The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tibor16
Ja és hardon játszom - eddig nem látok túl nagy különbséget (de ez még csak a a falus rész eleje)

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Újra kezdtem - hiányyzott no.. ez van.
Azt hittem nem lesz annyira érdekes mint elõször. Az tény, hogy céltudatosabb vagyok - pl rögtön a legelején raktam pontot a herbalizmusra, az olaj készítésre, meg vettem könyvet. Erre amikor elõsõször játszottam csak az elsõ fejezet vége felé jöttem rá. De ettõl független nem unalmas. Már most másképp csinálom és állok a dolgokhoz. Ezáltal némileg már most más a történet. Az biztos, hogy attól, hogy tudom pl hova kell menni, mit is kell csinálni gyorsabb, céltudatosabb az egész játék. De más utat is akarok bejárni, kíváncsi vagyok a "másik" oldalra.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Rage47
hát ez remek:S maradt egy hajszálnyi élete... tudnám akkor minek megy a kutyák közé harcolni :S😄
Nem tudod gyógyítani. Az aard segítségével le lehet kábítani a kutyusokat, szerintem így lehet a leghatékonyabban védeni Vesnát.

Amúgy valaki megfigyelte már, hogy kapunk-e XP-t ha egy "szövetséges" karakter besegít?
Nem vagyok annyira emanciópárti, hogy egy börtönkolónia bányáiból hiányoljam a szebbik nem képviselõit 😉
Rage47
hogy lehet Vesna életét növelni? A kutyák állandóan kinyírják, mert nem tudom healelni
rotator
A Gothic 1-ben sem nyüzsögtek éppenséggel az asszonyok. 😉

Néhány szempontból azért sikerült túlszárnyalni a Gothic szériát: reagálás az idõjárásra, kisebb állatok, háziállatok, még többféle napi cselekvés az NPC-ktõl, gyerekek, asszonyok (ez utóbbiak hiánya már--már agyoncsapta számomra a G3 hangulatát). Más dolgokban viszont még mindig elmarad akár a Gothic elsõ részétõl is: sok egyforma NPC, egyelõre rendes vadállatok helyett is csak szörnyekkel találkoztam, tolvajkodásra nem reagálnak, de gyakran még a gyilkosságra sem.

Egyébként háromféle harcstílus van mindkét releváns fegyvertípusnál. Erõs stílussal sokkal nehezebb eltalálni a gyors ellenfelet, ennyi a nyitja.
Molnibalage
A harcrendszer nekem enyén szólva meg furcsa eddig. Két küudési stíul van alapból, de az egyikkel meg sem lehet ütni bizonyos ellenfeleket. Mi ez az állatság??

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hát ez már a Gothic elsõ részében is megvolt, szégyen hogy más csak most jutott el ide..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Persze. Amúgy engem az egész játékban az zavart legjobban, hogy a jövõ-menõ npc-knek van kb 5-6 formája, oszt slussz. A szörnyek is jobban kidolgozottak. Ha ettõl, meg a töltés sebességétõl eltekintek, nagyon ott van a program.

A szinkron nekem nem jött be, de azzal a filmek esetében is így vagyok: eredeti hang, magyar felirat. Egy ideje már nem igazán válogatják meg a színészekhez illeszkedõ szinkronhangot és ez fáj annak, aki élete elsõ 30 évét világszínvonalúan szinkronizált filmek között töltötte...

Ezzel együtt, azért jó, hogy végre számít valakinek ez a piac is...

BlackShadow
joh de ez nem szándékos az is 100% 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Nem érted a pszichológiát. A hír második közlõje is fontosnak érezheti magát attól, hogy úgy teszel, nem tudtad <#smile>

BlackShadow
amúgy az nem tetszik egy kicsit a játékban, h hiába eléggé összetett, néhol nem az igazi.. (na hát ezt még én sem értem 😄) a lényeg, hogy vhol megtudok vmit, akkor azt más embernél is uugy csodálattal hallja a karakter mintha eddig nem tudott volna róla.

pl
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
amikor megmentettem thaler-t, elmondta,h az engedélyek hamisítványok. azt amikor glaveir is elmondta, kb geralt dobott egy hátast annyira megdöbbent 😄
szal az ilyenekre azért odafigyelhettek volna:\

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Õ csak azt látta, hogy a rablók elmentek, a túszok élnek, a többi nem érdekli...

Oké!
Lehet igazatok van a graffal kapcsolatban, de az én emlékeimben szebbnek tûnik. Mindenesetre nagyon jó mindkét játék, és legalább ez nyújt egy kis újdonságot...
Az ajándékokra nincs 5letetek??
BlackShadow
én a bankrablósnál azt nem értettem h végül segítettem a mókusoknak, erre mikor visszamentem glaveir-hez az megköszönte, h megvédtem a bankot.. most mivan? 😄

tarti19
a harcrendszer , nagyon jó lett... azért aKotorban skszor volt luftos ütésosrozatok még a full str-es Jedink kezétõl is😊
még a mozgás is tûrhetõ itt, bárt a KOTOR-ban tényleg jobb volt kicsikével

Vivaldi házában van. Pár hozzászólással lejjebb is megtalálod az infót, meg mielõtt elváltál Yaevintõl, mondta, hogy a bankból elvitt papírokkal Vivaldihoz megy, mert azzal vissza tudja szerezni a bankját és ha kellene, Vivaldinál érdeklõdj...

