The Witcher

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tibor16
régebben a fejlesztésrõl írtam pár sort, úgy november vége körül - egy része, ha jól láttam a faq-ba bekerült. Megnézem, de nem ígérem, hogy meg is találom.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Tinman
Kezdetben nem is állt az élükön Yaevin, sem a tünde nõci... azóta az eszközeik finomabbá váltak, persze a háború, az háború.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Hát Coleman sokminden volt csak rendes civil nem ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

bardocz
az nem civil volt...vagy nem úgy civil mint pistabácsi a szomszédban
dalmar
Nem tudom egyértelmûen a jókhoz sorolni a szkojatel-t.Az 1 fejezetben ugyanis engedtem el vinni a felszerelést.Erre a 2 fejezetbe meg civileket öldösnek speciális nyílvesszõvel,lásd hulla a kocsmában.

\"Ha a cápa a kezedből eszik a lábadból is fog\"

BorsoFozelek
akkor adhatnál pár tippet hogy csináltad.
ezüst vagy acél kard?
gyors v erõs stílus?
mégmégmég?

Csak két isten van: a pénz meg a baszás

csak akkor lesz az õrtoronyban, ha vége a partynak

Sir Quno Jedi
Nanana. A szkoja meg ártatlan civileket zabáltat fel a ghoul-okkal, meg hasonló jóságok. SZal. egyik oldal sem szent, mégha a szkojások az eredeti áldozat is.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Azért a Tündék és Török sem viselkednek mindig lovaghoz méltó módon szóval z már rég nem egy fekete vagy fehér kérdés.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Tinman
Látod ezt mondom... próbálják a játékban a gaylovagok eszméit jónak beállítani, de az igazság az, hogy elnyomó, rasszista, szemellenzõs banda.

Tinman
Verald eseténként az õrtoronyban van.
Aardot érdemes fejlesztni, leütésre érzékeny ellenfeleknél 1 csapás.
Az emberi ellenfelek nem túl erõsek -ellenük van ugye az acélkard-, az összes többi ellen ezüsttel nyomulsz, emiatt én mindig elõnyben részesítettem az ezüst fejlesztéseket... fontos az ezüst erõs és gyors, a csoport nem annyira lényeg egy ideig.

tibor16
Ugyanúgy megvan magyarázva érvekkel ha pl a lovagokat választod, a Tó Asszonya is ugyanúgy lovaggá üt (most csináltam). - úgyhogy ezért kissé sántít az okfejtés - ebbõl a szempontból. Az más kérdés, hogy a játék fõ sodra a tündék vagyis az elnyomottak védelme, a többféle "választási lehetõség" közül ez adja a legtöbb pozitív motivációt. Most hogy a lovagokkal vagyok, néhány "magyarázatot - indíttatást" nyakatekertnek érzek. Mintha nem ülne minden magyarázat, mintha itt ott hibázna így a történet.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Zan
Sziasztok!

A 3. fejezetben ezt a Veraldot vagy kit,akinek egy csomo felhivása lóg ott vizimában(szurcsohók,ghoulok,viverenek,vagy mikrö),na szóval öt hol találom,mert nincs bent abban az örtoronyban,amit jelöl a térkép,legalább is dél körül kerestem ott és akkor nem volt!:S

Egy másik dolog:

Szerintetek a jelek közül az ignin kivül mit fejlesszek?A pajzsot,vagy inkább a csapdát?vagy mit?Én ugy tervezem,hogy az inteligenciát kimaxolom,meg az ignit is...a többit még nem tudom,pl. azt nem tudom még,hogy melyikre gyurjak többet:az ezüstkardra vagy az acélra?

Jo lenne egy két tanács,várom a véleményeket.

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

tibor16
Érdekes, nekem arra kellett vigyáznom, nehogy véletlen kinyírjam a strigát... a megmentésére mentem.

Tinman
Witcher jó/rossz ill. moralizálós témához:

SPOILER SPOILER SPOILER

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Azt hiszem kiderült, hogy a tündék ill. másfajúak mellé állni a legtisztább/legjobb út.
A tünde város lerombolt romjaira húzták fel Vizimát, a tündéknek eztán minimális jogaik voltak, lázadásuk szükségszerû következménye volt az elnyomásnak.
A Lángoló rózsa az 5. fejezetben, egyszerûen beront a kórházba és lemészárolná a szerintük terrorista elemeket. Ezt akármilyen szemszögbõl is vizsgáljuk, rossz/helytelen/elítélendõ tett.

A Lángoló rózsa rasszisták és hataloméhes seggfejek gyülekezete.
A béke és a rend nevében gyerekeket is képesek lennének ölni.
Ezzel szembe a tündék folyamatosan a szabadságukért küzdenek, bár nagyon büszkék és nem kérnek a segítségbõl, de egyértelmûen õk a tiszta és nemes lelkû faj a játékban. Alvint pl. azonnal elegendték amikor túszokat ejtettek és kijelentették, hogy õk nem gyerekgyilkosok és hajlandóak azonnal elhúzni, ha a Lángoló rózsa visszavonul.
Egy sarokba szorított macska csúnya dolgokra képes... ez is ilyen.

