37102
  • Stockbauer33 #27157
    Nincs mese,szeretik a havat :DDD
  • Alien69
    Mé, igaza vót, ott a tábla...
    (már a hetvenes)
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2014.12.14. 23:21:34
  • RealCián
    0:18, a baromja havon, ködben legalább 70-el tép. Mégis, mit várt?
  • w77d
    jobboldalt valaki szépen lerongyolt a benzinkútra...
  • Tuvok #27153
  • gordon 24
    Ez mekkora szopás.. Megnézegeted, elkönyveled magadban, hogy hát nem is annyira durva. Eleje tört hmm mindegy, megcsináltatom bla bla.. Erre kb 70 el telibe verik az oldalát.. :-) Tehát kb TK a gép... Szegény Laccetti...

Ezeknél a videóknál mindig azt nem értem, hogy miért nincs egy ember, vagy egy autós aki vissza tolat, vagy megy egy kb fél km-et és mutatja hogy baj van.. Simán megvárják, hogy még 20-an benyalják ugyan azt. Rally verseny még oké, de ez basszus életeket menthet itt..
  • Blum
    Kamionosnak kurva jókor jutott eszébe elhúzni az út közepéről...az a Fabia simán csapódhatott volna a kamionba is.
  • Pipör
  • Pipör
  • bertino
    az a villamos telitalálat volt...
  • PetruZ
    Egyetértek. Nekem 2003-as Megane II-esem van, ami tonna feletti acéldög (a burkolat nagy része persze itt is műanyag). Amikor zebránál belém jöttek egy Octavia-val viszonylag kis (~40) sebességgel, nálam csak látszólag a műanyag deformálódott, meg a rendszámtáblája préselődött bele az alsó lemezbe, nála összetört a hűtőrács, a rendszámtábla, és megnyomódott az orr is. Rendőr nem volt, elismerte rögtön, de bejelentettük a biztosítójánál is. A kárfelmérőjük nem vette észre rögtön, de a kijelölt szervízben az alsó lemez levételekor vették észre, hogy valami bizbasz meghajlott, aminek nem kellett volna. A biztosítós ürge is ellenőrizte, hogy a baleset következménye, így lett a kb. 40-50k-s számlából 200-valamennyi...

(Bár el tudom képzelni, hogy csak megvágták szegény srác biztosítóját, a szervízek szeretik az ilyen melókat.)
  • SimaSuna #27146
    még meleg :)
  • Adaaam
    Lehet volt már régebben, de ez meglepett :)
  • VJP
    Attól, hogy nem látod a sérülést még a borítás alatti erőelnyelő részek sérülhettek, csak a műanyag jobban visszaveszi az eredeti alakját mint a fém. Nézesd meg szakemberrel azért!
  • Tinman #27143
    Pár órája voltam egy 4-es koccanásos baleset 2. számú résztvevője.

A képen látható úton relatív nagy forgalom zajlott, jobb oldalon a belső sávban közlekedtem.

Előttem a forgalom kezdett feltorlódni, egy piros színű Peugeot egy hölgy vezetővel haladt szintén a belső sávban. Ekkor a külső sávban nem volt autó mellettem, de jó messze előttem, igen és valaki ismét MÁSOK KÁRÁRA jó tündért játszott! Az összes autós jó magyar szokás szerint a követési távolság laza kezelésével haladt. És ekkor történt meg a tipikus helyzet, melynek során a mindenkit jobbról kikerülő be szeretett volna menni a megszűnő sávjából a belső sávba és persze ismét akadt egy agyhalott, aki erőteljes fékezéssel be is engedte. Nekik semmi gondjuk nem is lett, de mit indítottak el?

Elindítottak egy komoly fékezési hullámot, mely mint a tóba dobott kavics úgy váltotta ki minden autósból a fék taposását. Na de mi történik ekkor? Minden egyes autós egy kicsivel később észleli a helyzetet, egy kicsivel később reagál és egy kicsivel később kezd el fékezni és később is áll meg. Az egyre kisebb követési távolság, pedig ezáltal kínosan kicsivé lesz...

