Autó 200.000 Ft alatt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
aki már 20 milliót költ autóra az se vesz használtat, nemhogy 50 millióért egy széthajtott sportkocsit... nevetséges
"Most tisztán csak a kanyarsebességrõl van szó ugye? Ha annyira vágod, akkor meg tudod mondani nekem hogy az ültetésen és a keményítésen kívül még mit csinálnak a Clio futómûvével amirõl én nem tudok, de ami miatt esélye sincs ellene a Golfnak?" akkor hirtelen nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek inkább 😛
Már eleve az a feltevés, hogy csak a keményítés és ültetés hozhat jó kanyarsebességet nevetséges. Ha a futómûben lévõ stabilizátorokat keményíted, azzal ugyanúgy kiküszöbölhetõ a kasztni dõlése, ezáltal a súlyponteltolódás is, mégsem rázza le a vesédet a futómû. Szvsz a szarrá ültetett és keményített Golf-ot simán lenyom kanyarban egy dinamikusan állítható keménységû stabilizátorral rendelkezõ BMW.
A Clio futómûvénél még elég sok mindent változtatnak az említetteken kívül (gátlók, rúgók, összetartás, nyomtáv, kerékdõlés, guminyomás stb.) PL. az említett stabilizátor rudakat is állíthatóvá teszik, a szilenteket kicserélik vagy keményebbre, vagy abszolút nem rugalmasra (fémre), az utánfutást módosítják, könnyebb anyagokat használnak (rúgózás opitimalizálása miatt) meg még vagy 1000 apró de lényeges dolgot. Ha szerinted az utcai tuningolt Golfoddal felveszed a versenyt egy versenyautóvá alakított autóval kanyarsebességben, akkor csak szánni tudlak a naivitásod miatt.
Ha pl. a versenyautó súlya 600 kg, és ehhez jön 600 kg súlynak megfelelõ leszorító erõ a szárnyakon (az egyszerûbb példa miatt), az k..ra nem ugyanazt jelenti, mint egy 1400 kg súlyú autó...
Tegyük fel, hogy ugyanolyan méretû kerekek vannak a 2 autón. Mivel a centripetális erõ az a tömeg szorozva a sebesség négyzetével és elosztva a fordulási sugárral, ezért a fele olyan súlyú F1 autóra fele akkora centripetális erõ hat (ami igyekszik letéríteni az ívrõl). Ami az úton tartja az autót, az a gumikon fellépõ súrlódási erõ, de az mindkét autónál ugyanakkora mert feltételeztük, hogy ugyanolyan kerekeken mennek.
Szóval minél kisebb a centripetális erõ (azaz a tömeg), annál nagyobb kanyarsebességet lehet elérni ugyanolyan tapadási viszonyok között. A tapadás viszont függ a leszorító erõtõl is, így meg kell találni az optimumot, vagy növelni a kerék méretet, ezáltal a tapadási felületet és a súrlódási erõt. Szal ha adott két autó autó, amin ugyanolyan méretû gumik vannak, tutira a kisebb súlyúval lehet gyorsabban kanyarodni...
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Most egy 2000-es vagy nagyobb motorú autót elég nehéz széthajtani ha direkt sportkocsinak tervezték.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair
Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair
Személygépjármû (eladó) LAMBORGINI Murciélago
Full-full extra, fõnixgelb-metál, 580LE, manuális váltó, karcmentes szalonállapot, új ár 62.108.000-
Ár: 51.000.000 Ft
Gyártási év: 2003
Futott km: 45000
Üzemanyag: benzin
Extrák:
akkor egy csomó cementeszsák.
-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A cementeszság meg nemtudom, belefér-e 😄
ha még témánál vagyunk és még mindig nem érted (Walaki) akkor tégy meg nekem egy szívességet. fog a kis smartot és nézz ki egy frankó kanyart gyakorolj sokat és nézd meg mennyivel lehet max szedni a kanyart hogy meg ne csússzon. azután fogd meg a haverjaidat és üljetek mele és fogj egy két cementes zsákot és tedd be a csumitartóba. és nézd meg hogy lényegesen nagyobb sebességnél fog csak MEGCSÚSZNI. nem csikorogni a kerekek hanem megcsúszni. ha kipróbáltad akkor pedig visszaülsz a net elé és mindenkitõl bocsánatot kérsz!
-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!
TÉnyleg témaba is vág, mert jóval 2 kiló alatt vannak.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.