Tehát ezennel jelentem, hogy igenis létezik olyan végigjátszási mód, mely egy lovagnak is megfelelne. Talán nem véletlen, hogy a tó úrnõje is lovággá üt minket :-D
Nem tudom más esetben, hogy reagál a köznép, de mivel õk semlegesnek mondhatók ezért jó indikátorai Gerált jellemének külsõ megítélésében.
Már a 4. fejeztben is ajnározás ment, "szükségünk van rád Witcher, jobb vagy mint Berengár, olyan akarok lenni, mint te, sokar köszönhetünk neked stb."
Az 5. fejezetben ez még jobban kiteljesedik. Geráltal folyamatosan lehet piciket segíteni az embereken/tündéken/vodiánokon és tengernyi barátra tesz szert, ha nem karddal oldjuk meg a feladatokat.
Nekem pl. eszembe nem jutott volna a farkasembert legyilkolni, fõleg annak tükrében nem, hogy Carmen szerelmes belé, no meg Vincent csak a bûnözõket öli.

Tinman
Ez egy szerepjáték. 1000+1 dolgot kell még keresned...

madass
most valami farkasfog zöldséget v mit keresek :S

asus p7h55m i5-760, gts 450, 8GBddr3,razor abyssus

yaevinn ott van a mocsárnál a druida mezõn
Talán nem véletlenül írta, hogy a Bestia miatt jön majd jól az Aaard 😉
sztem a tûz az jobb 😊
jött rám 10 ember, 2 tûz és mind halott volt

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

madass
ii.fejezetben 11 es szintü vok 😄

Tinman
Ha questhez legyaktad õket, akkor már nagyon kevéssel fogsz csak összefutni, azoknak meg a leírt mód elég.
Mondjuk nem véletlen, hogy 5. fej. legeleje és 33. szintû vagyok :-D

BorsoFozelek
Valaki segítsen mert meghülyülök. a strigát hogy kell kinyirni mert már
van bennem 2 hóvihar meg fecske de mindig elpusztulok<#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom>

Csak két isten van: a pénz meg a baszás

A szúrcsohó már a második fejezetben sem annyira veszélyes, egy erõs Igni, majd erõs stílusban az ezüstkard jól felfejlesztett patinadóval (+50% sebzés égõ ellenfél ellen) csodákat tesz. Mire megijedtem, és megittam egy fecskét, már hallott volt a gaz, csak nem vettem észre 😊
proway
sziasztok. 3 résznél nem találom meg egyszerûen Yaevinn-t a másfajúak vezetõjét.Már Vivaldi házában is néztem de ott sincs. a bank pincéjébe pedig nem tok lemenni. kérlek vlmi ötletet adjatok pls.

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

madass
mocsárnál már gyalogolok azn öregemberrel már egy orálya..... voltsm már itt s tündéknél v hol megtanulam a 3 ik jelet de nem tom mit kell itt csinálni....

Sir Quno Jedi
Na, ha te nekiállsz mindig, mindenhol kiírtani az ilyen növényeket, akkor jó neked és csak átszáguldok, nincs idõm az ilyesmire, csak ha kell quest-hez. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tinman
Eleinte nagyon sok ellefélre hat az Aard, elkábulnak és egy csapás... ez eleinte aranyat ér!
Ne felejtsd el, hogy hardon tolja.

5. fejezetnél járok a nyílvédelemre eddig egyetlen pontot sem tettem.
A szúrcsohó miatt felesleges, addigra már olyan erõs az Igni, hogy 2 ignit ellõ, meg megcsapja 2x ezüsttel és vége a dalnak.

De ki így, ki úgy. ;-)

Sir Quno Jedi
Azt kell mondani a temetõõrnek, hogy már nem bízol Raymondban és utána meg engedélyt szerezni az õrkapitánytól (Vincent). Ez a leg1xûbb.

sziasztok nem tudjátok h hogy kell a temetõbe bejujtni a 2.epizódban?
Sir Quno Jedi
Aard, majd az Igni és õmiattuk az intelligencia. De amúgy erõre pakolj, mer aból jön az életerõ, meg az elején vaskardra, csoportosra és gyorsra, késõbb ezüstre ugyanerre. Ja és nyílvédelemre! Nomeg ha alkimistáskodni akarsz (és kell), akkor azzal kapcoslatos skillek mind kellenek, már az elejétõl.

Tinman
1.5 órán át kerestem a parasztlányt (más és más idõpontokban, házakban), de feladtam... lehet, hogy 1.2-bõl kivették <#nemtudom>

Tinman
Bestia meg a kutyái miatt eleinte az Aardra nagyon érdemes pontokat tolni, ezüstre is természetesen.

