The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sapkafej
ez a játék ez nem jó

György

bardocz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a faluan ehet semleges oldalra állni,utána meg már nem is kell túl sok segítség egyik oldaltól sem úgyis mindkettõbõl kell gyilkolni
rotator
Kezdetben (az elsõ x órában 😛) én is a kurzort bámultam, de azóta sikerült "kizoomolnom", az animációt nézem és egy idõ után nagyjából jön magától, hogy mikor van vége egy támadássorozatnak. A legdurvább fokozaton egyébként nincs kurzoros segítség, szóval aki úgy kezdett neki egybõl, az biztos kellemes órákat töltött el a játékkal, míg kiismerte a taktikákat. 😊

rotator
Vannak benne teljesen lineáris részek, meg kevésbé kötöttek is, akárcsak a KotOR játékokban, meg a Witcherben. Inkább az a nagyobb probléma, hogy a döntési helyzetek vagy semmilyen következménnyel nem járnak, vagy látványosan szélsõségesek (nagyon jó/nagyon rossz), ilyen szempontból a Witcher elágazásai tetszetõsebbek, bár igazából nem látom, hogyan lehetséges semlegesen végigtolni, mert elõbb-utóbb döntési helyzet elé állítja az embert, ha tetszik, ha nem.

"Nem egy erogep a gepem,de 3Ghz,es 1Gb RAM+256Mb vidi mellett idegesitoen szaggat!"

Kezdjük ott hogy a 3Ghz önmagában semmilyen információval nem bír. Processzor fajtátától függ az hogy ez a frekvencia érték milyen teljesítménnyel arányos. 1GB ram ma már nem elégséges, ehhez a játékhoz sem. Sokan hozzád hasonlóan égetik magukat azzal hogy ezt mondják "x megás" videókártyám van, holott a memória mennyiségébõl még messze nem vonható le következtetés a videókártya teljesítményére, tehát a videókártyát a rajta levõ memória mennyiségével jellemzni tudatlanság.

A klikkelgetéssel egyetértek, nem olyan ronda a játék grafikája, hogy ne lenne kedvem inkább az ellenfelet nézni egy parányi kurzor helyett.
Jó estét!
Kis segítségre lenne szükségem.A Professzort hogyan kell megölni?

és nem volt tul sok idöm megfigyelni öket mert szaladtam kifelé 😄

bardocz
szúrbozótnak hívják õket,és nem túl erõs elllenfelek,részegen sem,ezt meg fogod tapasztalni
de akkor is a földböl jönnek ki 😄

bardocz
aláírásod😄
Dante73
Igazság szerint én sem vagyok egy RPG mágus, majdhogynem ez volt az elsõ...
Tapasztalatom szerint, nincs olyan játék, ami mindenkinek tetszik. Pl; CoD4 nekem nagyon nem jön be, pedig rengetegen istenítik. Én, a Te helyedben adnék még egy esélyt a Witchernek, és játszanék vele Vizima külvárosában is egy-két órát. Ha ott sem fog meg, akkor ez nem a Te játékod, ne erõltesd.
Prince23!
Van igazság abban, amit mondasz, de ugye még én sem vagyok tökéletes, nemhogy egy játék. Idõnként kicsit engem is kizökkentett a töltögetés, mentés közben soxor exézett nálam is, aztán valaki beírta hogyan lehet VISTA alatt megszüntetni, (#5932) utána csak egyszer kreshelt a játék, és a harmadik pálya (templomnegyed azthiszem) nálam is szaggatott rendesen, dehát ott annyi objektumot, NPC-t mozgat, hogy emelett a graf melett érthetõ is.
Remélem, a 2. pecs javít ezeken, ha kintlessz, nekiesek másodszor is, az tuti!

Dante.

http://www.freetvmaci.info/

A Jade Empire állítólag totálisan lineáris. Én ugyan még nem próbáltam, tavaszra van tervezve a beszerzése, de a hallottak fényében nem is egyértelmûen cRPG-nek tekintve ülök majd le elé.

Adam69852:"ööö kérdés: Van Vizima falai alatt egy barlang.. bejutottam oda de szinte az ott lévö aranyos földbö kinyulo kukacokat nem birtam elverni... mikor kéne oda mennem??"

