Autó 200.000 Ft alatt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
Ja, ebbõl indultam ki én is

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Glpetyus

Hellhammer
Hát valóban kiesik, mert a centripetális erõ az (m*v^2)/r a súrlódási meg m*g*n (n a súrlódási együttható). Ha ez a kettõ egyenlõ, és átrendezed a dolgot sebességre, akkor valóban kiesik a tömeg és az jön ki, hogy v=sqr(g*n*r)

Hellhammer
Mondd már el légyszíves, hogy mitõl nem utcai? Komolyan érdekel.

fifi
az nem annyira utcai mint ahogy gondolod, már bocs...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

RelakS
Én is utánanéztem anno, és majdnem leestem a székrõl, mikor a tömeg egyszerûen kiesett az egyenletbõl... Akkor szerinted itt volt a hiba??

Hellhammer

Golf 1 valóban rulla, az 5 viszont már suxxx szvsz.

örüljön ha a feléért el tudja adni
aki már 20 milliót költ autóra az se vesz használtat, nemhogy 50 millióért egy széthajtott sportkocsit... nevetséges

Glpetyus
Hol volt szó verseny clio-ról?

De,fanatikus vok...1-es Golf rulla!!!..😊)

Hellhammer
Ebben semmi fika nem volt. Ha az neked fika, hogy kimondom, hogy egy utcai Golf nem veheti fel a versenyt egy verseny Clioval, akkor bocs, de azért nem kell ennyire fanatikusnak lenni 😊

Glpetyus
Golf-okat nem fikázunk!!

Glpetyus

Hellhammer
Látom Cvd a fõ észosztó és már-már meggyõzõ lenne, de amikor ezt olvastam:
"Most tisztán csak a kanyarsebességrõl van szó ugye? Ha annyira vágod, akkor meg tudod mondani nekem hogy az ültetésen és a keményítésen kívül még mit csinálnak a Clio futómûvével amirõl én nem tudok, de ami miatt esélye sincs ellene a Golfnak?" akkor hirtelen nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek inkább 😛
Már eleve az a feltevés, hogy csak a keményítés és ültetés hozhat jó kanyarsebességet nevetséges. Ha a futómûben lévõ stabilizátorokat keményíted, azzal ugyanúgy kiküszöbölhetõ a kasztni dõlése, ezáltal a súlyponteltolódás is, mégsem rázza le a vesédet a futómû. Szvsz a szarrá ültetett és keményített Golf-ot simán lenyom kanyarban egy dinamikusan állítható keménységû stabilizátorral rendelkezõ BMW.
A Clio futómûvénél még elég sok mindent változtatnak az említetteken kívül (gátlók, rúgók, összetartás, nyomtáv, kerékdõlés, guminyomás stb.) PL. az említett stabilizátor rudakat is állíthatóvá teszik, a szilenteket kicserélik vagy keményebbre, vagy abszolút nem rugalmasra (fémre), az utánfutást módosítják, könnyebb anyagokat használnak (rúgózás opitimalizálása miatt) meg még vagy 1000 apró de lényeges dolgot. Ha szerinted az utcai tuningolt Golfoddal felveszed a versenyt egy versenyautóvá alakított autóval kanyarsebességben, akkor csak szánni tudlak a naivitásod miatt.

Hellhammer
Nemtom véget ért-e már a kanyar vs. tömeg téma, de nagyon sok baromságot hordanak itt össze páran, nem tdudtam szó nélkül hagyni. A Forma1-es példa úgy szar ahogy van, mert az egy dolog, hogy ott vannak a szárnyak amik bazi nagy erõvel szorítják az útra az autót, de az autó súlya ettõl még 600 kg környékén van. Ha ismernétek a fizikát (és nem csak példálóznátok vele), akkor nem vonnátok az F1 példája és a nagy tömegû autó között. Ugyanis az F1 autó kis súlya miatt kicsi a centrifugális erõ ami letérítené a kanyarívrõl, ehhez jön hozzá a szárnyak által keltett leszorítóerõ.
Ha pl. a versenyautó súlya 600 kg, és ehhez jön 600 kg súlynak megfelelõ leszorító erõ a szárnyakon (az egyszerûbb példa miatt), az k..ra nem ugyanazt jelenti, mint egy 1400 kg súlyú autó...
Tegyük fel, hogy ugyanolyan méretû kerekek vannak a 2 autón. Mivel a centripetális erõ az a tömeg szorozva a sebesség négyzetével és elosztva a fordulási sugárral, ezért a fele olyan súlyú F1 autóra fele akkora centripetális erõ hat (ami igyekszik letéríteni az ívrõl). Ami az úton tartja az autót, az a gumikon fellépõ súrlódási erõ, de az mindkét autónál ugyanakkora mert feltételeztük, hogy ugyanolyan kerekeken mennek.
Szóval minél kisebb a centripetális erõ (azaz a tömeg), annál nagyobb kanyarsebességet lehet elérni ugyanolyan tapadási viszonyok között. A tapadás viszont függ a leszorító erõtõl is, így meg kell találni az optimumot, vagy növelni a kerék méretet, ezáltal a tapadási felületet és a súrlódási erõt. Szal ha adott két autó autó, amin ugyanolyan méretû gumik vannak, tutira a kisebb súlyúval lehet gyorsabban kanyarodni...

