573
  • BiroAndras
    Pont ezt mondtam én is.
  • Epikurosz
    Olyan nagy szupertitkok azért nincsenek, mert valami előbb-utóbb kiszivárogna, mert nyilván alkalmaznák őket, és nyoma lenne.
  • BiroAndras
    Én úgy értettem, hogy pl. 50 éve csináltak egy szupertitkos gépet, nagy számban gyártották, és használták, és még ma is titkos. Erre mondtam, hogy nem jellemző. Vannak titkok, amiket nagyon sokáig őriznek (pl. hogy feltörték az Enigmát), de azok nem repkednek látványosan az égen.
    Amit most írsz, az korrekt. Bár sok régebbi szupertitkos prototípus is publikus lett egy idő után.
  • SHARK13
    Én a soha nyilvánosságra nem hozott fekete programokról beszéltem. A B-2 is szupertitkos volt valaha,de nagyobb számban rendszeresítették,így elkerülhetetlen volt hogy beismerjék,igen,van egy ilyen gépünk. De hány meg hány olyan prototípus készülhetett,ami forradalmi technológiákat használ. nem komplett fegyverrendszer,nem harcképes gép,hanem technology demonstrator. Sose tudjuk meg mennyi volt és milyenek. Lehet,hogy olyan drága,hogy nem éri meg pénzügyileg,hogy szolgálatba állítsák,mert háborút nyerni lehet hagyományos gépekkel is.
    És az olyan fejlesztések,amelyek inkább fizikai kutatások,mint közvetlenül katonai célúak? Vagy amik megszegnek bizonyos egyezményeket és környezeti előírásokat? Azokat eleve nem hozhatják nyilvánosságra. És ez így van a lehető legjobban. Mert amíg egy hisztéria fedi a titkot,addig senki sem kutathatja komolyan,senki sem szavahihető,aki a témával foglalkozik,mert bolondnak tartja a közvélemény.
  • BiroAndras
    "Én amondó vagyok,hogy az USA repülőgépfejlesztői valami nagyon nagy technológiai ugrást tettek,már sok-sok évvel ezelőtt és azóta sikerült titokban tartani a fejlesztéseket. Azokat látták az emberek folyamatosan azóta."

