13886
-
#2283 Ez nekem is furcsa volt elsore, bar van 1-2 hely ahol radszolnak, de azok nem alap npc hazak. Ami leginkabb zavart ebben az az, hogy nem csak lehet, de szinte kotelezo kiramolni mindenkit :) mert igy eleg sok olyan dolgot talalsz ossze vissza elrejtve, amit mashol tobb szaz penzert tudnal megvenni es kellenek a kuldetesekhez. -
#2282 Nos, igazatok van, mert amit írtam az tényleg szubjektív.
De, könyörgöm, nem azt írtam, hogy nem jó, hanem azt, hogy ha megoldották volna lehetne számomra a császár.
A Gothicról meg annyit, hogy valóban nem ilyen tipusú szerepjáték, de ott is állhatsz az orkok mellé, vagy könnyedén tehetsz olyant, ami miatt egész sorozat küldit nem fogsz tudni még csak szagolni sem. - de ez nem az a fórum ahol gothicozni fogok...
Hanem volna még valami ami nyomja a bögyöm, az pedig az, hogy itt valami ősi kommuniznmus van! Miközben a családfő a parasztházban vacsorál és az egész háznép bennt van - én kényelmesen kirablom a szekrényt és kiveszem a gazda tányérjából a falatot. Az ellenpéldában felhozott játékokban az egyik legizgalmasabb dolog volt, ha lootoltál, - és ha rajtakaptak, a környékre sem mehettél többet, vagy neked esett mindenki. Nekem ez is érdekes...
Ha böki a csőröm és nem szívesen olvasasátok, be is foghatom.. de akkor is ez van - mellesleg, már alig várom, hogy játszhassak - de a kisördög.. tényleg nem akarom rontani a játékélményt, tényleg nem akarok vitát - de azért ezek érdekes megoldások... bocsi :) -
#2281 Igen ezzel en is igy voltam :) rengeteg apro lehetoseg van arra hogy masik uton jussunk el a tortenet vegere. Sokszor tenyleg nem tudtam eldonteni hogy melyik is lehet a helyes ut, mert minden oldalt megismerve, mindnek megvolt a maga sotet oldala :) Most picit Hellgatezek, de hamar ra fogok unni, es megyek vissza harmadszorra is vegigvinni a Witchert :) -
MrAndree #2280 Az a blizzard lehetett szerintem... :) -
SaGa #2279 Az az egyik legjobb effekt. Ugyanis nem ő mozog lassan, hanem az idő. Ezzel lehet olyan ellenfeleket is lenyomni, akik marha gyorsak, vagy erősek. Ellenben nagyon erősen mérgez, így kicsit kótyagos lesz tőle az ipse...
-
#2278 Nem is ertem miert hasonlitgatod az Oblivionnal/G3-mal, annyi kozuk van egymashoz hogy mind harom rpg ... a Witchert inkabb Baldur's Gate/Icewind Dale/Neverwinter Nights fele jatekokhoz kellene hasonlitani. Oblivion tenyleg szep volt meg jo, de pl ha csak azokat a reszeket veszem figyelembe amit tenyleg elveztem, az kb a fo tortenetszal lenne ... amit par ora alatt ki lehetett jatszani. Persze ez is szubjektiv, de en (azon kivul hogy szep volt a taj) nem lattam ertelmet a barangolasnak, mert leginkabb unalmasak voltak a questek. Ilyen teren nekem sokkal tobbet adott a Witcher, utoljara a fent emlitett 3 jatek szeriaban tortent meg velem hogy orakon at csak mellekkuldetesekkel foglalkoztam, nyomoztam, kutattam.
"pl az Oblivionban minden 2. bokorban volt egy erőd, barlang, új kaland - ha emléxünk rá.. :) - ezért is érdemes volt kalandozni.."
Latod errol van szo, ez egy szubjektiv velemeny, szamodra ez a kaland ... szamomra egy izgalmas tortenet, es az hogy szep lassan minden apro reszlet a helyere kerul. -
#2277 Én nem akartam válaszolni semmire ,leírtam, a véleményem a hsz-edet olvasva.
