Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Kimerem állítani hogy Magyarországon én vagyok a legnagyobb fanatikusa 😊) (ebbe a topicban is volt már korábban errõl szó).
Jövõ hétvégén is lesz futam Sandown-i aszfaltcsíkon, mindig korán kell kelni hogy élõben lásd, de megéri 😊. Hiába kell fél 6kor vagy 6 kor kelni, még sose aludtam el rajta 😊. Folyt. köv. Ebben a topicban.http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230288_153670168032511_100001685853824_319804_507069_n.jpg
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
De most nézem ezek angolok.. xD Milyen szerencse <#idiota>#idiota><#eljen>#eljen>
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
45ig tekerjétek elõre nemértem hogy az ilyen videókon mért nem látható az út ezt megelõzõ 213km-e is? :|
"Eloltani a motort." Mivel? Elõveszed az ülés alól a poroltót? Segítesz az embernek. Hogyan? Végzett orvos vagy? Van nálad vákuumágy megy nyakmerevítõ??
Az, hogy a segítség lassan érkezett meg a pálya felelõssége de te azzal, hogy megállsz csak bajt okozol.
És itt még jön a kérdés, hogy hányan álljanak meg? Álljon meg 10 motoros? Vagy inkább 20? És ha az égõ motor felrobban akkor mi van??
És még valami. Ezt nem én találom ki! FIM szabályzat, pályaszabályzat stb. le van írva. Pályahasználat feltétele.
"A pályán megállni tilos! Bármi gond adódik, meg kell próbálni eljutni a boxutcáig!"
És nem összekeverendõ a sárga zászlós szükség esetén megállással ami nyilván arra vonatkozik, hogy ne menjél bele százzal a földön fekvõbe.
Aki nézi a MotoGP-t nyilván látta a Simoncelli balesetét. Rossi sem állt meg pedig az egyik legjobb barátján ment keresztül. Beleivódott 2 évtized alatt, hogy nem szabad megállni. Ez van.
Egyrészt egyáltalán nem nagy a sebesség, a baleset alanya úton kívül tartózkodott, továbbá mi az hogy mire megjön a segítség kb elég a motor ?
Itt viszont meg lehetett volna állni legalább a motort eloltani. Komolyabb pályákon 10 secen belül ott a segítség!
Pl. Jaj elesett a haverom, beszorult a motor alá én megállok mert 10mp elõbb érek oda mint a pályabíró. Hopp leoltották a villanyt. Két hét múlva ébredsz. A mögötted jövõ lassított miattad, az amögött jövõ viszont nem látott ebbõl semmit (féklámpa nincs a versenymotorokon) és 150-el belétek ment. Õ meghalt, a mögötted jövõ elvesztette a lábát, te nyertél 6 hét kórházat meg fél év rehabilitációt. A haverod kulcscsonttöréssel megúszta az esetet.
Na jó döntést hoztál?
És még egyszer mondnom: Nincs mérlegelési lehetõséged! Csak nagyobb bajt tudsz csinálni. Szóval ilyet csak egyszer csinálsz az életben mert többet nem engednek fel semmilyen pályára.
Ez a helyes viselkedés.
Þór vígi þessi rúnar
Alapvetõ szabály úgy pályamotorozásban mind autózásban, hogy: Szigorúan tilos megállni segíteni a másiknak! Erre van a pályaszemélyzet. Meg akarsz állni, jönnek mögötted 5-en és sokkal nagyobb balesetet okozol. És nincs mérlegelési lehetõséged, hogy jaj ez most a haverom neki megállok. Szarfaszú Schumacher sem állt meg amikor az öccse elszállt Indianapolisban.
Arról nem beszélve, hogy mit tudsz tenni? Képzett orvos vagy? Van a motoron egy 10kg-os poroltó? Defibrillátor?
Purley mit tudott tenni? Megállt szerzett magának 2-3 évnyi rémálmot de segíteni nem tudott. Lehet, hogy hõsies volt a tette de haszontalan.
Szóval ha a 16528-nál a motoros "visszafordult" volna a pályán és túléli valszeg elõször elveszik minden engedélyét utána pedig beutalják az elmegyógyintézetbe.
Ilyenek az igazi versenyzõk (ezt melyik szarfaszú mai f1 pilóta tenné meg a versenyzõtársáért?????):
3:15-tõl:
Þór vígi þessi rúnar
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070