Nem egészen. Azóta a legtöbb fejlesztés már közismert, csak éppen közelről, napfényben, jó minőségű képen már nem annyira látszanak ufónak.
    Pl. Egy időben sokan láttak háromszög alakú ufót, és a B-2, amit akkoriban teszteltek (szupertitkosan persze), "véletlenül" épp egy fekete háromszög.
  • SHARK13
    Aki UFO-t akar látni az fog is. Annyi mindent lehet látni,amikre így hirtelen a földi halandó nem talál magyarázatot. Légköroptikai jelenségek,repülőgépek,ipari tevékenység hatásai,meg persze az emberi képzelet. Pl:van egy teljesen új,forradalmi technológiával álcázható repülőgép. Persze,hogy bejelentés nélül próbálod ki,nem? Véletlenül valaki mégis észleli és hoppá,UFO. Ilyen egyszerű. A Foo fighter-eket észlelték német oldalon is. Sőt a Csendes-óceáni harctéren is észlelte mindkét fél. Még Dél-Afrikában is. Lehet,hogy a németek is kísérleteztek valami hasonlóval,de akkor tuti,hogy megsemmisítettek minden dokumentációt. Én amondó vagyok,hogy az USA repülőgépfejlesztői valami nagyon nagy technológiai ugrást tettek,már sok-sok évvel ezelőtt és azóta sikerült titokban tartani a fejlesztéseket. Azokat látták az emberek folyamatosan azóta. Persze van egypár eset,ami ezzel sem magyarázható,de a kis zöld emberkék tézise nevetséges. Szerintem szupertitkos katonai dolog van az UFO-kérdés mögött. Nem elképzelhetetlen hogy van földönkívüli kapcsolat,de a nagyja(90-95%) földi eredetű.
  • Epikurosz
    Amúgy, ennyit a Pravda szavahihetőségéről: méretes hernyók röpködnek a levegőben 300 km/h-s sebességgel. Vazze!
  • Epikurosz
    Bréking nyúz: kapcsolatfelvétel az ufókkal 4 hónapon belül!!!! (orosz sajtóhír, a Pravdából = Igazságból)
  • Icegod
    Ezeknek a jelenségnek semmi köze az ufókhoz, egy igencsak nagy méretű olajfúró torony fényei látható, amint elégetik a felesleges földgázt. Mivel elég messze voltak a repülőgéptől, úgy tünt, hogy vele együtt mozognak, és persze, amikor gép elfordult, a fények is helyzetet váltottak.
  • HUmanEmber41st
    Igen, le lehetne vonni ebből is mindenféle következtetést, de az már csak az elméletek számát gyarapítaná.Sajnos . Tények meg sehol..
  • boso
    Pedig sajnos előbb-utóbb az lesz..
    Érdekes,hogy az eset óta milyen kuss van róla,semmi cáfolat,egyéb nyilatkozat.
  • HUmanEmber41st
    nehogy már a lap aljára kerüljön a topic!
  • HUmanEmber41st
    lapozz vissza, valahol leírtam az egészet... már amennyire emlékszem :)
  • Killgore
    Bár az ember sosem tudhatja....
  • Killgore
    és mi volt az, helikopter, erős reflektorral? :)
  • HUmanEmber41st
    Az én kedvencem az orosz (akkor még CCCP ) UFO, amelyik éjszaka nappali világosságot csinált, hogy felébredtek rá az emberek. Egyszer beeszem magam a könyvtárba, megkeresem és begépelem ide a full cikket. Tutira.
  • boso
    Szánalmas erőlködés náci csodafegyverként magyarázni az UFO jelenséget.
    Foo fighterre semmi bizonyíték sincs,hogy német lett volna,ez csak az amerikai pilóták találgatása volt jobb magyarázat híján.
    Csak sokszor azt felejtik el hangoztatni egyesek,hogy a német pilóták ugyanígy észleltek ilyen izzó gömböket a gépeik körül,és ők meg feureball-nak nevezték el,sőt a japánok és az oroszok is láttak ilyeneket,ők is elkeresztelték valahogy,már nem emlékszem,hogyan.

Különben,ha valóban náci fegyver lett volna,akkor miért nem maradt dokumentáció a működési elvéről,vagy bármiről,és mitől nem tudnak ma ilyet gyártani?

Gömbvillám kilövő cső meg már vicces,ennél már csak az jobb,amikor azt mondják,hogy a Napot látták,csak nem ismerték fel..
  • dez
    Ja, ezek a légcsavaros cuccok nem tudtak 1-2m-nél magasabbra emelkedni.
  • dez
    Nemrég volt egy dokufilm valamelyik ism.terj. adón kimondottan a náci "UFO"-król. Jópárat mutattak (fényképeken, filmfelvételeken). Nos, korong alakúak voltak, de az összes sima légcsavaros hajtású volt.

Voltak egyébként bizonyos "Foo Fighter"-ek is. Ezek gömbvillám szerű kis fénygömbök voltak, amik rendszeresen pár méternyire "rátapadtak" az amcsi repülőkre a náci Németország felett, nem kis riadalmat okozva. Később rájöttek, hogy ártalmatlanok. Akkoriban azt gondolták, az is a nácik műve, de - állítólag - erre nem utalt semmi a földön (miután elfoglalták az országot). Legalábbis, mint fizikai tárgy. Találtak viszont érdekes, ágyú szerűen égnek meredő csöveket, azonban nem volt semmilyen szokásos kilővőszerkezet. Egyesek szerint a nácik rájöttek, hogyan csinálhatnak gömbvillámot, és azzak próbálták megfélemlíteni a szövetségeseket.
  • HUmanEmber41st
    Többek között ( mint az a topic címében is szerepel) Mexikóban
  • boso
    Az biztos,hogy sokszor ezzel (is) takaróznak az amerikaiak,és ez remek félrevezető módszer.