A KoToRnak sokkal jobb a harcrendszere es az iranyitas. Es mint mar tobbszor irtam, ennek a jateknak a leggyengebb ponthaez a ketto.
Vki tudna segíteni?Yeavinn-t kellene megkeresnem h a segítségét kérjem (a bankos incidens után)de sehol sem találom(néztem a druida romoknál meg a ligetnél is)!Enélkül nem tudok továbbhaladni.Elõre is kösz!
tarti19
Grafikára nem de hangulatra elõrébb jár😊
de nem lehet összehasonlítani, a két játékot...😊
MIndkettõ nagy game😊

Hi! tudom hogy nem ide tartozik de amikor telepítem a Daemon toold pro-t ahogy levan írva a FAQ-ba és patch-elem utána nem tudok csinálni IDE drive-ot valamiért :S kiír egy hibát : "Unable To Add Adapter. Insufficient privileges. ez mitõl lehet ? lehet hogy az a gond hogy fentvan a Daemon 4.06 is ?

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

Riddick21
"hogy a KOTOR grafikája és hangulata talán kicsit beelõzi ezt a gamát"

kéremkapcsoljaki<#idiota>

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Hi!
Szerintem a szinkronhangok a legtöbb esetben nagyon jók lettek. Bár még csak a 2. fejezetnél tertok, de a részegek, a kórházi betegek, stb hangjai nagyon odavernek...
Sajnos magam is úgy látom hogy a KOTOR grafikája és hangulata talán kicsit beelõzi ezt a gamát, annak ellenére hogy a töltési ideje messze megelõzi (rövidségben)a Witchert...
Megint zavarnálak titeket pár kérdéssel..
Van egy szomjas öreganyó a templom mellett aki elmondja hogy a lánya, aki a szöszösmedvében pincérnõ, éjjel mindíg egyedül jár haza, és félti.Van egy opció amikor witcherünk megkérdi hogy miért ilyen halk ma, mire a mama mondja hogy kiszáradt a torka. Bármennyi bort töltök az arcába mindíg ugyanez a párbeszéd jön. Tejet is adtam neki, de elküld a sunyiba. Megmondanátok mi kell a csoroszjának??
A másik kérdéses a cipõpucoló. Lehet fizetni, vagy ajándékozni, de nem tudom miféle ajándéknak örülne.
A kertésznél az ajándékikon csak a köpködõsnövény torzsájára van, vagy ide is lehet dobni valami meglepit neki??
rotator
Egyébként tényleg nem semmi, hogy attól, hogy szinkronosan + ilyen igényes módon adták ki a ajátékot, olyan emberek is elkezdtek vele játszani (és tetszik nekik a mûfaj), akik azelõtt kerülték a crpg-ket! Ezért már megérte, megnéznék lassan egy eladási statisztikát (bár a külföldibõl kiindulva nem várok csodát).

rotator
Akkor lassan megismerkedhetsz a Piranha Bytes játékaival, ahol ez az alapvetõ minimum! 😊

Nem a stílusról van szó, hanem a töltögetés vs látvány, npc szám, szabad mozgás, stb indokoltsága.

Nagyapónál egy könyv van, amire szükséged lehet. Ha jól emlékszem, ugyan az, amit Vivalditól is meg lehet szerezni, ha jól kezdesz vele. Ha nem, akkor lehet az öreghez menni...

barret
Mar annak,aki szereti a lovoldozoseket 😊
Stilus kerdese.

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
En sem oltem meg meg 😄 De ha akarom,akkor csak beugrok hozza😊 Oregapo nem ad szefirat.a tizediket en a varosban kaptam meg 😊

Bérbe vehet? reklámfelület...

Ugyan nem II VH, meg nem is vegytiszta RPG (inkább túlélõ fps, rpg jegyekkel), de ott a STALKER. Sokkal nagyobb terek, sokkal több npc egy-egy pályán, sokkal élettelibb világ, mégse tölt ennyit...

A witcher a story és a hangulat miatt nagy játék. A környezet "élettelisége" a stalkerben a legjobb. Eddig.
Ráadásul azt is többféleképp lehet és kell végigjátszani, nem beszélve a modokról...

Kocsmában lehet olyan vodkát kapni, amit törpök készítettek. Oda is van írva hozzá. Én is ott vettem.

BaLeeX
Állítólag jó neki bármilyen más vodka is amit veszel a kocsmában.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

lipovics
Sziasztok!