Objektiven nem értünk egyet ennyi az egész. -
#2276 Ha valaki felfedezett valami jó kis új receptet, azt szívesen fogadom : )
Én még nem merek kísérletezni : D
Egyszer pl benyelt Geralt valami ismeretlen pósönt, és full belassult tőle, az idő hozzá képest pörgött ezerrel, ő meg gyök kettővel mozgott, és fura lilás színű örvény volt körülötte : ) -
SaGa #2275 Újrakezdés után van egy jó meg egy rossz hírem. A két hír tulajdonképpen egy, kinek jó, kinek rossz. Aki spoilereken meg végigjátszásokon lépdelve akarja végigvinni, az ráfarag, ugyanis a játék meglehetősen dinamikusan változik, attól függően, hogy korábban mit, hogyan oldottál meg.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak pár kis változás az első kezdéshez képest: akkor megóvtam a boszorkányt, mot nem. Ketten nyomtuk le a bestiát, majd a fél falut. Most meg a falu jött és leverte a bestiát, nekem csak 2-t kellett rácsapni. Egy kis hiba: a Reverendet életben hagytam, a journal szerint meg nem, de ezzel még elvagyok.
Ahogy beléptem a Szőrös Medvébe, azzal fogadnak, hogy Colemant lelőtték az elfek. Hoppá... Gondolom azért, mert anno nem agyonvertem őket, hanem odaadtam a mólón a cuccot, amiért jöttek, így volt fegyverük. Cserébe a druidáknál is kissé más a felállás, meg Vivaldit sem csukták le, ellenben a városi törpekovács haver, első körben meg szóba sem állt velem...
Szóval: nem biztos, hogy akkor jársz jól, ha morális vagy, illetve minden igazságnak két oldala van a játékban és nem biztos, hogy az a jó, amir elsőre gondolsz...
-
#2274 Náhány képességhez szükségeltetik valami mutagén, azt hol, hogyan, mikor, mint? : )
Tűznél érdemes arra adni, hogy "esély az ellen felgyújtására"? : D -
MrAndree #2273 Ez hülyeség. Tehát te objektív vagy amikor minden szempontból gyalázatosnak titulálod a gohtic 3at? :) Főleg amikor egész jó játék volt.
Amugy nekem is jobban bejön a witcher de én egy érdekes történetért bármikor hajlandó vagyok beáldozni a nyílt játékmenetet. Ki a francot érdekel ha minden 2. bokorban van egy barlang ha mindegyik ugyanolyan ráadásul a történet szempontjából semmi jelentősége csak van. Legyen inkább 2 barlang összesen de oda azért menjek hogy folytatódjon a sztori /vagy legalább egy mellékküldetés kapcsolódjon hozzá/ nem azért hogy gyilkolásszak egy jót. Mert mondjon nekem bárki egy emlékezetes részt az Oblivion vagy a Gothic 3 sztorijábol. Nekem egy se jut eszembe. A G3 főtörténete abból állt, hogy menj ide, szedd össze, vidd el Xardasnak. -
#2272 hat oszinten bevallom nem is gondoltam erre :D ... a kardot ensem vettem elo, eleg jol sebezte a tuz, csak rohangaltam korbe korbe es lottem :) -
#2271 az előző #2270-es wedge31-nek ment
Az Oblivionban pl 10 x ekkora terepet, ugyanennyi cseletkával (fű, fa madár stb) megoldották.
Ja és itt a víz egyenesen siralmas, na nem zavar különösebben a játék szempontjából, csak ez van..
Még valami, - pl az Oblivionban minden 2. bokorban volt egy erőd, barlang, új kaland - ha emléxünk rá.. :) - ezért is érdemes volt kalandozni.. -
#2270 szerintem olvasd el még1x mit írtam - arra válaszolj - mert a válaszod szerint nem az én objektívom kell törölgetni... -
#2269 Egyetértek, ez engem is zavar, főleg ha így marad az első rész után is. Viszont böröczknek is igaza van, hogy akkor mekkora lenne a gépigénye... Valószínűleg ez egy olyan kompromisszum, amit muszály volt megkötni. Minden más tekintetben (nálam) az elmúlt pár év legjobbja. -
#2268 Hát ha neked / a minden szempontból gyalázatos / G3 van a tronon akkor objektiven is valami nem stimmel nálad.
