13886
  • ROMOTO
    Meg asszem nem is lesz
  • wedge31
    Nincs még demo.
  • GrG
    kellene nekem 1 link , vagy 1 honlap ahonnan letudnám ennek a játéknak a demóját ingyen tölteni , mert már nagyon kiváncsi vagyok rá
  • Bucser
    Ha valaki nem tud gépet építeni azért nem a játék a hibás.

Láttam olyat, hogy gyerek bevásárolt a legújabb Nvidia GF8800-asból és egy ősrégi intel proci volt mellette meg 512 ram... Úgy nemcsoda, hogy szarul futott a Stalker.

De ez valóban offtopic.

lényeg a lényeg nem a videókárt6yára írják a jtékot hanem RENDSZERRE. és a Rendszer annyira lassú amennyire a leglassabb darabja. Ezért kell egyensúlyban tartani. Én hiába veszek a GF6600Gt-m mellé gyorsabb procit, grafikai teljesítményt igénylő játékokban nem lesz gyorsabb a gépem amíg új grafikus kártyát nem veszek.

Ugyanígy egy 3200-as egymagos AMD mellé hába veszel 8800-as GPU-t attól még szarul fog menni.
  • Gideon Wieth
    de nem érted mit mondok... lehet hiperszuper kártyám de magában az semmire nem elég... kell hozzá minimum 1,5-2 giga ram és egy jó erős proceszor
  • Atkamon
    Nem lehetne Stalker-ról a topikjában beszélgetni?:/
  • gyuri12
    a föld alatti csatározásokban bezony jól nézett ki az árnyék...
    megha már van egy csúcskarid,akkor tuddjál már vele játszani maxon,nem?
  • ROMOTO
    Na ja, de ha belegondolsz, hogy 2003 ban milyen karik voltak, és már akkor is voltak screenshotok a játékból...
  • Gideon Wieth
    igen ... de én ellentétben nem toltam fel mindent maxra... az effektek meg ilyenek voltak fennt... árnyékot ki is kapcsoltam ugyse azt fogom figyelni... és kész ennyivel már tűrhetően ment...aztán valszeg gyereknek a hiperszuper kártyája mellett lehet nem volt semmi, ram meg proci...
  • Prince23
    Áhh kizárt dolog... mennyi megás is a az a vga? 64? Az sztem hülyeség. Ide legalább SM 2.0-ás kari kell, csak így ránézésre.
    Bár dx 8-ba kitudja XDXDXD
  • ROMOTO
    Kwish, te nem tudsz valami közelebbit a gépigényről? Valahol tök régen olvastam arról, hogy elfut geeforce 4 en is, bár könnyen lehet, hogy felspirázták azóta...
  • csgj
    Hát igen, a S.T.A.L.K.E.R.-t túl sokáig fejlesztgették... és ezért a dx7-es (vagy 8-as), ős régi grafmotor elavult, az új elemeket pedig nyílván csak így bírta... hogy akadjon, mint a sz*r.... Nekem mellesleg nem is engedte a játék, hogy dx9-be tegyem (úgy viszont rohadt gyors volt, csak bűn ronda)
  • Zóanagyvarázsló
    Nem tudom, hogyan és miért jön ide a DNF, részemről már kissé unom, hogy minden fórumon, minden topikban felhozza valaki, ha a fejlesztési idő szóba kerül. Mindegy, nyílván poén akart lenni, a hasonlítás viszont nem állja meg a helyét.

