13886
  • SaGa
    Én azért lettem kissé nyűgös, mert megcsináltam a rémsáskaszem főzetet, de az inventoryban ismeretlen főzetként jelentik meg és hiába iszom meg, nem történik semmi. Pedig jól jönne a rézgaras...
  • wesker24
    Hello én azt szeretném megkérdezni hogy hol lehet megnézni hogy eddig hány csajom van ?? Illetve azokat a kártyákat amiket akkor kapunk amikor megvolt már az etyepetye !!
  • SaGa
    Szarügy. Előbb tárgyalj a másik kettővel, majd ha azokkal jóba vagy, menj vissza hozzá megint, hátha lenyugodott már. Nem kell mindenkinek beszólni, mert később is lesznek ilyen gondok...
  • nowan
    Az alapanyagok benne vannak a növényekben, agyakban és egyebekben. Szinte mindegyik többen is jelen van. Szóval különböző növényekből is elkészítheted ugyanazt a főzetet. CSak kell hozzá valami erős alkoholos alaplé is.
    Egyébként kísérletezett már valaki új főzetek konyvasztásával? Én igen, de meginni nem merem őket... :)
  • SaGa
    Itt nem kell kivonni az anyagokat a növényekből. Az alkimista elmagyarázza a kocsmában, hogy ha nincs retortád, meg bepárló oszlopod (valamiért ez módosító oszlopnak fordították), mert "terepmunkán vagy", akkor megfelel az alkohol is, amit vehetsz a kocsmárosnál is...

Tehát a létyó gyártás menete:

- Megszerzed valahogyan a receptet. (veszel tekercset, könyvet, beszélgetsz a szembejövőkkel, stb...)
    - beszerzed a megfelelő összetevőket tartalmazó komponenseket (növények, állatok, szörnyek alkatrészei)
    - szerzel (veszel) alkoholt, lehetőleg erőset és sokat. Nem iszod meg.
    - meditáció közben kikevered a létyót a fentebb felsorolt alkotókból (egy kutyafog, egy virágszirom. némi kecskenyál, stb...). Némelyikhez kellenek az alkimista vagy a witcher alaplöttyök, amiket szintén a fentebbi alapelemekből kell összerakosgatni, így előbb azt kevered ki, majd egy újabb meditációnál ebből és a többi alkatelemből a készterméket.

A keverés egyszerű: amihez van alapanyagod, annak megjelenik a neve kiemelten az meditáció előtt az alkimista menüben, aminek nincs meg minden eleme, azé nem. Ha semmié nem jelenik meg, akkor valószínűleg nincs megfelelő alkoholod.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A bronzgarasért felvehető tulajdonságok közül mihamarabb tanuld meg az alkoholtűrést, mert igen sokszor kell piálni az előrehaladás érdekében és nagyon nehéz hótt mátósan harcolni. Nekem spontán lábonszúrta magát Geralt, a nagy hadonászás közben.
    Másik fontos alapképesség a herbalizmus. Anélkül nehéz a növények begyüjtése.
  • csgj
    Thx. Ja, és drukkoljatok, hogy ma megkapjam végre az új videókártyámat! :D Totál megzakkanok, már olyan régóta várom :P A Witcherhez is elkéne, mert csak a textúrák és a fények vannak highon, a többi loooow... :P
  • Gabosh
    + növényekböl hogycsináljak olyan anyagokat amikkel lehet italt csinálni? Sry a sok kérdésért. :)
  • Gabosh
    Thx, ezesetben akkor minden alakalommal amikor kiveszem az agyát nyuzom ? :)
  • macleody
    Vizima külvárosában az a maszkos csávó? Annak valami gyűrűt kell megmutatni azt hiszem. És akkor beszél veled. Próbáld meg később. Ha nincs ott akkor a házban lesz bent.
  • csgj
    Hopsz, van a mólónál az a fickó, akivel beszélnem kéne... de sikerült feldühítenem, és már nemtok vele dumálni... :/
  • macleody
    Egy kis bunyó
    Kár hogy azt a nagydarab szakállas csávót nem tudom kihívni.
  • SaGa
    A főzetekhez mindenképp kell valamilyen alkohol. Ha erős, akkor jobb lesz a főzet, ha közepes, akkor gyengébb, az instrukciók szerint. Én úgy látom, ha erős, akkor többet is készít egy menetben...

