Balesetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
Agyonelektronizált világunkban ez a vonattal száguldozás nem értem,hogy fordulhatott elõ...
Szabi
az új Knight Rider sorozatban volt egy kigyulladós rész, ott ha jól rémlik, 500fölött ment hogy kialudjon a tûz 😄D

"Nulla tenaci invia est via"

w77d
világok sorsa múlik rajta <#nyes>

pajti
hû, mekkora probléma ez..

w77d
minek kellett gif-ként berakni amikor pár hsz-el lejjebb itt a videó?

pajti

<#shakehead>

Nohab
Ahogy nézem itt az ív miatt vezették be a 80-as lassújelet. Vagyis az ív elõtt x méterre megkezdõdik a 80-as max sebességû pálya. Tudomásom szerint ETCS 1 biztber van arrafelé, ami legjobb esetben is a lassújel kezdete után kezdi meg a fékezését, ha nem megfelelõ sebességgel halad a vonat. Ebben az esetben már az ívben. Ezt is csak akkor, ha lassújel kezdeténél egy baliz került elhelyezésre. Nélküle nem is tud semmit a szerelvényen elhelyezett rendszer a max 80-ról.
Ezért is szokták az ilyesmi rendszereket inkább kárcsökkentõnek, mintsem megelõzõnek nevezni.

Vannak olyan rendszerek, amik automatikusan elõre lefékezik a szerelvényt hasonló helyzetekben. Ilyen például az ETCS 2 (Bp-Székesfehérvár), AVR (3-as Metro).

"és vajon a központ miért nem szólt közbe amikor 1000% hogy ott villogott elõttük hogy az egyik szerelvény veszettül száguldozik?"

Ne legyél benne ennyire biztos.
A központ nem szokta figyelni a vonatok sebességét. Arra ott van a mozdonyvezetõ és a vonatbefolyásoló. Túl nagy kapacitást igényelne, és késõbb tudna beavatkozni, mint a jelenleg használt rendszerek.

A lakott terület miatti 80-as lassújel pedig egy fasság. Valaki csúnyán félrefordított.
Japánoknál hallottam hasonlóról, de az olyan 250km/h körül volt.
Totti5
Lehet hogy szólt, vagy span volt, vagy ki tudja, majd kiderül. Vagy semmilyen kapcsolat nem volt, mert nem szokás... majd jól ki lesz vizsgálva és kiderül. Mivel a vezetõ beismerte hogy õ nyomta neki és nem volt mûszaki gond egyértelmû ki a felelõs, azt hogy ezt senki nem konrtollálta pedig a vállalat felelõssége és azoké az embereké akik nem végezték a munkájukat, de az is lehet hogy ez megszokott volt csak éppen eddig sikerül a kanyarokat bevenni, ezidáig.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

w77d
és vajon a központ miért nem szólt közbe amikor 1000% hogy ott villogott elõttük hogy az egyik szerelvény veszettül száguldozik? nem akarom én védeni a vezetõt, mert egy patkány, de itt többen is hibáztak nem kicsit.

Totti5
"A hatóságok még vizsgálják a baleset okát, a spanyol vasúttársaság elnöke közölte, hogy a vonatnak nem volt mûszaki problémája, éppen a baleset elõtt vizsgálták át. Azt közben a mozdonyvezetõ elismerte, hogy jóval túllépte a megengedett sebességet. Egyes sajtóértesülések szerint 90 helyett 190 kilométer per órás sebességgel száguldott a szerelvénnyel. "

Nem tudom mi lenne a kellõ büntetés számára. Szenvedjen minden nap mind lelkileg, mind fizikailag 30 évig. Tömeggyilkos.

w77d
szerintem nem kis mûszaki hiba is közrejátszott a dologban. Ezeknél a modern nagy sebességû vasútvonalaknál rengeteg automata rendszer van. Többek között olyan is, hogy magas szintû sebesség túllépésnél elõször figyelmeztetik a mozdonyvezetõt, majd a mozdonynak küldenek egy jelet amitõl a vészfékek mûködésbe lépnek. Elviekben ennek az esetnek akkor sem szabadna megtörténnie, ha a mozdonyvezetõ mondjuk meghalt és rárogyott a gázkarra. Na meg hát a központ is közbeléphetett volna, a 80-as szakasz biztos nem a kanyar elõtt egy perccel kezdõdött el.

pajti
Na most olvasom.. b@szódjon meg a mozdonyvezetõ..80 helyett 190-el lakott terület közelében..
Persze neki a haja szála sem görbült.

pajti
Mi történt a vonatnál?