Érdekes,hogy számodra is tök természetes,hogy az amcsik,és az oroszok is loptak,szereztek náci gépeket.
    Biztos,hogy kísérleteztek csészealj formákkal,de a meghajtási rendszere korántsem volt kiforrott,ezt már itt is írta valaki korábban.
    A tény inkább szerintem az,hogy a nácik legkomolyabb be is vetett fegyvere a V-1-2,és a Messerschmidt ME-262 volt,de utóbbit is csak a háború vége felé sikerült úgy -ahogy megbízható állapotba hozni.

Az általad említett szép,íves,közeli fényképek közül én egyet sem láttam,se tv műsorban felvételeket,én csak montázsokat,grafikákat,és homályos,rossz minőségű fényképeket,meg talán 1-2 tervrajzot.

ami Roswellt illeti,sokan próbálják titkos projekttel magyarázni,de ebben a verzióban rengeteg részlet van,ami nem stimmel.
    Valamint,akkor miért állították-állítják még ma is,hogy UFO volt,olyanok is,akiknek semmi érdeke nincs se anyagilag,se a hadsereg oldaláról pl.már nyugdíjazott,leszerelt katonák) ezt állítani?
    Plusz amit nyilvánosságra hoztak a hivatalos verzió szerint,az sem indokolja az eset mai napig tartó,ilyen mértékű titkosítását.
    Bármilyen tesztbábus rakétakísérlet dokumentumait feloldhatták volna már mára, ekkora nyomás hatására meg főleg.
    Ajánlom a Roswell című filmet,ott bele van vegyítve több lehetséges verzió is,és magyarázatot ad az újságcikk kiadásának okára is.

Az utolsó fejezetedre meg már reagáltam,csak annyit fűznék még hozzá,hogy azért így sem repülhetnek teljes nyugalomban a titkos repülők,de azok nem is mindig hasonlítanak UFO-ra.
    Meg hát a világon mindenfelé vannak UFO esetek,nemcsak az USA-ban.
  • BiroAndras
    "Szóval az amcsik egy csomó repülőt loptak a náciktól,hm?"
    És az oroszok is. Ez tény.

"Érdekes,a nácik mitől tudtak csészealjakat építeni?"
    Csomó féle géppel kísérleteztek, amelyeknek a formája még ma is szokatlan.

"Arra,hogy ők ilyeneket készítettek,mitől van több bizonyíték,mint az UFO-kra?"
    Szépen, éles, közeli fényképek, és filmfelvételek megfelelnek. A TV-ben rendszeresen mutogatnak ilyeneket a különböző II.vh-s dokumentumfilmeken.

"Roswell egyébként meg nem csupán egy újságcikkből áll.
    Vannak tények amiket a hadsereg sem tagad,mégpedig,annak tényét,hogy akkor,ott,valami lezuhant,és emiatt lezárták az egész környéket."
    A legvalószínűbb, hogy valami titkos projekt része volt. Érthető, hogy nem reklámozták nagyon. Az nem tiszta hogy először miért közölték hivatalosan azt, hogy UFO volt. Mert akár UFO, akár szupertitkos katonai játékszer volt, hatalmas baklövés lett volna hivatalosan UFO-nak nevezni, hiszen azóta is erről beszélünk, ahelyett, hogy mindenki szép illedelmesen elfelejtette volna. Ha rögtön meteorológiai ballonnak mondják, soha nem is hallottunk volna az esetről.

Van olyan elmélet, miszerint az amerikai hadsereg az UFO-kat használja a titkos projektjenek takargatására. Amíg mindenki UFO-kat lát minden gyanús dologban, addíg a titkos katonai gépek teljes nyugalommal repkedhetnek. Szerintem ez egy zseniális húzás. És még akkor is működik, ha esetleg tényleg vannak idegen lények.
  • boso
    Szóval az amcsik egy csomó repülőt loptak a náciktól,hm?
    Érdekes,a nácik mitől tudtak csészealjakat építeni?
    Arra,hogy ők ilyeneket készítettek,mitől van több bizonyíték,mint az UFO-kra?

