37102
-
#28880 Ez talán inkább rutin vezetés + fáradtság.
Ma 590km-et nyomtam le egy seggel megállás nélkül (~60km ebből mellékutakon)... azt hiszem új személyes rekord a "csövelni se állunk meg" kategóriámban :-)
Magamon is észrevettem, hogy pár óra után érdekesebb volt egy gomb a műszerfalon, mint az előttem elterülő kihalt út, amin aztán egyszer csak ott volt a semmiből egy autó, amire aztán már "odakoncentrálva" jól meg is lepődtem. Nyilván nem mentem volna neki, nyilván tudat alatt kikerülöm és tudat alatt még a holtteret is ellenőrzöm, de a rutin vezetés elég veszélyes... haverom szokta volt mondani, hogy egy bizonyos levezetett óramennyiség után neki komplett falvak esnek ki. Átmegy rajtuk, betartja a kresz-t, nem üt el senkit, de 15 perccel később ha rákérdezel látta-e azt a szürke autót és milyen márkájú volt, már a "szürkénél" fent akad a szeme :-D -
#28879 Hát ez nem volt bekötve az 100%. -
#28878 A feleségeddel és a két fiaddal nekiállsz átmenni a vonat előtt hátha sikerül?
nemértem -
#28877 Ezzel az erővel már a MOSTANI repülők IS (!!!) hekkelhetőek lehetnek, mert fizikailag már NEM a pilóta tekeri a "kormányt", hanem számítógép. Innen kezdve meg elégséges a földi személyzetbe egy tag, aki berak valami cuccost a megfelelő helyre, és indulhat a móka. Most felesleges ennek az ellenkezőjét cáfolgatni, az ELV az, hogy lehetséges. A hogyant meg "bízzuk" másokra. -
#28876 http://gfycat.com/AcceptableFrigidBurro -
#28875 Ne is, annyi minden tönkremehet és olyan külső körülmények léphetnek közbe egy repülőn hogy az emberi beavatkozás kihagyhatatlan tényező. Magától mehet, mint ahogy megy is, de vannak akár csak a rutinszerű helyzetek is ahova kell az ember még nagyon sokáig.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.07.23. 21:34:22 -
#28874 a polgári önműködő repülőket nem is merik még meglépni :) -
#28873 Amint eljön ennek az ideje, a gyárak úgy fogják megcsinálni, hogy ne lehessen ezzel baszakodni. Ennyi erővel a pilóta nélküli repülőket és az önműködő vonatokat stb stb... is tönkre lehetne tenni, de még nem igen hallottam róla. -
Rev Hard #28872 -
#28871 Mondjuk ha egy világ bizalma megrendül az ilyen autókban, az okozhat egy nem egyszerű káoszt. -
Rev Hard #28870 Adják nekem. -
#28869 Nem egyszerűbb egy terroristának az éjszaka leple alatt 5 perc alatt egy távirányítós, akár drón által élesíthető bombát felszerelni, majd másnap a nagyvárosi dugó közepén eldurrantania? Ott már simán mehet a levesbe 50-100 ember is akár, piszkos bombával még több.
Mert ezzel mit csinál? A szembejövő sávba kormányoz és összetörik pár autó, lehet senki meg sem fog halni, lehet, hogy páran igen... macera ez egy terroristának és kicsi a számára elérhető "nyereség". -
#28868 Azért ezt egy terroristának nem olyan bonyolult kiviteleznie. Főleg ha a jövőben tömegesen lesznek önvezető autók. Egy éjszaka alatt 30-40 kocsit átprogramoznak, majd másnap mehet a buli... -
#28867 4 halott - Kocsi vs Vonat -
#28866 De a fw-t nem egyszerű átírni... az csak nem megy wireless. Ha megy, az a gyártó szégyene, nem kicsit!
Szerk: Utolsó mondatokban ott a kulcs: Vagy USB vagy autószerviz, tehát NEM lehet neten keresztül fw-t frissíteni, így már azért egész más, ehhez fel kell törni este a kocsit, oda kell menni laptoppal, fel kell tölteni rá a CFW-t, majd visszazárni és másnap kiszúrni a tulajjal.