Melyikre gondolsz? Még a külvárosban, a térkép nyugati szélén? Mert azok véletlenül sem kukacok.
bardocz
fecske+igni csodákra képes,nekem az a kérdésem a barlangal,hogy tényleg be tudok ott jutni a vársoba?
hááát nem minden esetben pozitív 😄
monnyuk nekem télleg keveset tölt

Nem csakhogy az elején vagy, de a jelek szerint nem igazán tpasztald ki még harcrendszer lehetõségeit, ennél azért jóval szofisztikáltabb.
háát nekem az elején nem volt róla rózsás véleményem.. de amikor elkezdtem játszani akkor még a véleményemen volt mit javítani aztán meg egyre jobban tetszik 😊 már csak azért is mert az elején a fogadóban 1 egész órán át elbogarásztam és laposra vertem mindenkit... leittam a csákót meg minden... Meg mikor meek be a külsö városba--->
-rosszul festessz de egészséges vagy továbbmehetsz
-éljen
ezen lepördültem a székröl 😄
de a szinkronnak ván gázos része télleg: néha rossz a hangsúly meg hülyeséget beszélnek 😄
-kivolt leó?
-nyúzd meg a rémsáskát érdekes vót

ööö kérdés: Van Vizima falai alatt egy barlang.. bejutottam oda de szinte az ott lévö aranyos földbö kinyulo kukacokat nem birtam elverni... mikor kéne oda mennem??

Köszi a helpet. "kard újrakovácsolása" opciónál a kereskedõnegyedben a világon nem csinál semmit a kovács hiába kapta meg elõtte a drágakövet. Lehet venni nála kardokat meg eladni oszt' hatóra.
Vagy én vagyok láma.... esetleg bugos a játék(?)

makeru ga kachi \"A legyőzötté a győzelem.\"

Prince23
Hát ez király... spoiler!!!
Nekem meg Raymond a Mocsári mágustoronynál változott át Javedé...
király

Hat nem vagyok olyan nagy fan,meg profi,mint Te /keves szerepjatekkal jatszottam eddig pl.Torment,Cabal,Morrowind,WOW-ba csak belekostoltam,
Baldur,Fable,es a Vicsort is csak most kezdtem/de engem a lenyugozo grafikan kivul nem ragadott meg benne semmi!Nekem-igy indulaskor-inkabb tunik egy interaktiv animacios filmnek,amiben en vagyok az egyik szereplo...
Nem egy erogep a gepem,de 3Ghz,es 1Gb RAM+256Mb vidi mellett idegesitoen szaggat!A toltogetesrol nem is beszelve!
Zavar,hogy csak a keskeny,beprogramozott osvenyen mehetek.A harcban a *ki ugyesebb a klikkelo-versenyben*sem tul szimpi
Lehet,hogy nagyon az elejen vagyok,es meg nem ragadott meg a filing?
Hát ez állati volt!!! Haladtam egy kicsit. Kaptam Vincenttõl engedélyt, bementem a temetõi kriptába. (Még nem mentem Raymondhoz a gyerek hívása után.) Erre mit látok a kriptában? Raymond hulláját. Kiderült hoigy Azar Javed=Raymond!!! Sose hittem volna, bár így ésszerû. Elmondtam Thalernek hogy ártatlan, beszéltem Kalksteinnel, edumáltuk hogy a mocsárban nyírom ki Javedet, és elmondta a villámhárítós dolgot is. Beadtam Javednek hogy boncolás közben leöntöttem savval a testet és most megyek játszani. 😄

poppe
sziasztok! lenne 1 kérdésem. a párom az 1. rész végén kapott valakitõl egy teleportot vagy mit, én viszont nem, de már nincs kedvem oda visszamenni, sokat veszítek ha az kimarad? mire lesz az jó a késõbbiekben?
köszike 😊

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

Prince23
Egyetértek, bár írom ezt úgy hogy még nem vittem végig (kb 30 órát játszottam vele és csak a 4. fejnél vagyok)

Én most csak a negatívúmot írnám le:
1. néhol, egy ugyan azon helyen zsinórban 2-szer kilép a játék exére hivatkozva
2. a grafika nagyon eltalált, DE a Kereskedõnegyedben (!) meg a Mocsárban -eddig- a 7300 gt-ém beadta a derekát. (mediumon és alacsonyan kellett beállítanom) Fõleg az elõbbin.
3. rossz és idegesítõ töltési és mentési rendszer!!!!!!!

