Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rotator
De leírom, mi van benne:

- a játék dvd-n
- a zene audio cd-n
- nyaklánc
- térkép (szövet)
- színes kézikönyv
- színes artbook

Az egész angol nyelven.

Ha lenne pajzs a kezemben, mikor megindul nekem egy farkas, biz'Isten megpróbálnék blokkolni 😊

Mindenesetre új harcrendszert komolyan én sem várok a Spellboundtól, legfeljebb a negyedik részre.
rotator
Nincs magyar CE. Az angolból hoztak be pár darabot, így magyar nyelv sincs benne.

Engem talán érdekelne. Pontosan mit is tartalmaz a hazai CE, mennyiben hasonlít tartlamilag a német vagy a spanyol verzióhoz?

Mondjuk õszintén szólva egy-két hónapig most nem lenne rá fölösleges pénzem (ráadásul a magyar verzió megvan, és a Gothic Universe-en is gondolkozom, ha hasonló áron jön ki, mint amennyiért az elsõ részt meg tudom szerezni), tehát inkább csak félkomolyan érdeklõdöm, a CE tartalma pedig úgyis maximálisan a topikba illõ téma.
rotator
Hol láttál te olyat valahol is, hogy vadállatot pajzzsal blokkolni?
Új harcrendszer szerintem nem kimondottan lesz. A közösség küldis bugokat javít és picike módosításokat eszközöl, a Spellbound meg a motort reszelgeti. Egy új harcrendszer iszonyú sok idõt, tervezést és erõforrást igényelne. A Piranha Bytesnak 1 évébe telt, amíg az RPB-hez lecserélték a G3-asat egy újra.

Molnibalage
Ezzek azt akarom mondani, hogy amíg vadállatok ellen nem lehet pajzzsal vagy nagy fegyverrel blokkolni addig az én szemeben szart sem ér az egész. Nem kell valakienk esetleg megvételre egy eredeti példány? Collectors edition-om van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ha nem lesz új harcrendszer addig asszem nem valószínû, hogy ezt újra elõveszem...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

grebber
Pajzsok amugy már normálisan funkcionálnak mertha jól emlékszem volt valami gebasz vagy nem??

Next PC upgrade: 2022

rotator
Szerintem nincs ingyen páncél... De a legolcsóbb csak 5000 arany, annyit nem nehéz összekaparni. 😊
Kétkezes kardozást Varantban tanítanak, mesteri fokozatot csak egy ember, a Hashishi fõvárosban.

grebber
És páncélzatot lehet valahol kapni ingyen? Mert ha jól rémlik gothic 1-2 ben adtak ingyen.G3-ban nememlékszem van-e ingyen.
Ja és azt hol tudom megtanulni hogy mindkét kezembe legyen kard ??

rotator
Az új patchben bizonyos emberek bizonyos tárgyakat jobb áron fognak megvenni (pl tolvajok az ilyen ékszeres izéket).

Nandusz
Jahh a lázadó fészkek...nos ez tényleg elvetemültség volt a részemrõl..ugyanis tényleg kiírtottam mindet😊

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Nandusz
hüllö bõrt tartogass, mert nekem maradt egy teljesítetlen küldim a sivatagban emiatt 😊

Nandusz
Valóban...miután megvolt az összes helyen a 75%-om, után kísérletezés képp persze beindultam 😊..kíváncsi lévén, hogy meddig lehet eljutni a gémben, szint ügyileg😊
De egyébként miután a lehetõségekhez képest minden küldit megcsináltam, sztem az természetes, hogy felszabadítom az ellenségeim által uralt városokat (nevezetesen az orktól)...viszont a többi város felszabadítása az már kísérlet volt.
De ekkor is már 80-81-es szinten voltam
Azaz 'tisztán' is betudtam volna fejezni a játékot viszonylag magas szinten.

rotator
De ha jól emlékszem, te az összes várost felszabadítottad és az összes lázadó fészket is kiirtottad, azért ez már nagy elvetemültség! 😊

grebber
Páncélzatot hol lehet ingyen kapni akár kis véderejût is?
Mert azért csak kéne valami már 😄

Van csomo állati cuccom bõrõk,prémek,karmok,fullánkok.Ezeket kiknek lehet eladni jó pénzért?
Még tartogatom õket hátha akad még olyan küldi akinek x db bõr vagy valami kell.Pénzem az egylõre kevés van 30ezer arany csupán.

