55
Maya vs 3ds MAX
  • eddie2
    csá Dávid jó a logóm Ottto küldte amúgy én 3ds max 6 párti vagyok
  • Sound
    megint egy skilles ember, idióta topicja... szvsz zárható.
  • FREAK
    max

de van, akinek a maya :D
  • Mayer
    Na akkor én is beleszólok :). Szerintem nem mindegy a program. De nem az eredményesség szempontjából. Csakis a modellezési sebesség ami igazán külömbözik (+ extra dolgok, mind mayában, mind maxben). Én régen maxeztem és imádtam. Most is imádom mert megtanulni könnyebb volt és annyira barátságos a program kezelőfelülete is, hogy nem bírtam elszakadni mellőle. Maya szerintem bonyolultam első ránézésre, de ha vannak tutorjaid akkor 1 hét intenzív tutornézés vagy olvasás után úgy játszol malyd a klaviatúrán, akár egy zongorán. Van úgy hogy fél óráig nem is nyomsz virtuális gombot :).(ez felettébb meggyorsítja a modellezést). Hogy mit választasz az természetesen a te döntésed. Nem könnyű döntés az biztos. Az én maxem még mindíg fennt van a gépen :).
  • Boba
    Pár tool hiányzik a completed ben (nurbs, subd modeling megkötések vannak benne), nincs cloth, fluid, fur meg még egykét dolog, pontosan nemtudom...
  • KOXX
    Miben külömbözik amúgy a Maya Complette meg az Unlimited?
  • Boba
    Én 2 hét után számtam magam rá arra, hogy Max uninstall... 1 nap alatt semmiképp ne dönts.
  • KOXX
    a MAX-ot azt már valamenyire ismerem meg még az 5-öst is használtam régebben, most a 6-os van. holnap akkor Maya teszt és meglátom melyik. lehet marad a MAX mert azt már eléggé megszoktam, de ha jobban megy a Maya akko az. kiváncsi vagyok arra mert még nem láttam
  • youth #7
    Ha munkára használod akkor meg kell venned a progit, amíg hobbi szinten addig mindegy melyiket választod, vagyis erre visszatérek, szal ha úgy döntessz hogy munkára kell akkor MAX olcsóbb, vagy pedig sima Maya-t... nem az Unlimitedet.
    Ha modellezni akarsz csak arra vannak ingyenes progik, ha textúrázni arra ott a Gimp ingyér Linuxhoz... szal ki lehet hozn iolcsón is. Persze ha a cég állja :)

Ha meg hobbira akkor meg töltsd le Maya-ból a PLE-t MAX-bó la 30 napos próbaverziót és nézd meg melyik jön be, szánj rá időt használd ki azt a 30 napot!!! Tölts le hozzá könyvet, tutort...

Aztán ha megtetszett valamelyik, szerezd meg a teljes, komplett profit. Én ezt tudom ajánlani. Nem fogok most érveket felhozni egyik mellett sem. Valkinek ez valakinek az jön be...
  • Boba
    Mayára talán azt mondják, bonyolultabb. Lehet benne valami, emellett én úgy érzem, gyorsabban tudom használni. De ez nagyon kezelőfüggő. Van aki Lw-vel alkot marha gyorsan, nagyon jó minőségben. A Star Trek animok készülnek Lw-vel, elég szépek...
  • KOXX
    bár nem ez fogja meghatározni hogy melyiket használjam
  • KOXX
    melyiket könnyebb +tanulni használni?
  • Boba
    Én Truespace-val kezdtem, majd Max, és most Mayázom. Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie, én egyértelműen az UI miatt döntöttem Maya mellett, nekem az a legfontosabb. Én nemhinném, hogy sok olyan ember van, akit a program fogna vissza. Max-al, Mayával, Lw-vel, még Blenderrel is lehet nagyon szép képeket csinálni.

Szóval szerintem próbáld ki mind a kettőt, és használd azt ami jobban kézreáll. Nemlesz szerintem egyikből sem túlsok előnyöd, hátrányod. Mindkettővel így-vagy-úgy meglehet oldani azt, amit szeretnél. Én úgy vettem észre, mindkét progival készülnek kész képek.
  • KOXX
    jelenleg mondjuk a MAX-ot használom de lehet hogy áttérek a maya-ra ha megteccik
  • KOXX
    na, ha elkezdek 3d szerkeszteni melyiket érdemesebb használni? melyik progi miben jobb? stb...