Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"...és...szerintem...bizony."
"...és...szerintem...bizony."
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2015.05.18. 06:57:49
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Én csak akkor nyúlok a választókarhoz,amikor kiválasztom a szükséges fokozatot. Menet közben nem simogatom,nem fogdosom,hiába könyöklök,az ölembe tartom a kezem.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.05.17. 19:41:59
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Vajon ilyenkor a biztosító fizet? 😄

Meg ha az eldurran a nő nem így szál ki az biztos, hanem kissé véresen...
Per Aspera Ad Inferi.
ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W
A fed. komputeres-es autókban pedig ezt jelzi is, 0.0L-t mutat.
Viszont hogy megéri-e, az szitufüggő. Ha hirtelen kell fékezni, rövid távon, akkor tökéletes a motorfék, ha viszont messzebb van a hely, pl. jóval előtted levő piros lámpa, vagy nincs konkrét megállási hely, akkor jobb gurulni, alapjáraton is valami 1-2 deciliter/óra a fogyasztás.
Egy biztos, a fékbetéted sokkal kevésbé kopik. 😊
Motorféknél egy valamire kell figyelni, mégpedig ha hülye hangja van a motornak, füstöl, vagy rángat, olyankor az elektronika hibás és mégis jut valamennyi nafta a motorba, viszont a tökéletlen égés miatt rettentő módon be tudja mocskolni a gyertyákat, katalizátort, stb.
És persze a legfontosabb, hogy ismerd az autód. Van aki 3.-ban vagy 4.-ben megy városban a dinamikusabb közlekedés miatt, van aki maxra felpakol. Én szarrá szoktam magam motorfékezni, ill. mindenhol gurulni ahol lehet, 5,2L-rel!! járok melóba és haza 30-30 km-t a fed komp. szerint, saját számolgatásom alapján valójában 5,5. Pedig 1.8-as, benzines. 😄 Persze az út 70%-a főút.
Ennek alapján számolgattam és kijött az, hogy ha az adott lejtőkön üresben járok, akkor havonta 2k, évente 24k spórolás realizálható, ami a szgk éves kötelezője. Betonkemény!
Dettó u.a. az útvonal egy évben 225x megtéve...
everything's better with music
Sok helyen azt olvasom, hogy járó motorral, ha motorfékkel gurulsz lejtőn lefelé SEMMIT nem fogyaszt az autó. Szerintem ez nem igaz. Elvégre alapjárat olyankor is van nem? Akkor is van 4 ütem nem?
A semmi =/= alig eszik valamit. Szerintem.
Amúgy C, de a károsodás mértéke nem annyira durva, mint gondolod. A nem járó motor meg szerintem elég hamar lefékezi az autót a brutális súrlódás miatt. De kipróbálhatod fordítva is, hogy menet közben négyesben leállítod az autót.
Trabanttal lenne értelme a tesztnek <#wink>#wink>
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Lada-val nem, de kisebb sebességnél kipróbálom majd a melós Astrával.
Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.05.12. 22:22:42
ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W
Hogy megáll-e ettől az autó az a lejtő nagyságától függ! Fékezni biztos fogja, megállítani nem biztos.
Hogy kifejeli-e a szélvédőt megint csak a sebességtől függ. Ha járó motornál 100-al mész és ehhez 4. sebesség fokozatban 5000 fordulat kell, akkor a lejtől a motor 100 km/h sebességnél 5000 fordulatra fog felpörögni. Minnél magasabb a fordulat annál nagyobb az esély a fejeléshez. A 2000 fordulat még kényelmes, az 5000 már nagyot ránt!
Ugyanez igaz a motor károsodására is: Ha 100-nál 5000-es a fordulat, 200-nál 10.000. Na 10.000 fordulatnál a Lada szétesik.
Óvatosan egyébként a gyakorlati próbálgatásokkal, mert ha egy motort 5000 fordulatra terveznek, és te visszaváltasz, vagy dombon gurulásnál 1-esbe rakod nagy sebességnél, a motor felpöröghet olyan fordulatra 6-7-8000 aminél szétesik! <#felkialtas>#felkialtas>
(Minden számadat szigorúan elméleti, csak a szemeléltetést szolgálja)
Remélem azért érthetően fogalmaztam! <#zavart1>#zavart1>
Utoljára szerkesztette: VJP, 2015.05.12. 20:39:53
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Motorfékkel lassulna vagy gyorsulna a lejtő nagyságától függően.
respect to the man in the ice cream van
de tegyuk fel h kiengedi. nem fog karosodni a motor annyi ido alatt szerintem amennyi alatt megall a kocsi. olajnyomas ugyan nincsen, tehat valamelyest nagyobb a henger es a dugattyuk surlodasa mint jaro motornal, de plane egy lada eseteben szerintem nem tesz nagy kart a motorban.
respect to the man in the ice cream van