Roswellig meg azért érdekes lett volna,ha eljutott volna a nácik egyik csészealja.

Roswell egyébként meg nem csupán egy újságcikkből áll.
    Vannak tények amiket a hadsereg sem tagad,mégpedig,annak tényét,hogy akkor,ott,valami lezuhant,és emiatt lezárták az egész környéket.
    Ugyebár a hivatalos álláspont szerint meteorológiai léggömb volt.
    Ezt a verziót akkor változtatták meg,amikor beperelték a pentagont,meg még nem tudom mit,hogy adják ki az eredeti dokumentumokat.
    Asszem ez 95-ben volt,ekkor kiadtak egy újabb verziót,amelyben magyarázatot adtak a talált idegen lények holttestére is,mégpedig,hogy valami tesztbábuk voltak.
    Csak érdekes,hogy ezt 50 évig elfelejtették közölni,és még ez sem magyarázza a terület lezárását,az egész eset ilyen mértékű titkosítását,ami a mai napig tart.
    Egyre kevesebben vannak,akik élnek még azok közül,akik valamilyen formában kapcsolatba kerültek az esettel,de még ma is több százan adják aláírásukat az UFO verzióhoz,köztük volt magas rangú katonák is.

Azon meg szerintem nincs mit csodálkozni,hogy az eset miatt Roswellben még ma is virágzik az UFO- turizmus,miért ne használnák ki az ott élők?
    Az,hogy ma UFO lufit,meg ufonauta kulcstartót árulnak ott minden sarkon,az azért van,mert a sok majomnak,aki oda utazik,hátha lát valamit,ez kell,de ez nem változtat a 47-ben ott történteken..
  • Anteris
    nem. Azt mondom, hogy láttak valamit amire van egy jól bejáratott magyarázat. Ha valami furcsaság feltűnik az égen akkor automatikusan idegen űrhajónak vélik az emberek.
  • HUmanEmber41st
    Azt mondod, hogy a tiszt (aki a sajtóban nyilatkozott) és az újságíró találták ki az egészet, mert mondjuk egy kis hírnévre vágytak?
    Tényleg! Nem lehet azt a cikket megszerezni valahogy a netről?? Én sajna nem tudni angol..
  • Anteris
    egy csomó különleges repülőt loptak az amik a háború végén a náciktől és igen intenzíven próbálgatták is őket. Még ma is picsára esnél nem hogy '47-ben.
    Szóval volt akkoriban egy-két érdekesség az égen. A helyi újság meg...el sem hiszed, hogy mire képes a lokálpatriótizmus. Roswell még ma is az ufó-legendából él.
  • HUmanEmber41st
    Roswelli estet is megírta a helyi újság, mindenki onnét szerzett róla tudomást. Ha az újságok hazudnak, akkor sok minden ezen kívül is csak kacsa. Akkor mi igaz és mi nem ? A gabonakörök is biztos csak kacsák mind..én egyet sem láttam csak a TVben meg újságok címlapján. Mind hamisítvány.Talán Amerika sem létezik. Még sosem láttam. Csak az újságok meg a TV hazudik itt összevissza.Már csak magamnak hiszek.Honnét tudható, hogy valaki hazudik? Mert hihetelen dolgot állít? A ló nélküli szekeret sem hitték el az emberek, amíg maguk nem látták(annak idején). Most így vagyunk ezekkel az UFOkkal is. Sajnos.
  • Anteris
    "Nemere úr igyekezett tényleg csak a nagyon ellenőrzött észleléseket beírni"