RolSpeed
meglesz

traXion
köszi, neked is!

RolSpeed
Jó vakációt mindenkinek!!!!

RolSpeed
Végre...

RolSpeed
Vége a sulinak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RolSpeed
Autó 200.000 Ft alatt

RelakSfromhome
Megfoltoztam a radiátor és a motor közötti csövet, de majd ki lesz cseréltetce, uhhogy marad 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

fifi
Jó az! Duplakarbit bele!

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

RelakSfromhome
Most rohadt le a trabink. Nem kell valakinek 2 forintért?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RolSpeed

fifi
UP!

BaLeeX
Az ilyen autókat azért tervezik, hogy nyomják nekik!
Most egy 2000-es vagy nagyobb motorú autót elég nehéz széthajtani ha direkt sportkocsinak tervezték.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BránerMaister
Kinek van erre pénze!

Utálok mindenkit!

CoolStuff
És biztos nyomták neki, mint állat...

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

menta
45000km az munka, fõleg magyar utakon.

menta minta manta

CoolStuff
Persze!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

CoolStuff

RolSpeed
Mo.-on?

CoolStuff
Autó 200.000 Euro alatt
Személygépjármû (eladó) LAMBORGINI Murciélago

Full-full extra, fõnixgelb-metál, 580LE, manuális váltó, karcmentes szalonállapot, új ár 62.108.000-

Ár: 51.000.000 Ft
Gyártási év: 2003
Futott km: 45000
Üzemanyag: benzin
Extrák:

RolSpeed
Autó 200.000 Ft alatt

Dzsega
jah ténleg. jóvan na én nem vagyok smart rajongó kifejezetten rühellem. drága és szart sem ér!
akkor egy csomó cementeszsák.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Sir Quno Jedi
Ennyi pízér leginkább roncsot lehet kapni, de ki lehet azért fogni, pl. egy régi Mazda 626-ost !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

RelakSfromhome
barátAIval? 😄 A Smart 2 személyes 😄
A cementeszság meg nemtudom, belefér-e 😄

Dzsega
hali mindenkinek!
ha még témánál vagyunk és még mindig nem érted (Walaki) akkor tégy meg nekem egy szívességet. fog a kis smartot és nézz ki egy frankó kanyart gyakorolj sokat és nézd meg mennyivel lehet max szedni a kanyart hogy meg ne csússzon. azután fogd meg a haverjaidat és üljetek mele és fogj egy két cementes zsákot és tedd be a csumitartóba. és nézd meg hogy lényegesen nagyobb sebességnél fog csak MEGCSÚSZNI. nem csikorogni a kerekek hanem megcsúszni. ha kipróbáltad akkor pedig visszaülsz a net elé és mindenkitõl bocsánatot kérsz!

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

kiserik
Ezzel nem vagy egyedül

Glpetyus
Az én Golfom bármelyik csicska cliot lealázza

fifi
Nagy Polskim nekem is volt/a hõmérõ km.órás/. Jól ment/õserõ/ de télen viccen kívül bele kellett tenni egy zsák cementet hátulra, hogy ne írjon már alapjáraton a hátulja. Nagyon-nagyon jó kocsi volt. Máig álmom egy gyári állapotót bevásárolni a Cordoba mellé.
TÉnyleg témaba is vág, mert jóval 2 kiló alatt vannak.

Enyémre igen, fõleg az indulásnál kuplungcsúsztatás+padlógáz. Faterom anno '84 körül megpróbálta kigyógyítani belõle, kivitte nagypolszkival az akkori téli kurva nagy hóba meg jégbe elindulást gyakorolni, ott elég hamar belejött, de úgy 2-3 évig tartott a dolog, aztán visszatért a sportos indulás. Habár fater úgy várta haza anyámat az elsõ forgalmi vizsgájáról is hogy az asztalon volt egy üveg bor, 2 pohár meg a pótvizsgadíj..😊))

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

RelakS
Az

Loál János
Hát, ha a gatyádat is rá akarod költeni (vagy szüleid gatyáját), akkor fõleg hidegen, melegen már nem annyira nagy baj.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

RelakS
És? 😛 Bántsam melegen? 😄

Loál János
Bántod hidegen azt a szerencsétlent? #ejnye

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

RelakS
Mármint rám? Satufék (anyai rikácsolással, hogyaszongya " hogy vezecc mán? Nem fogod megkapni a kocsit!!!"), padlógáz (már amennyire egy négyütemû trabantban van padlógáz), meg az olyan kanyar, hogy sírnak a gumik 😄

DJ Skyline
de a satu-fék meg a börnáut az már igen!

RelakS
Na ezek, meg amit fifi elõtt mondtatok, anyámra pont nem jellemzõek, inkább rám =] Mondjuk a kuplunggyalu rám sem 😛

DJ Skyline
dettó...szvsz fekete lenne jó...