Nandusz
Nekem 84-es!!!! szinten sikerült befejezni a gémet, úgy, hogy az összes tábornál 75% feletti volt a reputációm.
Persze ehhez hozzátartozik, hogy minden tábornál a végletekig elvittem a lehetsõéget, amíg még nem válok ellenséggé náluk. Valamint az összes élõlényt (vadonban élõ állatot) kitímároltam. És sztem nem volt olyan zug a játékban, amit ne jártam volna be.
Aki kételkedik ebben, annak szívesen küldök mentést msn-en.

grebber
Ezeket a szintjeiteket elnézve gyakorlatilag kiirtottátok az összes élõlényt az univerzumba.
Most másodszori végigjátszásra vagyok 30-as szintû mert most direkt magas szinre gyúrok.

Pár városba meg a sivatagba még nem is voltam.Fölös pontom nekem sosincs. Erõt mindig fejlesztem.Íjászat,kardforgatás amikre gyûjtök.Már majdnem mindkettõt mesterien tudja a karakter most perpill 17 xp-m van amit valahol valahol vadászatra mert az kell legjobb íjászsághoz.

Reményeim szerint 50-es szintig eljutok majd,legalábbis remélem!

rotator
Én sajnos nem tudom, mert uninstallnál letörlõdtek a mentett állásaim, de olyan 60-70 között. Mivel rengeteg fölös mennyiségû xp van a játékban (a végén nincs értelme mire költeni), ezért a következõ végigjátszásom nem ilyen hagyományos "mindent megcsinálok, ami az utamba kerül" típusú lesz, hanem csak és kizárólag 1 ösvényen fogok haladni. Csak jöjjön ki az az 1.6 patch. 😊

grebber
Az a kegyetlen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én elsõre nem emlékszem lehet visszaolvasva megtalálnám beirva!
De olyan 3x es szinten lehettem.

azt hiszem 72-esen
legutoljára... de elötte sztem voltam jobb is, már nem emlékszem.
grebber
Már megvan csak kevés az õsi tudásom 😞

Ki hányas szinten vitte végig a gamet?

rotator
Innosnál van, a "haladó(?)" varázslatok közt.

Máshol nem is lehet, szóval gáz :S Innos varázslatait és Beliar varázslatait csak oltárnál lehet tanulni... Adanos varázslatait pedig Druidák és Vízmágusok tanitják...
Pedig biztos hogy a tüzlabdát az innos oltároknál lehet megtanulni, én már vittem végig mágusal... ott kell lennie tuti!
grebber
Már néztem Innos és Beliar oltároknál és nemláttam tûzlabdát egyiknél sem 😞

wantonly
Vagy a villám. Ennek ellenére nekem sem sikerült elsõre valamiért.
Oltáraknál lehet varázslatokat tnaulni.
grebber
Már nemtudom nememlékszem hogy az állandó tûzlabdát kinél hol lehet megtanulni?

😄 de a tûzlabda akkor is hatásosabb mert követi a szarvast amig meg nem murdel... így ha elkezdenek futni még mindig van eséjed...😄
rotator
Sima bow game hunterrel is megteszi és elegánsabb. :}

"Ha nem találod az összes félénk szarvast, menj el, intézz mást, egy-két nap múlva gyere vissza, addigra visszarakja a progi a megmaradt állatot akkor is, ha közben besétált a textúra mögé."

Elvileg. Nekem nem rakta vissza mindet, amikor napok múlva néztwem vissza, akkor is el kellett sétálnom a világítótoronyig is. Számtalan alkalommal visszatértem ezután is, de az utolsó még nem került elõ. Szarvasvadászatra pedig még mindig a tûzlabdát ajánlom 😊
Nandusz
Én kétszer játszottam végig, mindkészer sikerült a szarvasos. Számszeríjjal kell õket leszedni, de olyan fegyverel, hogy egy egy lövés egy szarvas legyen. Akkor nem lehet gond.

rotator
Nekem most újrajátszásnál elsõre sikerült a szarvasos küldi, nem kellett keresgélni az elkóborolt példányokat. 😊 Viszont inkább félbehagytam az 1.6-ra várva.

Takanohana
Logikai hiba van benne jópár. Sokszor fogsz azzal találkozni, hogy pl. kiirtasz egy goblinbarlangot, kiírja a játék, hogy xxx küldetés teljesítve, magát a küldit meg fel sem vetted még. A rabszolgák akkor is tovább robotolnak, ha az õreik meghaltak, a felszabadított városokban a felakasztott emberi hullákat tovább hagyják lógni, Gotha nem épül egy centit sem a játék során, stb. Nekem az tetszett legjobban, mikor Gotha elõtt lévõ ork táborba Gorn a szemem láttára ballagott be engedelmesen a házba, és leült, mert õ fogoly. Ettõl persze még remek játék ez.

