõl elõzte meg G-W-Cnél, azért tudta egyébként körbeautózni, mert a restartnál Gordon túl sok gázt adott, Burton kamerájából látni, és hallani is lehetett.
De a vége elõtt 2 körrel, mikor Burton 3. helyen állt, akko' már belül elõzte meg Gordont, vagy rosszul rémlik? Mer' ha jól emléxem, akko' agresszívebben is védhette volna a belsõ pozíciót. Bár nem vagyok telhetetlen, korrekt ez a 3. hely is.

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Dietrich
<#szomoru1>
nem figyeltem..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Pontosabban kezelhetobbek lesznek mint a truck,a mai versenyen ha jól emlékszem egy "onmegpordulés" se volt vagyis ha megcsúszik meg lehet fogni,ezért bátrabban lehet vele csatázni amikor egymás mellett vannak,eddig,inkább visszavettek vagy sokszor crash lett a vége,az hogy ezt mennyire használják ki természetesen a versenyzoktol és a korulményektol is fugg,az eljén pl. jó sokáig ment Kahne és Jeff egymás mellett,vagy ahogy Burton korbeautózta Jeff-et ami ezen a pályán eddig nemigen volt lehetséges egyforma erosségu autók esetén.

Hát igen,én se hánytam le a képernyot 😊)

Jeff Gordon
gyönyörü kép<#eljen><#worship>

The only speedometer is in your head.

Jeff Green 6. lett, egész versenyen alig láttam

gordon 24
Jaaaa! Akkor nem jól tudtam sry.. Én azt hittem hogy a beintés elötti kör a mérvadó.

Downhill!!

ChevyG
😄
A sorrendet a sárga beintésének pillanata határozza meg. Amikor kigyullad a sárga lámpa.

robotnyk
több ponton figyelik az állást a pályán, nem csak a rajt/célvonalnál
0,064 - sima gyõzelem...
jó verseny volt megint

gordon 24
Ez komoly befutó volt. Burton szépet rajtolt. D::

Egy dolog viszont van amit nem értek. Amikor Kicsi Busch megelõzte Hamlint akkor az elõtt mielött az uj kört megkezdték volna beintették a sárgát. K.Busch visszengedte Hamlint, viszont utánna visszament neki. Namost ebben azt nem értem, hogy a sárgánál a befejezett kör számit sorrendnek, és akkor HAmlin volt elõrébb. Ezér nem fogják K.Busch-t büntetni?

Downhill!!

Muszáj lesz Hendrickes autónak nyernie!

robotnyk
kb jól mondod.
nekem egyre jobban tetszenek az autók, így mozgásban.
gordon 24
A költségcsökkentést ugy kell érteni, hogy eddig 4 fajta karosszériát használtak. Ez azt jelenti hogy a SS-re Short track-re Roadra külön autók voltak. A COT-nak az a lényege hogy ezeket beállitással az adott pályára stilusra tudják állitani és nem kell 4 fajta kasztni. Ez elég sok pénzt takarít meg.
A másik amiért kitalálták ezt az az hogy állitólag ezkkel az autókkal küzdelmessebb versenyeket tudnak majd vívni több lesz az elõzés. Mert az autók formája ezt jobban lehetõvé teszi!

(Toya! Jól Tom? Javíts ha valamít nem jól irtam))

Downhill!!

Költségcsökkentés... minek? mennyit spórolnak ezek az autók? Kevesebbet fogyasztanak vagy mi? Minden fejlesztést ugyanúgy el kell végezni rajtuk, mint a régieknél...
A COT autókból nekem a legjobban a Toyota Camry jön be, az tetszik a többi pocsék!

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

gordon 24
Szerintem nem a 16-al van a baj! Hanem azzal az x-el amit 2008-tól x-ideig menni fognak. Borzalmasan csunyák ezek az autók. És ráadásul a verseny is pont olyan mint a másikkal (legalábbis itt Bristolban). Szóval ez nagyon nem az én világom. Maradnék a réginél!

Downhill!!