A mondandód többi része szubjektiv mert van akinek tetszik ez a fajta játékmenet van akinek nem ,neked nem ,ez nem a játék hibája.
-
ellington #2267 Vaska elveszett gyerekét hol találom? -
#2266 Ok meg próbálom,legfeljebb majd megkereslek. -
#2265 Ebben a korlátozottságban én is egyetértek.
Pl nevetségesnek tartom , hogy harc közben átröppen az ellenen (duplaklikkel bárhova), egy alacsony, nagyjából térdéig érő fakerítést, ami alatt is át tudna mászni, pedig képtelen átugrani, vagy átlépni : D
Vagy pl egy nyomorult lépcsőről nem lehet lelépni, ha elértél a végéhez, vissza kell menni, szépen legyalogolni a fokokon...
De gondolom, ha mindezeket kiküszöbölték volna, nasa gép szükségeltetne most a játékhoz..(túl nagy terek miatt)
Egyébként ezek (az ugrás hiánya , a korlátoltság, kvázi a harcon kívüli fogyatékos Geralt : D) engem is mind nagyon zavarnak, de hamar elfeledteti mindezt a hangulat, a mégis remekül összedobott játék..
Egyébként még régen olvastam olyasmi baromságot, hogy az elején női és férfi karakter közül lehet választani -.- "" kicsit félretájolták a cikkírókat. -
#2264 Miután másfél napot játszottam vele, meg kell mondani - azért van egy pár negatívum amely, nekem legalábbis meghagyja a trónon az Obliviont és a G3-at. Ami a leginkább nem jött be ez a folyosó jelleg. Vagyis csak az útvonalakon lehet közlekedni, ami számomra alig különbözik egy épületben zajló játéktól. Csak más a díszlet. Mindenütt látható vagy láthatatlan falak. Papírmasé, díszletek, amelyek megmozdíthatatlanok. Még egy széket sem lehet megkerülni, egy rámpáról lelépni sem lehet, ha a játék nem akarja. Nincs kalandozás, a táj felfedezése, - mert az aktuális helyszin rövid idő alatt kiismerhető. Tamrielben meg ráadásul nem tudnak ugrani. Még egy icipicit sem ugorhatok, pl egy járdaszegélyre sem tudok fellépni. Az akrobata vívó aki könnyedén átszaltózik az ellenségen, - járás közben 1 cm sem tudja a seggét a földtől elemelni... Az a gyanúm, hogy a hangulatom 50%-a az egyébként fergeteges szkriptektől, a félelmetes grafikájú átvezetőktől van. A másik 50 meg a szerepjáték elemeinek köszönhető.. Jó a játék, bezony nagyon ott van, csak miért nem lehett ezt a pár apróságot is hozzátenni - garantáltan a legjobb lehetne. Azt meg amit Riddick írt - hogy, itt a legszebbek a fényeffektek (naplemente), elfogúltságának tudom be, amit az új játék nyújthatot. Még a Gothic 1-ben is láttam hasonlót, az Oblivionról meg talán nem is kell mondanom. Csak elő kell venni és felfrissíteni az emlékezetet.
Lehet nem leszek ezzel a kis közbevetéssel népszerű, (ki akar az lenni) de amiket felsoroltam sem tagadható.. Még 1x - a játék super.. de azért legyünk objektívek.. -
#2263 LOL ez eszembe se jutott... :P
Helyette agyonkardoztam, meg a tűz alapú spellt használtam. Tartott is vagy 20 percig a csata. :D :D -
#2262 meg elvileg ajánlottnak 2 GB RAM-ot ír az aranyos.. -
Caine #2261 Szerintem érdemes magadtól rájönni.
Én éppen tagnap este jártam ott és vagy másfél órát szenvedtem mire rájöttem mi a teendő, de nagy sikerélmény volt!
