1015
Élet egy másik dimenzióban
  • Wing Rockling
    Én magam még sohasem tudtam igazán transzba kerülni, mert a meditációs üléstől mindig elzsibbadt a lábam... Ezt a lótuszt még nem próbáltam, itt az ideje.
  • Wing Rockling
    A legjobban az F-dúr-ra épülő "Szentséges Óm" nevű hangra lehet meditálni, ám ezt nagyon nehéz megtalálni, és kezdetben idegesítő is lehet.
  • Wing Rockling
    Nem elég az időt megállítani, rá kell állítani a tudatod arra, hogy a távolság is csak illuzió a fizikai síkon, minden benned van és te mindenben bennevagy, ez hozzátartozik az első lépéshez.
  • mikike
    jó lenne addig eljutni, hogy magam vissza tudjam vezetni az elöző életemben, de erre esélyem nincs
    egyelőre még mindig csak pár mpet tudok "meditálni"

akik visszamehettek
  • Dzsini
    akkor "tanultam bele", amikor beteg és kialvatlan voltam (lásd másik topic, 100+ órás ébrenlétei meg iylesmi) - azóta rendben vagyok, de ha fáradt vagyok, vagy nincs jobb dolgom simán elalszom bárhol akár percekre is.
  • Astaroth
    "buszon állva is"

Kialvatlanság,vagy betegség...
    Logikusan élő ember sosem lesz kialvatlan.Pont erre való a meditáció ,hogy erőt gyűjts!
  • Dzsini
    <off> dehogynem... én még buszon állva is... </off>

amúgy meg figyelj az elalvásra, és tartsd meg közben a tudatod... az is legalább olyan használható módszer, mint a "klasszikus" meditációs módszerek
  • Astaroth
    Lótusz vagy törökülésben nemigen tudsz elaludni...
  • DarkHorSe
    nekem megy

zzzzZZZzZZzZZzZZZZZZzzzZZZZZZzzzz :DDDD
  • mikike
    nekem nem meg :(
    a tököm, semmire nem jutok a meditációval

próbálomn a Sri Chinmoy féle koncentráljak a szívemre dolgot, de semmi hatás
    viszont azt már meg tudom csinálni, hogy ne figyeljek a gondolataimra, de akkor alszom el
  • PResident Evil
    mindenki lebeg :)
  • Tikal #44
    ejha, már mindenki megvilágosodott? :)
  • Astaroth
    Jól látod igen!Sőt csak akkor veszi észre a zajt,ha szüksége van rá hogy észrevegye!

Apám is futkározik körbe a házban hogy agyoncsapja a legyet,közben én észre se vettem:)
  • Tikal #42
    persze aki már olyan szinten van hogy ejha, azt má nem zavarja semmi :)
  • Astaroth
    Az életet sem lehet könyvekből megtanulni.Csak irányt adhat...
  • Astaroth
    Hát a klasszikus meditációhoz tényleg csönd kell.Van egy ilyen aszthiszem Japán mondás ,hogy
    "a meditációra a legtökéletesebb hely a piac!"

Ebben az esetben a meditáció arról szól,hogy tökéletesen éber vagy,koncentráltan tudsz figyelni.
    Van egy olyan gyakorlat is,hogy vegyél a kezedbe valamit,(pl. gyufásdobozt)nézd meg alaposan,tapogasd meg szagold meg,és utánna idézd fel az emlékezetedben minnél pontosabban.Ugyanígy belemerülhetsz a zenébe is...
    (a Sepulturának vannak dallamosabb számai amik nem olyan brutálisak sőt egyáltalán,de a Korai Öröm szerintem kifejezetten jó az ilyenfajta meditációra!)
  • Szabina
    Egyik barátnőm két évig rendszeresen jógázott (most csak azért hagyta abba -ideiglenesen- mert egy évre ösztöndíjat kapott Brüsszelbe). Ő ajánlotta a kazit is és a tanfolyamot is ugyanis nem csak a tanulmányi eredményei, hanem az egézsége is látványosan jobb lett.
  • Tikal #38
    csak figyelj hogy melyik "tanfolyamot" választod. bár szerintem a "pénzesek" eleve megkérdőjelezhetoek. :)
  • Szabina
    Vettem egy video kazettát, ami a Chi-kung légzést és A Thai-Chi-t gyakoroltatja, az utolsó 45 perc pedig a jóga alapjait mutatja be. Azért mondtam, hogy nagyon kezdő vagyok, azonban nagyon megtetszett, és tervezem hogy a közeljövőben beiratkozom egy tanfolyamra. Egyébként a kazettát egyik ismerősöm ajánlotta.
  • Tikal #36
    és melyik jogát gyakorlod? vagy csak ugy magadtol? mert ugy nem lehet....
  • Szabina
    Én azért még nagyon kezdő vagyok. Egyelőre csak koncentráció fejlesztéső, általános erősítő, és hátfájás enyhítő gyakorlatoat csinálgatok. :))
  • Tikal #34
    mindenre jo :) de ahhoz már nagyon nagy mesternek kéne lenned. egy igazi jogi meggyogyitja magát
  • Szabina
    Szerintem a jóga csak a kisebb izületi fájdalmakat enyhítni. Nekem pl. idönként megfájdul a hátam, olyankor néhány napra segít egy-két megfelelő gyakorlat.
  • Dzsini
    köszi, tudom - bátyám több, mint 10 éve aktívan kung-fuzik, felavatott harcos szerzetes, és nézegettük, hogy mit lehet mit nem...
  • Tikal #31
    nem biztos, a különbözö jogafélék ezért vannak. lehet neked már nem segit, nem tudhatom, de tény hogy aki ezeket csinálja annak kevesebb az esélye bármilyen testi bajra
    a harcmuvészetek is joga, edzi a testet,pl a kung fu nem csak verekedés, nagyon komoly lelki tudás is társul hozzá.
  • Dzsini
    ezen az segít, ha nem terhelem meg, és akkor talán csak idősebb koromban kell elkezdeni kicserélni meg műteni (sokat utánajártam). de hagyjuk, nem idevaló téma
  • Tikal #29
    pedig a joga (pl a hatha ) talán segitene ezeken a bajaidon is...
  • Dzsini
    nekem lazítás nélkül megy a lótusz, és bármeddig elvagyok benne... (és azért ez gerincsérvvel meg porc-elmeszesedéssel együtt nem rossz.. - ezért nem próbálkozom a taichi-vel meg a jógával... bár lehetne talán)

