Balesetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

eksy
Gyorsulna? Ha a sebességbe tétellel egyidőben szakadékba zuhanna az autó, akkor gyorsulna😊

"...és...szerintem...bizony."

eksy
Szerintem a karburátorokon is van alapjárati elektronika, ami motorféknél zár. A motorolaj pedig mindenhová eljut, ha forog a főtengely, szerintem.

"...és...szerintem...bizony."

Adaaam
5:45-nél szép példa, hogy miért kell használni az övet...

everything's better with music

PetruZ
CCT-67 gyűjtemény, szokásos karambolok, több nagyvas, motorosok és gyalogosok, őz (!), némi road rage (a múltkoriakból) és a végén az öngyulladós kocsi.
Willi Betz
Fura,ugyanis menetközben az enyém pl nem engedi,hogy bárhova tologassam a kart,magyarán a retesz gombot se tudom felhúzni. 20-25 éves konstrukció....

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

whiskeyman
Az enyémnél is beraktam előzéskor üresbe, aztán néztem, hogy miért nem haladok. 😄
Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2015.05.18. 06:57:49

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

Roger6
Ach so, így már érthető.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Tinman
Előtte 30 évig manuális váltós gépe volt. Azt mondta, hogy abban a pillanatban leállt az autó, ott helyben megálltak, nem túl finoman. Úgy tűnik hülye biztos, mert semmi baja nem lett a gépnek.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

pajti
Willi Betz
Erre nem tudok mit írni....
Én csak akkor nyúlok a választókarhoz,amikor kiválasztom a szükséges fokozatot. Menet közben nem simogatom,nem fogdosom,hiába könyöklök,az ölembe tartom a kezem.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.05.17. 19:41:59

Roger6
Automatánál mit kell nyúlkálni 100-nál? <#guluszem1> Nem csak beteszem "D"-be, aztán uzsgyi?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Tinman
Ismerős XC60-as pár ezer km-t futott Volvo-t olyan 100km/h körül betette rükvercbe...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Willi Betz
Világ legegyszerűbb dolga automata autót vezetni,mégis vannak erre is alkalmatlan emberek.....

w77d
A Casco igen, de az önrész akkor is súlyos összeg lesz...

cement
ha van cascoja akkor az igen.

respect to the man in the ice cream van

Ez kellemetlen.
Vajon ilyenkor a biztosító fizet? 😄
desigo
"Mercedes CLA-ját úsztatta meg egy nő Kínában, miután rossz irányba húzta az automata sebességváltó karját. Ezek után a napfénytetőn kimászva várt a segítség érkezését ."

Roger6
Nem értem egyszerűen. Komolyan. Az első videónál ott áll egy helyben, és hagyja, hogy szétverjék a kocsiját. Nem akar verekedni, tiszta sor, nem akarja elütni, tiszta sor, de simán otthagyhatná. Nem fogom fel ép ésszel ezt. Amúgy remélem az összes ilyen baromállat a sitten köt ki, ahol jól seggbeszexuálják napi 10-szer.

PetruZ
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Tinman
Ugh ^^

RatBaG
állítólag gázos a verda, aztán beszivárgott az utastérbe és pukk...

Per Aspera Ad Inferi.

Tinman
Spray flakon eldurrant talán? De mi a ráktól gyulladt is be?

Meg ha az eldurran a nő nem így szál ki az biztos, hanem kissé véresen...

acsati
hát ott meg mi történt?
Tinman
Köszi!

SimaSuna
mákja volt, hogy nem gyulladt be :/
RatBaG
Rev Hard
Amtrak train derails in Philadelphia. - 7 halott, 200 sérült

ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W

Tuvok
Pedig igaz, amióta injektor létezik, elektronikával megoldható, hogy elvegye az alapjárati keveréket is, majd visszaadja amikor kell. A mechanikus visszahajtás miatt nincs szükség rá, viszont a járó motor miatt a szükséges helyekre kerül kenőolaj. Álló motornál csak a szóróolajzással kent helyekre jut, máshova nem. A korábbi kérdésednél gyakorlatilag ez történik, motorfék, azzal a különbséggel, hogy alacsony sebességnél nem indul újra a befecskendezés.

A fed. komputeres-es autókban pedig ezt jelzi is, 0.0L-t mutat.
Viszont hogy megéri-e, az szitufüggő. Ha hirtelen kell fékezni, rövid távon, akkor tökéletes a motorfék, ha viszont messzebb van a hely, pl. jóval előtted levő piros lámpa, vagy nincs konkrét megállási hely, akkor jobb gurulni, alapjáraton is valami 1-2 deciliter/óra a fogyasztás.
Egy biztos, a fékbetéted sokkal kevésbé kopik. 😊
Motorféknél egy valamire kell figyelni, mégpedig ha hülye hangja van a motornak, füstöl, vagy rángat, olyankor az elektronika hibás és mégis jut valamennyi nafta a motorba, viszont a tökéletlen égés miatt rettentő módon be tudja mocskolni a gyertyákat, katalizátort, stb.
És persze a legfontosabb, hogy ismerd az autód. Van aki 3.-ban vagy 4.-ben megy városban a dinamikusabb közlekedés miatt, van aki maxra felpakol. Én szarrá szoktam magam motorfékezni, ill. mindenhol gurulni ahol lehet, 5,2L-rel!! járok melóba és haza 30-30 km-t a fed komp. szerint, saját számolgatásom alapján valójában 5,5. Pedig 1.8-as, benzines. 😄 Persze az út 70%-a főút.