Ha már valaki ártani akar, ennél sokkal egyszerűbb módon is megteheti.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.07.23. 17:58:32 -
#28865 Az indexes cikk alapján a szórakoztató központ külső netes csatlakozásán tudtak bejutni, egy firmware átírásával. -
#28864 Ez nekem magas.
Értem mi történik és mi a gond, de hogy a francba lehet egy kocsiban olyan szoftver, olyan vezérlés. melyet netről lehet egyáltalán buzergálni? Ki volt az a faszláma, aki ilyet tett egy autóba? Mi ennek az értelme? Mi ennek a gyakorlati haszna?
Semmi gond azzal, ha közlekedési, helyzet és egyéb infókat szed le a netről a kocsi. Erre képes egy egyszerű eszköz is. Fizikailag semmiféle köze nem szabad, hogy legyen az autó vezérlésének a netes témához.
Ez így egyelőre egy rettenetesen ijesztő és borzalmas dolog pettingje. -
#28863 szerk: sértetlenül megúszta, kimászott a kocsiból és a vízből, aztán megcsúszott, és a betonra esve eltörte a bordáját és kilyukasztotta a tüdejét... GJ! -
#28862 wtf :DDDDD mint valami játékban
http://gfycat.com/EsteemedTallBlackpanther# -
#28861 lattam en is a videot. eleg gaz :D
-
#28860 majd lesznek más problémák... például a hackerek... A minap láttam egy videót, hogy egy ezzel foglalkozó csapat talált egy rést a Fiat csoport rendszerében (az autók netes csatlakozása), és távolról bemérve egy Jeep-et először kiraktak egy képet a képernyőjére, majd autópálya tempó mellett leállították az autót (előtte azért elszórakoztak az ablaktörlővel és a reflektorokkal is). Már látom előre a jövő terroristáit.. -
#28859 ha az emberek nem lennenek balfaszok akkor nem lenne kb egy baleset sem, mert a balesetek 99,9%-a emberi hibabol tortenik. evvan, majd jonnek az autonom autok es nem lesz ilyen problema. szerencsere addigra mire elterjednek mar remelem nyugdijas leszek -
#28858 Ezeknek a baleseteknek a 80% megelozheto lenne, ha az emberek nem lennenek ekkora balf@szok. Piros lampan athaladas, gyalogos atfut csak ugy az uttesten, biciklis szembe megy, idiota elozesek, stb... -
#28857 azok mi a faszomat képzelnek, akik nagy lendülettel előzik a pirosnál álló sort? Az csak a pórnépre vonatkozik? -
#28856 CCT-76, szokásos vegyesfelvágott (vigyázat, a gyalogosos videók között van egy keményebb, amelyben a fickó lábából nem sok marad...) -
#28855 -
#28854 :D
De mit keres egy Ford több hete a körforgalom közepén? -
#28853 Igen mondták a hírekben is. Sajnos azóta, hogy beraktam a linket már 5 halottal több van összesen így 12 amiről tudunk :/
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2015.07.18. 21:39:11 -
#28852 ~1 hónapja haltak meg ketten ezen a szakaszon egy traktorral való ütközés miatt, ma reggel ugyanott (a második hír) :/ -
#28851 Hét halott az utakon 24 órán belül
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2015.07.18. 16:11:18 -
Stockbauer33 #28850 http://hvg.hu/cegauto/20150718_Video_20_kocsi_is_kiegett_a_kaliforniai_e -
#28849 CCW - Road Rage 29, némi verekedéssel és izmozással :) -
#28848 Ilyet szól: de a villamos még mindig a síneken van, ám a zavarelhárítók már dolgoznak a megoldáson XD Le ne szedjétek onnan vazze!!! XD -
Stockbauer33 #28847 http://hvg.hu/itthon/20150716_Az_M1_elo_adasaban_ment_egymasnak_ket_aut
" Most például a forgalomi zavar elhárítás autója okoz forgalmi zavart :))))))))))) -
Stockbauer33 #28846 -
#28845 :D -
#28844 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#28843 Rizhao-ban vegyi üzem robbant...
Fukishima, Rizhao...mi lesz még?..
-
#28842 Még csak csütörtök van, emberek... -
#28841 "A robbanásban senki sem sérült meg."
Az mekkora nagy szerencse