Ha ezeket a hibákat számítom, akkor nálam nem 99%-os a gamma.
Láthatlanba adok neki így, 30 óra játék után: 95%
viszont a Jade Empire is tetszett nekem, így nem fogom tudni eldönteni, h melyik legyen az Év cRpg játéka. Mindkettõ nagyon hangulatos játék.

ui: egyszer írtam, h tök ratyak a combók összehangolása. Visszaszívom!!!!!!!!!!

Köszi, megyek is...!

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Úgy se rossz...<#vigyor2>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

norbi4567
Attól az embertõl akinek az esküvõje lenne (ott van a kocsmába).

norbi4567
Én rárakom hogy mutasd az árudat aztán ott vannak a meteoritkardok, rúnakardok kiválasztom meik kell aztán automatikusan elveszi a meteoritot vagy a rúnakövet.

A 4.fejezetben lehet még valahol szörnyekkel foglalkozó könyvet venni?Felvettem a tóparti falu fogadójában egy olyan szörnyvadászos küldit, amiben valamilyen lény agyarait kell begyûjtenem, de esküszöm, Vizimában nem láttam ezekrõl szóló könyvet...

Csatlakozom az elõttem szólókhoz: nekem is rúnakardom van az ezüstkardos slotban, ehhez 3 db Rúnakõ kellett(nem ideiglenes fegyverfeljavításhoz való!) és valóban egyes kovácsok készítik el a Rúnakardot a "Kard újrakovácsolása" opcióval!

Kereskedõnegyedben van 1 privát kovács, vmit kell neki adni asszem

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

bardocz
meteoritnak kell 3-nak lennie hogy kovácsoljon új kardot,de nem a mutasd az árudra kell rámenni,hanem kard újrakovácsolására
Ez a kardkészítés nekemse tiszta. Légyszi írja már le valaki hogy kell rávenni a kovácsot. Van több meteorit rögöm rúnám de hiába max csak eladni tudom neki.

makeru ga kachi \"A legyőzötté a győzelem.\"

Dante73
Nos, az elsõ végigjátszáson túlvagyok, így kicsit értékelném, ha nem gond.
Hangulat, játékidõ, nagyon is rendben. A hangulata fenomenális, magával ragadó, akkor is, mikor kissé már-már idegesító a sok menj ide, menj oda. Szerencsére, pont az unalomhatáron történik valami más, ami kizökkent a közeledõ langyosságból. Játékidõ sem rossz, pláne, hogy nem minden mellékküldit csináltam meg, 16.-ától, napi minimum 1-2, de inkább több órát toltam, és most fejeztem be.
Grafika; Rendben van, viszont helyenként egyenesen lenyügözõ! Mondom ezt a Crysis után, ami ugye grafra gyúrt. Például kis adalék; felnézek az égre éjszaka, és ott a göncöl-szekér! Hídról, partról, a naplemente még úgy is gyönyörû, hogy hiába kerestem a napot, sehol nem volt....
Hangok; Kissé hibás a szinkron, van ahol nem azt kéri az NPC, ami kell neki, hanem valami mást, pl 5.ben a nõvér valami gyógyító fõzetrõl beszél, de bármit adok neki, semmi sem jó, vagy a skoatel csaj, a druidák tábora melett, aki farkasfogat kér, közben valami egész más kellene neki, arra sem sikerült rájönnöm, sajnos. A végén minden mondatot elharapnak, így az epilógus után, a végsõ duma, majdnem érthetetlen. De az egész játékhoz, mégis, annyit adott a szinkron, hogy az leírhatatlan, legalábbis, számomra. A zenék nagyon jók, mindig a helyükön vannak, és segítenek az adrenalinpumpálós helyeken, szóval az is rendben.
A játékmenet, pedig a minijátékokkal eggyütt nagyon változatos, jók a feladatok, se a csapkodok a kardal, se a mászkálok össze-vissza nincs túlzásba víve, pont eltalált az egyernsúly. A harcrendszer eleinte szokatlan, viszont megszokás után szerintem nagyon jó azis. Ha valaki hardon tolja, akkor is van segítség, igaz a kard nem lángol, a megfelelõ pillanatban, viszont, suhog, úgyhogy el sem lehet téveszteni. a mozdulatok kidolgozottak, jópofák.
a végén a harc, amit nem mi irányítunk, pl látszik, hogy egy videó, de isteni!