Ezen kívül a Swallow-hoz (fecske) kell egy adag Fehér Sirály főzet is, így először azt készíts.
  • warass
    thx!
  • nowan
    - Ha benne van az áldozat a bestiáriumodban, akkor automatikusan nyúzod, belezed őket hogy hozzájuss az értékes részeikhez.
    - A virágok mellett még sokminden más is felhasználható. Nézd meg, hogy milyen anyagok kellenek a főzetbe. (úgy emlékszem rebis és éter biztosan) és olyan virágokat és egyebeket keress, amiben ezek vannak.
  • mama2
    még két hét és egy nap.... és bejelentik a játék megjelenése csúzik 2008-ra
  • Nincs Név
    tudom, "Oroszoknak sokmindent köszönhetünk.
    Többek között Rage of Mages 2 része, Battle Mages, Evil Islands...
    Hogy csak a kedvenceimet említsem. :D" erre írtam. :)
  • Gabosh
    hi! 1-2 dolgot nemértek . pl: mikor felveszek vamit , akkor kiirja hogy nyuzható tárgyak, hogykell nyuzni ? :D meg minek nyuzzak?
    + fecske főzetet hogy készitsek (az a poti ami megnöveli a hp reget elég durván :D ) mert már csomo fajtát csináltam ,de azt sose engedi , pedig minenfajta növényt felveszek amit csak taálok.
  • Elendir
    Van egy fáklya a boszorkány házában egy ládában.
  • warass
    honnan vigyek megammal fáklyát v macskafőzetet a kriptába
  • SaGa
    Drizzt do Urden is volt már...
    Amúgy az a trilógia már nem tudom hányadik résznél tart, de biztos, hogy 10 fölött...
  • csgj
    Ez lengyel fejlesztésű játék :P
  • Nincs Név
    Orosz? Na oroszok csinálták a Stalker-t is nem? Erről a német fordításról meg, az van, hogy többen tudnak angolul mint németül ezért van a kevés fordítás. Spec. a BioShock németről van fordítva félig-meddig mert az angolt nem lehetett kiszedni normálisan
  • Esrohnoil
    Azt főleg. :)
    Egyébként nem volt az olyan rossz...
  • Prof William
    Meg a jópár évetizedes megszálást. :)
  • Tobias
    xp x64-en sikerült már vkinek elindítania?
    köszi előre is
  • Esrohnoil
    Oroszoknak sokmindent köszönhetünk.
    Többek között Rage of Mages 2 része, Battle Mages, Evil Islands...
    Hogy csak a kedvenceimet említsem. :D
  • Esrohnoil
    Ált. igen, de ennél a hivatalos oldal, ahol van némi plusz info, meg félkész előzetes(ek).
  • Zóanagyvarázsló
    Ööö, pont erről beszélek, hogy ezeket játékokat nemigen fordítják. A Gothic azért elég ismert sorozat, mégha elsődlegesen a német piacra is szánták. Nagyon sok játékból csak német, orosz vagy japán verzió létezik, ha azt hiszed kevés ilyen van, az csak azt mutatja, hogy te sem ismered őket ;) (Nyugi, én is csak egy-kettőt, de ha elkezd böngészni az ember, rengeteg exkluzíve cirill cuccot talál.)

Egyáltalán minek fordítanak le olyan játékot, melyet anélkül is értek? Olyat kéne, amit nem :)

HunnenKoenigről amúgy tudok, hiszen az egyik kedvencemet, a Gothic 2-őt ő fordította, igaz, amikor én játszottam vele, akkor még nem volt kész a honosítás.
  • Szeszmester
    OFF:

HunnenKoenig fordított németről.
    De az angolt többen beszélik és a játékok szinte kivétel nélkül megjelennek angolul is. Ezért :)
  • tgabort
    hello! lenne még 1 kérdésem....feltettem a játékot ahogy le van irva daemon tools pro-val és crack-eltem is de amikor el akarom indítani mégis kiirja hogy: Helyezze be az eredeti lemezt.... ha valaki tud segíthetne... thx
  • tibor16
    sziasztok - olvastam a faq-ot, - nekem egy Ati 9600XT-ém van - akkor azzal el sem indul?
  • Zóanagyvarázsló
    Sokat én sem tudok róla. Balhék voltaka fejlesztőknél (a magyar
    OFF:

Brainfactornál), állítólag igencsak problémák voltak a fizetésekkel, nem is tudom, hogy maradt-e belőlük, még valami. Mindenesetre német nyelven megjelent, de az nekem nem pálya. Tényleg, német nyelvű játékokat miért nem honosítanak a hobbifordítóink? Persze kevésbé ismertek, de többek között azért, mert a nyelvi korlátok elvágják tőlünk őket.

World of Chaos hivatalos oldal - persze ez is német nyelvű.
  • Aragorn10
    Szerintem mindennel együtt 90-körül volt :):)
  • nienor
    Igen-igen... neked is rpg.hu a forrás? :)
  • Esrohnoil
    Tudom, és ne nagyon várjatok mozis verziót, max. dvd-t.
  • nienor
    ööö, rajzfilm lesz az... sajnos.
  • Prof William
    Ha 4 naig vitted agyfojtában akkor megvolt a 60 óra játékidő? Miel én mac 3 órát játszok egy nap úgy érzem egy darabig be fog tartani a game...
  • bazsi123
    champions of krynn
    death knights of krynn
    dark queen of krynn

megboldogult c64-es csodák..................
  • Esrohnoil
    Dragonlance játékok pedig voltak, de már régiek.
    Most viszont épp egy film készül a Krónikák első kötetéből. :)
  • nienor
    MrAndree!

A Wheel of time-ból volt játék. Igaz, Jordan regényefolyamához több köze nem volt, csak a neve :(((

Zóanagyvarázsló!

Leírnád mi történt a WoCh-al? Már régóta várom, de egy ideje semmi hír...

Amúgy, szerintem a Gemmell könyvek világa is király, és Moorcook multiverzumát is érdekes lenne számítógépen látni...felváltva lehetnél Erekose, Corum, vagy Elric :))