Epizode kettõben kell találnom vodkát a sírásónak (vettem egy cseresznyéset a kocsmában), de nem tetszik neki. Azt írja, valami törp-féle vodka kellene. Ezt honnan tudom beszerezni?
poppe
én nem öltem meg mégis összejött a 10 😊

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Prince23
Én má nem emléxem, de Nagyapó a Mocsáran nem ad szefirát miután megöltem?
?

hát köszi még próbálkozom így is.
Prince23
Húhh pontosan nem tom holis vagy, de be kell menj egy menedék házba és a pincéken-házakon keresztül eljutsz célodig

Nekem semmi bajom a játékkal ,sõt az elmút idõk legjobbja, de most elõször felhúztam magam rajta. Ez az 5. fejezet nagyon bugos. Ott tartok h a jobb szárny felõl kell megközelítenem az ellent, de egyszerûen beragad a Geralt. Próbáltam mágiát, máshonnan megkerülni stb. Már a 3. mentéstõl töltöm vissza, hátha így majd nem jön be a bug. És tuti h az, mert még a tûzbe bemegyek, akkor sem égek meg 😛 Félek h inentõl nincs tovább :S Tuti nem én vok a béna (most kivételesen). Jah és a többi küldetést sem tudom vinni, mert nem jutok át a barikádokon. Órák óta csak rohangálok, h lehet átjutni, ill kijutni Ó-vizimából. Kalksteinnél meg már nincs teleport. Másik kapu lezárva. El vagyok keseredve :S
Ezt a "csinálj jobbat!" érvet nem kellene erõltetni. Szerintem mindannyian ismerünk olyan filmet, játékot, zenét, amit nem szeretünk, sõt mûfaján belül is borzasztó gyengének tartjuk, mégsem tudnánk jobbat csinálni. Még akkor sem, ha esetleg szakmabelik vagyunk, hiszen egy filmet, játékot egyedül nem igazán lehet elkészíteni.

Inkább had írja le a mindenki a véleményét pró és kontra, amíg azt kulturáltan teszi.
tarti19
Visszatérve pár sorral ezelõtthöz fixpont nevû hozzászóló embernek azt tudom mondani, ha nem tetszika grafika vagy lengyelek készítették, el lehet menni és készíteni egy jobbat, szebbet,erõsebbet , látványosabbat, hosszabbat, ötletgazdagabbat és egyéb...
No meg egy dolog, a játék angol szinkronnal mindjárt sokat veszít a varázsából, hisz amikor magyarul hallod amint a karakterek cseverésznek, na az már élmény...😊 Ráadásul a Witcherünk szinkronhangja , világszínvonalú😊

tarti19
KOTOR az játék😊 RPG király volt mind a 2 része😊 Ezt elvitatni nem lehet😊
engem a Witcherbe a töltési idõ zavar egyedül, de az baxottul...
Jó kis játék és tényleg magával ragad a trténet , pedig csak az elején vagyok, de valahoyg fût a vágy, hoyg minden karakterneka gondját baját megtzdjam, esetleg meg si oldjam😊
KOtor szintet nem éri el ( igazi sw van vagyok😛) de megközelíti😛

poppe
jutezsembe részegség, legjobb mikor shanit akarom meglátogatni, és az öregasszonyon kell átverekednem magam... aszongya gyere igyál valamit! volt 1 viszlát opció, meg egy igyunk opció, hát ittam 1-2-t vele, erre õ:
Fúúj te részeg vagy! takarodj a házamból 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

bardocz
pasz,nem lehet folyton részeg vagy?😄
BlackShadow
mivel nagyon átsiklott rajta mindenki felteszem mégegyszer a kérdést 😄
milyen beállítás miatt lehet az, hogy iszonyú pixeles a kép beszélgetések közben, holott maga a játékon belül maxon van az egész?

bardocz
meg amikor coleman kimegy a kocsma hátsó kapuján😊
vagy thaler azt mondja nem ér rá,és tényleg elkezd dolgozni a házban
Dante73
Hát igen... Nekem ez az elsõ olyan játékom, amiben tényleg "saját életet élnek" az NPC-k! Pl Shani minden reggel 10-re megy dolgozni, olyantájt megtalálni a lakása, és a kórház közt, mi több, be is megy, nemcsak megjelenik odabent!
Nálam ilyen apróságok miatt EZ AZ ÉV JÁTÉKA!

Dante

http://www.freetvmaci.info/

Pont ezekkel a küldetésekkel foglalkoztam az imént.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A csatornába még csak azóta is készülök vissza a szektához, így uygan nem tudhatom biztosan, de szerintem csak egy szefírát találni odalent. Azt pedig emlékeim szerint a kukorixnél lehetett találni, tehát már nálad kell lennie.

A kardnál ugye sorban kell haladni az érdeklõdéssel, máshogy nem is lehet. Ha jól értem, Thaler, a szerencsejátékos, a kertész és Shani is megvolt már? Így lenne logikus, mert Shani már Zoltanhoz küld, és teljesen véletlenül pont el csíptem utána az utcán, és tudtam vele beszélni a kardról.
poppe
bocs mocsárra gondoltam csatorna helyett... akkor bocs 😊
nem emléxem ki adja, de kell 1 kulcs ami majd nyit a csatornában egy új ajtót