37102
  • Roger6
    Ez mindenhogy szörnyű, babákkal, és nélkülük is.
  • Tinman #28079
    Mer' ez így nagyon szörnyű....
    Mintha egy komplett gimis osztály nem lenne már alapból is borzalmas... sőt ez még rosszabb, mert egy csecsemő kb. semmit nem tud a világról.
  • SötétBarom
    Nem igazán értettem soha, hogy ezt miért kell külön kiemelni..
  • bmwcrash
    Nem gondolom, a levegőben esett volna szét mert akkor miért nem maradtak "egyben" a szárnyai? Ott nincs túlnyomás:)
    A BEA igazgatója is ezt mondta: "Jouty szerint a rengeteg kis roncsdarab arra utal, hogy a repülő nem a levegőben robbant fel, hanem nagy sebességgel csapódott a hegyoldalnak"
  • Totti5
    Szoktad nézni a Natego Légikatasztrófák sorozatát? volt már pár ilyen, hogy akkora erőhatás érte a dobozt hogy adatot sem tudtak visszanyerni nomeg hogy atomjaira hullott szét a gép, meg amikor nyíl egyenes orral csapódtak be... érdemes nézni, nagyon érdekes dolgok derülnek ki a balesetekről. Olyanok amire sosem gondolnál... elképesztő. Gondolom ezt a balesetet is felfogják dolgozni és bemutatni minden részletet.
  • bertino
    ráadásul 2 kisbaba is volt a repülőn
  • PetruZ
    Ja, ja. Ha mondjuk menet közben kinyílt az orrfutómű ajtaja (amit hétfőn még javítottak), a nyomáscsökkenés miatt az automatika azonnal átveszi a gépet és süllyedésbe kezd a meghatározott 10,000 lábas szintre. Az ereszkedés nem volt zuhanás, kb. egybevág a szokásos eljárásokkal, kicsit volt csak gyorsabb talán, de nem vészes. Ha a pilóták észlelték ezt, rá is hagyhatták a gépre a dolgot, viszont valamiért nem jeleztek rádión sehová. Lehet, hogy a pilótafülke sérült meg és ők már halottak, vagy eszméletlenek voltak, és a rádió is elromolhatott? Tudtommal a fülkébe menet közben kívülről nem lehet bejutni, csak belülről nyitható. Szóval ott lehettek egy ereszkedő gépen, amit a robotpilóta vitt le és hiába sípoltatta a magasságjelzőt, lehet, hogy már senki sem volt eszméleténél, hogy meghallják.
    Az viszont, hogy a gép gyakorlatilag miszlikbe szakadt, ép darabjai alig maradtak, belső túlnyomásra utalhat. Pl. a géptörzs nem sérült, de az ereszkedés miatti növekvő nyomás szinte felpumpálta, az ilyenkor szokásos automatizmusok meg valamiért nem működtek. A legkisebb ütődés, sérülés is konfettiként szaggathatta szét a gépet (mint egy túlfújt lufit, ha megböksz egy tűvel). Ha rendben lett volna ez, a szárnyak és a törzs hátsó részei jobban egyben maradtak volna. Ez sokkal erősebben megüthette a két dobozt is, amelyek hátul, a farokrészben voltak.

Persze mindez csak spekuláció a részemről.
  • RatBaG #28073
  • Effe88
    igen
    korábban már utaltam erre
    én is ezen a véleményen vagyok
  • Tinman #28071
    Az az erőhatás amivel becsapódhattak egészen elképesztő... fekete doboz, a gép legellenállóbb része