ja, pertye, ellenőrzött...
  • HUmanEmber41st
    valahol a topik elején van 1 link, de nem sok az egész
  • pepe003
    És pl honnan lehet a videót letölteni?
  • HUmanEmber41st
    valahol a topik elején van 1 link, de nem sok az egész
  • Solder
    Lenne 1 kérdésem ezt az mexikói UFOs felvételt honnan lehetne letölteni?? Mert érdekelne a dolog.
    Köszi
  • HUmanEmber41st
    Már akkor sem hitted el igaz ? Pedig Nemere úr igyekezett tényleg csak a nagyon ellenőrzött észleléseket beírni...
    Akkor biztos emlékszel arra, hogy N.Y. felett fényes nappal egész rajban repültek el az UFO-k.. Melyik állam tudná ilyen sokáig titkolni ilyen cucc létezését??
    De neked beszélhet az ember...
  • Anteris
    15 évvel ezelőtt már elolvastam őket.
  • HUmanEmber41st
    Mindenkinek !!!! Olvassátok el Nemere István: Titkok könyve,
    Új titkok könyve -t !!!! Mindkét könyv fele csak az UFOk témakörével foglalkozik. Ajánlom szkeptikusoknak főleg !
  • Anteris
    Mexikó egy operett-állam operett-hadsereggel. Nem tudom ismered-e a fogalmat.
  • Anteris
    egy hívő embert úgysem tudsz meggyőzni semmiről.
  • HUmanEmber41st
    A volt Szovjetunióbeli eset sem jó Neked?
    Amiről még a magyar újságok is írtak?
    Amikor sok ezer ember felébredt éjszaka a nagy világosságra? Nem villámlás volt, hiszen zöld színű volt a fény, és tökéletesen kúp alakban sugárzott ki az UFO ból. Így látták a repülőgép utasai is. Egyszer előkeresem a cikkeket az akkori újságokból a könyvtárból.
  • HUmanEmber41st
    DE beismerték !! Azok a piloták, akik nyilatkoztak, egyáltalán nem látszottak a nyugdíjkorhatárhoz közelinek.
    Vagy Mex. ban 30 éves kor után már nyugdíjba is mennek?
    Mindennapi esemény??
    Ha úgy vesszük, igen. Hiszen majd' mindennap látnak valahol UFO-t, de mert a kormányok nem ismerik el hivatalosan az UFO-k létezését, így nem is tanítják, hogy mit kell tenni , ha ilyet lát a pilota.
    Ha mégis lát, akkor inkább csendben marad, a lentebb vázolt okok miatt. Lehet, hogy ezt az esetet sem akarták nyilvánosságra hozni, csak valahogy kiszivárgott, hiszen hónapokig vizsgálták (biztos sok külsős munkatárssal). DE végül is ELISMERTÉK! És ezt a Mexikói kormányon kívül eddig még senki sem tette meg! És a jelenség neve:
    Azonosítatlan Repülő TÁRGY nem Ismertelen Légköri Jelenség!
    Mindig is TÁRGY ról beszélnek De hogy mik ezek a tárgyak...és miért repülnek... és hogyan tudnak úgy repülni, hogy közben nem hat rájuk a gyorsulás....
    Ezek a megfigyelők által elmondott dolgok.
    De VALAMIÉRT a kormányok mégsem ismerik el az UFO-k létét
    (kivétel mostmár Mex.) és a megfigyelőket hallucinálóknak, a radarokat hibásnak bélyegzik. Ha egyáltalán valaki elő mer állni a világ elé a megfigyelésével. Ha van egy hitelesnek látszó megfigyelés, hamarosan követi egy direkt hamisított videó, ahol is a média kifigurázza a hiteles megfigyelést. Ezért a megfigyelők 90% már nem is mer beszélni róla. Ezt sikeresen elérték a kormányok.Valamiért kell ez az elhallgatás taktika.
    Egyszer a Deltában láttam, hogy olyan légelhárító berendezéssel kísérleteznek, amely lineáris villanymotor segítségével egy nagyon kemény műanyag labdát lő ki. Ez a lövedék radarral nem érzékelhető. Ellenséges repülők ellen ott vannak a nagyon fejlett hő, rádió, radar nyomkövető rakéták. Ha az első nem talál, még 100 at kilőnek ennyi elől azért már nem lehet kitérni, akármilyen szuper pilotának sem.
