1550
Autó 200.000 Ft alatt
-
solkim001 #1550 Attól függ hogy van használva, milyen benzint kapott, mennyi olaj van a benzinben, "milyen nehéz a lábad", milyen állapotban van az autó, milyen évjárat..
Konkrétan: nekem egy '88 - as vegyesben 5,2 5,3 ból kijött.
Legkisebb rekord: 60-70 es tempóval országúton 4 liter
Legtöbb: télen, városban kb. 6,5 7 volt.
-
Rolesz #1549 Hát az erősen gyári adat1,4td 12 alatt 100-on?SZVSZ -
#1548 min 6-7 L
de az öregebbek akár 12-13at is! -
fbss #1547 meg tudnátok mondani mennyit fogyaszt egy trabi 601 100-on városban és országúton -
airsuni #1546 yaeh ez olyan szalacsis volt -
#1545 Sziasztok !
Én tavaj vettem 1 Fiat Uno 1.3d-t 90-ért . Motorja tökéletes ( nem rég ujíthatták fel ).Teljesen rendberaktam a kaszniát ( volt mit ! ) és így átíratással kb. 180-ba állt meg !
Kétszer már megjártam Németországot vele , 4 személyel teli utánfutóval 300Km-et és semmi gondom nincs vele !
Nem egy erőmű de mindenhova elvisz . Fogyasztása hosszútávon 4.5l , rövidtávon max 6 .A váltója rövid tehát utánfutóval is simán lehet ötbe közlekedni vele. Nemrég szereztem be a következő donort ami egy Uno 1.4Td 60-ért ami 12sec alatt van 100-on ( gyári adat ). -
#1544 8 szelepes? -
#1543 Azok a legjobbak :D -
#1542 Hú nekem minden autósujságban az 50 000 Ft-ig terjedő kocsikkat nézzem -
#1541 pudvacar.uw.hu -
[Walaki]D`Lair #1540 Hű ma láttam egy AE86-ot...azaz aszittem...de nem az volt, mert az eleje más, de hátulról ugyanaz...szal nemtom...:D -
#1539 most olyan 100nál járhatok papírmunkákkal együtt
általában ha valamit kellett rajta csinálni az szabolcsban lett megcsinálva. minden sokkal olcsóbb. -
#1538 mennyit költöttél rá? -
#1537 méltatlanul elsüllyedt topik :(
pár hónapja 100.000 Ft-ért sikerült hozzájutni egy Golf1-eshez.
Volt vele elég sok munka, de ma már nagyon karaj :P
meghát az az 1.8as GTi motor sok mindenért kárpótol :D -
#1536 persze hogy volt 1.8-as -
Vlala #1535 aham, és az 1.8-as motor (abban sem vagyok biztos, hogy volt Golf II 1.8-as...) le fogja enni róla a gatyát. -
chungey #1534 Hát vannak ilyen helyek, ahol lezsírozzák a vizsgabiztossal a dolgot. De ez nem menti meg haverodat a költségektől, hisz ezeket meg kell csinálni rajta, különben közuti ellenörzéskor jön a bünti meg jogsi elvétel stb... -
Vlala #1533 haverom múlt héten vett Golf 2-est picivel több, mint 200-ért, "hiányos állapotban, friss műszakival"
A hiányos állapot:
lyukas kipuff
fél belsőtér, hátsó ülés, kárpitok hiányoznak
lökhárítók
apróságok, pl. oldalindex-búra, sárpofozó gumi...
és erre megkapta a friss műzakit. Vizsgáztatóhely suxx. Az egész gépen látszik, hogy rallyztak vele. -
chungey #1532 Az előző tulajhoz nem mentünk vissza a világ végére lek**vaanyázni, így ez levélben történt meg. Persze utólag semmit sem tehetsz. Max megvered. De ha kifizeti az adót neked akkor is újra kell vizsgáztatni a kocsit. Legfeljebb ezért is megvered. Ha az segít:) -
#1531 hát...
én aggódom, hogy még jól le is húz a hivatal, mert ugye kell nekik a bevétel
ti nem tudtátok "visszaperelni" az elöző tulajra? -
chungey #1530 súlyadó a gépjárműhöz tartozik és a mindenkori üzembentartójához...
nem fizetsz be 1et=kivonják. Kivont kocsira meg nincs adó. Ennyi. Szerintem! -
#1529 utána milett? -
chungey #1528 neki=neked -
#1527 nem, arra gondoltam, hogy 20 év múlva küldenek egy levelet, hogy nem fizettem súlyadót, fizessem be most, kamatokkal együtt az 1 trilliárd trilforintot... -
chungey #1526 sújadó=súlyadó -
chungey #1525 megviccelés=kivonják a kocsidat a forgalomból
hidd el ez nagy hátrány, akkor, ha használni is akarod a kocsit:)
ezen esetben csak megspórolnak neki 1 utat a hivatalba...
