37102
  • laca133
  • w77d
    túl sok a MÁV baleset, itt valami nem kerek...
  • bruna #26875
    Megint baleset a vasúton : Kisiklott a vonat Sárvárnál
  • zaki
    Schumi-Barrichello 2
  • bboyatty
    Baaaaaalfaszok!
  • Szabi #26872
    -.-
  • PetruZ
    Így van, nem egyenlő a zöld lámpával, nem is azt írtam. De a villogó fehér fény elégséges az áthaladáshoz, ha egyéb korlátozó körülmény nem áll fent. És írtam a fokozott elővigyázatosságot is. Viszont már nem kötelező lassítani sem, ha nincs rá külön jelzés.
  • Nyiri
    Több mint 20 millió LADA-t gyártottak le és adtak a 2012-ig? Szerinted? :)
  • Tinman #26869
    Volt egy időszak, amikor jöttek át Magyarországra Ladákat venni... de olyan szinten, hogy fatert többször megtalálták, pl. Tesco parkolóba nem 1x ment hozzá a ruszki egy köteg pénzzel, hogy venné-vinné. Végül Fehérvárra ment el az a fos... 1x menet közben a jobb kereke elment világgá, szüleim meg az árokba, de könyvnyi sztorim van róla. Jó autó volt. Jó szar.
  • Master91
    ennyi zúzás mellett nem értem hogy hogy a francba van még ennyi Lada a ruszkiknál
  • Tinman #26867
    Az összes létező Ladát már rég be kellett volna zúzni.
  • Tuvok #26866
    Békésebb vizekre evezve egy kis suka blyad estére.

• desigo
    Nem szeretnék ilyennel találkozni...
  • Master91
    Régen én is szét néztem, mostanában csak akkor ha eszembe jut :s
  • Master91
    Szerintem a fehér lámpa nem változott, továbbra is azt jelzi hogy működik a cucc, nem azt hogy szabad az átjárás.
    Ismerősöm nem rég volt Kresz oktatáson, és mondták neki, hogy a fehér sorompó nem egyenlő a kereszteződéses zöld lámpával (sokan azt hitték, én is mikor 5-6 éve voltam kreszen, nálunk is a fél csoport rá vágta hogy "ha fehér, mehetek, azt jelenti")

A sebesség tényleg módosult viszont.
  • Effe88
    én teljesen le szoktam szarni a szétnézést, ha fehér akkor megyek (most nem menősködésből, ez az én szegénységibizonyítványom meg ez nem menő de valahogy az évek alatt ez elkopott nekem:/), nehogy egyszer rácsesszek
  • Tuvok #26861
    Ha ez igaz, akkor jó nagy hülye volt, aki módosította. Egyszer még megérjük, hogy amíg fehér a fénysorompó, a vonatnak kell megállni. :D
  • Totti5
    Ezért nem megyek át sosem anélkül hogy ne néznék körül. Lassítani ha kell 10re, jobbra-balra elnézni nem tart semmiből. Senkiben és semmiben nem bízok az utakon, csak magamban. Az óvatosság meg ingyen van....
  • PetruZ
    2. Már nem, illetve nem teljesen. A fehér, villogó fény nem csak az üzemképességet, hanem a szabad áthaladást is jelzi (2013 óta, ha jól emlékszem). Sőt, a kötelező 30 km/h is megszűnt, az adott útra érvényes sebességgel lehet áthajtani. A fokozott elővigyázatosság persze megmaradt.
  • Effe88
    aztaquva...................:S
  • Tuvok #26857
    Nem akarok a MÁV védelmére kelni, de:
    1. A balesetek rendszerint jól működő sorompós átjáróban történnek, mert sok autósnak (újabban buszosnak) ingerküszöb alatt van a sorompó.
    2. A fehér fény még mindig azt jelenti, hogy a sorompó üzemképes, nem azt, hogy szabad, ergo nem mentesít senkit a lassítás, szétnézés, esetleg megállás alól.
    3. Az üzemképes sorompó is, mint a műszaki berendezések általában, attól hogy üzemképesek, nem biztos, hogy jól is működnek, néha elromlanak. Erre vannak készenlétesek, 1-2 órán belül többnyire javítva vannak.
    4. A MÁV-nál, mint Európa egyik legszegényebb vasúttársaságánál tüneti hibakezelés van, nem megelőzés. Szétrohadt, korrodált vezetékek, beázott, szigetelések, amik mindaddig ott vannak a helyükön, amíg meg nem döglik a rendszer, és lesz alkatrész kicserélni.
    5. A vasút pénzét nem lehet szétlopni, mert nincs benne. Sem a személyszállítás, sem a pályavasút nem profitorientált cég, hanem szolgáltatás és fenntartás, ergo SEMMILYEN érdek nem fűződik hozzá. A lényeg, hogy menjen, valahogy... A profitorientált cégek, mint az építés, teherfuvarozás mind magánkézben vannak, és furcsa módon működnek is. Mert van benne érdek.
    6. Ha ilyen szép éles kép készülhet egy vonatról, az azt jelenti, hogy lassan megy, rosszul működő fénysorompónál legfeljebb 15 km/h, duda, és ha a sok hülye mégis megy, akkor megáll. Vagy ha épp méghülyébb, oldalról is belemegy a vonatba, ez sem ritka.