Coral Springs
Pont most akartam beszúrni a Youtube -ról. Már 78 halott.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG
hát ez elég idióta módja a halálnak <#shakehead>
http://www.liveleak.com/view?i=584_1374682216

Per Aspera Ad Inferi.

cement
hagyjad már, trollkodik az összes autós topikba és élvezi ha valaki válaszol, erre veri, ne add meg neki ezt az élményt

respect to the man in the ice cream van

w77d
"amikor fellángol akkor bepattan és padlóig nyomja a gázt hogy a menetszél visszahûtse."

Te így csináltad volna? akkor meghalsz. Ha lángra kapott, akkor éghetõ anyag, kenõanyag ég, amit a menetszéllel csak rosszabbá tennél, illetve segítenéd a tovább terjedését. Amúgy egy C63 AMG az nem F1 és nem is WTCC, nem kötelezõ bele a porral oltó. Az biztos, hogy most jó lett volna ha van, viszont égõ autóba bepattanni hogy majd a menetszéllel eloltod az öngyilkos küldetés. Nem tudsz olyan gyorsan hajtani hogy esélye legyen egyáltalán elaludni.

tipitmi
kellett volna egy poroltót tárolni az autóban, nagy teljesítményû autókban kell hogy legyen, forma 1 ben is egybõl fújják is ahogy megáll az autó különben lángra kap, de valószínû nem féltette az autóját különben gondolt volna erre, vagy amikor fellángol akkor bepattan és padlóig nyomja a gázt hogy a menetszél visszahûtse.
tipitmi
szerintem direkt húzta rá, mert ugratni akart, csak nem mérte fel hogy egyenletlen a dobbantó és ferdén repült fel meg nagy volt a tempó is.
ne nyert, budai oldal

desigo
Az kemény,hogy elrepült.<#ijedt>
Filmekben látni ilyet max...
pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

pedobear
Én se szeretem õket, mert itt voltak vagy félszáz évig országunkba megszállóként és hatalmas károkat okoztak a magyaroknak.

pedobear

Totti5
Miért kell röhögni és miért kell tapsikolni amikor totálkárra töri az autót valaki? ez nem móka és kacagás, ittt a pilóták tetsti épsége a tét ilyenkor és nem örömünnep egy 6osz szaltó.

Az a kanyar ami 1:17-nél van arról van egy egész összeállítás worst rally corner ever vagy valami ilyesmi 😊
pajti
régi..
finn móka <#zavart1>

Szabi

w77d
na látjátok ilyen egy igazi Mercis lélek.. segít és ha látja hogy a másik szomorú mert TK a kocsija, akkor õ is elintézi a sajátját 😄

Szabi
a Golden Gate to Hollywood Rally-n egy GT-R tetõre rakta magát

majd megállt neki segíteni egy C63 AMG, ami állítólag forró féktárcsáival begyulladt miután megállt o.0

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/131402_halalos_diszkobaleset.html

A rendõrség vizsgálja hogy miért történt a baleset. 😄DD hahhahhahahahahh Elõtte meg elmondja hogy részegen száguldozott. 😄

hahahaahhahaah
desigo
megint lerobbant a Dunában

Szabi
utoljára nem is ott gyulladt ki.. 😄

w77d
már kijavították az akkumulátorból eredõ hibákat

Szabi
a Dreamliner meg spontán öngyulladásra képes 😄

w77d
Ez a Sukhoi Superjet nem igazán jön össze a ruszkiknak, mindig van a teszteken valami gebasz...

Szabi
"A Sukhoi SuperJet 100 carried out a gear-up landing at Keflavik Airport while performing a test flight on Iceland. All 5 on board was taken to hospital with minor injuries."

pajti
Szabi

ez hol van?
és mit keresett ott?

desigo
RatBaG
desigo
lol pont már akartam beszúrni a képet <#nevetes1>
Ilyennel tovább jutott volna...

Szabi