Arról nem is beszélve hogy az autó jobb oldalánál 1.5 sáv üresen menekülésnek.

w77d
egyértelműen a motoros a hibás

pajti
Tinman
Köszi!

Ennek alapján számolgattam és kijött az, hogy ha az adott lejtőkön üresben járok, akkor havonta 2k, évente 24k spórolás realizálható, ami a szgk éves kötelezője. Betonkemény!

Dettó u.a. az útvonal egy évben 225x megtéve...

Adaaam
Motorfék kontra kigurítás elején ír erről

everything's better with music

Tinman
Eskü utolsó kérdésem:

Sok helyen azt olvasom, hogy járó motorral, ha motorfékkel gurulsz lejtőn lefelé SEMMIT nem fogyaszt az autó. Szerintem ez nem igaz. Elvégre alapjárat olyankor is van nem? Akkor is van 4 ütem nem?

A semmi =/= alig eszik valamit. Szerintem.

SötétBarom
Nem is értem miért érdekel ez a faszság 😄DD
Amúgy C, de a károsodás mértéke nem annyira durva, mint gondolod. A nem járó motor meg szerintem elég hamar lefékezi az autót a brutális súrlódás miatt. De kipróbálhatod fordítva is, hogy menet közben négyesben leállítod az autót.

Trabanttal lenne értelme a tesztnek <#wink>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Tinman
Köszi a válaszokat, de biztosat még akkor mindig nem tudok :-D

Lada-val nem, de kisebb sebességnél kipróbálom majd a melós Astrával.

Tinman
Nekünk 2103-as volt 1500-as motorral... 160 nem volt vele gond, csak minden más szar volt körülötte, így ennyivel menni vele a kaszás felé kitett "gyere vigyé' " táblával volt egyenértékű. Utazótempóban 130-at pályán sokszor megtette, viszont ekkor nagy étvágya volt 10 liter simán. Most a 2.4-es CRD-vel 5 liter alatt járunk :-D

Alien69
Anno, a ladánk végsebessége 110 km/h volt (2105). Kisebb lejtőn elérte a 120-t is.<#vigyor1> Elég hosszú távon bírta ezt a "tempót": <#ravasz1> Hiányzott az 5. sebesség. <#alien2>
Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.05.12. 22:22:42

Rev Hard
Ez komoly ? <#ijedt>

ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W

Motorfék az mikor nem a motor hajtja a kerekeket, hanem a kerekek hajtják a motort. Ekkor a hengerek és egyéb alkatrészek súrlódása fékezi az autót. Lényegtelen ebből a szempontból, hogy a motor gyújtáson van-e vagy sem.
Hogy megáll-e ettől az autó az a lejtő nagyságától függ! Fékezni biztos fogja, megállítani nem biztos.
Hogy kifejeli-e a szélvédőt megint csak a sebességtől függ. Ha járó motornál 100-al mész és ehhez 4. sebesség fokozatban 5000 fordulat kell, akkor a lejtől a motor 100 km/h sebességnél 5000 fordulatra fog felpörögni. Minnél magasabb a fordulat annál nagyobb az esély a fejeléshez. A 2000 fordulat még kényelmes, az 5000 már nagyot ránt!
Ugyanez igaz a motor károsodására is: Ha 100-nál 5000-es a fordulat, 200-nál 10.000. Na 10.000 fordulatnál a Lada szétesik.

Óvatosan egyébként a gyakorlati próbálgatásokkal, mert ha egy motort 5000 fordulatra terveznek, és te visszaváltasz, vagy dombon gurulásnál 1-esbe rakod nagy sebességnél, a motor felpöröghet olyan fordulatra 6-7-8000 aminél szétesik! <#felkialtas>

(Minden számadat szigorúan elméleti, csak a szemeléltetést szolgálja)

Remélem azért érthetően fogalmaztam! <#zavart1>
Utoljára szerkesztette: VJP, 2015.05.12. 20:39:53

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

TG Gida
Kifelejtettél egy smiley-t ugye?

Isten áldja a pogányokat!

Effe88
de nem lehet motorfék, hisz nem jár a motor, le van állítva...

bertino
<#wilting>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Willi Betz
Tekintve,hogy a Lada (kocka) 4 sebességes,valószínű nem lesz semmi baja 😄 Tehát semmi nem fog történni,picit ránt,azon kívül semmi.

desigo
90-nél négyesbe rakva szerintem nem kellene széthullania semminek.
Motorfékkel lassulna vagy gyorsulna a lejtő nagyságától függően.
cement
azert nem lesz baja szerintem, mert a negyedik mar eleg nagy attetel, a fordulatszam nem lesz annyira magas. ha mondjuk azt mondod hogy beerolteted valahogy kettesbe es raengeded a kuplungot, akkor biztos lenne baja. 90nel negyedikben azonban nem tudom. probald ki 😊

cement
ha trollkodni akarnek azt mondanam egyik sem mert arrol nem szol a fama hogy ki is engedi a kuplungot negyedikben ...
de tegyuk fel h kiengedi. nem fog karosodni a motor annyi ido alatt szerintem amennyi alatt megall a kocsi. olajnyomas ugyan nincsen, tehat valamelyest nagyobb a henger es a dugattyuk surlodasa mint jaro motornal, de plane egy lada eseteben szerintem nem tesz nagy kart a motorban.

Tinman
Igen, de nincs gyújtás, csak motorfék lesz méghozzá elég durva. Szerintem ilyenkor szakad ott 1-2 dolog.

Tinman
Igen, bocsi arra gondoltam, hogy mi történik a legvégén akkor, ha felengedi a kuplungot!