Tegnap találkoztam egy letört karú sorompóval, az autós ott állt belógva az átjáróba, egyértelmű volt a szitu, de csak az tudja igazolni a történteket, aki látta. Amit nem láttam, azért nincs kedvem megint bíróságra járni.
    Ma meg egy rosszul működő (sötét) fénysorompóval találkoztam, igaz messziről látszik a vonat és csak 40 km/h a sebesség, de az autós már messze a vonat érkezése előtt megállt, és türelmesen megvárta, amíg az elmegy. Más meg a villogó pirosat is leszarja. Ki így, ki úgy.
  • acsati
    Hát nem semmi, pedig ez nem játék...
  • bertino
    :(
  • w77d
    "Mályiban lévő vasúti átjáró. 2014.10.19, 11 óra 48 perc. "
  • acsati
    és ez hol készült?
  • w77d
    csúnya lenne, ha kiderülne annyira széthordták a pénzt a vasútból, hogy a minimális működésre már nem maradt...
  • w77d
    Mostanság valami nem stimmel a MÁV környékén. A MÁV cáfolja, de állítólag sokan láttak országszerte rossz jelzés mutató lámpákat és szar sorompókat.

Ez a kép tegnap készült pl:
  • TomBond
    De meghalt! :-(
  • bertino
    hálistennek, hogy nem középen találta el és nem halt meg senki
  • Norbi1990
    orosz káromkodások
    angolul
  • TG Gida
    Rákerestem az orosz szótárban erre a "bljáty" szóra, amit minden ütközésnél mondani kell, de ezt dobta eredménynek:
    "Nincs ilyen kifejezés a szótárban, vagy ki van szűrve, mert vulgáris." Valaki, aki ért oroszul elmondhatná, mit jelent! Azért van egy két tippem, de nem írom ide , mert az is vulgáris:)
  • Nohab
    Piff...

• matyi0323
    Nézem ezeket az ukrán/orosz videókat ( ha lehet ilyet mondani balesetes videókra, én szeretem őket, mert sok "vicces" ), de egyáltaán nem értem ezt a gondolkodást. Mennek mint a barmok, oké, hogy ezek a belsőkamerák sebességérzetben csalnak, de a kockaladások is mennek simán 80-al, akkor a fekete dögökről nem is beszélve. Minden szutyok szar esős úton nyomják neki, beláthatatlan kanyarokban előznek, bőven piros lámpán átmennek stb.. Van egy orosz ismerősöm, felesége ukrán és mondja, hogy egyébként meg rohadtul nincs pénzük ilyen kocsikra ( ukránoknak főleg), amikkel járnak, hogy nálunk 4-5 millánál indul az ára, gondolom ott is, csak mindet megveszik hitelre, hogy lássák nekik milyen autó van. Inkább nem esznek, csak fekete bmwvel mászkáljanak. Ezért sem értem mi a f..szomnak mennek mint az állat, ha tudják, hogy nincs másik. Mert ismerősöm állítása szerint két féle ember létezik ott, aki simán megveheti ezeket a kocsikat ( de ők leginkább maffiózók ) vagy a nagyon csóró aki csak mutatni akarja. Szerintem rengeteg baleset simán elkerülhető lenne, de sokszor mintha szándék se lenne bennük, hogy kikerülje vagy fékezzen..
    Rengeteget vezetek én is, és sajnos az a tapasztalat, hogy nálunk is egyre több a birka, aki csak megy, mert megelőzve egy kocsit nem 120-al hanem 122-vel tud tovább menni..Nem értettem az ilyet soha. Tegnap is jött szembe a mentő, tisztán láthatóan a két sáv már húzott is két oldalra, erre egy hülye gyökér a tuning swiftel hátulról a picsából elkezdte a két sor között nyomni neki.. a mentő meg satuzott vagy 90ről.
    Az ilyeneket helyszínen lelőném, nem elvenni a jogsiját meg pénzbírság meg ezaz..
  • Misuka963
    Durva :O
  • SimaSuna #26843
    1-2nél meglepődtem. a közlekedési morál förtelmes.

de ha jól láttam LED jelzőlámpájuk van ami "papírvékony"? Nekem tetszik :D
  • Tuvok #26842
    A "4:19"-ről van a kommentek közt egy cikk linkelve, egy 25 éves picsa vezetett, és megsérült bár de túlélte.
  • Misuka963
    Ezeket csak én látom egyre durvábbnak ? :O
    4:19 :
    8:14-nél már visíthat a picsa,nem megy vele sokra !
  • Tuvok #26840
    Szigorúan nagykorúaknak !

• Jeffjohnson
    Hát azt kell, hogy mondjam nem sokban különböznek az oroszoktól. Alapvető motorozási tudásuk sincs meg és a kreszt minimális szinten sem tartják be, védőfelszerelés persze nulla és azt a kis tányérsisakot sem csatolják be a fejükön. Kész életveszély.
  • Roger6
    Ó istenem, szegény pózna.