37102
  • Norbi1990
    ?
    Nincs youtubeos felirat hozzá (egyelőre). Mostanában nem is csinálnak angol feliratot (vagy igen, csak én mindig túl korán nézem a videókat és akkor még nincs).
  • SimaSuna #26716
    a feliraton mi található?
    Régen mintha beszéltük volna, de a fasz se emlékszik rá..
  • Norbi1990

Utolsó csávó rossz emberrel kezdett ki :D
  • Rev Hard
  • ocskoszilard
    de ott van az is, hogy álló jármű, szóval mégse szabad :D
  • Tuvok #26712
    Nemrég egy mentővel találkoztam, ami szirénázott ugyan, de 80-al cammogott két város között. Nem értettem, gondolom valami olyan beteg volt benne, akivel nem mehettek túl gyorsan, vagy fogalmam sincs. Hát én leelőztem, tuti nem fogom 10 km-t követni a városig 80-al.

Szerintem ha leelőzöd és elhúzol, a kutyának se ártasz vele. Elvégre feltartani se illik a másikat, függetlenül attól, hogy mentőben, tűzoltóban vagy a kutyaúristen autójában ülsz (Suzukisoknak felmentése van ez alól persze).

Ha ezért megbüntetne egy rendőr, amellett hogy elfogadom a büntetést, "baráti" alapon kérnék egy logikus magyarázatot tőle, hogy mire is volt jó (úgyse kapnék).
  • Tinman #26711
    Ezt találtam:

"Megkülönböztető fényjelzést használó, álló járművet megközelíteni, illetőleg mellette elhaladni csak fokozott óvatossággal szabad.

"Megkülönböztető jelzéseKET használó gépjárművet előzni tilos. "Megkülönböztető jelzésen a kék villogó fény ÉS A sziréna együttes használatát értjük."

Akkor elvileg nem gond...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.30. 16:43:32
  • Master91
    Inkább azért nem kapott volna büntetést mert egyértelműen nem tartotta fel tűzoltót.
  • VJP
    Valóban éjszaka lekapcsolják, meg biztos más esetben is, de a kérdés az volt az előzés miatt megbüntetheti-e a rendőr. Mivel hangjelzés nem volt szerintem nem.
  • Tinman #26708
    Hmmm... na ezért nekem sem volt egyértelmű. De amúgy tényleg röhejes helyzetet tud teremteni, hogy ott kínlódik miközben mögötte egy 30-as kocsisor várja, hogy felküzdje magát az emelkedőn.
  • VJP
    Én mindenhol úgy olvasom, hogy: "a megkülönböztető jelzéseket használó jármű" vagy "megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű". Nekem ebből az jön le, hogy mind a kettő kell. Egyedül az van, hogyha megáll olyan helyen ahol nem szabad, hogy a fényjelzés kell és a hangjelzést tilos használnia ebben az esetben.
    (És KRESZ oktatáson is úgy emlékszem így tanították.)
  • Nyiri
    Így van. Azért szokták lekapcsolni időnkénk, hogy ne őrüljenek meg. A folyamatos vinnyogástól.
  • Master91
    ha csak fényjelzése van , akkor is olyan mintha szólna a sziréna is

hangjelzést akkor szoktak használni, ha nagy a forgalom + városokba, kereszteződéseknél

• VJP
    Már régen voltam KRESZ oktatáson, de úgy tudom, csak akkor sértettél volna szabályt, ha fény és hangjelzést együttesen használja.
    Ha csak az egyiket használja, gyakorlatilag nem különbözik egy mezei autótól.
    Valószínűleg ezért is kapcsolta ki a hangot, hogy megtudják előzni.
    Még egyszer mondom, rég voltam KRESZ oktatáson!
  • SötétBarom
    DE :o[
  • Tinman #26702
    Adott egy tűzoltó autó, mely a városban sima egyenes úton 100-al végigszakít, hang és fényjelzés kíséretében, majd kiérve a városból átvált csak fényjelzésre.

Igen, ám de egy kapatós emelkedő következik, mely jól belátható, hosszú és egyenes. Padlógáz mellett is belassult 70-re.

Aztán jöttem én mögötte (korábban én is elengedtem a városban) és vakartam a fejem, hogy most akkor mi van?

Kielőztem kényelmesen, hallottam ahogy szenved a motorja ezerrel az emelkedőn.

Jól tudom, hogy KRESZ szabályt sértettem? Ha ő 5-el megy, de használja a fényjelzést akkor sem előzhetem ki? WTF?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.30. 14:57:41
  • Blum
    UGYE AZ OTT NEM SÖR?! :'(
  • SötétBarom
    18+

• Stockbauer33 #26699
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Valentino Rossi VR46 Official

Ragazzi sto bene,tutto OK!
    (A parte il mal di testa)
    Hi guys I'm OK!
    (A part from the headache)

Rajtad kívül további 461 915 személy kedveli ezt.
    np :)
  • Totti5
    Ez volt az, szerencséje volt. Eszméletét is elvesztette egy időre.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.09.29. 21:59:39
  • bertino
    egy gyerek is meghalt, óriási...
  • Rev Hard
    A híd előtt jó széles az út, van több sáv mindkét irányba, azt rendszeresen megtolják akár 120-130 -al is főleg éjszaka, pedig 70 -es tábla van kitéve.
  • Pipör
  • Pipör

"Ferihegyi gyorsforgalmi felüljáró az üllöinél "
  • Pipör
  • w77d
    megérdemelte...
  • Rev Hard
  • StrikeFor
    sokan nem tudnak vezetni....,de faszért engedik a nézőket ilyen közel itt is
  • Adaaam
    Ez az, nagyon izgalmas verseny volt, érdemes megnézni
  • desigo
    Itt ez esetleg

• Pipör
    más szemszögekből
  • Pipör
  • Pipör
  • Adaaam
    Ez a brno-i balesete..
  • Tinman #26683
    Hát ez kivédhetetlen. Betonkemény :-(
  • w77d
    "élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedtek."

Ejj, szakadtak szét rendesen :(
  • Tuvok #26681
    Az a gyereksírás az elején.. B*sszameg.
  • desigo
    Gigantikus víznyelő nyelt el egy autót és hat utasát a Krím fővárosa, Szimferopol közelében egy sztrádán. A hatalmas lyuk nyolc méter széles és hat méter mély.

• Pluskast
    Mert egy idióta barom aki azt hitte van annyi erő a verdájában, hogy képes lesz időben megelőzni a sort. Tévedett.
  • StrikeFor
    2:48-nál mi a faszért kezd előzni?????