Magh
Most kezdtem el a játékot (legnehezebb fokozat), valaki adna tanácsot, hogy mit érdemes fejleszteni? Van-e esetleg olyan spell v skill, amit semmi értelme kirakni? Jelenleg a sima kardot és erõt kezdtem el.

Persze, én csak a faluban levõkrõl beszéltem, a másik kettõ nem ott volt 😊 Én is beszéltem az elején a parfümössel, de késõbb nem is találtam meg, lehet csak ilyen rövid szösszenet volt.
fehér inges barna mellényes lesz. de összesen négyet lehet: a cukorkás, celina, a tó úrnõje (ha a szent grálról beszéltél a remetével menj vissza hozzá, és amikor kérdez vmit mondd hogy csak vicceltél) és egy tündét, aki mindig a barlangban van, õt akkor lehet, ha már vittél nekik kenyeret

Sir Quno Jedi
Jaja, neem 16GB swap file van és 2-3GB memó, azzal bírja sokáig, de nagyritkán, sok össze-vissza töltögetés után nekem is lefagy. DE hosszú órákig bírja elõtte.

tibor16
Azt a recepted a mocsárban a 2.-3. részbenlehet megszerezni, az egyik téglakészítõ adja, amikor már hálásak neked. Beszélgetni kell az ottani emberekkel és akkor.

Tinman
Ha jól rémlik azt akkor kapod amikor legyilkolod a nyomozás végén a
nyomozót.

Tinman
Ejha, akkor nem értem.
Cukorbabám van, de csak úgy random segítettem a péknek. Melyik lány az? Mert amelyik szóba áll velem, annak parfüm kell.

A faluban csak Celinát és a cukorkás lányt lehet lefektetni (mármint akinek cukorbabát kell szerezni) 😊
Zan
Még egy kérdés:

Most inditom be a monolitokat a mocsárban,már egy kivételével megvan az összes.Az az egy a sors!Ugye bár azt irja a kalstein jegyzet,hogy azt majd egyszer csak valahol találom meg!MEg nem tudom hogy poénbol e de oda van irva,hogy egyszer csak a szörös medvében rendelt csirkében lesz benne!Ott még nem lestem...😊
Merre keressem?

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Tinman
Chapter 4

Falusi menyecskét hágnék, azt mondja parfüm kellene neki.... biztos tudok keverni. Hát téved, mert végignéztem az összes CH4-es kereskedõt, de senkinél sincs parfüm, keverni meg véletlenül sem tudok, receptek között hasonlóm sincs.

Ötleteknek örülnék, mert eddig a lehetséges összes leányzót sikerült 180°-os helyzetbe varázsolnom... ezt sem hagynám ki.

Zan
Tökéletesen,köszönöm szépen!

tibor16
3 rúnábol van 1 ezüstkard, lehet egyféle a színe (akkor ad hozzá 1 bonusz tulajdonságot) vagy ahány színed van. Az a lényeg hogy 3 legyen, de csak rúna. Kovácsnál, már amelyikkel jóban vagy és csinál neked, a kalapácsra kattintasz, megmutatja az összes 3-as variációt abból a rúna készletbõl ami nálad van. Kiválasztod, ekkor azok a rúnák kikerülnek a tarisznyádból, mert a kovács beleteszi a kardba és a kard megjelenik a régi kard helyén. Ez a módja a witcherben a kard bõvítésnek. Acélkardnál ugyanez csak érccel. Acélnál nem tûnik el a régi kardod hanem azt pluszba veszed, ezért a régit eladhatod. Ezüstnél, mivel azt csak a witcher használja, ha nincs nállad, a kovácsnál nem jelenik meg ezüst, hiszen a nálad levõt csak bõvíted. A rúna és a meteorit nem keverhetõ, ill. a nevesített kardokat nem lehet bõvíteni (pl Harvall)
Remélem érthetõen írtam le.

Mnemomic
Hi!

Én azt hiszem a 2. fejezetben már találtam egy jó acélkardot a mocsárban a viviernek között van egy hulla. Annál volt egy jó kard azt használtam az 5. fejezetig mikor megkaptam a királytól a kardot az jobb volt valamivel.

Zan
Sziasztok!

Van egy föld runam,azt irja,hogy egy ezüstkardba lehet kovácsoltatni.Mégis hogyan,mert a kovácsnál csak eladni tudom a runát,az ezüstkard meg nem is jelölhetö ki ott a kovácsolás módban...:S!

Valaki elmondaná,hogy hogy kell!

rotator
Jó, de én egyszer már végigküldtem. 😊

Tinman
Ettõl függetlenül abban nem hagynám... az a búzamezõ a 4. fejezetben eszméletlenül hangulatos, meg a málnabokornál történtek iszonyatosan tetszettek. Be is véstem azt az egész tájat az emlékezetembe. <#eljen>

rotator
Nekem is 3G swap van, annyira nem jellemzõ a kilépegetés, bár idõnként elõfordult. Egyelõre pihentetem a következõ patchig, vagy legalábbis egy jó ideig.