Eközben a külső sávban a hátunk mögött érkezett egy régi típusú, ha jól rémlik Mitsu, nem kifejezetten cammogva. Az előttem fékező Peugeot mögött bizony én is nehezen tudtam megállni, de volt még kb. 1.5 méter... mely hirtelen semmivé vált és már csak arra eszmélten, hogy elég durván előreesek a kocsiban a kormánykerék irányába, majd mire újra összeszedem magam ÚJRA!

Vajon mit érezhet a szalámi a szendvicsben? Már tudom... szorult helyzetben van, nem kicsit.

Hiába álltam meg a Mitsu belém jött, nem is kicsit, majd belé még egy autó. A Mitsu így nekilökött a Peugeot-nak, majd 1 mp-el később az érkező Skoda neki a Mitsunak, az újra nyomott rajtam én meg továbbadtam az ütközés energiáját a Peugeot-nak. Sigh :-/

Kiszálltam és már hallom is... Magyaroszágon vagyunk. A leghátsó Skodás nő üvölt a Mitsu-s faszinak, hogy mégis mi a f. képzel, mi a k. anyjának vágott be elé?! Kiszálltam odamentem melléjük és közöltem a nővel, hogy szerintem ne bántsuk egymást... ekkor kissé dúlva fúlva a telefonjába temetkezve hívott valaki, kiderült a férjét.

Mert, hogy az történt, hogy a Mitsu jobbról a külsőben kikerülte a Skodást, bevágott elé és mit látott ekkor? Egy éppen lefékezett Opelest (ez voltam én) aki kb. 1mm-es sebességgel kvázi áll a Peugeot mögött. A Mitsu satuzott, belém szállt én meg a Peugeotba, de annyira hirtelen manőver volt, hogy a Skodás meg belé.

Kiszállok... na mondom már megint összetört ez a fos. Nem is olyan rég kaptam el vele egy őzet, talán még itt is beszámoltam róla.
    Nézem az elejét, a rendszámtábla kb. 2 centin nagyon enyhén benyomva... nézem a hátulját, SEMMI. WTF???

Nézem a Peugeot hátulját... hát lesz vele egy kis karosszériás meló, de nem vészes, 30-50k-ból megvan. Nézem a Mitsu-t... ejha. Motorháztető, lámpa búrák, rendszámtábla, kicsit a hűtőrács, kicsit a lökhárító... hát ez vadi új alkatrészekből inkább 200k lesz.
    Nézem a Skodás nő autóját, annyira nem gáz... itt is horpadás (thx to Mitsu vonóhorog), festék, karc... max 50k.

Fura gyerek ez a fizika, de úgy fest az járt a legszarabbul, aki a 3. volt és aki a balesetet okozta. Az ürge a balesetet követő 30. másodpercben már ismerte is el a hibát. 1 perc múlva erősen arra játszott már, hogy akkor húzzunk innen egy parkolóba, mert hátha jön egy rendőr.

Mivel az öreg 19 éves Opelben (céges városi futkozós kategória) semmi gond nem lett, így én megvontam a vállam és mondtam nekik, hogy az lesz amit csak akarnak. Ha rendőr oké, ha nem rendőr az is oké, ha mindenki megy amerre lát az sem érdekel, egy büdös karcot nem látok a kocsin, a rendszámtáblát meg leszarom, kb. 5 perc alatt egyenesítem ki egy satupadon.

A Peugeot-os csaj viszont hívta a barátját. Normális csaj volt, csak totál megijedt. Barát hamar megjött, a Micsus ürge nyomására elmentünk egy közeli parkolóba, de oda a Skodás nő már nem jött, elkérte a károkozó számát, majd elhúzott.

A "barát" nem nagyon akarta megérteni a helyzetet, mert ahogy neki, úgy nekem és a többieknek se nagyon fért fejébe, hogy a faxba lehet az, hogy én szenvedtem el a legkisebb kárt, kvázi semmit, holott a 2. voltam a szendvicsben és bizony 2x éreztem a csattanást...
    Közös elméletünk aztán az lett, hogy 19 éve még autókat gyártottak normális anyagból és nem minden szarra gyűrődő és deformálódó műanyag kasztnikat... ebben bizony lehet valami, mert ennek a kis Corsa-nak kb. olyan súlyos ajtaja van, mint a 2.4-es Volvonknak, pedig erősen nem egy kategória.