• Tinman #28070
    Na de, hogy meg sem próbálta erdőbe/mezőre/a 10 percre levő reptérre letenni a repcsit és vészjelzés, se transzponder téma nem volt, ez erősen úgy tűnik, hogy valami nyomásvesztéses ügy lehetett aminek a vége az lett ami... élek a gyanúperrel, hogy az ütközés pillanatában már mindenki eszméletlen volt.
  • Effe88
    igen
    szikla fal vs. 850km/h
  • SötétBarom
    A sziklafal elég hatékony tud lenni, ha repülőgépek megsemmisítésére kerül a sor..
  • Carlos
    Ezen enis lepodok! Meg hogy nincs gps a fekete dobozokon... Furanak tartom amikor egy szaros 50 ezres mobilban is van.
  • Szabi #28066
    a pilótafülkés hangrögzítő is megrongálódott, így bűvészkedni kell az infók kinyerésével, de abból valószínű sokkal többet megtudunk arról hogy mi történhetet

(egyébként kissé fura hogy 2015-ben még nincs megcsinálva, hogy ezeket egy központi szerverterembe automatikusan küldje a rendszer.. aztán néhány nap után törölné ha nem történt semmi incidens)
  • Carlos
    Ilyet meg en sem lattam! Ennyire nem szoktak szetmorzsolodni a repulok! (Osszes air crash investigation musor megnezese a "tapasztalatom").
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2015.03.25. 09:36:41
  • Effe88
    nem értek veled egyet, szerintem lehetett hasonló dolog
    hátha kiderül hamarosan:/
  • SötétBarom
    Igazából érthető, mert miután már pályára állt 8km/seccel könnyű összeszedni sok km-t. ;D
  • Roger6
    Ez igaz A statisztika érdekes dolog
  • SötétBarom
    Viszont a haláleset / milliárd megtett km arányuk sokkal jobb, mint a motoroké! ;DDD
  • PetruZ
    Volt valami bibi a géppel még tegnap és ez összevághat a gyors süllyedéssel és a széteséssel.
  • Roger6
    Az űrhajózás lenyomja a motorokat is.
  • Roger6
    Olvasd el még egyszer, mire írtam a szarkazmust.
  • Rev Hard
    Én eddig egyszer ültem repülőn, Dortmundból jöttem haza. Kisebb légörvényeket leszámítva nem volt semmi extra, illetve felszállásnál kellett kapaszkodnom mert kissé meglepődtem amikor belebaszódtam az ülésbe, összességében nagyon jó élmény aki eddig még nem tette próbálja ki.
  • Alien69
    Ajánlott link:
    A motor a legveszélyesebb, meg a bringa.
  • Master91
    nem, igaza van
  • desigo
    még két kép az A320-ról

• Roger6
    I think it was sarcasm.
  • Tinman #28052
    Nézd meg a Voyager-t, már mikor fellőtték, de baxik leesni... sőt!
  • Totti5
    Utakon nagyobb az esélye hogy ottmaradsz.
  • Willi Betz
    Na ezért nem fogok soha repülőre ülni. Eddig még egy se maradt levegőben,vagy így,vagy úgy de lejöttek.
    Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.03.24. 20:47:37
  • w77d
    nem lehet, mert akkor elment volna magától a célállomásig és ott várakozó pályára áll... Amúgy sok repülő katasztrófát tanulmányoztam anno, de ilyet még nem láttam, hogy ennyire szétmorzsolódjon egy gép.
  • desigo
    Elképesztő látvány :(
    Nyugodjanak békében !
  • Stockbauer33 #28047
  • Stockbauer33 #28046
    http://www.hir24.hu/kulfold/2015/03/24/lezuhant-egy-utasszallito-a-francia-alpokban/
  • Tinman #28045
    "A repülőgép teljesen szétroncsolódott, a legnagyobb darab, ami megmaradt belőle, nem nagyobb egy autónál"

Miaf?
  • SimaSuna #28044
    Kiégett egy busz Parasznyán...
  • Szabi #28043
  • Effe88
    lehet, hogy ugyan ez történt:/
  • Rev Hard
    A földi irányítók kezdtek gyanakodni hogy valami probléma van a géppel, és ezt fordította úgy a média hogy vészjelzés lett leadva. Közbe kiderült hogy a gép személyzete tehát a pilóták viszont nem adtak le vészjelzést.
    Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2015.03.24. 16:22:06