Teljesen természetes, hogy egy hosszú évek alatt, kellő igénnyel elkészített játék esetében nagyobb az esély a korrekt optimalizációra (lásd Blizzard), mint az 1-2 év alatt összedobott társaik esetében. Persze biztosat önmagában a fejlesztés ideje nem jelent. A S.T.A.L.K.E.R. is más eset, lévén ott az újabb vizuális effekteket eleve utólag építették be, az AI is sok erőforrást elvesz (főleg a CPU-tól), arról nem is beszélve, hogy állítólag van hozzá a performance-t és a látványt nagy mértékben javító mod - "remek" programozóik lehetnek..
  • Randal
    A Duke Nukem Forevert meg mióta heggesztik. Aztán When It's Done! az optimalizálása.
  • Prince23
    A G3-tól jobban úgy sem fog szaggatni.
  • gyuri12
    én az egyik gyerektől hallottam olyat,hogy beszaggatott egy 8800GTX-el... asszondta,hogy nem kicsit,nagyon
  • Gideon Wieth
    hát ,nekem tűrhetően ment...
  • Cat 02 #346
    dísz =)
  • gyuri12
    a játék jó volt, de optimizálatlan bughalmaz volt:)
  • KH
    talán reménykedhetünk magyar megjelenésben is... nagyon talán
    nekem is tetszett a könyv, bár kicsit meglepődtem a mese utalásokon
  • ROMOTO
    Az sem egy low budget kategória, valami 3500 körül van az ára és kb 280 oldal, ha minden igaz.... mondjuk én gaméban jól elvagyok a fantasy műfajjal, de könyvben már egy jó ideje kerülöm a témát, akkor már sokkal inkább Philip K. Dick...
  • ROMOTO
    Gondolom a gépigény szempontjából értette azt a "szar"-t
  • Lilithn
    Nagyon szomorú vagyok, hogy nem lesz mégse angol kiadás itthon. (Mondjuk csodálkoztam is volna) Megint +3-4000 Ft extra költség.
    A Last Wish viszont istenkirály :D
  • rotator
    Ízlések és pofonok, nekem bejött.
  • ROMOTO
    Csak egy közhelyes közmondás jut az eszembe hirtelen: a kivétel erősíti a szabályt...vagy egy másik: több nap mint kolbász...de az utóbbinak semmi köze a témához...csak mert kérdezted
  • gyuri12
    a stalkert még régebb óta fejlesztették,mégis egy szar volt, erre mit mondassz?:)
  • ROMOTO
    2003 óta hegesztik a gámát, ebből kifolyólag szerintem az optimize rendben lessz, ha nem is full beállításokkal, de el fog futni egy mezei konfigon.

" A Lengyel központú CD Projekt Red Studio ejtett el némi morzsát, készülő RPG játékukból. The Witcher néven készülő alkotás lesz az első projektje a csapatnak. Ehhez képest a screenshotok igen szép grafikáról árulkodnak....blablabla"
    HC.Gamer 2003/06/03
  • Gideon Wieth
    azt akarod hozzánk vágni vagy minek az neked ? :P
  • Cat 02 #335
    egy porcelán váza mennyi ? xP
  • Atkamon
    Az már a te problémád ha nem mey el a gépeden:) *gonosz*
  • gyuri12
    annak is,akinek nem megy el a gépén?*ravasz*
  • Gideon Wieth
    csak 8000 ? a hülyének is megéri eredetiben
  • rotator
    Igen.
  • Gideon Wieth
    lehet tudni valamit az árról ?:)
  • Zóanagyvarázsló
    Én más típus vagyok, nem szeretem a gagyi DVD-tokos kiszerelést (bár az említett G3 abban van meg), ez a CE viszont határozottan kellemesen fest.
  • rotator
    Oké, így már világos, köszi az infót! A Gothic 3 CE birtokában annyira nem vágyom a CE-re, mert ennek a bónuszait sem "használtam ki", a térkép és a nyaklánc még ki sincs csomagolva, csak a CD-t rippeltem le és az artbookot forgattam haszonnal. :) Csík Csaba Krisztián hangja annyira jól passzol a karakterhez (az angol ismeretében, ugye lengyel/egyéb szóba sem jöhet), hogy ebből mindenképpen magyar nyelvű kell!!!
  • Zóanagyvarázsló
    Lejjebb linkeltem is külföldi előrendelési lehetőséget, a polémia a hazai angol verzióról elterjedt pletykán ment.
  • Atkamon
    Nem kell hogy mindenképpen behozzák. Meg lehet rendelni külföldről is. Szerintem az is jó.
  • csgj
    ezt azért kétlem... :P De jó lenne ha alacsony lenne a gépigénye...
  • Zóanagyvarázsló
    Nem, kategórikusan kijelentették, hogy nem lesz (legfeljebb CE), eddigi játékoknál (Codemasters termékei) is csak azért volt, mert nem lett volna kész a honosítás a premierre.

A CE lengyel, cseh és valószínűleg angol nyelven lesz, esetleg az utóbbiból hoznak be itthonra is, de ez még továbbra is bizonytalan.