Szegény Micsus ürge elég hamar ráment arra, hogy ne legyen itt se rendőr, se betétlap, se semmi, mert neki az nem jó. Jogos, mert kb. 3-en állítjuk azt, hogy elbaxta... bocsánatot is kért ott mindenkitől én meg mondtam neki, hogy semmi nem történt részemről :-D

Amikor eljöttem úgy egyeztek meg, hogy elmennek egy még nyitva levő karosszériáshoz, az felbecsüli a kárt melyet passzívan én okoztam azzal, hogy nekilöktek a Peugeot-nak és a Micsus fizet.

Tanulság? Az nincs. Ettől még senki nem fog jobban követési távot betartani egy olyan úton, ahol a 100 méteres szakaszon 30 autó van egymás farába... az ilyen megtörtént, megtörténik és meg is fog történni egészen addig, míg full automaták nem lesznek az autók.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.12. 21:17:37
  • VJP
    Ma 19:10-kor baleset törtné Érden a Szent István és Zrínyi Miklós utca kereszteződése közelében. Az autó megcsúszott és villanyoszlopnak ütközött. Két fiatal utazott a járműben, egyikük fejsérüléssel kórházba szállították, de saját lábukon másztak ki a kocsiból és kommunikáltak is. A képek telefonnal este készültek, így a minősége is olyan lett.

Utoljára szerkesztette: VJP, 2014.12.12. 20:45:11
  • bruna #27141
    Káresethez vonuló tűzoltóautó szenvedett balesetet Szegények mentés helyett baleseteztek....
  • z0ty4
    Kamaz vs Tram ll 10.12.2014.
    na ott sem ültem volna az tuti :)
  • desigo

• Blum
    Milyen jóarc már, rajta hagyja a világítást, hogy a búvárok ne tévedjenek el...:D
  • bboyatty
  • Totti5
    hjusztonbajvan

• Stockbauer33 #27135
    http://www.origo.hu/itthon/20141211-csuklos-busz-es-kisterehauto-karambolozott-malyiban.html
  • Blum
    Ezt a videót mindig csak az "AJJAJAAAAAJJJJAJJJJAJJJJJ" részek miatt nézem meg...priceless :D
  • zsgaby
  • pedobear
    Ez tényleg durva lett. Van ilyen még?
  • z0ty4
    igen, az akart lenni
  • Carlos
    *rakás?
  • z0ty4
    kicsi a kupac :)
  • Szabi #27128
  • Pipör
    4:09-nél az úgy érdekes :D
  • bmwcrash
    Az első egész jól megfogta.
  • FrezeR
    Igazából nem szokták külön villogóval ellátni ezeket. A traktoron lévő villogó jelzi, hogy vigyázni kell és óvatosan megközelíteni a gépet. Szerintem a hátsó munkalámpákkal meg tudják világítani az ekét, vagy a vontatmányt max ennyit tudok elképzelni. Persze nem tudni mi történt pontosan, mert érdekes módon sehol semmit nem írnak róla, mint normális esetben.
  • StrikeFor
    nem teljesen értem,hogy egy ekkora /talán 4-5 méteres is lehet?/ ekét nem, kéne-e kibebaszottul kivilágítani,ha már felmegy vele egy főútra?
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2014.12.08. 11:37:43
  • SimaSuna #27123
    1:13-nál a Gaz mekkrát repül :/
  • Tuvok #27122
    Ez nagyon kész...

• Nyiri
    2 napja szakad az eső. Valszeg beépített öntöző is van alatta, mert belvárosban nyáron kb 1.5 nap és kiszárad az egész. Ha feltömítik semmi nem marad a fűből pár nap nyári hőségben.
  • Tinman #27120
    Minden szét van ázva, kvázi 1 hete esik az eső...
  • gordon 24
    Én azt nem értem, hogy a fenébe megy így szét. Egy busz alatt oké, de egy sima személyautó nem tehetné így tönkre.. Hát szoktunk parkolni füvön, meg sem látszik rajta..

Nincs letömörítve? Vagy még túl friss? Nem igazán értem tényleg..

A másik, mivel tudják, hogy ez előfordulhat, miért nem gyeprácsba teszik füvet?
  • bmwcrash
    Akkor legalább maradt volna ott:D