Balesetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

X-Drive :)

Alien69
Valszeg ez is csak a "szokásos" BMW-s. Meg kell nézni, nincs is jobb oldali irányjelzõje, biztos, ez is újítás. <#eplus2>

<#hehe>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

desigo
Akkor nem volt elég kiforrott a technika csakazlehet.<#nyes>
Tesztelt volna inkább Audi Sport Quattrot...
"Egy harmincéves tesztpilóta kezei közt tört össze az i8 egy prototípusa az A92-es autópályán."

w77d
ez egy gyári prototípus, így véleményem szerint hivatásos tesztpilóta vezette... de hát õk is hibáznak.

desigo
erõs autó + vizes út + óvatlan sofõr: garantált eredmény
Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

Alien69
Jaja, ez ok. De az is ott van, hogy mi a fasz van, ha egy sor kamion mellett mész el, és jön a kis/nagy köcsög, és tolni akar. Azért TUTI, hogy nem megyek be két kamion közé, ha az veszélyezteti a saját épségemet, mellesleg, lehet, sokáig ki se tudok onnan jönni, mert ugye Murphy törvénye, hogy pont akkor fog egy rakat autó melletted elsuhanni, nehogy esélyed legyen vissza jönni. Tehát, nem olyan egyszerû ez. <#idiota>

gordon 24
Persze! Nem is neked szólt. "ismerjük" egymást egy ideje itt sg-n tudhatod, de ez a téma nagyon idegesít mert nap mint nap találkozom ilyenekkel akik meg akarnak tanítani vezetni, meg meg akarják mutatni mi a helyes, aztán közben olyan béna, hogy hihetetlen..

Nah szóval nem neked szólt tényleg..

Downhill!!

pedobear
1:50-tõl nézzétek

pedobear
http://www.youtube.com/v/72KYU5ww29Q&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

desigo
Nyilván nem tartottam fel.Írtam,hogy elléptem.
De ha kényelmesen autózok éppen a megengedett sebességgel mert nem sietek,rádiózok akkor ne arra kelljen már riadnom,hogy egy fasz kamionos egy méterre mögöttem rámáll.
Viszont nincs szabályos jó megoldás az elengedésére.

Véleményem szerit is kerülni kell minden konfliktust és engedni/kerülni a barmokat hagy menjenek ahova akarnak.
gordon 24
Ennyi. Ez a lényeg!

Downhill!!

w77d
na de az hogy a rendõr nem bünteti meg, az a civilt semmire nem hatalmazza fel.

Alien69
Részben igazad van, csak qrvára nem igaz a vége, azaz a rendõr BIZTOS, hogy NEM bünteti meg. Ha igazad lenne, NEM lenne idióta kecseg száguldoz, ENNYI. <#eplus2>

w77d
Pontosan errõl van szó. Aki nem rendõr, az ne lépjen közbe mert aztán pislog ha megüti a bokáját.

gordon 24
Ezt a tipikus hülye Magyar hozzá állás ha õ gyorsabb és te nem akarsz gyorsabban menni elengeded. És ennyi. Annyira utálom ezeket az önkéntes rendõröket majd én megmutatom neki. Mit mutatsz meg neki? 1 az hogy 3 km múlva te is elfogsz követni egy ugyan olyan vagy lehet nagyobb szabálytalanságot, amikor lesz egy ugyan olyan hülye aki megmutatja, hogy te milyen szarul csináltad.
2 semmi jogod nincsen feltartani a másikat, ha õ gyorsan akar menni, majd menjen, majd a rendõrök akiknek a dolga ez megbüntetik érte.

Downhill!!

Misuka963
Az szép,pedig a Kralowetz-esek nagyrészt ADR-el mennek szóval még nagyobb a kockázat :I

Emberek! Vegyétek már észre, hogy a kamionos hiába van lekorlátozva 90 re! Õk sietnek, és ha sietnek nem nézik a korlátot hanem tepernek ezerrel! Amúgy meg enegem sem nem érdekel ha 90 a határ ha jön 1 gyorsabb elengedem, de ha én vagyok a gyorsabb engedjenek el engem is! (ezt úgy gondolom, hogy napi 140 km van bennem)

Mostanában annyit dolgozom, hogy kezd az ivás rovására menni!

tuzfal3
Ha lebukik a kamionos kibasszák a picsába, mert "a fõnök nem tudott semmirõl" hirtelen õ lesz a szentlélek és még a sofõr van felelõsségre vonva a rendõr/kpm akárki elõtt hogy mit képzel magáról hogy az õ kamionját megbuherálja..ki van ez találva tökéletesen hogy a cég ne sérüljön ilyenek miatt..
Amúgy az eset nem egyedi...Tavaly nyáron a Kralowetz-es "osztrák" rendszámú és sofõrû kamion fõúton a seggemben volt 100nál, M8-ason Dunaújvárosnál pedig 130-nál megelõzött. Mindenre megvan a megoldás csak tudni kell hogy használják ki.