    Vajon kire akarnak lőni ezzel a lövedékkel?
    Persze persze tudom... csak az emberi repcsik ellen kell... Légköri/természeti jelenségekre nem lőni kell, hanem tanulmányozni. De hivatalosan ezt sem teszik! Azt sem mondják, hogy van azt sem, hogy nincs. Semmit sem mondanak, vagy egyszerre mindent. Ha mégis rákérdez egy-két politikusra, vagy tudósra az újságíró/riporter akkor csak a nagy mellébeszélés megy, és az adott esetet magyarázzák,hogy az igazából nem is úgy volt, ahogy a szemtanú látta. Az adott esete SOHA nem hozzák összefüggésbe a többi észleléssel, hiszen A HIVATALOS álláspont ugye az, hogy azok sem történtek meg, vagy ha igen akkor meg term. jelenség volt, nem UFO.
    Hivatalosan tehát a közvélemény előtt a kormány megbízásából senki sem foglalkozik UFO kutatással a Blue Book program óta. Ezt az amerikai kormány finanszírozta, még a hatvanas években. A bizottság összegyűjtött több ezer megfigyelést, majd közölte a nagyvilággal, hogy ezek mind meteorok, és egyéb term. jelenségek votak. Csak ködösítésre volt jó. Azóta ( én legalább is nem tudok róla) nem készült hasonló nagy kutatómunka. Egyik kormány sem foglalkozik Hivatalosan UFO kutatással. Miért? Mert nincsenek ? Vagy természeti jelenségek? Vagy titkos kísérletek? Vagy mindegyik egyszerre? Vagy csak az emberek képzelete? Hibás műszerek? Akkor miért ismétlődnek meg szinte mindennap?
    ÁHH nehéz kérdések ezek...
  • HUmanEmber41st
    A média pedig kapott az alkalmon, és a világ elé tette.
    De ilyen még soha nem volt, hogy egyetlen kormány is kiadjon ilyen vallomást: észletek a műszereink valamit, de több havi kutatással sem jöttünk rá. Ezt NEM A MÉDIA jól értesült tudósítója mondja, HANEM A KORMÁNY!!! Bevallják, hogy nem tudják mi az, és nyilvánosságra hozzák!!!
    SEMMI érdekük nem fűződik hozzá, hiszen (mint a többi esetben) simán betehették volna az X aktás eseteik közé.
    Egyszerűbb főleg a katonaságnál valamit eltitkolni, mint nyivánosságra hozni a KUDARCOT. Mondd már,miért égetik magukat az egész világ előtt? Azt TE sem gondolod komolyan, hogy pénzért...Be kell látni:ez egy 100% dokumentált Azonosítatlan Reülő Tárgy(ak) észlelése volt.
    ( Vagy mindenki hazudik, A Mex. kormány, a piloták, a műsor, amelyikben sugározták.) Az ART-k soha sem mozognak hiperbolikus pályán, hanem mint lentebb írtam. Ha sima hiperbolikus pályát írnának le, akkor senki sem foglalkozna velük, mert akkor meteorok lennének, meg visszahulló rakéta fokozatok. De ilyenek nem veszik fel a repülőgép alakját, és nem sugároznak le a földre az éjszaka közepén nappali világosságot, hogy felébred rá a fél Szovjetunió. Ezt spec ezért nem tudták eltitkolni. :))
    Még a Magyar újságok is napokig cikkeztek róla. Ha elolvassa ezt egy amerikai szkeptikus, Ő sem hinné el, mondván, hogy csak kacsa az egész. Fel akarták dobni egy kicsit a szoci tábort. Pedig megtörtént. És megtörtént a többi eset is, amiről hallottam, mert igenis van itt valami, amire más logikus magyarázat nincs,csak az, hogy az ART-ket igenis egy földönkívüli civilizáció(k) irányítja.