Én olyan kilencven százalékot adnék rá, ha az én dolgom lenne. Ugyanis, vannak bugok is, pl az árnyékok idõnként a levegõben vannak, + amiket már írtam, de ennek ellenére nálam egyértelmüen ez az ÉV RPG-je!<#worship><#eljen><#worship>

Dante.

Én már 4.fejezetben vagyok és mésem tudom 😞
senki sem tudja hogy kell rúnát rakatni Ezüstkardra ?

oszt társamank 1 perceket tölt ^^

bardocz
legalapcsonyabb grafikán is szép ez a játék😊
bardocz
ezüstkardot lehet úgy,az olyan rúnákat nem lehet rárakni fegyverre(vagyis nekem még nem sikerült😄)
különbenis játékot nem a szépség miatt játszuk hanem az élményért bár +-ivan befolyásolja az élményt az igaz

rúnából lehet kardot ?
ahhoz nem 3 meteorit kell ? runát meg csak rá lehet tolni wepre

hallod én a 9600osommal muszájvok a legnagyobb lowon nyomni... ez van de ígyse sokkal rondább.. csak annyi hogy nem látok tul messze meg nincs fü és kész. Am meg csak kicsit szaggatott az elején de a kutyuskáknál kiakadt az egész 😄 ezért lejjebb vettem én is paráztam hogy most ronda lessz meg minden és nem lett rondábbb olyan sokkal.. ennyi

bardocz
runábl is 3 db kell ne hogy a kovács újat kováxsoljon?meg van a másik rúna amit kardra lehet kenni
ez természtes 😊
nekem 2.4 core duro, 8600GTS, 2 giga ram és 1280*1024 ben és nagyobb városban leesik 20-30 fps re 😊
bár az is igaz h 1re rosszabbul megy a game 😄 tüöbbet tölt, mikor felébredek / kijövök vhonnan 5 mp-s feketség

az más , az a meteorit

kutyafulu: én most vok 3. fejezetben és itt tudnám ,elõtt nem tudtam

bardocz
3 olyan kell és egy új kardot kovácsol
Sziasztok!
Sirály a game!
Lenne egy kérdésem.
Van ilyen rúnám vagy mim azt írja "egy ezüstkard pengélyére lehet kovácsoltatni" jójó de hogy lehet hiába megyek el a kovácshoz nincs ilyen opció ez bug vagy mi ?
pls HELP!

Mellesleg köcce a válaszokat.
Hopp bocs 1280x1024 felbontás
Szerintem ez bug, mert nekem P4800e deluxe alaplap, p4 3.2 ghz prescott proci, 2x1gb 400 ddr memók sata winyó, és 7800 bliss (512 mb) vidkaresz van, igaz vízhûtéssel.
Csak akkor szaggat be amikor valami Npc vel dumálok, és a háttérbe nagy távolság, és mozgás van, igaz az élsimítást levettem, ami mint tudjuk a gefnek nem az erõssége, és az anizotropikus szûrés 4x es.
1024x768 és faxa folyamatos. habár a winxp erõssen le van butítva...
bardocz
és az ahoz tartozó alaplap,táp
rotator
Proci, ram, videókártya.

Dante73
Ez a gép, sajnos gyenge a fullos futtatáshoz, ahogy áll. Én, 1280x1024-ben fullon nyomom, egy C2D E6550, Gainward 8800GTS, 2Giga Kingston 800-as rammal, és a harmadik fejezetben ezen a gépen is akadt, vissza kelett venni a grafbõl. Viszont, úgy sem lett csúnya a játék, úgyhogy aggódás, esetleg gépcsere nem ajánlott.

Dante.