Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönöm szépen a válaszod. 😊
Még nem tudom, milyen a szerzõdésünk, de azt majd megnézem.
És akkor ha elmegyek a biztosítóhoz (Allianz), hogy fizessenek, és õk fizetnek is, akkor ennek lesz valami következménye?
Esetleg ugrik valami összeg, és ha pl. 1 év múlva balesetem lenne megint (ne legyen!), akkor már nem fizetnek semmit, vagy kevesebbet? Vagy esetleg megemelik a havidíját a casconak? Tehát van valami következménye a jövõre nézve, ha bejelentem a kárt és õk fizetnek, vagy nincs?
Esetleg akárhány balesetem is van, õk mindig fizetnek, mert úgy is van olyan ügyfelük, akiknek sosem lesz balesete, azok pénzét meg megtartják?
Lehet hülye a kérdés, de még sosem volt ilyen gondunk, ezért akarok tisztán látni.
Mert ha van következmény, de a kár akkora, hogy én is kitudom fizetni nélkülük, akkor lehet megéri - persze függ az összegtõl és a következménytõl.
Üdv.
CHELSEA FOOTBALL CLUB

"Nulla tenaci invia est via"
Ugye ha te vagy a hibás akkor csak akkor kapsz zsét ha van CASCOD. De ezt vágod is
Downhill!!
A kérdés az, hogy a Cascos szerzõdésed milyen.
Nekünk flottás autók vannak. A Flottában úgy van, hogy az önrész a sérülés 10%-15% de minimum 50000ft. Tehát ha a sérülés nem éri el az 50000hufot nem fizetnek egy forintot sem. Ha ennél több akkor ennyit neked kell megfizetned és a maradékot fizetik.
De ez ugye addig van, amíg a 15% a 50000ft ha nõ a költség nõ az önrész is.
Ha sérült a futómûved, a sárvédõ és a lökös, akkor mondjuk fényezéssel együtt számoljunk: 50 kb a lökös (ha javítják) 40-50 az elsõ sárvédõ és a futómû alkatrészek. Ha sok minden sérült 100000 is lehet. Mondjuk számoljunk 75-t😊
Tehát kb 170 ezer így elsõre a kár. Ennek a 15% a az önrész, 25000Ft tehát 50000ft. Kapsz mondjuk egy 100-110 ezret.
Persze ezt mondjuk a flottás szerzõdésbõl kiindulva. És nem látva mennyi a baj. Lehet több😊
Downhill!!
12 éves kislányt üldöztek 😄
Hello.
Sajnos történt egy kisebb koccanás a havas úton - elõzés közben megcsúszott/megpördült a kocsi és a mögötte jövõ eltalálta a bal elejét. Persze nem voltak itt nagy sebességek, jó ha 30-40-nel jött a hátsó autó.
Az elsõ kerék feletti elem roncsolódott, meg az elsõ lökhárító repedt be egy kicsit. A rossz, hogy a kerék kapta az ütést ami miatt most "terpeszt" kicsit.
Az autóra fizetünk Cascot. Hiába is kerestem gyorsan neten, nem találtam tájékoztatót róla, de tudom, hogy van fix önrészes és százalékos.
Az, hogy nekünk melyik gondolom benne van a szerzõdésben.
De valaki volt már hasonló esetben? Mire számítsunk? Hogy mûködik, mennyit fizetnek? 😊
Köszi elõre is. Üdv.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Múltkorában 40-el mentem egy olyan helyen ahol 60 a megengedett és természetesen ott is ilyen "jó magyar útviszonyok " voltak. Az egyik kátyútól defektet is kaptam, felni minden tropa. Mondták, hogy csináljak képeket kérjek mindenrõl számlát és küldjem el a közútkezelõnek. Megtettem mindezt, mire visszaírtak, hogy sajnálják, de õk nem tehetnek arról, hogy ilyen rossz minõségû gumit használok, õk mindent megtesznek az utak minõségért, de a sok sótól ilyenkor ez természetes. ( mondjuk az más dolog, hogy egész télen 10cm hó állt az úton és hótolót még véletlenül se lehetett látni soha ) Mindezt mondták egy olyan gumimárkára, amibõl igencsak 20k körül/fölött van egy darab. De persze, az én hibám..😊
Szánalmas az egész, hogy lassan 500 ft a benya mert a világpiaci ár, aha csak rajtunk kívül sehol nem nõ, az utak minõsége kurva szar, az autópályadíjért már nem tudják mit kérjenek, ahol meg tudnál menni normálisan oda kipakolják az átkozott trafikat, hogy ha még marad egy kis lóvéd azt is lehúzzák.
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
Persze az is megér egy misét, miért hagyjuk az utakat ilyen tré módon.. De ez az adott szituban teljesen másodlagos dolog.
SZERINTEM!!!!
Downhill!!
http://tv2.hu/musoraink/tenyek/123262_naponta_tobb_ezer_uj_katyu.html
youtube.com/user/icetihiii22
Az ilyen esetekért egyértelmüen a drága közutkezelõ társaságot tartom bünösnek, akinek soha semmi felelelõssége, sem kötelezettsége, az utak megolyanok mintha háboru sujtotta ország lennénk, ha meg utat csinálnak valahol azt is ellopják, de az ,már másik téma.
Mivel tudom,hogy az egy veszélyes szakasz ezért a 90-rõl nemhogy 70-re lassítok de ha úgy érzem akár 30-ra,20-ra.
Letört útszél,sár,kanyar,szembejövõ forgalom.Ezeket mindent ismerte és mégis állítása szerinte 70-el belemegy családostól.
Ettõl függetlenül a sáros kamionokat üzemeltetõ cégnek és az közútkezelõnek kellene fele-fele arányban a kártérítést kifizetnie.Már csak emberségbõl is.
"Könnyen meghalhattak volna mindannyian, ha nem hetvennel hajtanak, hanem az útszakaszon megengedett kilencven kilométeres sebességgel. Akkor ugyanis telibe találták volna a közeli beton villanyoszlopot."
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
Mennyivel kell ahhoz menni egy Scénicel,hogy megpördüljön,felboruljon és háromszor átforduljon?
Arról ne is beszéljünk,hogy ismerte azt az útszakaszt a hapsi.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
😮
Per Aspera Ad Inferi.