Ha nagyon nem megy, persze szívesen segítek. Meg gondolom más is. -
#2260 hát a videokártyám EN8500GT (szájlent médzsik,háhá : D), nem tudom, mennyire szaggathat emiatt, az a fél giga elég ratyi noname ram, a másik 1(2x512) kicsit már húzósabb, illetve monthatni igenjó minsőgéű : D
túlzás, hogy szaggatna folytonosan, néha észrevenni, hogy belassul, nem olyan übernagy szaggatást kell elképzelni : ) Viszotn amikor leveszem a felbontást 800x600-ra, akkor fullon megy minden szaggatásmentesen : D node azért én feláldozom a nagyobb felbontás oltárán az árnyékok minőségét : D
remélem, a +ram majd segí : ) -
#2259 hello!
meg van az ezüst witcherkard:)
király:)) -
#2258 ram-tól még ugyanúgykevés lesz a videokari :/ ha másfél gigával szaggat árnyéknál akkor már nemhiszem hogy besegít még az 1gb-ram,de lehet tévedek,de az árnyék az minden gammánál megfogja a gépet :D -
#2257 nyomhalványulás? ammelyik?
én egyedül az árnyékokat tettem médiumra, mert bizonyos részeknél kissé beszaggatott... Szerintem megajándékozom a gépem nemsokára még egy giga rammal, most van másfél : ) illetve 2x512 + 512 : ) -
#2256 Segítsetek!
Azon a részen vagyok ahol a kikimór királynőt le kéne győznöm,de nem tudom.Hogyan pusztítsam el? -
#2255 Sziasztok,letöltöttem ezt a gamet,csak rippelve van :s nemtom hogykell összerakni,tudtommal 7zip csinálnámeg de az folyamatosan csak hibát ír ki,aki tud segíteni az lécci irjon előre is kössz!!!! -
Ariakus #2254 Tegnap feltettem csak az 1.1a patch-et. Az tartalmazza a sima 1.1-et is, vagy előbb azt kellett volna felraknom? Hol lehet egyáltalán megnézni hogy update-elte, mert options-ban nem írja ki? -
#2253 Gratulálok, nagyon jó lett!:) -
Falatka2003 #2252 Én többezer aranyat költöttem könyvekre az elején. Szörnyekről, gazokról. A legnagyobb poén az volt, mikor nekiálltam magam kotyvasztani. Találomra bedobtam zsírt meg pár gazt, kaptam egyí ismeretlen olajat, rákentem a kardra és ezzel megtanultam az Insectoid olajat. Sikerélmény elsőre. Többek közöt az ilyenek miatt isten ez a játék. Szerintem is az új Falloutot köszönthetjük személyében. -
Falatka2003 #2251 Ha elkezded bekapcsolgatni a pylonokat és figyelsz arra, hogy a 3. pylon bekapcsolásánál a háromszögön belül legyen a gólem, akkor 3-4 villámcsapás kinyírja, kardot elő sem kell venni ;) . -
Drizzthsz #2250 Kösz.
Két karddal amúgy lehet harcolni? Ha igen, akkor hogy? -
Zóanagyvarázsló #2249 Elvileg igen. -
#2248 Vége után kicsit ledöbbentem, meg sajnáltam hogy má vége. De lassan jön a magyar szinkronos és akkor irány a bolt, 2. végigjátszás mókus oldalon :) -
Drizzthsz #2247 A collectors magyar változatában a guide, meg a monster book is magyar lesz? -
oli314 #2246 nekem ugyanilyen configon(amd2600+, 1gb ram, 6600gt): fényminőség és textúra: mediumon ; árnyékok, nyomhalványulás low, a többi maxon...tökéletesen játszható, csak a nagy területek töltési ideje tart sokáig...kéne még ram :P
Amúgy high fénym. és textúra beállítás mellett is tudtam szaggatásmentesen játszani vizima külvárosában vagy nem túl nagy benti helyeken...csak ugye ha van valami scriptelt történés, akkor már olyan mintha diafilmet néznél.:) -
#2245 -
#2244 nekem aard, igni, aard-t kellet tolnom