Ha nem találod az összes félénk szarvast, menj el, intézz mást, egy-két nap múlva gyere vissza, addigra visszarakja a progi a megmaradt állatot akkor is, ha közben besétált a textúra mögé.

Kard, íj, mágia, vagy ezek kombinációi, ízlésedre van bízva. Lesz pont bõven, akár vegyes karit is lehet csinálni. Én speciel az alapvetõen közelharcos karimat mágiával támogattam, elég ütõs felállás.

"A druida körben lakó vadásznak mindegy milyen szarvast ölök le, vagy van félénk megjelölésû is a kornyéken?"

Igen, csak a félénk szarvasok jók neki, és mindet (5 vagy 6) le kell vadászni. Nekem az egyik úgy elbújt valahol a textúra mögé, hogy sehogyan se sikerült megtalálni.
Vettem térképet /500 arany/, az ork fõnök hulláját ezek szerint nem kutattam át rendesen. Részletesebb térképre számítottam, de a semminél jobb. Elég változatos a domborzat megtalálni újra egy félbehagyott barlangot kész rejtvény /Nem volt elég a tolvaj skillem kinyitni a ládákat, vissza kellett menni jó, hogy nem termeli vissza a lényeket/ Hangulatos fáklyával és karddal a kézben zombit irtani egy sötét barlangban.
Borus fok orkjait legyaktam, a lovag erre elküldött a kardjáért egy másik városba. Vicces dolog mert fogoly létére volt kardja, miért nem a kitörés elõtt kérte kedvenc kardját 😊
Itt találkoztam egy logikai hibával. Elõtte beszéltem a helyi orkkal Urukkal aki azt adta küldetésnek, hogy buktassam le a helyi ellenállást.
Na én maradtam az emberi oldalon, Õt magát is kinyírtam, de ez a quest nem ment át sikertelenbe, még mindig aktív noha már emberek uralják a falut vagyis már nincs jelentõsége az ellenállásnak. Az emberek neve is maradt rabszolga...
Esetleg késõbb még másik orknak elárulhatom a rejtekhelyeket ezért marad aktív a quest?
A druida körben lakó vadásznak mindegy milyen szarvast ölök le, vagy van félénk megjelölésû is a kornyéken?
Mire érdemes gyúrni a késõbbiekben kardra, vagy íjra?

Köszönöm a türelmeteket.
Meglehet, nekem még mindig csak az alap térképem van 😊

Amúgy az 1.5-höz és az 1.5.1-hez is kell még törés, csak az 1.5.2-vel távolították el a védelmet.
Nandusz
Mivel én utoljára 1 éve játszottam a gémmel, ezért csak ötleteket tudok adni. Ne tedd fel a magyarítást, amíg nem peccselted fel teljesen a gamét. ( a magyarítás az patch független, nem kell emiatt izzadni)
Amit itt olvastam az elmúlt pár napban, hogy az 1.5 utáni patcheket nem kell crackelni (bár nem tudom, hogy neked eredeti van-e vagy crackelt..). Magyarán ne is akard crackalni a gémet, mivel nincs benne védelem az 1.5 után.
Sztem miután mindent feltettél, utána magyarosítsad.
De lehet, hogy nem a FAQ-ban lévõ magyarítással kéne ezt tenned (mivel az egy felinstallált, beállított állomány), hanem full elejétõl kéne ezt a magyarosítást telepíteni. De ez tényleg csak ötletparádé, mert lehet hogy a faq-s verzióval is kéne mûködnie.

Felraktam a gothic 3-at felraktam az 1.12-est és a magyaritást, idáig minden rendben de amikor raknám fel az 1.5.2-est azt irja ki hogy Fehlerhafte Spracheinstellung na ezt hogy odjam meg? valami nyelvel kapcsolatos de nem értem mért nem akarja elinditani az 1.5.2-es telepitését pedig mindent úgy csináltam mint ahogy mondták... de nem megy! HELP!
Egyébként szinte minden mindenes kereskedõnél lehet venni, de a játék legelején ha megölöd Ardeában az ork fõnököt akkor nála is lesz egy...
Nandusz
Kivéve a küldetés térképek, amibõl asszem van kb. 4 db a fõ térképen kívül

Térképet elõbb venni vagy találni kell, a Gothic 3 világa egy térképen van, nincsen részekre bontva, mint az elõzõ rész.