meditáció amúgy: igen, eleinte elalvásról szól... aztán sikerül egy fél-álom helyzetben megmaradni, és ott szépen lehet létezni. ezekután szabadon választott, ki mire használja fel a továbbiakban.
  • Szabina
    Én jógázni szoktam. Esténként akár 15 perc jóga is felfrissít még egy fárasztó nap után is.
  • Tikal #26
    nos ami a tévében meg a médiában a meditáciorol megjelenik az többnyire hulyeség....
    a joga/meditácio nem azt jelenti hogy munka után ulok 15 percet csendben aztán megyek csinálom tovább a dolgom... :D
  • Tikal #25
    lotusz ulés a legjobb, bár az nagyon nehéz elsőre ( nem a törökulésrol beszélek mert az más)

a lotuszülés ilyen:

• Tikal #24
    bocs, de zenére nem lehet meditálni, pláne nem sepukturára :DDD
    meditáciohoz csönd kell... de halkan mehet vmi, ha nagyon nem megy anélkul, pl vmi indiai, egyszeru instrumentális, mantrák stb....

előző életeidre nem emlékezhetsz vissza... nagyon nagy mesternek kellene lennie ahhoz hogy egyáltalán ez irányba bármilyen lépst is tehessen...
  • The Garrett
    Budapest tv-n szokott lenni meditácijós torna :D az gondolom kamu nem?
  • [HUN]PAStheLoD
    hát ... ööö .. jó az a sepultura , de nem ehhez ;]
    ehhez csend kell , hogy halld magadat , hogy érezd is belül a saját lényedet , senki ne várja hogy ez valami nagy ÉLMÉNY .. MEGVILÁGOSODÁS .. meg ilyenek .. az csak egy kilómétertábla az úton valahol ...
    ha az első pár (lehet egy se .. lehet első 100) próbálkozásnál elalszol , nem baj .. biztos jól fogsz aludni!
    Fizikailag annyit érdemes hogy légzés .. (hasi/hara légzés) és valami kényelmes pozició fekve nem a legjobb mert akkor tényleg elalszol .. a lótuszülés bevált az indiaiknál és tibetben is :P lehet próbálkozni sok sikert :)
  • hen-tes
    nekem ez a ne gondolj semmire nem megy..
    hogy gondoljak akkor a harmadik szememre ? :D
  • mikike
    én hinnék benne, mégsem megy

anno az agykontrollt is próbálgattam (könyvből), de nem ment

szóval vagy adottság kell hozzá, vagy egy jó mester
  • Astaroth
    Amit szeretsz.Bár lehet nem mindegyik van jó hatással.
    Amit én szoktam hallgatni:Korai öröm,Sepultura:),Replika
    de lehet komolyzene is,diszkózene is biztos.Olyan amiben nincs sok szöveg és nem köti le a figyelmedet,mégis lazít.
  • Astaroth
    Ha kevés az energiád szerntem először aludj.
    Ha sok akkor dolgozd le.Sportolj.Küzdősportoknál is a végén általában van ilyen lazító,meditáló gyakorlat.
  • Astaroth
    A harmadik szem egy pont a homlokodon.Ha jól gondolsz rá fényt fogsz látni,és kellemes hidegérzeted lesz.Megjegyzem nekem még nem sikerült.
    Jógá-zók meditálnak így.És ez a szem valóban létezik bebizonyították!Elhalt kezdemény de ott van.0 éves korodban megállt a fejlődésben:)
  • Astaroth
    Tévedsz!Nem kell hozzá adottság.Idő kell hozzá ,hogy az ember megértse a dolgokat.Egy életmód is kell hozzá.Komolyan kell venni,hinni kell benne különben hagyhatod az egészet a francba!
    Mondjuk az is igaz hogy egyesek különleges adottságokkal születnek...az a véleményem hogy ezek a dolgok mindekiben benne vannak csak még nem fejlődtek ki.
    Én hiszek a reinkarnációban,és szerintem előző életeid meghatározzák a jelened(tudat alatt)Minden ember más szellemi tulajdonságokkal rendelkezik.Valaki erőszakos már kis korától kezdve,valaki pedig békés örökké.