Ez kellemetlen is lehet, vettünk egy kocsit az ország másik végében, használtuk kb 3 hónapot, mikor a biztos úr igazoltatás közben annyit mondott: "erre az autóra az előző tulaj nem fizette be a sújadót, így most magamnál kell tartanom a forgalmit" Ezt a rendszám alapján szedte ki a számítógépéből, és elég "megviccelősnek" tűnt... Főleg hogy volt bőven rajta műszaki, és mehetett ujra vizsgázni + elmaradt adó stb.
-
#1524 biztos ez?
nem tudnak valahogy "megviccelni", ha nem fizetem be a súlyadót, vagy csak fél évit fizetek be? -
chungey #1523 Kivonás úgy megy hogy a forgalmidat elviszed a helyi (vagy ahova kell) okmányirodába, és kilyukasztatod. Lehet kérik a rendszámot is, sőt valószínű. De ha fogod magad, és nem fizeted be a súlyadót kivonják ők maguktól is, nem is kell vele vesződni, és a rendszám is megmarad:). Ez akkor gáz ha újra forgalomba akarnád helyezni, mert akkor visszamenőleg ki kellene fizetni a súlyadót. De mivel a roncstelepen végzi tökmindegy.
Ja és ne add oda fillérekért, ők kb egy százast kiárulnak belőle...
A biztosítást nem tudom, fel kell hívni őket. -
Borg #1522 A súlyadót egész évre kell fizetned. Akinek a tulajdonában jan1-én van a kocsi, az fizet egész évre.
A roncstelepesdit meg a kivonást nemtom hogy van, de nézz utána, nehogy A0-ról induljon ujra a biztositásod az uj kocsinál. -
#1521 hi up!
furmányos kérdésem lenne:
szal van a régi roncsom a daihatsu, ami most végleg beszart (esetleg aki tud ócson önindítót hozzá az privizzen)
szeretném elvinni valami roncstemetőbe, kivonatni a forgalomról, lemondatni róla a kötelező biztosítást, aztán a súlyadót is csak fél (vagy inkább negyed) évre befizetni
hogyan kell ezt pontosan megtenni?
aztán majd (ha lesz rá lóvém) venni egy "újat" (300 alatt) és ott folytatni a kötelezőt, ugyanúgy az argosznál, ahogy eddig
ez (és az autó vásárlás) pontosan hogyan működik?
ezekhez kellene egy gyik (a lemondáshoz és a vevéshez)
-
Vlala #1520 a nagyobb fele. Fogták a Favoritot, csináltak egy hasonlót, ahogy ők szokták, és kész az új autó... azzal is reklámozták, hogy valami 90.000 változtatást végeztek rajta. -
#1519 bár ez is félig német már...
(igazából a lada és a peugeot érdekel, de utóbbiból kisebb a választék) -
Vlala #1518 91-ben. Könnyű megismerni az új Favoritot, más a hűtőrácsa, a benzinsapka mellett "CSak ólommentes" felirat, teljesen más utastér stb. -
#1517 német kocsit nem, kösz -
#1516 azt nem tudja valaki, hogy a németek mikor vették át a skodát?
volt az a reklámjuk, hogy ennyit meg ennyit javítottunk a favoriton, az melyik évben volt? -
Vlala #1515 Hétvégén Ladáztam... kegyetlen vele csapatni a hóban. Gázzal lehet kormányozni, teljesen kiszámíthatóan csúszik.
Egyébként a témához:
Ha 200ezer szép magyar forintja van az embernek, javaslom, szerezzen be magának egy nem rohadó régebbi autót 100ezerért, a maradékból nagyon szépre fel lehet újítani. A rohadást már nehéz, a kasznizás és festés 150-200ezerbe is belekerülhet...
A keleti blokk autóihoz még mindig filléres az alkatrész a piacon, és tuti, hogy találsz hozzá.
Mikike:
Favoritot és Unot már vezettem, Samarában volt szerencsém ülni, a Peugeotról pedig nagyon jókat hallottam. Szerintem állapottól függ, és attól, mit szeretnél vele kezdeni. Ha hosszú távra gondolkodsz, mindenképp nyugati, de ha szeretsz bütykölni (a Skodától egy nyugodt hetem nem volt), esetleg tuningolgatni, akkor a keletiek is jó választás lehetnek (képzavar rulez), kis gondoskodó odafigyelést nagyon meg tudnak hálálni.
Golf 1 esetleg? -
#1514 szvsz ezesetben az ésszerűbb megoldás a Peugeot. Nekem Lada csak poénautónak-második autónak kéne... -
#1513 ennyiért kb. 84-est kapni, de ladából már 90-est is lehet
nem jobba a fiatalabb? -
#1512 1.1 abból az alap? -
#1511 205 Peugeot, bármelyik benzinest ajánlom.