Opel Movano 2.8DTi

Misuka963
Így van.90-re vannak korlátozva de sokan mágnessel megbuherálják a tachográfot,hogy haladjanak,mert az a gond,hogy a cégek nagy része hajtja keményen a sofõröket,gyakran teljesíthetetlen határidõket adnak meg a sofõröknek és ugyebár a mai világban mindenki félti a munkahelyét :/

Effe88
ok
ha te mondod

w77d
aha és ellenõrzésnél meg bukik meg az egész cég... hidd el nem trükköznek ezzel mert qva szigorú és gyakori ellenõrzések vannak.

Effe88
igen
de minden megoldható:)

w77d
én is így tudom, de hát kituggya...

Willi Betz
Én úgy tudom ezek a kamionok 90-re vannak korlátozva,vagy nem?

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

w77d
az téged ne érdekeljen hogy neki tilos elõzni (majd a rendõrt érdekli ha esetleg valahol belefut egybe), vagy autózz szó nélkül úgy hogy a seggedben van. Hol engedd el? Mondjuk sávváltással. Az önkéntes csakazértisfeltartomésközbelépekmertszabálytalan hozzáállás nem éppen a legokosabb döntés.

desigo
Kamionoknak tilos elõzni napközben autópályán,autóúton.
Hol is engedjem el?
110-el meg nem fogok menni azért,hogy a kamionos haladjon.

(nyilván ellépek de rohadtul zavar)
Gáz és húzol a francba vagy elengeded és had menjen.

én kimegyek a belsõ sávba és elengedem, aztán visszasorolok a külsõbe.
városba is volt mentem a külsõbe 60-nal kamion jött 80-90-nel ugyanígy engedtem el.
w77d
mondjuk elengedni?

desigo
Olyankor mi van amikor az M0-áson 80-as táblánál haladok 90-körül és letolt egy kamionos 100-al?
Azt veszem észre a tükörbõl,hogy egy méterre rámjön.
Mit kellene tennem?
Ez egy igazi szemétláda, megérdemelné hogy vissza is tolasson rá a kamion. Mondjuk a videó címe annyira firkász szagú szenzációhajhász...
Roger6
Gyanítom biztosítási csalást akart elkövetni.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Misuka963
Megkapta a végén,hogy szívatja szegény kamionost,így is van elég bajuk nekik :/ <#szomoru2>

ocskoszilard
az ilyet ott helybe meg kéne verni, aztán még le is csukatnám egy idõre

Normális az ilyen?
Ki áll oda szívózni egy 20 tonnás kamionnal?

http://www.youtube.com/v/jQOXF06csSc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Tuvok
Ez bennevan sajnos, de szerencsére ezer dolog van, ami feledteti az ilyeneket.

SimaSuna
mozdonyvezetõ nem lennék fõleg az ilyen öngyilkos tömegek miatt..
Tuvok
Na, én azokat büntetném. Odajön, tátja a száját, k..ra ráér de esze ágában nincs megkérdezni, hogy segíthet-e valamit. Egyetlen hasznuk van, nyáron a melegben eltakarják a napot.

Tuvok
Szerintem mindenhol büntetendõ, állampolgári kötelességnek szokták nevezni.
Úgyis minden a körülményektõl függ, egyrészt hova mész, mennyire sietsz és mennyire engedhetõ meg, hogy elkéss.
Másrészt érintett vagy-e, hol-hogyan történt, hanyadik vagy ott, kellesz-e oda egyáltalán, mennyire voltál közel (lehet csak a tükörbõl láttad egy kilométerrõl). Legtöbbször ösztönösen cselekszünk, vagy a körülményektõl függõen hirtelen döntünk, hogy részt akarunk-e venni benne, és ha igen, mennyire mélyen.
Én vonattal tõbõl vágtam le egy pali mindkét lábát, rohadtmód nem akartam résztvenni benne, de hát muszáj volt.

SimaSuna
e mellé jön a bámészkodó és a "katasztrófa turista"....
Lehet benne valami, de nálunk ez pl. büntetendõ cselekmény, segítségnyújtás elmulasztása.

Egyébként meg lehet oldani gyorsan is, ha sietsz. Megállsz, ha sebesült van, hívod a mentõket és mész tovább. Ha nincs sebesült, pláne mész tovább.

Tuvok
Szerintem ez nem feltétlenül mentalitás kérdése. Az a baj, ha egy ilyen balesetnél megállsz, onnan garantáltan órákig nem fogsz elmenni. Segítséget nyújtasz, a rendõrség nekiáll jegyzõkönyvezni mint szemtanút, nem engednek el, útlezárás, stb. Rengeteg macerát veszel olyankor a válladra. Ha ráérsz ez rendben is van, de ha melóba igyekszel, vagy a gyerekedért mész az iskolába, megfontolandó hogy mit vállalsz be.
Egyébként minden ember más ilyen téren. A munkakörömben elég gyakran vannak balesetek, és van aki """szeret""" (többszörösen idézõjelben !) ilyen szituációban tenni-venni fontoskodni, van aki viszont megteszi amit lehet kötelességbõl, de egyébként a pokolba kíván mindenféle felhajtást.

Ez a videó annyira hûen tükrözi a kínai mentalitást.

Felborul elõtted egy autó, de csak szépen megy tovább.

Misuka963
Volt már :)