A sárkányokat akár alcsony szinten is meg lehet ölni, a (villám)varázslatokat nem igazán szeretik, na meg a taktikus nyilazás idõvel mindig eredményt hoz.
Már megy a kivégzés...
Még 1 kérdés: M betûre nekem nincs térképem. Csak a küldetés lista bal felsõ sarkában van térkép. Ez normális /nincs a játékban pozíciójelzõs térkép/ vagy elõbb meg kell találni az adott terület térképét?
Borus-fok /Orc tanya/ alatti kincsesbarlangban a sárkányokat hányas szinten lehet megölni?
Nandusz
Jaja...úgyvan ahogy takanohana is írta. Csak addig kell 'szenvedni' egy karakter kivégzésével. Mert amíg nem éred el, hogy pirosak legyenek, addig mindig fel fognak kelni. Persze azért hozzá kell tenni, hogy ilyen állapotukban te is ki tudod õket fosztani, magyarán amikor felkelnek, max. puszta kézzel tudnak rád támadni. De sztem egyszerûbb ha az egyiket kivégzed a FAQ-ban leírtak szerint, akkor bepirosodik az összes, majd utána a pirosakat már nem kell külön kivégezni, mert ha elfogy az életerejük, akkor azonnal elpusztulnak.
Ha már a színeknél tartunk: a piroson és fehéren kívül van még a zöld színû...ezeket nevezhetjük a szövetségeseidnek. Valamint van a kék szín, az pedig az a karakter, aki veled tart ideiglenesen. (Arra megy, amerre te mész, azt támadja, akit te..stb ..segít neked). Ha jól emlékszem a kék színû az egyedüli, aki immunis az ütéseidre. Ez azért jó, hogy a csata hevében ne tudd eltalálni még véletlenül sem. De ebben már nem vagyok biztos, mivel elég rég játszottam vele.

Aki tud a gothic 3 sima 1.5-ös comunity patch-hez crack-et az szoljon, mert nagy szükségem van rá!!! vagy ismer olyat aki meg tudná szerezni nagyon fontos légyszi help!
Takanohana
Te is segítettél nekem a Witcherben <#wave>

A kivégzés pedig úgy megy, ahogy a FAQ írja. De ha ez bonyolult, egyszerûbb is van. Kezdj el verni egy orkot, majd mikor már kevés az élete, nyilazd, vagy varázsold le. Ettõl elpatkol, a többi meg bepirul. Õket már nem csak leüti majd a kari, hanem meg is öli, mert pirosak.

Köszönöm a segítséget.
Kezdtem egy újat, követtem a havert a lázadókhoz, ahol ez egyik emberke tudott tanitani kardozást pénzért.
Kipucoltam a barlang másik kijáratát, találtam egy kovácsnak való embert, de az orkok felkelnek ha leverem õket. A FAQ-ban van egy leírás, hogy kell a fekvõt kivégezni az nem akart összejönni, de próbálgatom tovább. Különösen vicces volt, hogy a koma leült húst sütni és feléledtek az orkok 😊
Takanohana
Valami gáz lesz, mert Ortega barlangjában a banditák alapból pirosak, tehát ellenségesek. Elsõ leütéskor meg kellene haljon a hõs. Amúgy úgy van, ahogy Nandusz írta, ha nem piros, csak leüt és kifoszt. (A nyitó harcot befejezted? Minden ork halott? Beszéltél a cimborákkal? Mert az Ardeai harc tutorial is egyben, ahol nem tudsz meghalni, de késõbb már igen).

A pontokat tanítóknál, ill. oltároknál lehet elkölteni. Egyébként szerintem lvl 2 szinten, pláne fejlõdés nélkül hagyd Ortegát késõbbre, csinálj könnyebb küldiket, fejleszd a karit, vegyél jobb fegyvert, páncélt, aztán térj vissza a banditabarlangba.

Nandusz
Figyeld a karakterek feje felett lévõ kiírás (nevük, vagy titulusuk..stb) színét. Csak akkor halsz meg, amikor ez pirossá válik, mert akkor kezelnek halálos ellenségként. Mindaddig amíg ez fehér, addig csak levernek, de nem végeznek ki, viszont kifosztanak. Egyébként azt, hogy pirossá váljon egy karakter kiírása, azt úgy tudod elérni, ha valamelyikõjüket kivégzed és ezt a többiek látják.
A karakterfejlesztésre meg tessék rájönni magadtól..